Ateisti pitaju vernike

Biblija je ispunjena govorom mrznje, sovinizmom, segregacijom, surovim poukama i cestim pozivima na nasilje ali to ne bi bilo toliko opasno da ne postoji stalna teznja svestenstva podpomognuta slabo obrazovanom ruljom sa jedne strane i bogatim pojedincima sa druge strane da ove vrednosti predstave kao uzvisene jer su to vrednosti koje zastupa nekakav bog.

Biblija je ispunjena govorom mrznje, sovinizmom, segregacijom, surovim poukama i cestim pozivima na nasilje ali to ne bi bilo toliko opasno da ne postoji stalna teznja svestenstva podpomognuta slabo obrazovanom ruljom sa jedne strane i bogatim pojedincima sa druge strane da ove vrednosti predstave kao uzvisene jer su to vrednosti koje zastupa nekakav bog.

reče neznalica i ostade živ

Skroz pogrešno.

Biblija je ispunjena povijesnim detaljima datog vremena, i ustaljenim ponašanjem te načinom razmišljanja ondašnjih ljudi.

A njezine nadahnute poruke od strane Jehove i Isusa su pune pozitivnih savjeta, načela i zakona.

Ponekad osoba od jednog drveta nevidi cijelu šumu.

a gde to piše, u Kuli stražara?

Ne, nego u Bibliji.

Matej 16:13-17 - Kad je došao u krajeve Cezareje Filipove, Isus je upitao učenike svoje: “Što govore ljudi, tko je Sin čovječji?” Oni su odgovorili: “Neki kažu da si Ivan Krstitelj, drugi da si Ilija, a treći da si Jeremija ili jedan od proroka.” Nato ih je upitao: “A vi, što vi kažete, tko sam ja?” Šimun Petar je odgovorio: “Ti si Krist, Sin Boga živoga.” Tada mu je Isus rekao: “Sretan si, Šimune, sine Jonin, jer to ti nisu otkrili tijelo i krv, nego Otac moj koji je na nebesima.

Galaćanima 3:13 - Krist nas je kupio i tako oslobodio prokletstva Zakona postavši umjesto nas prokletstvom, jer je pisano: “Proklet je tko je god obješen na stup.”

Pavao citira 5. Mojsijevu 21:23 - 23 - neka njegovo mrtvo tijelo ne ostane na stupu preko noći, nego ga pokopaj istoga dana, jer je proklet pred Bogom onaj koji je obješen.

Ezra 6:11 - Osim toga, izdajem naredbu da se svakome tko prekrši ovu odredbu izvadi greda iz kuće njegove i neka na nju bude obješen...

Jehovini svedoci ne priznaju mučeničku i sramnu Hristovu smrt na krstu,ne priznaju Ga za Spasitelja i Otkupitelja koji je svojom smrću na krstu preuzeo na sebe sve grehe naše.Ono što smo mi zaslužili Hrist je podneo i vi to sad hoćete da mu osporite.Na jadan i bedan način tumačite Bibliju i izvrćete njene stihove.

Ne, nego u Bibliji.

Matej 16:13-17 - Kad je došao u krajeve Cezareje Filipove, Isus je upitao učenike svoje: “Što govore ljudi, tko je Sin čovječji?” Oni su odgovorili: “Neki kažu da si Ivan Krstitelj, drugi da si Ilija, a treći da si Jeremija ili jedan od proroka.” Nato ih je upitao: “A vi, što vi kažete, tko sam ja?” Šimun Petar je odgovorio: “Ti si Krist, Sin Boga živoga.” Tada mu je Isus rekao: “Sretan si, Šimune, sine Jonin, jer to ti nisu otkrili tijelo i krv, nego Otac moj koji je na nebesima.

Galaćanima 3:13 - Krist nas je kupio i tako oslobodio prokletstva Zakona postavši umjesto nas prokletstvom, jer je pisano: “Proklet je tko je god obješen na stup.”

Pavao citira 5. Mojsijevu 21:23 - 23 - neka njegovo mrtvo tijelo ne ostane na stupu preko noći, nego ga pokopaj istoga dana, jer je proklet pred Bogom onaj koji je obješen.

Ezra 6:11 - Osim toga, izdajem naredbu da se svakome tko prekrši ovu odredbu izvadi greda iz kuće njegove i neka na nju bude obješen...

Biblija je davno u Psalmu br 22 u 16 stihu kazala na koji način će umrijeti Božije jagnje.
"Opkoliše me psi mnogi četa zlikovaca ide oko mene,probodoše ruke moje i noge moje".
Sam Isus je rekao apostolu Petru u jevanđelju po Jovanu u 21 poglavlju 18 stih kako će i Petar završiti svoj život.
"Zaista zaista ti kažem,kad si bio mlad opasiva si se sam i hodio si kuda si hteo a kada ostariš ,širićeš ruke svoje i drugi će te opasati i odvesti kuda nećeš" a sledeći stih lepo kaže
"A ovo reče pokazujući,kakvom će se smrti proslaviti Bog.I rekavši ovo reče mu (Petru)hajde zamnom"
dakle oba su završila na krstu .
Danas pišu mnogi plaćenici za novac svakojake gluposti po nalogu sotoninih sinova

Back