Ateizam-ubedjenje?

Mnogo si se dugo bavio u praksi, pa te razočarao sistem, a? Nisi mogao da se razmahneš možda?

Ma šta znaju ti doktori atomske fizike, dajder ti nama Bibliju, pitajte popa Joila, da vidimo kol'ko je stvarno staro ovo kamenče.... pa ako u Bibliji piše drugačije onda ovaj acelerospektometar definitivno frli za par miliona godinica... :cool:

A planove za jezgro ovog nuklearnog reaktora ćemo prepisati iz jevanđelja po Jovanu, on je tamo pominjao neku vatru i garež...

увек сам се то питао.

Dobro je shto si argumentovano objasnio svoju tvrdnju.
Nadam se da su svi shvatili sarkazam

Moram da priznam da recimo ateisti imaju pola svjedocenja Boga. To je ono nema boga
jos vam samo hvalu osim Allaha I na pravom ste putu.:D
Mislio sam na zagrizene ateiste koji su mnogo znoja i finansija i godina potrosili na mnoge teorije koje nemaju veze sa eksperimentalnom naukom i zdravim razumom.

Neka bude ako je toliko voliš... jedino ne znam ko u nju veruje? :lol:
Jeste, da smo ovo pitanje već rešili, ali ovaj primer ateističke dogme je suviše ilustrativan da bi se propustio:
sve religije jesu iste. veruju u natprirodna bica koja su resila da se igraju zmurke sa svojim vernicima. i svaka religija je zacinjena gomilom mitova i legendi.
svaka religija je neprijatelj covecanstva, imaju dodatan razlog za ubijanje
sri lanka hinduisti i budisti se ubijaju
muslimani i hriscani na mnogim lokacijama
...

a njihove razlike su male. kako se zove bog, njegova deca, imena proroka i sl.
sve religije jesu iste.

Najpoznatiji fosilni organizam, kojeg neki naučnici navode kao dokaz da je čovjek nastao evolucijom od majmunolikog pretka, jeste organizam koji su svrstali u rod australopitekus, a koji je poznat po imenu „Lusi.“ U pitanju je najkompletniji nalaz nekog navodnog majmunolikog čovekovog pretka i sastoji se od 40% skeleta.
Znajući da ćeš samo da prekopiraš ovu budalaštinu unapred sam napisao da je Lusi 70%, a ne 40% kompletan skelet. Nisi ni pročitao poruku na koju si odgovarao. :lol:
Nego, još uvek se nisi samobanovao, kao što si izjavio na forumu da hoćeš. :ceka:

Poslednja izmena:
Jeste, da smo ovo pitanje već rešili, ali ovaj primer ateističke dogme je suviše ilustrativan da bi se propustio
Naravno, nepromišljeno je reći da su sve religije iste... iako postoji zlatna nit koja se provlači kroz praktično sve religije (magično mišljenje) - to nikako ne znači da su sve iste po svim kriterijumima. Imam utisak da bubobubo ne računa istočnjačke religije u prave religije.

Međutim, to je samo njegovo lično mišljenje... :)

Naravno, nepromišljeno je reći da su sve religije iste... iako postoji zlatna nit koja se provlači kroz praktično sve religije (magično mišljenje) - to nikako ne znači da su sve iste po svim kriterijumima. Imam utisak da bubobubo ne računa istočnjačke religije u prave religije.

Međutim, to je samo njegovo lično mišljenje... :)

Sizife, obojica znamo da "magično mišljenje" nije vezano samo za religije, tako da to ne može biti argument u prilog identičnosti religija.
Drugo, šta on računa ili mene ne interesuje, a osim toga već sam mu demonstrirao upravo te istočnjačke religije.
Treće, implicirao si kroz pitanje da niko ne veruje u ateističku dogmu koju sam naveo.
Iz primera je jasno da postoje ateisti koji veruju u tu dogmu.
Q.E.D.

