ucencovjek
Ističe se
- Poruka
- 2.649
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne možeš tvrditi da ne postoji svijest jer je ti još nisi (možda) svjestan?To je tačno. I zato ne mogu da tvrdim da ne postoji svest, duša, bog, bogovi...već samo da ih možda ja nisam (još) svestan.
Bog je svemocan moze i unistice zlo u buducnosti
Da li se moze detektovati osim subjektivnim iskustvom?Svest je ono što svedoči svemu, kao sadržajima svesti, a sama nije svedena ni na šta.
Nemože se do kraja logički definisati jer je iznad i izvan logike.
Nisam baš najbolje razumeo tvoju logiku i kako si izveo zadnji zaključak.Ne možeš tvrditi da ne postoji svijest jer je ti još nisi (možda) svjestan?
Duša, bog, bogovi... to ne možeš tvrditi da ne postoje, jer samo ih možda nisi (još) svjestan.
To donekle, je točno.
Ali ali ako ih nisi svjestan da ne postoje zar sama ta logika što ih nisi svjestan da ne postoje, može onda značiti da oni postoje?
Isti zakon vrijedi za oba slučaja. A to znači da nema njegovog prisustva. Religiju i boga su izmislili ljudi.
Pa pazi, pričaš o nečemu što nisi doživeo i generalizuješ. U praksi je dokazana smrt bezbroj puta, ljudi su umirali i po nekoliko sati bili mrtvi, izuči malo Near death experience. Kažeš da posle fizičke smrti ne postoji ništa, a sam život nema početak ni kraj, niti iko od nas može napustiti ovaj trenutak koji jedino postoji. Moraš da shvatiš da ti nisi fizičko telo, tvoje telo je ogroman računar, "prijemnik", koji u ovom slučaju prima svest i dekodira ovaj vanjski program zvani 3d univerzum. Ti si multidimenzionalno biće koje postoji u dosta dimenzija u ovom trenutku. Jesi li čuo za astralnu projekciju? Ja jesam i godinama se bavim njom, bio sam svestan izvan fizičkog tela mnogo puta i sam sebi dokazao da posle smrti fizičkog tela svest nastavlja da postoji. Nažalost pogrešnim stvarima nas uče i od malih nogu smo programirani da verujemo u boga i crkvu i ostale izmišljotine u koje samo čovek veruje, ne postoji drugo biće u ovom univerzumu koje ima isto mišljenje kao čovek o bogu. Sve nam usadjuju naši neobrazovani roditelji kojima je takodje ispran mozak. Srećom sam ateista for life. Postoji samo jedna svest u beskonačno mnogo oblika, svest koja iskušava samu sebe. U šta god da veruješ svima nam je ishod isti. Ako ništa shvatićes kada tvoje srce prestane da kuca. Kroz život vidiš da sve što su te učili od malih nogu je laž. Iskreno žao mi je vernika, tačnije ljudi koji sve pripisuju nekom bogu i dali su mu kontrolu a ne shvataju da smo mi bog, svest jedna jednina beskonačna koja nema kraj ni početak.Bio sam dva puta pod općom anestezijom. Ona je dublja nego bilo koji duboki san bez snova. Ne postoji nikakav način da se u praksi može dokazati smrt. Nitko nije umro pa se vratio. Niti je netko tko se rodio doneo nam spoznaju o bogu. Sva djeca kad se rode su ateisti. Da netko stavi čovjeka na neki pusti otok i da prije nikad nije čuo za boga ni religiju, dali bi on vjerovao u njega? Nebi. Kad je netko pod općom anestezijom, život izgleda ovako: Prije opće anestezije postoji život, i postoji život nakon opće anestezije. Ovaj dio pod anestezijom je doslovno kao da je netko prerezao životnu vrpcu sa jedne i druge strane, doslovno tako. Kad sam bio otpušten da idem kući, hodao sam kroz park, i tada sam prvi put shvatio i osjetio, i najbliže spoznao da je takva i smrt. Doslovno, kao da je netko prerezao životnu vrpcu sa jedne i druge strane. Ona je kao jako dubok san bez snova. Ništavilo. Ništica. Ne možeš riječ NIŠTA zamisliti kao sliku u glavi. Ali ju možeš osjetiti nakon opće anestezije kad si sposoban vladati sobom. Nemaš nikakve kontrole nad vlastitim tijelom. To je nešto, tek kad se probudiš, i nadođeš, i tek tada shvatiš da svjestan um nikada to ne može zamisliti. To jedino možeš doživjeti. I pod općom anestezijom, isto tako i koma, i smrt, pod njima nema svijesti. Smrt isto kao ni opća anestezija i duboka koma, kada nema svijesti, mozak ne zna od čega je svijest nestala.. Svijesti nema. Život se odvija u mozgu. Besvjestan um nije neki život. Kad nema svijesti i nikad se više neće pojaviti, da li je to život? Isto je kao i da tijelo nema mozga. Dali je život kad te održavaju aparati, da ti održavaju srce i druge organe, koje tvoj um nije sposoban? Kod ljudi koji gube moždane funkcije npr. izazvane rakom, nesrećama..., pomalo gube fizičke i spoznajne sposobnosti, i što ima manje moždane funkcije, ima manje svijesti i manje sposobnosti. A kako ih gubi sve više, i dođe do točke kad nastupi moždana smrt, a organe održavaju aparati? Dali je čovjek živ ili mrtav?
