Ateizam

Не знам баш да ли би се безбожништво могло назвати "религијским ставом" - јер ви сте ПРОТИВНИЦИ религије, антирелигиозни а пошто сте у том свом ставу потпуно организовани (а и сам знаш како ми називамо противнике Божије) и окупљени у некакве марксистичке и дарвинистичке покрете - може се и другачије тумачити.

Postoji još jedna kategorija ljudi donekle si ih ovde opisao i oni se kategorišu kao antiteisti.

Nisu svi ateisti komunisti :)

a ja sam samo teorijski komunista :)

Znam da u praksi su komunisti ljudi a zato ljudi nisu komunisti :mrgreen:

Hocu reci ljudi su previse sebicni da bi bili komunisti :mrgreen:

A koji su to darvinisticki pokreti?:dontunderstand:

То "дарвинистички" рекао сам више фигуративно и под тим појмом мислим на све оне људе који верују да су им путем еволуције мајмуни рођаци...:cool:

То "дарвинистички" рекао сам више фигуративно и под тим појмом мислим на све оне људе који верују да су им путем еволуције мајмуни рођаци...:cool:

Pošto vidim da koketiraš sa genetikom kada misliš da ti je to na korist, dužnost mi je da te obavestim da ljudi imaju sve gene koje ima i majmun. :)

Inače, pitanje je šta je neuverljivije - da si rođak sa majmunom ili da si rođak sa saksijom. :mrgreen:

nazalost nista nisi mislio figurativno :thumbdown:

Majmuni imaju 98% istih gena kao ljudi - objasni mi to?

Nisam znao da je Brus Lee bio ateista :confused: čoveče pa on je skakao sa zemlje na granu na visini od 3 metra :!:

Jean Meslier 1678–1733): French village Catholic priest who was found, on his death, to have written a book-length philosophical essay, entitled Common Sense but commonly referred to as Meslier's Testament, promoting atheism. Kakav lik
Kazimierz Lyszczynski (1634–1689): Polish noble and philosopher, author of philosophical treatise De non existentia Dei, condemned to death penalty for atheism and executed.Zanima me da li su tražili da se odrekne svog ucenja kao GalilejuOva dvojica su mi najupecatljiviji sa liste.

Inace americki vojnici koji su se borili u rovovima Okinave,su pricali da je tamo malo ko bio ateista,iako su svi bili ogrezli i predani smrti,przili vatrom neprijatelje,vadili im zlatne zube,pili pivo iz lobanja Japanaca,svi su zeleli Bozju zastitu,ono malo ateista uglavnom je izginulo ...

Inace americki vojnici koji su se borili u rovovima Okinave,su pricali da je tamo malo ko bio ateista,iako su svi bili ogrezli i predani smrti,przili vatrom neprijatelje,vadili im zlatne zube,pili pivo iz lobanja Japanaca,svi su zeleli Bozju zastitu,ono malo ateista uglavnom je izginulo ...

Haha tacno sam znao da ce neko ovo da potegne :hahaha:
The sermon was based on what he claimed was a well-known fact, that there were no Atheists in foxholes. I asked Jack what he thought of the sermon afterwards, and he said, "There's a Chaplain who never visited the front."

* Kurt Vonnegut, Hocus Pocus, 1990,

"There are no atheists in foxholes" isn't an argument against atheism, it's an argument against foxholes.

* James Morrow

Ja sam agnostik. Moje dugo i bezbrizno vreme ateizma naglo je prekinuto, znate vec...onim uobicajenim dogadjajem, borba izmedju zivota i smrti...krajnje dosadna za ljude koji odlucno i suvereno vladaju zakonima fizike a narocito gravitacije. Moja borba za zivot je trajala celu noc, i zahvaljujuci znanju lekara...tu sam. Eh, ti lekari...svasta vide a tako su malo placeni.

Sta se te noci desavalo, to uopste nije bitno za ovo sto zelim reci...to je samo ipak moj dozivljaj koji nema znacenje za druge ljude. Mnogo sam citala posle tog dogadjaja... jedna stvar je zanimljiva. Svi do jednog, ko je imao slicno iskustvo, zivi zivot drugacije...sta to znaci? Shvataju vrednost zivota. U tom smislu, njihovi zivoti ostaju prividno isti, ali oni znacenje reci "zivot", uvazavaju sa dubokim postovanjem. Dobili su poklon...bonus...koji zele da potrose sa zahvalnoscu. Zanemarljiv broj pada u depresiju. Zasto? Dugo je za pisanje. Neki posle vracanja u zivot odlaze u krajnost, posvete se Bogu ili kojoj vec religiji pripadaju, mnogi postanu agnostici kao i ja...ali nijedan vise nije ateista. Ne verujete? Verujem vam da ne verujete. Sumnjate? Znam da sumnjate...inace se ne bi nakrcalo ovoliko vas ateista na forum religije...sto mene stvarno ne iznenadjuje.

