Ateisti pitaju vernike

Paaaaa,tehnicki postoje.....sorcevi,kratke majce kako ja znam...
Tako su meni govorili,mada kod mene u crkvi ne secam se da je iko ikad nosio takvu odecu.
Ali kao sto kazes to je vise zbog kulture.
Pa to je ok. Isto kao sto neces u pozoriste otici u sorcu ili minicu, tako isto neces ni u crkvu.

No, ovde se radi o tome da pojedinci od toga prave citavu teologiju i tako teraju ljude od Crkve. To je sustina moje zamerke. Ako neko voli tako da se oblaci - ok, neka se oblaci tako. Ako neko nece, nemoj da ga teras.

Je l' treba malo da se podsetimo sta je Isus zamerao farisejima?

Stvarno? Sta mislis kako je zeni koja se obuce sasvim pristojno, kojoj ne daju da udje u manastir dok ne obuce haljinu i ne stavi maramu? Ja sam prisustvovao tome vise puta i jako je neprijatno.

Kad vec hoce da odredjuju kako ce ko da se oblaci, kako to da za muskarce ne postoje nikakva posebna pravila?

Da sam zena, ne da ga ne bih poslusao nego bih otisao pravac kod vladike i napravio sra*nje, pa da vidim da mi sledeci put zabrani da udjem u crkvu/manastir.

Dosta je bilo negovanja gluposti i fanatizma!

Ama covece sta je tebi pristojno, razbarusena kosa koja leti na sve strane i parfem koji privlaci odnosno odvlaci muskarce od molitce, a za karmin da ti ne govorim,jer kada price svetoj casi ona ucrveni kasicicu.

A svaka pravoslavna zena koja je upoznata sa verom nosi maramu i suknju u crkvi i to joj ne smeta jer se naucila poniznosti, a ne neke tamo sto se nafrakaju i idu da sacuju sve zivo.
Razmisli malo,da kada nesto nekome smeta pogotovo pravilo u manastirima to nije cista stvar, nego taj treba da se nauci poniznosti

Pa to je ok. Isto kao sto neces u pozoriste otici u sorcu ili minicu, tako isto neces ni u crkvu.

No, ovde se radi o tome da pojedinci od toga prave citavu teologiju i tako teraju ljude od Crkve. To je sustina moje zamerke. Ako neko voli tako da se oblaci - ok, neka se oblaci tako. Ako neko nece, nemoj da ga teras.

Je l' treba malo da se podsetimo sta je Isus zamerao farisejima?

Nisam ja nista pisao protiv tvoje poruke,nego samo da dopunim da tehnicki postoje pravila za muskarce pa sam jos dopunio da je to sve vezano za kulturu :)

Stvarno? Sta mislis kako je zeni koja se obuce sasvim pristojno, kojoj ne daju da udje u manastir dok ne obuce haljinu i ne stavi maramu? Ja sam prisustvovao tome vise puta i jako je neprijatno.

Kad vec hoce da odredjuju kako ce ko da se oblaci, kako to da za muskarce ne postoje nikakva posebna pravila?

Da sam zena, ne da ga ne bih poslusao nego bih otisao pravac kod vladike i napravio sra*nje, pa da vidim da mi sledeci put zabrani da udjem u crkvu/manastir.

Dosta je bilo negovanja gluposti i fanatizma!

Cak su i muslimani tolerantni kad su turisti u pitanju.U Sultan Hasanovoj Dzamiji u Kairu,spremili su nazuvice koje obuvas preko obuce.Dakle,ako neces da se izujes,natuci nazuvice i mozes uci u njihov hram.

Ama covece sta je tebi pristojno, razbarusena kosa koja leti na sve strane i parfem koji privlaci odnosno odvlaci muskarce od molitce, a za karmin da ti ne govorim,jer kada price svetoj casi ona ucrveni kasicicu.

A svaka pravoslavna zena koja je upoznata sa verom nosi maramu i suknju u crkvi i to joj ne smeta jer se naucila poniznosti, a ne neke tamo sto se nafrakaju i idu da sacuju sve zivo.
Razmisli malo,da kada nesto nekome smeta pogotovo pravilo u manastirima to nije cista stvar, nego taj treba da se nauci poniznosti

Mora da te je zence ostavila i otisla sas nekim ko joj nije branio karmin,te si tako ozlojedjen.:zper:

Jel ti se foliras u drzavnim ustanovama kada se prikladno obuces?

Otkud ti to da se ona prikladno oblaci?

A to sto smo mi opsednuti ovakvim glupostima samo govori o tome koliko bolujemo formalizmu, dok smo sustinu vere potpuno smetnuli s uma i dali joj potpuno sekundaran znacaj.
U pravu si. Bog ne voli formu bez sustine, ali ipak voli sustinu sa formom. To je i Hrist potvrdio.

Licemerje, uživanje u prekomernom materijalnom, gutanje kamile, ceđenje komarca, tj. bavljenje sitnim, sporednim, nebitnim stvarima, a izbegavanjem krupnih, značajnih, bitnih.

Upravo to. Umesto da se bavimo egzistencijalno bitnim temama, mi smo zaokupljeni time da li treba obuci haljinu i staviti maramu, da li treba da se sluzi sa otvorenim ili zatvorenim dverima itd.

Kako nije bila preljubnica, kada je postala žena čoveka, koji je prethodno imao ženu, koju je napustio?
Mozda je taj covjek preljubnik, a ona samo druga zena?

Kako nije bila zavodnica, pa ne misliš valjda da je u milosti bogataša, čija je žena postala, a koji je uzgred imao i privatni harem, dospela zahvaljujući tome što je znala da sadi luk i papriku?
A ti mislis da bogatas ne moze da voli nego se samo povodi za erekcijom svog polnog uda?

Pa ako je nacin odijevanja u crkvi glupost, zasto su onda apostoli pisali o tome?
Kao prvo, o tome nisu pisali apostoli, vec postoji samo nesto malo kod Pavla u poslanici Korincanima da zena ne treba da se moli gologlava.
A zasto bas to upucuje Korincankama? Zato sto je Korint u to vreme bio svojevrsni Sodom po pitanju nemorala, gde su se zene kitile gore nego nego ove iz Granda. Zato Pavle i kaze da pokrivaju glave i da, barem dok su na sluzbi, sakriju taj kic. Nista vise. Nema nikakvih dogmatskih razloga.

Back