Moja spoznaja je da su ljudi nastali od prvih molekula.
Nikakve tu ne postoje svete vodice koje će pomoći čovjeku.
Vjerujem samo u znanost, i materiju. Život bez materije ne postoji.
То је мало нелогично.Једној цивилизацији која је способна за међузвездане летове, нису потребни рудници и рудари на Земљи.Те материјале би они могли направити без копања по Земљи, када су већ савладали технологију до тог нивоа да путују до других соларних система.Ovo je moje mišljenje:
- Ljude su stvorili oni koji su, kako u mnogim drugim narodima tumače, oni koji su "došli sa neba", tojest vanzemaljci. Stvorili su ih bioenergetskim delovanjem na čovekolike majmune. Ljude su stvorili ne iz ljubavi, već iz koristoljublja da im budu besplatna radna snaga i tegleća marva prvenstveno za rad u rudnicima na vađenju rude. Znači mi ljudi smo za njih bili obična potrošna roba, zato su nas i stvorili ovako fizički nesavršene i kratkoživuće. Uopšte ih nije bilo briga što smo zbog toga prepuni bola, patnje, bolesti.
Svest kao svest se ne može objektivno dokazati, kao postojanje misli recimo, koje se može očitati na savremenoj tehnologiji.Da li se moze detektovati osim subjektivnim iskustvom?
То је мало нелогично.Једној цивилизацији која је способна за међузвездане летове, нису потребни рудници и рудари на Земљи.Те материјале би они могли направити без копања по Земљи, када су већ савладали технологију до тог нивоа да путују до других соларних система.
Ako uzmemo da su nas stvarno stvorili "vanzemaljci", da li postoji i neko drugo stanovište našeg odnosa osim te ljigave relacije Gospodar-rob?Ma koliko neka civilizacija bila napredna, veoma je teško ni iz čega stvoriti neku materiju, naprimer neki metal za gradnju vasionskih brodova. Zašto je odvajkada zlato najdragoceniji metal iako bi to po svim pravilima trebala da bude naprimer platina koja je isto tada bila poznata? Pa zato što je zlato bilo veoma značajno Stvoriteljima. Koristili su ga za pogon svojih brodova, a male količine su koristili i u svojoj ishrani.
Mozda se igrao neki vanzemaljski mladi naucnik pa iz zezanja uperio svoj koalkatorOvo je moje mišljenje:
- Ljude su stvorili oni koji su, kako u mnogim drugim narodima tumače, oni koji su "došli sa neba", tojest vanzemaljci. Stvorili su ih bioenergetskim delovanjem na čovekolike majmune. Ljude su stvorili ne iz ljubavi, već iz koristoljublja da im budu besplatna radna snaga i tegleća marva prvenstveno za rad u rudnicima na vađenju rude. Znači mi ljudi smo za njih bili obična potrošna roba, zato su nas i stvorili ovako fizički nesavršene i kratkoživuće. Uopšte ih nije bilo briga što smo zbog toga prepuni bola, patnje, bolesti.