Ateizam

Zasto "...misleci da rade dobro misleci da je to Bogu drago..."? Pa zar im Bog nije dao znanje i mudrost da rade ono sto je njemu milo?

Jos jedan primer izvrtanja. Ne znam sto radis to smesno je! Bog je coveku dao slobodnu volju. Covek sa tom slobodnom voljom, moze slobodno da radi sta hoce, odnosno i ispravno i neispravno, na coveku je da odluci. Pa tako imas ljude koji koriste to sto imaju u dobre, a imas i one koji sve sto imaju koriste u lose svrhe! Da li ti je sad jasnije?

islandjanin:
Eto, opet se potvrdjuje koliko nisi razumeo ono sto u Bibliji pise, i potvrdjuje se da si je citao sa samo jednim razlog, da pronadjes nacine da pljujes po njoj.

Dakle, pazljivim citanjem, uocices da je Bog svome narodu obecao zemlju u kojoj su do tada ziveli Heteji, Gergeseji, Amoreji, Hananeji, Ferezeji, Jeveji i Jevuseji narodi koji su bili jako "daleko" od Boga. To su bili narodi medju kojima je vladalo jako veliko idolopoklonstvo i Bog je odlucio to sto je odlucio.

"Istrebices sve narode koje ti Gospod, Bog tvoj, preda; neces prema njima pogleda milosrdja imati, i neces sluziti bogovima njihovim, jer bi ti to bila zamka." 5.Moj. 7:16

I jos nesto, to sto je izraelaki narod ucinio njima, nije bilo nista manje nego sto se u bilo kojim sukobima u to vreme cinilo. To je bilo surovo vreme i ratovalo se i istrebljivalo bez milosti.
Opet interesantne stvari. Otkud "...da je Bog svome narodu obecao..". Pa zar nije Bog "stvorio" sve ljude, pa su valjda svi "njegov narod". I drugo, tvrdis da je Bog dao svakom coveku slobodnu volju, a ovamo 'ajde, poubijaj sve one koji su ""daleko" od Boga". Zar ne vidis kako je to neki cudan Bog. Meni ne preostaje nista drugo do da uzviknem: ziveo pravedan Bog.

trachara:
mooolim? :shock:
horor.

Ja kako, sestrice (ako si žensko)... Kalvarija...

A čime sam otrovan? Njegovom Božanskom lepotom! Njegovom objavom Najradosnijeg hrišćanskog događaja!

bandjeo.jpg

Čekaj dok zatvoriš oči!!! Opseniće i tebe. Ali neće moći da ti vrati ono što si ne bespovratno zagubila, možda iz mladalačke obesti, možda da budeš važna, u centru pažnje...

Kapernaum:
I šta sad, što sam citirao Bibliju, to automatski treba da znači da se slažem sa postupcima Crkve i njenim predstavnicima?
Koliko ima ogranaka hrišćanska Crkva?

Cekaj bre, jesi sam rekao da je tema ATEIZAM, ako je ATEIZAM ne bi trebalo da mi citiras BIbliju. Nema to veze sad sa crkvom....Sad s se setio da pametujes o tome koja je tema...

AKHENATON:
Cekaj bre, jesi sam rekao da je tema ATEIZAM, ako je ATEIZAM ne bi trebalo da mi citiras BIbliju. Nema to veze sad sa crkvom....Sad s se setio da pametujes o tome koja je tema...
Biblija ima veze sa BOGOM, što je suprotno od ATEIZMA, na kojoj smo temi trenutno.
Za tebe sam mislio da shvataš moje postove, ali sam se prešao.

AKHENATON:
Dobro nisi, ali si par puta pomislio.....Nema veze, ne uzbudjujem se ja....
ne razumem te, na koji način si to otkrio da sam pomislio.
evo da ti je jasniji moj stav o ljudima.
delim ih na dobre i zle, bilo oni da su hrišćani, muslimani, komunisti,panteisti, ateisti, nihilisti.............
ČOVEK je ono što JESTE.

Kapernaum:
ne razumem te, na koji način si to otkrio da sam pomislio.
evo da ti je jasniji moj stav o ljudima.
delim ih na dobre i zle, bilo oni da su hrišćani, muslimani, komunisti,panteisti, ateisti, nihilisti.............
ČOVEK je ono što JESTE.

Pa tako iz nekih postova.....Ma nema veze, vec sam rekao. Kuliraj.

Back