Ateizam-ubedjenje?

jeste, strasno je biti toliko...ufuran, a ic ne razumjeti...ko npr. vas troje :)

a sta bih da razumem? mozda da je materija stvorila sama sebe, tj da je postojala pre svog postanka ? da je postala razumna,oblikovala se , evoluirala , a kada je konacno postala svesna kroz coveka, ona nemoze da napravi ni jednu muhu, i sada srlja da sama sebe unisti u toplotnoj smrti prirode. necu i necu:lol:

a sta bih da razumem? mozda da je materija stvorila sama sebe, tj da je postojala pre svog postanka ? da je postala razumna,oblikovala se , evoluirala , a kada je konacno postala svesna kroz coveka, ona nemoze da napravi ni jednu muhu, i sada srlja da sama sebe unisti u toplotnoj smrti prirode. necu i necu:lol:

sto se mene tice dovoljno je da ides..sitnim koracima;
za pocetak probaj razumjeti to sto, navodno, propagiras...i ponasati se ZAISTA u skladu s tim
do tada sve ce Crkve PROPOVIJEDATI evoluciju pa mozes opusteno poceti i njom da se bavis :)

kako ovo zoves svoje...bliznje Boki?
'el se ovako izrazava jedan...hriscanin?
a sta si ono laprdo maloprije...ako sam...jesi, Boki i radis to stalno
pa se tu i tamo kao izvinjavas...mislim, meni je svejedno, al Gore (ako ima Gore gore...)
ima sve da ti...obracunaju, a ondak ce te vratu...Dole. :)

ps inace, tko si ti da kazes sta je ispravno, a sta ne...Boza? jaoj... :lol:

Ja ne kazem sta je ispravno a sta ne, nego kazem da Bog ne cini nista lose ljudima nego oni sami sebi, drugo zar ove radnje su moralno ispravne?

ako si se negde nasla, izvini:)

sto se mene tice dovoljno je da ides..sitnim koracima;
za pocetak probaj razumjeti to sto, navodno, propagiras...i ponasati se ZAISTA u skladu s tim
do tada sve ce Crkve PROPOVIJEDATI evoluciju pa mozes opusteno poceti i njom da se bavis :)

Pa kada zaborave na Boga , sigurno ce prepovedati djavolju nauku:evil:

Treba ici srednje, jer ako ides brzo stignes nesrecu , a ako ides polako stigne te nesreca:)

Ja ne kazem sta je ispravno a sta ne, nego kazem da Bog ne cini nista lose ljudima nego oni sami sebi, drugo zar ove radnje su moralno ispravne?

ako si se negde nasla, izvini:)

ha ha ha...jeste Boki...sve smo krivi...svi osim tebe i "sacice pravednih"...evo, npr. Pica i Mita :hahaha:

najsmjesnije je sto ti, izgleda, uopce ne kapiras sta pricas?
tj. slijedeci put, prije nego sastavis i...publiciras, ovakve liste
procesljaj ih malo + osvjezi "sluzbenu literaturu"...iznenadit ces se kad otkrijes
da ti je lista...defektna

nego, vratimo se tvrdnji da su roditelji krivi za genetske/porodjajne defekte djece...
sta ako i kada nije tako?
evo, ja poznajem jedan takav par; sportasi su oboje, ne piju ne puse, ne drogiraju se, nisu promiskuitetni (zajedno su od srednje skole...)
cak su i umjereno religiozni...a imaju dijete sa...problemima koje ovdje ne bih prepricavala
takodjer, geneticar im je sugerirao da nije...pametno pokusavati dalje...s prosirivanjem obitelji...zajedno...

sta su oni skrivili od sa te tvoje...liste?
ili su mozda njihovi roditelji nesto skrivili...
i kome? kako? kakav je to entitet koji kaznjava NEVINE tj. djecu za grijehe roditelja??? :eek:

Poslednja izmena:
Pa kada zaborave na Boga , sigurno ce prepovedati djavolju nauku:evil:

Treba ici srednje, jer ako ides brzo stignes nesrecu , a ako ides polako stigne te nesreca:)

davolju nauku...pa tebi je gore nego sto sam pretpostavljala :eek:

a ovo dalje...nesrecu?
cega se ti zapravo toliko...bojis?
zar ne vidis da je, po toj tvojoj...uvrnutoj...logici, ionako ne mozes...izbjeci? :mrgreen:

nego, tko si ti da kazes nekom da je "zaboravio Boga"...tj. da to kazes za Crkve???
ha ha ha...pa zar ti znas/imas nesto sto oni ne znaju/nemaju...mislim, zar nisu oni "direktna linija"...i ako oni nisu...tko, po tebi, jeste?
mislim, ima li je uopce? :)

