Ateisti pitaju vernike

Ama covece sta je tebi pristojno, razbarusena kosa koja leti na sve strane i parfem koji privlaci odnosno odvlaci muskarce od molitce, a za karmin da ti ne govorim,jer kada price svetoj casi ona ucrveni kasicicu.
Ne vidim zasto je problem da zena pusti kosu ili da koristi parfem. Ne smeta mi ni najmanje.
A u vezi karmina, normalno da nece da stavi karmin kad ide da se pricesti.
A svaka pravoslavna zena koja je upoznata sa verom nosi maramu i suknju u crkvi i to joj ne smeta jer se naucila poniznosti, a ne neke tamo sto se nafrakaju i idu da sacuju sve zivo.
Dakle, za tebe su zene koje ne nose maramu, sta? Lose vernice?

Ne vidim zasto je problem da zena pusti kosu ili da koristi parfem. Ne smeta mi ni najmanje.
A u vezi karmina, normalno da nece da stavi karmin kad ide da se pricesti.

Dakle, za tebe su zene koje ne nose maramu, sta? Lose vernice?

Po meni je sve jedno.
Samo kazem da su to pravila crkve i to treba da se postuje ,da ne bi ljudi kasnije dolazili u neprijatnu situaciju da budu ponizeni.

Ali pise ovo:
U Bibliji se spominju razni “slavni sveti muškarci” koji imaju mnoštvo ljubavnica i supruga, kao da je to najnormalnija stvar na svijetu. Nigdje se to ne osuđuje. Solomon npr. ima 700 žena i 300 ljubavnica – prilježnica. Možemo samo zamisliti kakva je kvaliteta emocionalnog-društvenog-seksualnog života žena u takvim brakovima. Kao što se opisuje u Knjizi Postanka (21,10), ljubavnica se može otpustiti kada više nije potrebna, a kada supruga dosadi, nabavi se još jedna ili otjera stara. Abraham je imao dvije ljubavnice (konkubine); Gideon: barem 1; David: mnogo; Nahor: 1; Jakob: 1; Elifaz: 1; Gideon: 1; Kaleb: 2; Manaše: 1; Saul: 1; David: barem 10; Rehoboam: 60; Solomon: 300; neidentificiran Levit: 1; Belšazar: više od jedne.

” Bolja je zloća muška nego dobrota ženska; od žene potječe sramota i ruglo.”

Ti bi i ovoga da se doslovno pridrzavas?

Back