PRINC_PERSIJE
Početnik
- Poruka
- 13
sta mislite da li je svet stvoren pre 6 000 godina ili je stariji?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svako od Hriscana treba da ima neki dar Duha Svetoga ,bilo to pripovedanje,proricanje ,isceljivanje itd,na zalost mi smo zakopali nase talente.
Sto se tice relikvija nisu nikakva magija i cirkus, jer da je tako, i relikvije i sudovi koji su korisceni u starom zavetu bi isto to bili.
Ali naravno oni su isto bili osvecivani a svestenici su imali posebna pravila i zakone date od Boga sta kako treba ciniti.
Tako i danas, samo sto se sve vrti oko Hristove licnosti.
A govorim toko da razumes ako si verni, jer ako si ateista onda ti nista nije sveto i uzalud diskutujem sa tobom.
Nisi ti to dobro shvatio.Nije posuđe bilo osvećivano nego je meso žrtve koja je bila prinošena za greh bilo nešto najsvetije i sve što je dolazilo u dodir sa njim je postajalo sveto tako da ako bi se meso kuvalo u zemljanoj posudi trebalo je da se posuda razbije, a ukoliko u bakarnoj onda da se izriba i opera vodom. Slično može da se vidi i kod prenosenja Šatora, Katovim sinovima je zabranjeno da diraju svete stvari pod prjetnjom smrti ali kada se one prekrije onda je to moguće.
Danas se sve to izvrće i pravi se cirkus.
Tema je ateisti pitaju,a ovde se raspravljaju razne hriscanske struje.Sta nam to govori?![]()
pa pitajte vec jednom
Sta kazete na informaciju da je biblija selektivno pisana u rasponu od par stotina godina , posto vidim da odgovore izvlacite iz nje ....?
Da postavim jos koje :
Sta kazete na cinjenicu da je datum Isusovog rodjenja ustvari nepoznat ?
davno postavih pitanja , niko mi ne odgovori![]()
Kako nije bilo osveceno odnosno sveto ako nije smelo da se dira, i drugo sta je vece oltar koji zrtvu osvecuje ili zrtva -meso?
Vidis kako bezveze ulazis u zamku ,u kojoj se otkriva tvoje neznanje .
Evo primera :
Covek tadasnjeg vremena donese meso koje nije osveceno naravno, ali tek kada se stavi na oltar i osvesta prinese Bogu ono postaje osveceno.
Tako i bilo koji predmet danas, recimo krst,dok se ne stavi kraj oltara ili na oltar i ne osvesta on nije svet ,kapiras.
2.Zaista zbog nedostatka cinjenica tacan datum Hristovog rodjenja se ne moze ustanoviti,ali zato ga proslavljamo onog datuma kada ga proslavlja nasa maticna crkva,necemo valjda zbog neznanja tacnog datuma da slavimo kako se kome cefne.
Poozz
Isus je govorio da je samo siromasnima pamecu zagarantovan odlazak u raj pa se razne struje medjusobno takmice u dokazivanju koja je siromasnija i to na svakoj otvorenoj temi.
da li smeju da se konzumiraju cigarete u raju ? , jer ja sam cuo da se na onaj svet nosi pamcenje i sve ,pa verujem da se nose i ovozemaljske strasti .pa zato pitam
Naravno da je meso postajalo sveto tek prinošenjem na oltar ali ti opet pogrešno tumačiš.Svrha oltara bila je prinošenje žrtvi a ne osvećenje koječega.
Iz kog razloga se onda pravoslavci boje svojih svetaca i njihovih kazni?
Ako je neko proglasen za Sveca,sto se smatra apsolutnim dobrom,kako to dobro moze imati osobinu osvete?
Svha oltara je bila osvecenje zrtava paljenica koje su se prinosile.
Evo sta Hristos kaze:
Матеј, глава 23
15. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што проходите море и земљу да би присвојили једног, и кад га присвојите, чините га сином пакленим, удвоје већим од себе.
16. Тешко вама вође слепе који говорите: Ако се ко куне црквом ништа је; а ако се ко куне златом црквеним крив је.
17. Будале слепе! Шта је веће, или злато, или црква која злато освети.
18. И ако се ко куне олтаром ништа је то, а који се куне даром који је на њему крив је
19. Будале слепе! Шта је веће, или дар, или олтар који дар освети?
20. Који се дакле куне олтаром, куне се њим и свим што је на њему.
21. И који се куне црквом, куне се њом и Оним што живи у њој.
Zato ne budi kao farisej i knjizevnik.
Niko ko se nije oslobodio svojih greha i strasti nece naslediti Carstvo Bozije.
I na sta bi licio raj kada bi ga gresnici nasledili, zamisli samo da se u raju fiksaju????
mene ne brinu oni koji se fiksaju.Niko ko se nije oslobodio svojih greha i strasti nece naslediti Carstvo Bozije.
I na sta bi licio raj kada bi ga gresnici nasledili, zamisli samo da se u raju fiksaju????
a gde pise da je greh pusiti cigarete A ???? !!!!!!
Piše na svakoj paklici cigareta.
sta pise ? da neces ici u raj ako konzumiras cigarete ?![]()
a gde pise da je greh pusiti cigarete A ???? !!!!!!
Ne mora da pise , ali ako je samoubistvo greh ,onda je pusenje greh, jer sam sebe ubijas ,na tenane
pa to sam i ja rekla zar ne? A ti bi danas na oltaru da osvećuješ krstove,brojanice lančiće..