ha ha ha...jeste Boki...sve smo krivi...svi osim tebe i "sacice pravednih"...evo, npr. Pica i Mita :hahaha:

najsmjesnije je sto ti, izgleda, uopce ne kapiras sta pricas?
tj. slijedeci put, prije nego sastavi i...publiciras, ovakve liste
procesljaj ih malo + osvjezi "sluzbenu literaturu"...iznenadit ces se kad otkrijes
da ti je lista...defektna

nego, vratimo se tvrdnji da su roditelji krivi za genetske/porodjajne defekte djece...
sta ako i kada nije tako?
evo, ja poznajem jedan takav par; sportasi su oboje, ne piju ne puse, ne drogiraju se, nisu promiskuitetni (zajedno su od srednje skole...)
cak su i umjereno religiozni...a imaju dijete sa...problemima koje ovdje ne bih prepricavala
takodjer, geneticar im je sugerirao da nije...pametno pokusavati dalje...s prosirivanjem obitelji...zajedno...

sta su oni skrivili od sa te tvoje...liste?
ili su mozda njihovi roditelji nesto skrivili...
i kome? kako? kakav je to entitet koji kaznjava NEVINE tj. djecu za grijehe roditelja??? :eek:

nikako , ja cak mislim da sam gori od svih, ali nije strasnoizkazati poroke nas ljudi,

Da li si sigurna da sve znas o njima, mozda su u srodstvu, mozda boluju od neke bolesti za koju i ne znas , ili ne znaju, da bi ovo napisala moras biti sasvim sigurna, inace nemoj da tvrdis.

nikako , ja cak mislim da sam gori od svih, ali nije strasnoizkazati poroke nas ljudi,

Da li si sigurna da sve znas o njima, mozda su u srodstvu, mozda boluju od neke bolesti za koju i ne znas , ili ne znaju, da bi ovo napisala moras biti sasvim sigurna, inace nemoj da tvrdis.

jbte, ti si toliko...nabijedjen i sujetan da je to...strasno
mislim, nije strasno ako ti je...12, ali kasnije...vec bi trebao skapirati neke stvari :hahaha:

da li sam sigurna da sve znam o njima?
pa sad...sigurna sam da znam npr. krupnog dilera koji je napravio dvoje genetski
sasvim...ispravne djece...doduse, on ne konzumira vec prodaje...coek profesionalac

da li je moguce da ti ne vidis koliko je stupidno, drsko i pokvareno ovo sto pricas?

opet te pitam; da li je moguce da Boza kaznjava NEVINE tj. novorodjencad za roditeljske grijehe
i zasto bi to radio??? kakvim ga to cini u TVOJIM ocima???

sah...ma, vazi...:hahaha:

Poslednja izmena:
davolju nauku...pa tebi je gore nego sto sam pretpostavljala :eek:

a ovo dalje...nesrecu?
cega se ti zapravo toliko...bojis?
zar ne vidis da je, po toj tvojoj...uvrnutoj...logici, ionako ne mozes...izbjeci? :mrgreen:

nego, tko si ti da kazes nekom da je "zaboravio Boga"...tj. da to kazes za Crkve???
ha ha ha...pa zar ti znas/imas nesto sto oni ne znaju/nemaju...mislim, zar nisu oni "direktna linija"...i ako oni nisu...tko, po tebi, jeste?
mislim, ima li je uopce? :)

jeste :evil: samo ti trebaju duhovne oci da bi videla.

nicega cega bih trebao da se bojim.

sigurno da su zaboravili, cim protive se bozijoj reciju, koji jasno kaze sta kako bese u postanju, to su otpadnici od vere , koji su se odvojili od svete i apostolske crkve izmisljajuci novotarije, i jos ih izmisljaju.
za sada ima i prave crkve, ali ne znam i ona dokle ce odolevati.

jeste :evil: samo ti trebaju duhovne oci da bi videla.

nicega cega bih trebao da se bojim.

sigurno da su zaboravili, cim protive se bozijoj reciju, koji jasno kaze sta kako bese u postanju, to su otpadnici od vere , koji su se odvojili od svete i apostolske crkve izmisljajuci novotarije, i jos ih izmisljaju.
za sada ima i prave crkve, ali ne znam i ona dokle ce odolevati.

aham...dakle TI najbolje znas
od svih tih ljudi si pametniji i...pravedniji, ofkors...posto TI imas "duhovne oci"*
da to nije malcice...prepotentno Boki?
+ tesko je biti siguran, zar ne?
mislim, da nije...ne bi te bilo ovoliko frka :)

*koje "vide" krivce u roditeljima SVAKOG bolesnog djeteta...hmm...gadne neke... oci "sahisto"...

