Ateisti pitaju vernike

da ali sta ako se ja samoubijam iz svesnog nehata ? ne iz nesvesnog jer tamo nisam obratio ni minimum paznje... pa cekaj, valjda je svemoguci pravedan ,zar ne ?

Ok.
Ali kada postanes svesan svoje nesvesti ,onda se pokajes ispovedis i prestanes sa grehom,naravno da ce pravednost Bozija biti tu da oprosti.
Ali u danasnjem novom svetu informacija niko se ne moze pozivati na nesvesnost i nehat.

npr..ja se roknem horsom... ne u cilju da se ubijem nego u cilju da mi bude lepo ,lakomisleno verujuci da necu umreti ali ipak umrem... pa sad cekaj..da li sma se ja samoubijo sa namerom ili je to bio nesrecni slucaj ?
i kako onaj od gore na to sve gleda ?
i nemoj sad neko pametan da mi stvarno odgovori na ovo pitanje jer cu umreti do smeha

npr..ja se roknem horsom... ne u cilju da se ubijem nego u cilju da mi bude lepo ,lakomisleno verujuci da necu umreti ali ipak umrem... pa sad cekaj..da li sma se ja samoubijo ili je to bio nesrecni slucaj ?

Naravno da si se ubio, jer si u zelji da imas nesto sto nemas ,sto je u ovom slucaju lep zivot i osecaj lagodnosti ili sta vec ta druga daje, nastradao i unistio telo koje je hram Duha Svetoga.
Jedini ti je spas da imas nekoga ko ce za tebe da se moli Bogu neprestano,jer molitva mnogo pomaze, zato u crkvi se odrzavaju pomeni i parastosi za pokojne .
Ali hoce li i to pomoci samoubici ?
Ima i greha ubistva koje nisi pocinio licno oruzijem nego recima.
Kao i samoubivstva koje si izvrsio nesluteci, sve ima svoju tezinu.

Naravno da si se ubio, jer si u zelji da imas nesto sto nemas ,sto je u ovom slucaju lep zivot i osecaj lagodnosti ili sta vec ta druga daje, nastradao i unistio telo koje je hram Duha Svetoga.
Jedini ti je spas da imas nekoga ko ce za tebe da se moli Bogu neprestano,jer molitva mnogo pomaze, zato u crkvi se odrzavaju pomeni i parastosi za pokojne .
Ali hoce li i to pomoci samoubici ?
Ima i greha ubistva koje nisi pocinio licno oruzijem nego recima.
Kao i samoubivstva koje si izvrsio nesluteci, sve ima svoju tezinu.

covece jel ti mene razumes ? u pitanju je bio nehat,on nije hteo da se ubije ..pa nemoguce je da onaj od gore gleda na stvari tako crno- belo .... a uostalom sta ti znas o tom kako On gleda na stavri... :lol:

covece jel ti mene razumes ? u pitanju je bio nehat,on nije hteo da se ubije ..pa nemoguce je da onaj od gore gleda na stvari tako crno- belo .... a uostalom sta ti znas o tom kako On gleda na stavri... :lol:

Razumem te ja, ali kao sto sam ti i rekao u danasnjem svetu informacija se ne mozes pozivati na nehat, jer si znao na pogubnost droge,pusenja,alkohola, greha uopste.

Razumem te ja, ali kao sto sam ti i rekao u danasnjem svetu informacija se ne mozes pozivati na nehat, jer si znao na pogubnost droge,pusenja,alkohola, greha uopste.

znaci po tebi i tvojoj nazadnoj logici nije bitno koji je oblik krivice u pitanju ? da li je neko stavrno zeleo da ubije nekog ili je to bio slucaj iz nehata ? on ga je ubio on je kriv i odgovarace za najtezi oblik tog krivicnog dela bez obzira da li postoji namera ili ne? jel tako ? to je uzasan koncept sistema

a drugo.... sta ako je isto to delo ubistva ucinjeno od ruke bolesnog coveka ? psihicki ( dusevno) obolelog lica ? koji nije bio svestan svog ponasanja ? sta bog kaze na to ?ubistvo je ubistvo ? pakao ?

znaci po tebi i tvojoj nazadnoj logici nije bitno koji je oblik krivice u pitanju ? da li je neko stavrno zeleo da ubije nekog ili je to bio slucaj iz nehata ? on ga je ubio on je kriv i odgovarace za najtezi oblik tog krivicnog dela bez obzira da li postoji namera ili ne? jel tako ? to je uzasan koncept sistema

a drugo.... sta ako je isto to delo ubistva ucinjeno od ruke bolesnog coveka ? psihicki ( dusevno) obolelog lica ? koji nije bio svestan svog ponasanja ? sta bog kaze na to ?ubistvo je ubistvo ? pakao ?

