Ateizam

bodyexumf
Re: Ateizam
I Hića je pokrenuo svoj movement iz pivnica,a kakvih likova ima ovde pretećiće i za jurisne trupe

A ima i onih koji su spremni da postanu nova jurišna inkvizicijska garda u onoj meri dovoljno da će i ...preteći.
felix.gif

а говор се назива истинитим, уколико је израз истинитог сазнања. На сличан се начин истинитима називају природне ствари, уколико постижу сличност са идејама, које су у божијој мисли.

Trte-mrte i semanticke akrobacije.

Necemo da bezimo tako u semantiku. Evo da vidimo sta ti zaista mislis o ovom predmetu. Pogledaj sledecu recenicu:

"U junu 2008-me godine, Patrijarh Srpski Pavle je osudjen zbog pronevere vise miliona eura iz crkvenih kofera."

Po meni, ova recenica je apsolutno neistinita.

Sta je ona po tebi? Neistinita? Istinita? Relativno istinita?

Reci sam.

У овом раду је набројано пет држава у Америци.

Mozda treba da te podsetim na tvoje prethodne reci:

3. У трећини држава САД избачен је дарвинизам из школства и прихваћен је креационизам а Америка је ИДОЛ демократије већини људи на Планети.

U radu koga citiras je navedeno pet drzava (od pedeset) u kojima je privremeno pokusano da se uvede kreacionizam pored evolucije (znaci, nigde se ne govori o "izbacivanju evolucije i prihvatanju kreacionizma).

U cetiri od pet slucajeva, pokusaj je propao, i kreacionizam je izbacen pre nego sto su casovi poceli. U petom slucaju, pokusaj je propao, ali tek nakon jedne godine casova u kojima su studenti imali pristup kreacionistickoj knjizi u skolskoj biblioteci (ali nije bilo predavanja na temu kreacionizma).

Da li je ovo, u tvom pojmu istine, isto ono sto si ti rekao?

Hocemo li jos jedan test?

"Na hiljade srpskih svestenika i monaha - preko jedne cetvrtine svih osvestanih pripadnika SPC - je u toku zadnjih nekoliko godina odvedeno na sudove zbog optuzba pedofilije."

Da li je ovo istina, Eremito? Ili nije?

Ako je istina relativna, zasto ovo gorenavedeno nije istina?

(Jer ako je "privremen pokusaj da se kreacionizam uvede pored evolucije u pet drzava" isto sto i "evolucija je izbacena a umesto nje prihvacen kreacionizam u trecini - sto bi bilo sedamnaest - americkih drzava", onda je i gornja recenica ekvivalentna recenici "jedan svestenik SPC, Pahomije, je odveden na sud zbog optuzba pedofilije").

Relativnost istine. Covece. Sve, ali sve, samo da ne moras da priznas da mozda po nekoj tacki nisi bio u pravu... :ljutko:

endonuclease

"Na hiljade srpskih svestenika i monaha - preko jedne cetvrtine svih osvestanih pripadnika SPC - je u toku zadnjih nekoliko godina odvedeno na sudove zbog optuzba pedofilije."

Naravno da se citirano ne može smatrati istinom.Ali...da je nekoliko srpskih sveštenika stvarno optuženo zbog pedofilije...činjenično stoji.
felix.gif

Trte-mrte i semanticke akrobacije.

Necemo da bezimo tako u semantiku. Evo da vidimo sta ti zaista mislis o ovom predmetu. Pogledaj sledecu recenicu:

"U junu 2008-me godine, Patrijarh Srpski Pavle je osudjen zbog pronevere vise miliona eura iz crkvenih kofera."

Po meni, ova recenica je apsolutno neistinita.
Sta je ona po tebi? Neistinita? Istinita? Relativno istinita?
Reci sam.

Човече Божији - за мене је као и за тебе НЕИСТИНИТА - а знаш ли колико би се могло јавити људи који би рекли да ВЕРУЈУ да је то истина.

Mozda treba da te podsetim na tvoje prethodne reci:

U radu koga citiras je navedeno pet drzava (od pedeset) u kojima je privremeno pokusano da se uvede kreacionizam pored evolucije (znaci, nigde se ne govori o "izbacivanju evolucije i prihvatanju kreacionizma).

