Ateizam je SEKTA !!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
naravno, pravoslavlje mrzi ZLO
:hahaha:Stručnjak za mržnju...A Besjeda na gori Isukrsta?:hahaha:Ko ga šiša? Ko da pruži drugi obraz,ko da se miri za puta
s takmacem svojim,ko da čini velika dela i ljubi neprijatelje svoje itd...Pravoslavlje malo volje malo...Katolici bar dok to rade,rade s
ljubaznim osmehom...Ma,ista kukavna ekipa,da su jaki duhom bokcu bi rekli:"čekaj matori-doovde si ti,a dalje ću ja-pa kako mi bude..."
Inače,ne smatram sebe ni teistom ni ateistom-imam ja svoju filozofiju...U njoj su bogovi IRELEVANTNI-postojali ili ne...Šta ja imam s tim?
Nisam ni jednog pravio! Ovo mi je premija što sam se pojavio u postojanju i ako treba nekom bogu da zahvalim-hvala mu i toliko od mene.
A do ću odsutnuti iz postojanja vidim po drugim primerima,a vidim da je priča o vaskrsnuću tek ponekad privremeno tačna...Na žalost
sprovoda...I na žalost-niko se ne javlja s tog mitinga čutologa...bele se krstaće i ostalo,a niko da digne dva prsta...:(

:hahaha:Stručnjak za mržnju...A Besjeda na gori Isukrsta?:hahaha:Ko ga šiša? Ko da pruži drugi obraz,ko da se miri za puta
s takmacem svojim,ko da čini velika dela i ljubi neprijatelje svoje itd...Pravoslavlje malo volje malo...Katolici bar dok to rade,rade s
ljubaznim osmehom...Ma,ista kukavna ekipa,da su jaki duhom bokcu bi rekli:"čekaj matori-doovde si ti,a dalje ću ja-pa kako mi bude..."
Inače,ne smatram sebe ni teistom ni ateistom-imam ja svoju filozofiju...U njoj su bogovi IRELEVANTNI-postojali ili ne...Šta ja imam s tim?
Nisam ni jednog pravio! Ovo mi je premija što sam se pojavio u postojanju i ako treba nekom bogu da zahvalim-hvala mu i toliko od mene.
A do ću odsutnuti iz postojanja vidim po drugim primerima,a vidim da je priča o vaskrsnuću tek ponekad privremeno tačna...Na žalost
sprovoda...I na žalost-niko se ne javlja s tog mitinga čutologa...bele se krstaće i ostalo,a niko da digne dva prsta...:(

vi iz mesovitog braka ste najgori od sve dece:D
e pa ne mozes da kines otvorenih ociju

a pravoslavlje i dalje mrzi ZLO, vikipedija je tvoe sveto pismo, ne znas sta je zlo

vi iz mesovitog braka ste najgori od sve dece:D
e pa ne mozes da kines otvorenih ociju

a pravoslavlje i dalje mrzi ZLO, vikipedija je tvoe sveto pismo, ne znas sta je zlo

To se vi koji kršite svoje kanone skrivate od očiju sveta da bi ih kršili...A Jošua vam je NAREDIO i zavetovao vas...Mržnju,pa i zla je
ostavio onom koga je savladao u pustinji...Kažete da je život svoj položio za vas?Za šta?Da biste mrzili???
Neverovatno kako se težko rešiti zverskih instikta i prosvetliti svoj um dobonamernošću i razumevanjem.
Ostrašćeni vernici su plahi i bolje bi bilo za sve da su neverni skeptici...Manje bi krvi teklo po ovoj planeti...
Svega nekoliko hrišćana sam sreo kojima je Jošua zaista uzor-ostalo foliranti i secikese...:mrgreen:

Poslednja izmena:
Jos je pdf Religija i donekle normalna . Ja cesto pisem na Politici i da samo vidite kakvih
talibana ima tamo .Svaki dan njih nekoliko bude banovano zbog medjusobnih uvreda .
Ovdje ima poprilicno zatucanih , ali su prilicno miroljubivi !
Picololeone je tamo redovno , a necete vjerovati da ih ima i puno gorih .:)

Da li i ti spadaš u zatucane? Koje još kategorije postoje? Gde sebe svrstavaš i po kojim kriterijumima? Poželjno bi bilo da kriterijumi nisu tvoji!

Obrati pažnju na biblijski kriterijum i norme koje se dopadaju Stvoritelju:

1. Galatima 5:22,23: "А плод духа је: љубав, радост, мир, дуготрпљивост, љубазност, доброта, вера, 23 благост, самосавладавање. Против тога нема закона."
2. Filipljanima 2:2-4 :будите сложни у размишљању и имајте исту љубав, будите једнодушни, једнако размишљајте, 3 ништа не радите из частољубља нити из сујете, него у понизности сматрајте друге већима од себе, 4 и не гледајте само на своју корист него и на корист других.
3. Poslovice 21:4 " Охоле очи и надмено срце, светиљка злих, то је грех."
4. Poslovice 16:18 "Понос претходи пропасти и охолост претходи паду."