Poslednja izmena:
jbte, ti si toliko...nabijedjen i sujetan da je to...strasno
mislim, nije strasno ako ti je...12, ali kasnije...vec bi trebao skapirati neke stvari :hahaha:

da li sam sigurna da sve znam o njima?
pa sad...sigurna sam da znam npr. krupnog dilera koji je napravio dvoje genetski
sasvim...ispravne djece...doduse, on ne konzumira vec prodaje...coek profesionalac

da li je moguce da ti ne vidis koliko je stupidno, drsko i pokvareno ovo sto pricas?

opet te pitam; da li je moguce da Boza kaznjava NEVINE tj. novorodjencad za roditeljske grijehe
i zasto bi to radio??? kakvim ga to cini u TVOJIM ocima???

sah...ma, vazi...:hahaha:

kakav sam takav sam.
znaci ne znas sve.
a za takve ima pakao ognjeni:)
zasto je drsko?
ovo ti mogu odgovoriti na nagrade i kazne bozije.

mnogo se ti smejes:lol:

kakav sam takav sam.
znaci ne znas sve.
a za takve ima pakao ognjeni:)
zasto je drsko?
ovo ti mogu odgovoriti na nagrade i kazne bozije.

mnogo se ti smejes:lol:

drsko je npr. zato sto SEBE stavljas u poziciju suca prozivajuci ljude
koje uopce ne poznajes; o cijim zivotima ne znas nista, ali drsko, bezobrazno i pokvareno (+ infantilno...sve ovo skupa....)
pretpostavljas...sve sto ide u prilog tvojoj skarednoj...teoriji
da, da Boki upravo to je ono cime se bavis vec...nekoliko stranica

tako da...normalno da se smijem...ovakvog... "jaganjca" dugo ne vidjeh
na pravom si putu, Boki, da izrastes u savrsenog odraslog pripadnika svoje...vrste
"cestitam"! :mrgreen:

ps ako ima Boki...ovo boldovano, naebo si sine...ides na...razanj : )))

Poslednja izmena:
drsko je npr. zato sto SEBE stavljas u poziciju suca prozivajuci ljude
koje uopce ne poznajes; o cijim zivotima ne znas nista, ali drsko, bezobrazno i pokvareno (+ infantilno...sve ovo skupa....)
pretpostavljas...sve sto ide u prilog tvojoj skarednoj...teoriji
da, da Boki upravo to je ono cime se bavis vec...nekoliko stranica

tako da...normalno da se smijem...ovakvog... "jaganjca" dugo ne vidjeh
na pravom si putu, Boki, da izrastes u savrsenog odraslog pripadnika svoje...vrste
"cestitam"! :mrgreen:

ne mora se znati svaciji zivot da bi se ovako nesto zakljucilo,i ja se time ne bavim , samo sam naveo razloge zbogkojih najcesce dolazi do defekta i bolesti dece, a ti ako mislis da nisam u pravu slobodno radisve od navedenog.

Misli sta hoces, tvoje pravo.

ne mora se znati svaciji zivot da bi se ovako nesto zakljucilo,i ja se time ne bavim , samo sam naveo razloge zbogkojih najcesce dolazi do defekta i bolesti dece, a ti ako mislis da nisam u pravu slobodno radisve od navedenog.

Misli sta hoces, tvoje pravo.

auuu...pa ne mora se znati, ali ako se zeli razgovarati...raspravljati o necem tako
delikatnom kao sto je tudji zivot/tudja krivica/tudja djeca onda se valja sjetiti
cinjenice da to sutra vec moze biti tvoj zivot/tvoja krivica/tvoja djeca...
+ se ne tuci s elementarnom logikom (kao u gornjem postu...)
jer se to, u raspravama, ali i u...zivotu, nikad ne zavrsava...dobro :)

auuu...pa ne mora se znati, ali ako se zeli razgovarati...raspravljati o necem tako
delikatnom kao sto je tudji zivot/tudja krivica/tudja djeca onda se valja sjetiti
cinjenice da to sutra vec moze biti tvoj zivot/tvoja krivica/tvoja djeca...
+ se ne tuci s elementarnom logikom (kao u gornjem postu...)
jer se to, u raspravama, ali i u...zivotu, nikad ne zavrsava...dobro :)

Tako je , mogu biti i moja dece, vidi ti me u svakom postu optuzujes, jos cu u hag zbog tebe, nego slusaj , ne mrzim ja ljude , nego na greh koji se cini, eto sada znas , i prestani da me optuzujes vise.:)