U cetiri od pet slucajeva, pokusaj je propao, i kreacionizam je izbacen pre nego sto su casovi poceli. U petom slucaju, pokusaj je propao, ali tek nakon jedne godine casova u kojima su studenti imali pristup kreacionistickoj knjizi u skolskoj biblioteci (ali nije bilo predavanja na temu kreacionizma).

Da li je ovo, u tvom pojmu istine, isto ono sto si ti rekao?

Да, ја сам направио пропуст што сам написао "трећина" а не пет држава како пише у научном раду чији сам ти линк дао и у коме пише нешто другачије од онога како ти говориш. А то ми је промакло стога што је неко други у ранијој дискусији навео као податак "једна трећина држава у САД" - а ти то ниси демантовао...

п.с. Извини али ти очигледно уопште не капираш релативност појма ИСТИНА, живот посматраш у црно-белој техници, а када би сада почео опет да ти објашњавам да УОПШТЕ НИСИ У ПРАВУ, то би било губљење времена.

Da li je ovo istina, Eremito? Ili nije?

Ako je istina relativna, zasto ovo gorenavedeno nije istina?

(Jer ako je "privremen pokusaj da se kreacionizam uvede pored evolucije u pet drzava" isto sto i "evolucija je izbacena a umesto nje prihvacen kreacionizam u trecini - sto bi bilo sedamnaest - americkih drzava", onda je i gornja recenica ekvivalentna recenici "jedan svestenik SPC, Pahomije, je odveden na sud zbog optuzba pedofilije").

Relativnost istine. Covece. Sve, ali sve, samo da ne moras da priznas da mozda po nekoj tacki nisi bio u pravu... :ljutko:

Ово ти је потпуно погрешан пример који говори мени у корист, јер када је у питању "случај Пахомије" - на пдф политика отворено је на десетине тема о томе да је СПЦ педофиличарска установа а педерски сајт гверија је објавио више него увредљиве фотомонтаже Њ.С.Патријарха српског Павла.

Човече Божији - за мене је као и за тебе НЕИСТИНИТА - а знаш ли колико би се могло јавити људи који би рекли да ВЕРУЈУ да је то истина.

Covece Bozji, nije ona "za mene i za tebe" neistinita a za druge istinita. Ona je neistinita, tacka. A neki ljudi mogu da veruju u nju iako je neistinita.

To je cela poenta.

Postoji objektivna istina. Verovanja su nesto sasvim drugo. Svako moze da veruje u nesto sto nije objektivno istinito - ali to ne menja cinjenicu da postoji jedna konacna istina.

eremita

Ово ти је потпуно погрешан пример који говори мени у корист, јер када је у питању "случај Пахомије" - на пдф политика отворено је на десетине тема о томе да је СПЦ педофиличарска установа а педерски сајт гверија је објавио више него увредљиве фотомонтаже Њ.С.Патријарха српског Павла.

A što ne može da isključi krivično pravnu činjenicu da je Tomislav Gačić učinio pedofilsku radnju prema onim nesrećnim dečacima.Inače Tomislav Gačić je VLADIKA PAHOMIJE.
felix.gif

Covece Bozji, nije ona "za mene i za tebe" neistinita a za druge istinita. Ona je neistinita, tacka. A neki ljudi mogu da veruju u nju iako je neistinita.

To je cela poenta.

Postoji objektivna istina. Verovanja su nesto sasvim drugo. Svako moze da veruje u nesto sto nije objektivno istinito - ali to ne menja cinjenicu da postoji jedna konacna istina.

Не........НЕ ПОСТОЈИ КОНАЧНА ИСТИНАааааааааа......... многи људи, нарочито научници теже ка томе да је досегну... али за сада НЕ ПОСТОЈИИИИИИИИИИ.......
осим можда у твојој глави.

п.с. Иди на пдф философија па постави ту тврдњу о коначној истини - има од тебе
да направе купус салату...

Bog je Apsolut...

Bog je jedan

ISTINA je jedna i apsolutna

lako je z:poz:

Наравно, то сам и ја написао у претходним постовима...
али не вреди објашњавати онима који су уверени да
КОНАЧНА ИСТИНА "станује" у њиховом џепу...

