Ateizam

u zavisnosti koliko dobro poznajes sebe i koliko duboko zadires u svoju podsvest zavisi da li ces se secati snova ili ne i da li ces sanjati samo ono sto si radio tokom dana ili nesto dubljeg znacenja. moje misljenje. a moj savet - potrudite se da sanjate :)

Ateizam kao nevjerovanje ne postoji. Pojedinci vjeruju u ono sto zovu naukom i u dogmate te njihove nauke. Zabio sam ateizmu glogov kolac pravo u jedan od njegovih dogmata. Evo treci dan niko od njih da bekne, a temu na Prirodnim naukama zakljucao moderator ateista, cuvajuci svoj lazni dogmat o "nemogucnosti" ovog sto je svima pred ocima dokazano za moguce: http://forum.krstarica.com/showthread.php/597331-TEST-PROVJERA

PS Oni su sad u misijoj rupi i nervozno zvacu vrhove svojih repatih zabluda.

Poslednja izmena:
(…) Многи ће рећи ја сам атеиста али ако дубље сагледамо његов ментални склоп видећемо да се ради о верујућем човеку.
Ако узмемо за пример шта се сматра вером и кренемо од дефиниције да је то веровање у натприродно биће, онда нећете наћи ни једног академика који је атеиста.
Sam pojam apsolutne vere nije prihvatljiv za čoveka koji misli. Šta je to apsolutna vera? To je slepo prihvatanje nekakvih doktrina ili ideja kao apsolut. Bez razmatranja, bez dokaza, bez provere, bez dopuštanja mogućnosti alternative. Vera je slepa. Vera isključuje svest. Znanjima, iskustvu, eksperimentu nije potrebna vera. Ne verovati, već znati ili proveriti. Najjači princip slepe vere i nadmoć vere nad razumom izrazio je otac crkve Tertulijan: »Verujem, zato što je apsurdno«. Da li je moguće živeti po ovom principu? Maloumnom čoveku ne samo da je moguće, već je i potrebno. Čovek koji misli treba da se rukovodi suprotnim principom: »Sve podvrgavaj sumnji«. Tertulijan je apsolutno u pravu kod svog prizivanja. Apsolutna vera – to i jeste vera u apsurde. Kad neko učenje ne bi bilo apsurdno, onda, naravno, ne bi bilo potrebe verovati u njega. Ali kada se nudi apsolutna besmislica, onda se bez vere ne može.

(Insert iz knjige »Udar ruskih bogova«)

Ko jos u ovo moze da uklopi adamike i kojoj akademiji bi oni trebalo da pripadaju?

Ko jos u ovo moze da uklopi adamike i kojoj akademiji bi oni trebalo da pripadaju?

images

Као што се на разноразне начине манипулишу верским осечањима, тако се на разноразне начине манипулише и атеизмом.
Треба имати меру у свему, фанатизам сам по себи је једна врста веровања.

Као што се на разноразне начине манипулишу верским осечањима, тако се на разноразне начине манипулише и атеизмом.

e a zanimljiva je mera za fanatizam ateista :D

Атеизам је обична утопија за лаковерне, написао сам раније моје мишљење зашто је он немогућ.
Nije dovoljno napisati, hartija trpi sve, pa i najvece gluposti. To sto si napisao ranije nisi argumentovao. Uzgred, procitaj sta utopija znaci, pa tek onda je povezuj sa ateizmom. I, naravno, bilo bi lepo da ojaznis zasto je ateizam nemoguc, kad ja znam da je moguc.

Fanatizam? O kakvom fanatizmu govoris, o verskom, o ideoloskom....?

Nije dovoljno napisati, hartija trpi sve, pa i najvece gluposti. To sto si napisao ranije nisi argumentovao. Uzgred, procitaj sta utopija znaci, pa tek onda je povezuj sa ateizmom. I, naravno, bilo bi lepo da ojaznis zasto je ateizam nemoguc, kad ja znam da je moguc.
To би исто било као када би ја тражио од тебе да аргументујеш да Бог не постоји.
На основу ког научног експеримента се може потврдити непостојање Бога?

To би исто било као када би ја тражио од тебе да аргументујеш да Бог не постоји.
На основу ког научног експеримента се може потврдити непостојање Бога?

neće biti da je isto.
misim, ako se tvoj post odnosi na ovaj deo

I, naravno, bilo bi lepo da ojaznis zasto je ateizam nemoguc, kad ja znam da je moguc.

Fanatizam? O kakvom fanatizmu govoris, o verskom, o ideoloskom....?
Атеистичком фанатизму.
Безброј пута сам слушао неке атеисте како изводе бизарне закључке о непостојању натприродног бића тј Бога.
Када сам их упитао да ли су обишли неке од храмова у Србији старих 1 000 година или да ли су прочитали неку књигу која се бави поимањем вере одговор је био не.
Значи негира се нешто што је непознато, а и не постоји заинтересованост да се то спозна, а са друге стране се своји ставови фанатично бране не схватајући при том своју контрадикторност, јер веровање у своје ставове је исто једна врста вере.

Poslednja izmena:

Back