Biblija mi ne pije vodu kao i mnoge druge slicne knjige, tipa svet je ljubav i ljubav je svet...
Imam svoje neko vidjenje univerzuma, sveta koji me okruzuje i meni je to dovoljno.

Jednostavno sam htela da kazem, da je svako od vas ateista, samo dotle - dok ne dodje cas (nekom pre, nekom kasnije) da potvrdi ateizam. Najhrabriji medju vama ce sigurno odbraniti svoj ateizam (kazem - najhrabriji jer je to stvarno cas kad valja biti hrabar)...Vecina vas preostalih ateista ce u tom trenutku moliti svakog boga koga se budu setili iz prica...Moliti bilo kog boga ili da prezivi ili ako je situacija strasna...onda da vas sto pre uzme. Morbidno zvuci, zar ne? Ali ne birate vi situaciju kako cete otici sa ovoga sveta. Jedini koji ima mogucnost da bira, to je samoubica. Mi ostali...pa, zavisi kakav nam zivot priredi odlazak.

Malo sam oduzila, ali stalno citam na ovom forumu, kako svi sa obe noge stoje na zemlji, zaklinju se u svoju nauku, ovi drugi u Bibliju i svi su hrabri. Hrabar je lako biti na recima, ali kad hrabrost svoju moras pokazati na delu (na tankoj liniji izmedju zivota i smrti)...e, to je podvig vredan i nauke i Biblije.

Šta misliš ti, ako umesto ćaskanja na ovom forumu počnem da igram video igrice, znači li to da se u dubini duše nadam da ću zaista postati John "Zvezdolomac" Stravinsky koji svemirom proganja zelenorepe mutante koji bljuju vatru? :lol:

Inače, moje lično (pojedinačno i neproporučljivo) iskustvo sa "opozvanim časom smrti" je potpuno drugačije. Nema vila, anđela, božje ruke na potiljku. Samo bol i telo koje se gasi.

Šta misliš ti, ako umesto ćaskanja na ovom forumu počnem da igram video igrice, znači li to da se u dubini duše nadam da ću zaista postati John "Zvezdolomac" Stravinsky koji svemirom proganja zelenorepe mutante koji bljuju vatru? :lol:

Inače, moje lično (pojedinačno i neproporučljivo) iskustvo sa "opozvanim časom smrti" je potpuno drugačije. Nema vila, anđela, božje ruke na potiljku. Samo bol i telo koje se gasi.

Negde sam napisala da svako vidi ono sto zeli da vidi.;) Tako da ti, ako ti je idol "Zvezdolomac", ne vidim prepreku da odes kao "Zvezdolomac", svako bira junaka svog zivota ;)...samo da jos izbegnes mutanta...i ti si onda na konju...;)

Dobicu tik od ovolikog namigivanja.

Ako je tako...zasto tako skrto...moze malo opsirnije...mada i ne mora. Ne bih ni ja, da me nije iznenadila ovolika kolicina ateista na temi reliije.

To je zbog toga što religija navaljuje u normalan život. Moja deca, recimo, idu na veronauku. Treba da im trebim sve one gluposti koje im uliva popadija. I nije stvar dogme. Priprosta žena nalazi primere od kojih ti se ježi koža.
Od onoga što s mukom zaradim jedan deo ide na plaćanje trutova kojekakvih religija.
Ni u supermarket ne mogu da idem s mirom jer mi popa zagleda šta kupujem.
Na dečjim rođendanima redovno se pojavi neka budala koja mora da prokomentariše kako je gašenje sveća satanistička praksa...
Oš još? :)

(A inače moje iskustvo je dosta trvijalno. Mislio sam da ću da riknem od srca, al nisam mada sam bio blizo. )

eh...sta ti je ljudski ponos..
sramota ih da priznaju da su vrsta zivotinje,pa to ti je...

E ovo je savrsen citat :)

I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours.

—Stephen F. Roberts

Poslednja izmena:

Back