Immortal_girl
Bog je Apsolut...
Bog je jedan
ISTINA je jedna i apsolutna
lako je

A istina je i to da sam i ja ...JEDAN.
Apsolut sam po sebi i za sebe.

Ali neću tripovati da sam zbog te istine...Bog.A u verskom smislu istina je ono u šta čovek želi i može da veruje.

A istina je i to da se ja obradujem kada vidim da se TI odnekud samo... pojaviš.A istina je i to da malo ignorišeš teme na kojima sam ja ''domaćin''.

Uz srdačan pozdrav.
felix.gif

Наравно, то сам и ја написао у претходним постовима...
али не вреди објашњавати онима који су уверени да
КОНАЧНА ИСТИНА "станује" у њиховом џепу...

Не........НЕ ПОСТОЈИ КОНАЧНА ИСТИНАааааааааа......... многи људи, нарочито научници теже ка томе да је досегну... али за сада НЕ ПОСТОЈИИИИИИИИИИ.......

:D :D :D

opet se gubish???

mani se razmishljanja Mito, nije te Bog za to dao ;)
zar nisi primetio to do sad???

Само је АПСОЛУТ(Бог) АПСОЛУТАН.

На жалост, довео си ме дотле да морам да ти цитирам википедију:

Истина

Са Википедије

http://sr.wikipedia.org/wiki/Истина#searchInput

Истина је вредност која се реализује у процесу сазнавања, свакодневног и научног. Различите теорије тумаче овај појам као однос између сазнања формулисаног у судовима и објекта на који са те сазнања односе; разлика је у томе што какав карактер приписују том односу и шта се сматра критеријумом истине.
Неке "неокласичне" теорије истине сматрају да се истинитост састоји у непротивречности скупа судова или у користи коју појединац или друштво могу да стекну на основу сазнања.
Апсолутна истина је идеал коме се људско сазнање приближава низом релативних истина, не достижући га никада у потпуности. То је истина коју никакво накнадно сазнање није измјенило, кориговало итд.
Постоје разне теорије истине
1. Теорија коресподентности је најстарија и најзначајнија. Ова теорија је најближа захтевима здравог разума. Први ју је формулисао Аристотел у "Метафизици". По овој теорији истина је одговарање једног тврђења стварности.
2. Теорија евидентности
3. Теорија кохерентности
4. Теорија верификације
5. Дијалектичка теорија истине

Свака се поједина ствар апсолутно назива истинитом по њеном односу према уму од кога зависи. Зато се вештачки створене ствари називају истинитим по свом односу према нашем уму. Наиме, она се кућа назива истинитом која постиже сличност са обликом који је у градитељевој замисли, а говор се назива истинитим, уколико је израз истинитог сазнања. На сличан се начин истинитима називају природне ствари, уколико постижу сличност са идејама, које су у божијој мисли. Истинитим се наиме назива камен, јер постиже природу својствену камену према претходној замисли божијег ума. Тако је дакле истина првенствено у уму, а тек на другом месту у стварима, уколико се оне изједначују с умом као својим исходиштем ... Треба казати да стари филозофи нису говорили да врсте природних ствари потичу од неког ума, него долазе од случаја. А како су сматрали да истина уноси упоређивање са умом, били су присиљени истину ствари поставити у однос према нашем уму. Из тога су произилазила неслагања, о којима расправља Филозоф. До тих неслагања не долази, ако прихватимо да се истина ствари састоји у упоређивању са божијим умом.
Тома Аквински, Сума теологије[1]

У овом раду је набројано пет држава у Америци. У питању је ОРИГИНАЛНИ НАУЧНИ РАД ЕТНОГРАФСКОГ ИНСТИТУТА СРПСКЕ АКАДЕМИЈЕ НАУКА И УМЕТНОСТИ ЉИЉАНЕ ГАВРИЛОВИЋ ПОД НАСЛОВОМ ПРИЧЕ О ИСТИНИ И ТОЛЕРАНЦИЈИ КРЕАТОРИ И КРЕИРАНИ.

