Radim na novoj liniji istrazivanja koja ce se polako uklopiti u buduce lekove za Alchajmerovu bolest, i koristiti za predvidjanje autizma dece. Izmedju eksperimenata, branim ga od onih koji bi da ga neistinama brane.
Ocekujem da mi nece uzeti to suvise za zlo.

Covece, da li si ti pogledao poruku na koju sam ja odgovorio, pa si ti poceo moj odgovor da kritikujes?
Boki je poceo pricu o sansama i verovatnocama. Ja sam mu po istim linijama onda i odgovorio. Sto grdis mene za to?
Opet, sta je tebi nejasno oko definicije pojmova "istina" i "neistina".
Da li ti razumes da laz ostaje laz ma ko je izgovorio, iz kojih god motiva? I da istina ostaje istina?
Ako je EU usred "monstrumske antireligiozne kampanje" - to ne menja nista. Ono sto si ti ovde citirao su i dalje neistine. Ako EU nije usred takve kampanje - to opet ne menja nista. Ono sto si ti citirao su i dalje neistine.
Sta je tako tesko razumeti u vezi ovoga?
Da li moram da crtam? Evo ti jedan misaoni eksperiment, samo jedan korak odaljen od stvarnosti:
Zamisli da sutra neki pravoslavni pop lupi glavu, malo skrene, pa pocne da prica kako je Zemlja u stvari ravna ploca, i kako su svi podaci koji se suprotstavljaju tome izmisljotina i zavera raznih satanista i ateista. Svi ti geografi i istrazivaci, od Magelana do danas, su samo deo velike svetske zavere da se od ljudi sakrije Bozja istina.
I sad taj pop pise knjige, i te knjige postanu popularne, i pocnu da se pojavljuju svuda po Evropi.
I onda se dese dva stvari.
Prvo, naucnici i razumni ljudi pocnu da se protive tom popu i njegovim knjigama, i da brane geografiju i astronomiju od njegovih gluposti. I oni pocnu da pisu knjige i tekstove u kojima pazljivo objasnjavaju zasto popovi argumenti apropo ravne zemlje nisu istiniti.
Drugo, svi ljudi koji mrze pravoslavnu crkvu pocnu da koriste ovog popa kao ulaz za napad na svo pravoslavlje. Pocnu da daju ukaze i izjave, i da koriste gluposti koje ovaj pop prica eda bi napali i ocrnili celu pravoslavnu ckrvu.
I sta sada? Pop se ne da zbuniti: on prosto ignorise naucnike i nauku, vec pokaze prstom na ove protivnike pravoslavlja i kaze "Eto, vidite! Ovi zlocinci mene napadaju! To je
dokaz da ja govorim istinu! Zemlja je zaista ravna ploca!"
Da li ti ovo moze doci do nivoa primecivanja, Eremito? Kada ti prenosis kreacionisticke lazi u ime religije, ti omogucavas svakom protivniku religije da te napadne - i to uspesno, zato sto si istinu stavio na njegovu stranu. A na kraju price, istina pobedjuje.
Ako zaista zelis da odbranis religiju od EU,
prestani da govoris neistine u ime religije. Onda EU nece imati nacina da napadne religiju. Ako hoce da je napadne, morace da izmislja lazi - a u tom slucaju, ti ces imati prednost, jer ce istina biti na tvojoj strani
Ne, Eremito, to
opet nije istina.
Ja ne prikazujem nauku kao
jedinu istinu. To nikada, nikada, nikada nisam radio.
Ja prikazujem nauku kao
jednu istinu, pored koje postoje i druge. Na istinitu nauku treba dodati istinsku veru.
Ali istine ne potiru jedna drugu, vec se nadogradjuju i dopunjuju.
Ti prikazujes nauku kao laz, a naucnike kao lazove i prevarante (te sakrivaju kosture u Britanskom Muzeju, te izbegavaju da izuce stvari koje im se ne svidjaju, te lazu o prelaznim fosilima, ma sve laz do lazi cela ta nauka bre, kakvi su to ljudi ti naucnici). Bez i trunke stida pljujes po generacijama ljudi koji su zivot posvetili pokusajima da se razume svet u kome zivimo. Nisi, cini mi se, cak ni svestan da to radis.
A onda tu laznu nauku dopunjujes "verom" koja se svodi na tvoji licni ponos.
Ti tvrdis da je
tvoje misljenje o religiji, tvoja interpretacija Biblije,
jedino sto moze biti istinito. Po tebi, sve sto se sukobljava sa
tvojim misljenjem je napad na Boga i religiju. Pa ako se sva nauka sukobljava sa
tvojim misljenjem , onda nauka mora biti zla i ateisticka, jelte.
Ne pada ti ni na pamet, ni za jedan trenutak, da iko ko se tebi protivi moze imati drugaciju interpretaciju vere, mozda cak i samo malo drugaciju ideju Boga. Ako se neko ne slaze sa tobom, on mora biti ni pet ni sest nego bas sluga NSP, ili satanista, ili ateista, ili ko zna sta sve ne.
I to sve, opet, bez i trunke stida.
Iskreno, ako neko radi protiv religije, to si ti. Sa takvim prijateljima, religija ce propasti cak i ako nema nikakvih neprijatelja.