Znajući da ćeš samo da prekopiraš ovu budalaštinu unapred sam napisao da je Lusi 70%, a ne 40% kompletan skelet. Nisi ni pročitao poruku na koju si odgovarao. :lol:
Pa nisi ti pisao o Lusiju vec si postavio neciji post, a mislio sam da je bespotrebno pisati o tome da je Lusi 70% kompletiran skelet jer su to prevalike budalastine na koje nasjedaju naivne osobe i oni kojima je stalo da odbrane evolucionizam a ne znaju na koji nacin.
U ostalom slike govore vise od reci:
australopithecus_afarensis_lucy.jpg
lucy.jpg
http://3.***************/_xM6S1O620QE/SRWreMhv6AI/AAAAAAAAB6Y/x14yNzJaoZE/s400/8+Lucy+australopithecus.jpg

Nego, još uvek se nisi samobanovao, kao što si izjavio na forumu da hoćeš. :ceka:
Caliburn, mnogo si neozbiljan sa tvojim ''dokazima'' da bih se banovao.

Pa nisi ti pisao o Lusiju vec si postavio neciji post, a mislio sam da je bespotrebno pisati o tome da je Lusi 70% kompletiran skelet jer su to prevalike budalastine na koje nasjedaju naivne osobe i oni kojima je stalo da odbrane evolucionizam a ne znaju na koji nacin.
U ostalom slike govore vise od reci:
australopithecus_afarensis_lucy.jpg
lucy.jpg
http://3.***************/_xM6S1O620QE/SRWreMhv6AI/AAAAAAAAB6Y/x14yNzJaoZE/s400/8+Lucy+australopithecus.jpg

Caliburn, mnogo si neozbiljan sa tvojim ''dokazima'' da bih se banovao.

Ne znam zašto si ti toliko zaokupljen evolucijom?

Jadni čovek misli da "dokaz" da evolucija ne valja - direktno ide u prilog njegovoj teoriji o dokonom Kreatoru, koji je jednom, eto, rešio da se igra plastelinom.

Naravno, to ne mož' biti dalje od istine.

Naravno da ide u prilog jer teorija evolucije dokazuje da su ljudi kao vrsta nastajali postepeno pored toga dokazuje da su nasi daleki preci bili zivotinje sto se bitno razlikuje od mita opisanog u Postanju, a to je veoma bitan mit za Avramske religije.

Naravno da ide u prilog jer teorija evolucije dokazuje da su ljudi kao vrsta nastajali postepeno pored toga dokazuje da su nasi daleki preci bili zivotinje sto se bitno razlikuje od mita opisanog u Postanju, a to je veoma bitan mit za Avramske religije.

Ne sve avramovske religije. Pa pre nekoliko godina Papa je priznao evoluciju čime je negirao Postanje kao istinu.

Pa kad to dodje od takvog autoriteta onda mora da je susta istina
Ne, bolje veruj Toniju Bleru, pošto vam se poklapaju stavovi po pitanju ateizma.

Nego, kad smo već kod ateizma, evo jedne poruke od roditelja deteta koje ide u školu u kojoj svako dete ima "pravo" da odabere građansko ili veronauku:

Zbog "nedovoljnog broja zainteresovane dece" u školi moje 7. god ćerke "nije moguće formirati grupu za građansko vaspitanje" pa moje dete MORA da pohađa veronauku. Na moje insistiranje upućena sam na pedagoga i psihologa škole koji su samo ponovili isto. Rezultat: moje dete MORA DA UČI VERONAUKU KAO IZBORNI PREDMET SUPROTNO NJENOJ I ŽELJI NJENIH RODITELJA!!!!! GDE TO JOŠ IMA??????*

Dakle, kao što vidimo - u ovoj zemlji se bez ikavih reperkusija krši Ustav, član 43.

Ne sve avramovske religije. Pa pre nekoliko godina Papa je priznao evoluciju čime je negirao Postanje kao istinu.

Koliko sam shvatio nije negirao tekst vec je proglaseno da je u pitanju metafora koja ne stoji u suprotnosti sa teorijom evolucije. Nisam siguran koliko snazan uticaj ima ova odluka na vernike RKC-a jer je Pravoslavna crkva osudila kreacionizam mnogo ranije ali to nije dalo rezultate.

Back