Ateisti pitaju vernike

Svaki ateista moze pitati vernika sta ga interesuje, naravno bez sprdnje. Vidim da ostali ateisti kao i ja upadamo na razne teme postavljajuci razna pitanja.

Evo pitanje br: 1

Mene zanima sledece, posto vi vernici ste ubedjeni u postojanje boga i ispostavi se da ste u pravu, a RECIMO dolazi sudnji dan da li ce BOG kazniti ateistu samo zato sto nije verovao u njegovo postojanje iako ateista nije ucinio nikavo zlo za svog zivota osim sto nije priznao boga?

Nije zlo ne priznati boga

Za vernike

Prilozi

• 1462285411760.jpg
    1462285411760.jpg
    47,9 KB · Pregleda: 10
Не постоји лош хришћанин, јер ако је неко лош он аутоматски није хришћанин! Дакле, питање да ли је нако добар или лош хришћанин је апсурдно само по себи! Постоје хришћани и они који то нису! А то што неко за себе мисли да је "добар" хришћанин то је већ његов лични проблем!

Не постоји лош хришћанин, јер ако је неко лош он аутоматски није хришћанин! Дакле, питање да ли је нако добар или лош хришћанин је апсурдно само по себи! Постоје хришћани и они који то нису! А то што неко за себе мисли да је "добар" хришћанин то је већ његов лични проблем!
Cuj, Dejane, i nisi i jesi u pravu, medjutim, ispravno je reci da su svi koji veruju u boga Savatija i njegovog vanbracnog sina hriscani, s tim sto se kategorisacija vrsi na osnovu pojmova dobar i los. Postoje dobri i losi hriscani. Ne vidim nikakve osnove da nekoga lisavas prava da veruje u boga i njegovog sina Hrista i da sebe smatra hriscaninom. Onaj ko ga je nazvao bogom, bolje reci unapredio ga u drugog hriscanskog boga (treci bog je Sveti Duh) bio je zao i opak i paganin i hriscanin.

Zašto Adam I Eva imaju pupak ako su stvoreni?

Inače slika je direktno sa sajta spc-a.
Vladimire, da njih dvoje nemaju pupak, ne bi ga ni ti imao, jer bi se rodio iz jajeta. Drugo, ne znam da li si svestan da postavljanem ovih ruznih slika dokazujes da nemas ni malo pozitivnog osecaja za jedno od najlepih ljudkih i rukotvorina i imotvorina. Ove nakaradne slike su pravi kiceraj.

Drugo, vredjas suptilan ukus nas ateista

Vladimire, da njih dvoje nemaju pupak, ne bi ga ni ti imao, jer bi se rodio iz jajeta.
Po toj logici i ja bi trebao da zivim 800 GODINA KAO I ONI. Jer sam ja dizajniran po njihovom liku i trebao bi da zivim isto koliko i oni.
Drugo, ne znam da li si svestan da postavljanem ovih ruznih slika dokazujes da nemas ni malo pozitivnog osecaja za jedno od najlepih ljudkih i rukotvorina i imotvorina. Ove nakaradne slike su pravi kiceraj.

Slike su sa sajta spc. Ne vidim sta je tu ruzno.

Drugo, vredjas suptilan ukus nas ateista

Po toj logici i ja bi trebao da zivim 800 GODINA KAO I ONI. Jer sam ja dizajniran po njihovom liku i trebao bi da zivim isto koliko i oni.
Ne mozes da zivis toliko dugo, jer nisi napravljen od prasine, nije te bog ni fazonirao, ni molovao, niti ti je u nos dunuo.

Slike su sa sajta spc. Ne vidim sta je tu ruzno.
Ja ne napisah ruzno. Cist kiceraj. Neko i u tome uziva (emotivno). Ne zameram im, u pitanju je kasta magova skupljenih s konca i konopca,bez smisla i ukusa za umetnost.

Religija ima smisla kada ljudima daje nadu, a vlastima oduzima moc.
Mislim da si ovo izrekao napamet, ne razmisljajuci o kakvoj se nadi radi. Ta nada, ako sam dobro razumeo, trebalo bi da kompezuje ovaj usrani zivot na ovom svetu, osim za onaj mali broj prevaranat koje mi nazivamo elitom (politicari, uglavnom krupni kapitalisti, popovi i neka saka vec odavno istrosenih i izandjalih intelektualaca, onih u Akademiji nauka i umetnosti Srbije i u raznim privilegovanim institucijama, kao sto su novoformirani, a i onih sa "reputacijom"" univerziteta. Raligija ima smisla samo i jedino za crnomantijase i iskvarene pokvarene politicare, onih koji se jedni drugima uvlace u zadnjice.

Cime vase religije pomazu narodu?
Koja je to "nasa" religija??? Nema nase religije, ali ima naseg morala i mudrosti sto vama vazda nedostaje.

Da. I sad imaš roditelje koji se truju na razne načine - cigarete, alkohol, rafinisani proizvodi, nezdravo žive, drogiraju se na razne načine, u stresu su...i td. I šta očekivati od takvih roditelja? Da rode zdravo dete? Pravo je čudo koliki je procenat zdrave dece u odnosu na način života koji vode savremeni roditelji. A pritom vakcinišemo svoju decu čime dodatno oslabljujemo imunoloki sistem deteta, i otvaramo put raznim bolestima. Da bi ćelija mutirala u ćeliju raka imuni sistem mora biti jako loš, ako je dobar to se ne može dogoditi. Dakle, da bi dete dobilo rak, imuni sistem mu mora biti loš, a to uključuje pre svega roditelje, a zatim i spoljašnje faktore, pre svega vakcinaciju.

Prvenstveno uključuje tvoju odvratnu sklonost ka negiranju svega što je normalno.

Odlična tema.

Već sam na jednoj temi postavila ovo pitanje
- Zašto je Bog zabranio Adamu i Evi da je jedu sa Drveta Znanja?- odgovorili su mi - Da ljudi ne bi postali bogovi.
Nisam zadovoljna odgovorom, tako da opet postavljam pitanje
Da li je to za njihovo dobro (kao što ja mom Mačku branim da se penje na ogradu od terase da ne padne)?

- - - - - - - - - -

Još jedno pitanje za danas
Šta je sa svim onim ljudima, pre Isusa, koji nisu znali za hrišćanskoga Boga, gde će oni siroti, nekršteni?

Mislim da je iskljucivo mislio na njihovo dobro,

jer oni pre njih su brali, brali i sjebali svet tako da je preporuka od Boga,

u se, na se i poda se da ne preteras sa razmisljanjem dok ti se ne razvije

sistem za hladjenje vijuga.

Svaki ateista moze pitati vernika sta ga interesuje, naravno bez sprdnje. Vidim da ostali ateisti kao i ja upadamo na razne teme postavljajuci razna pitanja.

Evo pitanje br: 1

Mene zanima sledece, posto vi vernici ste ubedjeni u postojanje boga i ispostavi se da ste u pravu, a RECIMO dolazi sudnji dan da li ce BOG kazniti ateistu samo zato sto nije verovao u njegovo postojanje iako ateista nije ucinio nikavo zlo za svog zivota osim sto nije priznao boga?

Mislim da neće kazniti, jer mislim da Bog nije zao, a i na više mesta se u religijskim spisima (barem pravoslavnim) govori o tome da će biti suđeno prema nečijim delima. Mislim, Bog bi trebao da bude pravedan i dobar, a nepravedno bi bilo kazniti, npr. nekog Kineza koji živi negde usred Tibeta i nikad možda nije ni čuo za Hrista ili Alaha.

Back