Tako je , mogu biti i moja dece, vidi ti me u svakom postu optuzujes, jos cu u hag zbog tebe, nego slusaj , ne mrzim ja ljude , nego na greh koji se cini, eto sada znas , i prestani da me optuzujes vise.:)

pa sad...mrzis...grijeh...cemu?
osudjujes gresnike, potencijalne gresnike...vidis ih u...svima...ukljucujuci i sebe...posipas se pepelom po glavi...
za svaki slucaj?
covjek bi, s pravom...na temelju npr. vase...obavezne lektire, pomislio da je dostatno kloniti ga se tj. ne pociniti ga...ono, ne moras se toliko...uzivljavati...stovise, nije...pozeljno

naravoucenije; pojma nemas sta...mislis, a kamoli sta...radis npr. pises...sad i ovdje? :mrgreen:

Da se podsetimo teme..:)
Osnovni cilj ateizma jeste često smelo i ponekad zapanjujuće uspešno/neuspešno
pobijanje hipoteze da postoji/ne postoji bog...
U takvom ateističkom poduhvatu nije reč o bradatom starcu koji sedi na
oblaku (ili varijacijama na tu temu),jer ni ozbiljni teisti ni ozbiljni ateisti, kada kažu bog
ne misle na dotično(g)...
Reč je o teističkom prihvatanju hipoteze da postoji nadljudska,
natprirodna inteligencija koja je sa namerom isplanirala i stvorila kosmos i sve u njemu, pa i nas same.
Dakle...držite se teme,ubuduće...:D

Po kojem kriterijumu je bradati starac izbačen iz igre?
Da nema pričica o bradatom starcu, ne bi bilo ni religije. Jedini izvor koji potkrepljuje postojanje "natprirodne inteligencije koja planira okolo" je upravo ta prašnjava pesmarica o bradatom starcu. Sada čujemo da niko više ne veruje u bradatog starca. z:shock:

Da se podsetimo teme..:)
Osnovni cilj ateizma jeste često smelo i ponekad zapanjujuće uspešno/neuspešno
pobijanje hipoteze da postoji/ne postoji bog...
U takvom ateističkom poduhvatu nije reč o bradatom starcu koji sedi na
oblaku (ili varijacijama na tu temu),jer ni ozbiljni teisti ni ozbiljni ateisti, kada kažu bog
ne misle na dotično(g)...
Reč je o teističkom prihvatanju hipoteze da postoji nadljudska,
natprirodna inteligencija koja je sa namerom isplanirala i stvorila kosmos i sve u njemu, pa i nas same.

Dakle...držite se teme,ubuduće...:D

ajde...nego, sta da radimo s "grijehom predaka" i kvazipatrijarhalnim...doskocicama dragog nam Bokija?
da se pravimo da ih nema...mada nisu obrisane? ...:mrgreen:

Немам ја ништа против што се ти осећаш као животиња из твог аватара, то је твој избор - твој проблем, твоје свесно опредељење. Само имам против да било кога другог који мисли сасвим супротно спопадаш и још се усуђујеш да човека који смаатра да није животиња називаш ГОРДИМ или ЕГОИСТОМ... хехехе...

п.с. ма да не дужим... само ви наставите да грокћете...
Mitine izanđale uvrede ne pogađaju metu, od ovog pravoslavca na bolje nismo ni navikli. Na svu sreću, ima pravoslavaca kojima skidam kapu z akulturno ophođenje i poštovanje drugih čak i kad ne spadaju u istu veru.

Inače Mito, nadam se da ti neće zatrebati insulin nikad u životu, ali kad bi se to desilo ne bi ga izmolio u crkvi nego bi ga kupio u apoteci, a do skora taj isti insulin je vađen iz svinje jer svinja ima sličan metabolizam kao čovek (isto je svaštojed) Pretpostavljam da si ovo već znao, al' čisto da ponovimo da se zna ko su bliski srodnici.
Pa reci mi ti , ako bi se delfini radjali kao i svi sisari , ne bi danas bili u zivotu, jer da je prvo glava izlazila mladunce bi se udavilo, a kako bi slepa evolucija ovo resila? ovde logika iskljucuje slucajnost ili ga svodi na minimum:) papa

Ne razumem uopšte šta hoćeš da kažeš, pa i čovek može bez problema da se rodi pod vodom (glava napred ili glava nazad, svejedno) - pa mu opet ništa ne fali i beba se ne udavi. Mnoge se žene porađaju u vodi. Kakve to ima veze sa bilo čim?

Ne razumem uopšte šta hoćeš da kažeš, pa i čovek može bez problema da se rodi pod vodom (glava napred ili glava nazad, svejedno) - pa mu opet ništa ne fali i beba se ne udavi. Mnoge se žene porađaju u vodi. Kakve to ima veze sa bilo čim?

covek ima pomoc pri radjanju u vodi, a delfin bi se udavio i pre nego sto se porodjaj i zavrsi, zato se i radja unatraske, da nije neophodno onda bi se radjao kao i ostali sisari.

Back