http://209.85.129.132/search?q=cach...cionisti+u+SAD&hl=sr&ct=clnk&cd=10&lr=lang_sr
http://www.etno-institut.co.yu/GEI/GEI_LV_1/gavrilovic.pdf.
Иначе тај научни рад говори у корист еволуционистима... хехехе... ја сам само извукао неке податке - па ако лаже та особа у јавно објављеном научном раду као што ти кажеш онда значи да људима који су научници не треба веровати више ни једну једину реч.

stav katolichkog popa sa wikipedije je za Mitu definicija istine... jel neko iznenadjen???

ako je istina relativna
a apsolut - jesha karpenter - je apsolutan -> da jesha karpenter nije Istina
kako sam sebe naziva :cool:

sva sreca laz ne postoji (u glavi ovog ovde), reko bi mu da je jesha karpenter josh 1 lazni prorok... al poshto ne razume pojam lazi, ne vredi...

All right, kids, it is now my job to teach you the theory of evolution.
Now I, for one, think evolution is a bunch of *bullcrap*! But I've been told I have to teach it to you anyway. It was thought up by Charles Darwin and it goes something like this... : In the beginning, we were all fish. Okay? Swimming around in the water. And then one day a couple of fish had a retard baby, and the retard baby was different, so it got to live. So Retard Fish goes on to make more retard babies, and then one day, a retard baby fish crawled out of the ocean with its... ...mutant fish hands... and it had butt sex with a squirrel or something and made this. Retard frog-sqirrel, and then *that* had a retard baby which was a... monkey-fish-frog... And then this monkey-fish-frog had butt sex with that monkey, and that monkey had a mutant retard baby that screwed another monkey... and that made you!
So there you go! You're the retarded offspring of five monkeys having butt sex with a fish-squirrel! Congratulations!

I can't take it anymore! Haaaaah!

We have worked years to instill the teachings of Jesus Christ into our kids, and in one fell swoop, you try to destroy everything we did!

Evolution is a theory! A hare-brained theory that says I'm a monkey! I am not a monkey!

You see, children, life has the amazing ability to change, to adapt. Like changing us to the point that we walk upright.
We're all related to monkeys! Yes, basically, we are.
Do you see monkeys at the zoo? They crap in their hands and throw it at people!
So, evolution doesn't even happen by chance. It is, in fact, bound to happen.

Well, there could still be a God.
Couldn't evolution be the answer to how and not the answer to why?

Koga ću da hvalim
Sem Živoga Boga?
Koga ću da slavim
Sem Gospoda moga?

U njega je svetost,
U njega je sladost,
U njega je krepost,
U njega je mladost,

U njega je java,
U njega je budnost,
U njega je slava –
Slatka milozvučnost!

Vladika Nikolaj Velimirović

Poslednja izmena:
Cartmanland
Koga ću da slavim Sem Živoga Boga?
Koga ću da slavim Sem Gospoda moga?U njega je svetost,U njega je sladost,
U njega je krepost,U njega je mladost,U njega je java,U njega je budnost,
U njega je slava –Slatka milozvučnost!

Mislim da Vladika Nikolaj Velimirović zaslužuje da mu njegova pesma ''Koga ću da hvalim'' ne ostane oknjena.U tom smislu ću je nastaviti do kraja ...citirano:

Serafimi blizu Oko Njega stoje,Angeli u nizu Oko Njega poje.
Zemlja pesmu čuje I eho odaje,No eho tuguje –Pesmi zaostaje.
I sve novi pojci Na nebesa stižu,U svetloj povorci Sa starim se nižu.
To su sveti ljudi Što pomreše jučeI svih strasti ludi'Slomiše obruče.
Cela vojska peva,Peva: aliluja!To što zemlja sneva Od tog nebo buja.
Slava Ocu blagom,Ocu premilome,Slava Sinu dragom I Duhu Svetome!

I da te posavetujem.Kada nekoga citiraš naznači koga citiraš.
felix.gif

http://www.beliefnet.com/Entertainment/Quizzes/BeliefOMatic.aspx

E... видите што сам нашла занимљив тест...