Ja sam ti govorio o samoubivstvu koje si ucinio pusenjem,drogiranjem i alkoholisanjem.
A o ubivstvu iz nehata nisam govorio bar ne na taj nacin

Kako mislis boje se osvete?Normalno je da ukoliko si gresio,sledi ti kazna,bitno je samo sta znaci to "gresiti".Sam Isus je rekao:"Ako ti neko udari samar,okreni mu drugi obraz".Isusa su mucili,pljuvali,rugali mu se,ubili,a on se molio za njih,koji su ga ubili,dok je umirao na krstu.Jedan rimski vojnik,koji ga je probo kopljem,po imenu Longin,kada ga je poprskala Isusova krv,on se preobrazio.Postao je Isusov ucenik,i pokrstio je celu porodicu,i zbog toga su ga Jevreji ubili.Svakom,ko se istinski pokaje ce se oprostiti.

Dakle,ako ukljucim ves masinu i istinski se pokajem Ognjena Marija me nece ispeci a Sveti Ilija me nece opiciti gromom?
Nisi citao moje pisanje.Koja je razlika ako majstor zida kucu i dosao je na posao da radi i rada radnice u butiku?Oboje posteno zaradjuju za zivot.Ali ta butikara uredno odlazi na svoj posao na crveno slovo,ali majstorima ne dozvoljava da rade oko kuce.U cemu je idiotska razlika?I kakav je greh raditi?

Lepo si rekao da se moras odreci SVIH svojih strasti.Ne ubijam iz strasi a ni ovako,ne kockam,ne svaleram se,nisam narkoman,ne kradem(sem nekog pelcera;tako se bolje primi),dakle mogu sem nabrojanog ipak imati neku strast?

Матеј, глава 19
16. И гле, неко приступивши рече Му: Учитељу благи! Какво ћу добро да учиним да имам живот вечни?
17. А Он рече му: Што ме зовеш благим? Нико није благ осим једног Бога. А ако желиш ући у живот, држи заповести.
18. Рече Му: Које? А Исус рече: Да не убијеш; не чиниш прељубе; не украдеш; не сведочиш лажно;
19. Поштуј оца и матер; и љуби ближњег свог као самог себе.
20. Рече Му младић: Све сам ово сачувао од младости своје; шта ми још треба?
21. Рече му Исус: Ако хоћеш савршен да будеш, иди и продај све што имаш и подај сиромасима; и имаћеш благо на небу; па хајде за мном.
22. А кад чу младић реч, отиде жалостан; јер беше врло богат.
23. А Исус рече ученицима својим: Заиста вам кажем да је тешко богатоме ући у царство небеско.
24. И још вам кажем: Лакше је камили проћи кроз иглене уши него ли богатоме ући у царство Божије.

npr..ja se roknem horsom... ne u cilju da se ubijem nego u cilju da mi bude lepo ,lakomisleno verujuci da necu umreti ali ipak umrem... pa sad cekaj..da li sma se ja samoubijo sa namerom ili je to bio nesrecni slucaj ?
i kako onaj od gore na to sve gleda ?
i nemoj sad neko pametan da mi stvarno odgovori na ovo pitanje jer cu umreti do smeha

Ako ti ja odgovorim, a ti umreš od smeha, jesam li to izvršio ubistvo iz nehata? :D

Матеј, глава 19
16. И гле, неко приступивши рече Му: Учитељу благи! Какво ћу добро да учиним да имам живот вечни?
17. А Он рече му: Што ме зовеш благим? Нико није благ осим једног Бога. А ако желиш ући у живот, држи заповести.
18. Рече Му: Које? А Исус рече: Да не убијеш; не чиниш прељубе; не украдеш; не сведочиш лажно;
19. Поштуј оца и матер; и љуби ближњег свог као самог себе.
20. Рече Му младић: Све сам ово сачувао од младости своје; шта ми још треба?
21. Рече му Исус: Ако хоћеш савршен да будеш, иди и продај све што имаш и подај сиромасима; и имаћеш благо на небу; па хајде за мном.
22. А кад чу младић реч, отиде жалостан; јер беше врло богат.
23. А Исус рече ученицима својим: Заиста вам кажем да је тешко богатоме ући у царство небеско.
24. И још вам кажем: Лакше је камили проћи кроз иглене уши него ли богатоме ући у царство Божије.

Dakle,nikad dosta ucenama!?Ne vredi ni kad si posten i dobar,daj onda kucu i kuciste,a kad i to das,skinu ti i gace sa tebe,ne bi li sto pre od gladi skapo i stigo u carstvo nebesko!
A taj kome bi prodao to svoje bogatstvo,kom on isto da proda?
I jel se ti pridrzavas saveta?

Back