Zatim sledeće:

5. Matej 22:39 "’Воли свог ближњег као самог себе.‘"
ili ovo pravilo koje mnogi u svetu nazivaju "Zlatno pravilo":
nalazimo ga u Mateju 7:12 "Све, дакле, што желите да људи чине вама, чините и ви њима. То је смисао Закона и Пророка̂.!"

Potvrdi u svojoj Bibliji ove citate koji su delo nikog drugog do našeg Stvoritelja!

:kpozdrav:

Sekta je termin iz religije, a ne iz filozofije. Uzmi enciklopediju i proveri.

Kirenska starogrčka škola nekih 5 vekova pre Isusa stajala je iza doktrine učenja da nema Boga. Po tvojim tvrdnjama to bi značilo da su bili sektaši, zar ne...

Iz mog posta u vezi sa kojim si napisala što si napisala nikako ne može da se zaključi da je sekta filozofski termin.

Izraz sekta je teološkom smislu označava organizovanu versku grupu otcepljenu od bilo koje od poznatih velikih religija.Specifičnost takvih sekti svodi se na njihovo ne prihvatanje osnovnih učenja velikih religija tako što svaka sekta ima svoju doktrinu učenja u vezi sa tim. Tvoja crkva je recimo samo jedna od sekti. Religiozne verske sekte po pravilu imaju svog osnivača. Da ponovim...imaju osnivača. Tvoju sektu je osnovao poljoprivrednik...kako no se zvaše...Bejaše li to onaj koji je u časkanju sa andjelom Moronijem saznao gde treba da preuzme neku knjigu....Onu knjigu koja je pored Biblije pa i više od nje sveta knjiga tvoje sekte.

A ti mi reci da li ateizam ima svog ...osnivača...:think:

ne mrzi nego voli... to je dokazano kroz istoriju... voli ratove idole itd sve sto Jehova mrzi...

Šta napisa ...Jahve mrzi ratove...Jahve koji je Bog nad vojskama...koji je kroz najveći deo starog zaveta samo ratovao i istrebljivao cele narode...mrzi ratove...

A kako li je ono David ratnički napredovao...

2 Samuilova 5:10...

''I David jednako napredovaše, jer Gospod Bog nad vojskama beše s njim.''

Da li i ti spadaš u zatucane? Koje još kategorije postoje? Gde sebe svrstavaš i po kojim kriterijumima? Poželjno bi bilo da kriterijumi nisu tvoji!

Obrati pažnju na biblijski kriterijum i norme koje se dopadaju Stvoritelju:

1. Galatima 5:22,23: "А плод духа је: љубав, радост, мир, дуготрпљивост, љубазност, доброта, вера, 23 благост, самосавладавање. Против тога нема закона."
2. Filipljanima 2:2-4 :будите сложни у размишљању и имајте исту љубав, будите једнодушни, једнако размишљајте, 3 ништа не радите из частољубља нити из сујете, него у понизности сматрајте друге већима од себе, 4 и не гледајте само на своју корист него и на корист других.
3. Poslovice 21:4 " Охоле очи и надмено срце, светиљка злих, то је грех."
4. Poslovice 16:18 "Понос претходи пропасти и охолост претходи паду."

Zatim sledeće:

nalazimo ga u Mateju 7:12 "Све, дакле, што желите да људи чине вама, чините и ви њима. То је смисао Закона и Пророка̂.!"

Potvrdi u svojoj Bibliji ove citate koji su delo nikog drugog do našeg Stvoritelja!

:kpozdrav:
Bilo dosadno tvorcu vasione cele i seo da onim mravima na onojmalenoj planeti napiše knjigu uz koju će se ne samo zanimati,svađati,več i oko koje će ratovati...
I napisa tim ušljivcima sitnim i mizernim da se smeje njihovoj umišljenosti da su i oni neki qerac ui faktor u postojanju...
Pošto je vešt bio u stvaranju,vešto je i zamrsio radnju odnapred i odnazad...:mrgreen:
Ali se nije mnogo smejao...Entropijica i njega gric,gric-s toplog na hladno i...ćao!
(Ko je prvi izvalio glupost da su bogovi večni?:hahaha:)

Zatim sledeće:

Samo kada bi ti još znao poreklo tog ''zlatnog pravila''...

Možda bi onda skapirao da je Isus to plagirao od...nekih drugih koji su živeli mnogo, mnogo pre njega...

Ako ne voliš sebe, onda je ovo instrukcija da ne voliš ni druge. Ili je autor nenamerno napravio propust

Postoje ljudi, koji nisu u mogućnosti da vole druge, zato što nisu u mogućnosti da vole sebe.
Reč je o hendikepu.
Ne možeš očekivati od bogalja da trči, niti od gluvog da čuje, o tome je reč.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back