Ја сам:

1. Theravada Buddhism (100%) z:lol:
2. Unitarian Universalism (91%)
3. Secular Humanism (81%)
4. Mahayana Buddhism (79%)
5. Liberal Quakers (77%)
6. Neo-Pagan (74%) z:hm:
7. New Age (70%)
8. Nontheist (64%)
9. Mainline to Liberal Christian Protestants (57%)
10. Jainism (56%)
11. Taoism (55%)
12. New Thought (54%)
13. Orthodox Quaker (51%)
14. Hinduism (46%)
15. Scientology (46%)
16. Sikhism (46%)
17. Christian Science (Church of Christ, Scientist) (42%)
18. Jehovah's Witness (42%) :hahaha:
19. Reform Judaism (37%)
20. Baha'i Faith (34%)
21. Mainline to Conservative Christian/Protestant (34%)
22. Orthodox Judaism (32%)
23. Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (Mormons) (25%)
24. Eastern Orthodox (25%)
25. Islam (25%)
26. Roman Catholic (25%)
27. Seventh Day Adventist (21%)

А ви? :sanke:

Po ovome protivrecis sam sebi, jer ako ne postoji konacna istina, onda se to odnosi i na postojanje boga kao konacne istine.

Ја сам:

5. Liberal Quakers (77%)
7. New Age (70%)
8. Nontheist (64%)
10. Jainism (56%)
11. Taoism (55%)
12. New Thought (54%)
14. Hinduism (46%)
15. Scientology (46%)
16. Sikhism (46%)
19. Reform Judaism (37%)
20. Baha'i Faith (34%)
25. Islam (25%)
26. Roman Catholic (25%)

Evo ja:
Neo pagan 100% z:lol: z:lol:
Mahayana buddhism 99%
Jainism 99%- sta je sad pa ovo?
Theranada buddhism 93%
unitarian universalism 93%
hinduisam 86%

ISTINA je apsolutna jer potice od APSOLUTA...

al ko je nije spoznao niti zeli da je spozna , njemu je istina nije konacna ...ili relativna ili nedokuciva... z:mrgreen:

Ovo bi se odnosilo na istinu vezanu za boga
Medjutim postoje istine i istine, a ja bih se slozila sa ovim "I pri najvecem sjaju istine, treba zadrzati svoji sud"
O relativnim istinama pitaj @mitu z:lol:

:klap: :klap: :klap:

Ма знала сам ја да си ти паганка...z:lol:

http://bs.wikipedia.org/wiki/Jainizam

а ја не знам шта је ово...
Unitarian Universalism и ово Secular Humanism

Eto saznah sta sam, da ne bude vise nedoumice z:lol:
Ne znam, meni ovo prvo lici na neko jedinstvo svih ljudi i nepostojanje razlika, a ovo drugo bi se prevelo kao svetovni humanizam, a o cemu se radi nemam pojma.
Jainizam- mir i tolerancija z:lol:

Ovo je jedino sto sam nasla
http://en.wikipedia.org/wiki/Unitarian Univesalism

Poslednja izmena:

Ја сам:

5. Liberal Quakers (77%)
7. New Age (70%)
8. Nontheist (64%)
10. Jainism (56%)
11. Taoism (55%)
12. New Thought (54%)
14. Hinduism (46%)
15. Scientology (46%)
16. Sikhism (46%)
19. Reform Judaism (37%)
20. Baha'i Faith (34%)
25. Islam (25%)
26. Roman Catholic (25%)

Kod mene
1. Secular Humanism (100%)
2. Unitarian Universalism (97%)
3. Nontheist (76%)
4. Theravada Buddhism (76%)
5. Liberal Quakers (76%)
6. Neo-Pagan (66%)
7. Mainline to Liberal Christian Protestants (65%)
8. New Age (55%)
9. Reform Judaism (53%)
10. Taoism (50%)
11. Mahayana Buddhism (46%)
12. Sikhism (40%)
13. Scientology (38%)
14. New Thought (37%)
15. Orthodox Quaker (37%)
16. Baha'i Faith (34%)
17. Jainism (32%)
18. Christian Science (Church of Christ, Scientist) (32%)
19. Orthodox Judaism (24%)
20. Mainline to Conservative Christian/Protestant (24%)
21. Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (Mormons) (24%)
22. Islam (23%)
23. Hinduism (21%)
24. Seventh Day Adventist (16%)
25. Eastern Orthodox (15%)
26. Roman Catholic (15%)
27. Jehovah's Witness (4%)

Back