Ateizam

Šakal:
Hm...ma vidim...;)
Šta sveto im pisanije radi od njih...nisu svesni...ccccc...

Зашто у множини, да ли мислиш да сам ја већи атеиста од тебе и већи верник уједно, ако је то онда си у праву.

vujadin:
Зашто у множини, да ли мислиш да сам ја већи атеиста од тебе и већи верник уједно, ако је то онда си у праву.
i opet se pravi naivan :D

tztztztztz

zato shto vas ima ko pleve, i na forumu i u real lifeu
u konkretnom sluchaju pominjani ste ti i rista 8)

al... u opisu hriscanina stoji "muchenik", pa mora i ti malo da glumish ;)

vujadin:

Hm...vernik a ateista...to je moguće?Zar jedno ne isključuje drugo?

ristob:
... Sve sekte će se uskoro ujediniti u jednu Hristovu Crkvu...
Vrlo hrabra tvrdnja Hrišćanine po Bibliji!!!???

Kad bi ovo pročitao tvoj paroh, siguran sam da ne bi smeo da ti da pričest, ma se ispovedao svakog dana Velikog posta. Morao bi da ti odredi epitimiju bar do idućeg Vaskrsa.

Jer – raščinili bi ga.

Šakal:
Hm...vernik a ateista...to je moguće?Zar jedno ne isključuje drugo?

Зашто би једно искључивало друго кад једно нема везе са другим, и атеиста је верник јер он верује да нема Бога, јел тако.

vujadin:
Зашто би једно искључивало друго кад једно нема везе са другим, и атеиста је верник јер он верује да нема Бога, јел тако.

Hm...ako si vernik onda nisi ateista i obruto...pod pojmom 'vernik' se podrazumeva vera u Bog a ne vera u njegovo ne postojanje...nemoj da brkaš pojmove...nije to isto...
Usput,ateista zna i misli...slabo veruje...a logički rasuđuje...

Šakal:
Hm...ako si vernik onda nisi ateista i obruto...pod pojmom 'vernik' se podrazumeva vera u Bog a ne vera u njegovo ne postojanje...nemoj da brkaš pojmove...nije to isto...
Usput,ateista zna i misli...slabo veruje...a logički rasuđuje...

Атеиста не значи без вере у Бога него без Бога, то смо већ једном расправљали.

lj_950:
Vrlo hrabra tvrdnja Hrišćanine po Bibliji!!!???

Kad bi ovo pročitao tvoj paroh, siguran sam da ne bi smeo da ti da pričest, ma se ispovedao svakog dana Velikog posta. Morao bi da ti odredi epitimiju bar do idućeg Vaskrsa.

Jer – raščinili bi ga.

:) vec sam objasnio tu pojavu online prichera par stranica ranije :D

jel da da sam bio u pravu? 8)

Атеизам
Из пројекта Википедија
Скочи на: навигација, претрага
Атеизам (грчки: α - одрични префикс, Θεος - Бог; безбожништво у дословном преводу) је стање немања теистичких веровања, или активно неверовање у постојање божанстава. Кроз историју се често појављује и као одречан став према званичној религији. Најчешће се везује за филозофске школе материјализма, агностицизма, емпиризма или рационализма, али није нужно правило.

Врсте атеизма: [уреди]
Слаб атеизам, такође познат као имплицитни или негативни атеизам, је стање непостојања веровања у божанство.
Чврст атеизам, познат као експлицитни или позитивни атеизам, је веровање да божанство не постоји.

Evo, ja moram da priznam da sam tvrdi ateista ali sam vernik. Samo, predmet mog verovanja nije nemoćni, izmišljeni Bog, već sve moćnija i svugde vidljiva nauka.

vujadin:
Да ли то онда значи догма или доктрина, ако да онда је вера.

Hm...ma čini mi se da ti malo izvrćeš...kad se priča o ateisti...prvenstveno se misli na ne verovanje u Boga a ne u nešto drugo...nemoj da vrdaš...ja verujem u sebe u nauku...u logiku...ali moja 'vera' nije isto što i tvoja vera i nemoj to porediti...

Šakal:
Hm...ma čini mi se da ti malo izvrćeš...kad se priča o ateisti...prvenstveno se misli na ne verovanje u Boga a ne u nešto drugo...nemoj da vrdaš...ja verujem u sebe u nauku...u logiku...ali moja 'vera' nije isto što i tvoja vera i nemoj to porediti...
Aha, dakle i ti priznaješ da si "vernik"!

stnco:
Evo, ja moram da priznam da sam tvrdi ateista ali sam vernik. Samo, predmet mog verovanja nije nemoćni, izmišljeni Bog, već sve moćnija i svugde vidljiva nauka.
Ako bolje razmisliš mogao bi zaključiti da je svu nauku koju svet poznaje do danas mogao ljudima podariti Bog kroz usta Anaksagore, Talesa, Platona, Njutna, Kopernika, Ajnštajna, Tesle... i mnogih drugih koji su bili i mnogih drugih koji će tek biti.

ristob:
Ako bolje razmisliš mogao bi zaključiti da je svu nauku koju svet poznaje do danas mogao ljudima podariti Bog kroz usta Anaksagore, Talesa, Platona, Njutna, Kopernika, Ajnštajna, Tesle... i mnogih drugih koji su bili i mnogih drugih koji će tek biti.
Važi, ali ako ti bolje razmisliš mogao bi zaključiti da je lopove, masovne ubice, prevarante i drugi ljudski šljam, stvorio Bog i podario im uvrnut um, zbog kojeg su takvi kavi jesu.
Šta ćemo sada? Najbolje je skloniti Boga daleko i od jednih i drugih a prepustiti nauci (genetici) da reši pitanje genija i budala.

Back