Ateisti pitaju vernike

Svaki ateista moze pitati vernika sta ga interesuje, naravno bez sprdnje. Vidim da ostali ateisti kao i ja upadamo na razne teme postavljajuci razna pitanja.

Evo pitanje br: 1

Mene zanima sledece, posto vi vernici ste ubedjeni u postojanje boga i ispostavi se da ste u pravu, a RECIMO dolazi sudnji dan da li ce BOG kazniti ateistu samo zato sto nije verovao u njegovo postojanje iako ateista nije ucinio nikavo zlo za svog zivota osim sto nije priznao boga?

nije pravda bozija da kazni nekoga sto veruje ili ne veruje u boga.....pravda bozija je u tome da niti koga na silu ucini dobrim,niti ucini zlim,nego da mu njegovu slobodnu izabranu meru i sadrzaj licnosti tu pokaze,proveri i odmeri.
svi od reda proci ce kroz pravednu proveru..bio krsten ili ne...bio indijanac ili srbin...
kroz proveru prolazi nase jezgro...licnost....a svi od reda imamo to jezgro koje ni najveci psiholozi ne mogu da provale jer ni sami o sebi ne znaju dovoljno....
ono sto ovde na zemlji covek zasluzi,sto u svoje bice i zivot ugradi,to ce na sudu za vecnost da dobije kao sto kaze sveto pismo....svako po delima svojim....

(.. nemoj skupove i podskupove molim te .. :mrgreen: .. ne ide ti ..)

.. torta i orasi su dva različita pojma ..
.. pojam orah nije obuhvaćen pojmom torta ..

.. pojam .. religiozan naučnik .. je obuhvaćen pojmom religiozan čovek ..

Čuj torta i orasi su dva različita pojma.
Naravno da su dva pojma, i to zamisli, različita, pa nisu valjda tri.
I šta muljaš sada, zar je toliko teško priznati grešku i zar po svaku cenu treba sopstvenu grešku prikrivati praznom filozofijom?

Iznova me rastužuje to što grupa ljudi, koja se diči svojim tobožnjim kritičkim pristupom pojavama o kojima diskutuje i tobožnjom podrškom nauci (pri čemu pripadnici te grupe idu toliko daleko da svoju veroispovest izjednačavaju sa naukom), neprekidno demonstrira sve nedostatke obrazovnog sistema.
Veoma tužno, veoma... :(
... jer ako su oni takvi, šta je ostalo za druge veroispovesti? :think:
Ne, nažalost neće jer Isousovo uzdizenije spašava

Biblija itekako opisuje dinosururse:

Knjiga o Jovu 40,
10. А гле, Behemoth, ког сам створио с тобом, једе траву као во;
11. Гле, снага му је у бедрима његовим, и сила му је у пупку трбуха његовог;
12. Диже реп свој као кедар, жиле од јаја његових сплетене су као гране;
13. Кости су му као цеви бронзане, зглавци као полуге гвоздене.
14. Он је прво између дела Божијих, Творац његов дао му је мач.
15. Горе носе му пићу, и све зверје пољско игра се онде.
16. У хладу леже, у густој трсци и глибу.
17. Граната дрвета заклањају га сеном својим, и опкољавају га врбе на потоцима.
18. Гле, уставља реку да не тече, узда се да ће испити Јордан губицом својом.

U Danicicevom prevodu stoji "slon" umjesto "behemoth". Ali to nije tacan prevod jer slon nema rep kao kedrovo drvo. Najvjerovatnije se radi o diplodokusu ili brahiosaurusu.

14. Он је прво између дела Божијих, Творац његов дао му је мач.

Dobro druze, ali mi nije jasno ako ih je bog stvorio, kako i zasto su izumrli? Kako su potomci Adama i Eve se cuvaili od tih opasnih zivotinja. Da li su postojali u doba Noja i zasto ih nije strpo u barku?

"Не доцни Господ с обећањем, као што неки мисле да доцни, него нас трпи, јер неће да ко погине, него сви да дођу у покајање".

Koji svi?Za 2000godina kamara ih je mrtva!
I ako nece suditi ostalim vernicama druge veroispovesti u kojima vladaju kontradiktorna pravila u odnosu na hriscanstvo,kako ce uopste suditi i kome?

Zavisi u kom smislu se posmatra oslobođenje od materijalnog.
Oslobođenje od materijalnog može biti u čisto fizičkom smislu, kada se čovek jednostavno udaljava od materijalnog, ali je duhom ipak vezan za materijalno.
Ili drugi slučaj, kada se čovek duhom udaljava od materijalnog, što opet ne znači da se čovek materijalnog oslobađa u čisto materijalnom smislu.
To su dve specifične pojave, a svaka u biti predstavlja oslobođenje od materijalnog.
Posledica je toga što čovek je materijalno i duhovno biće, gde su duhovno i materijalno prožeti.

Čovek zapravo i ne može biti sasvim oslobođen od materijalnog, tako da sama konstrukcija oslobođenje od materijalnog je besmislena, bar kada je o čoveku reč.
To je tacno. Inace, ja sam govorio o oslobodjenju od materije u smislu da je raj rezervisan za duse dok se tela bespovratno vracaju u zemlju. Takav model raja jeste origenisticki i u potpunosti zanemaruje materijalni svet.

Dobro da se sad malo ogradimo od Dinosaurusa, evo mene zanima sledece:

Kazete desio se potop, Noj sakupio sve zivotinje u svoju barku e sad kako je jedan KENGUR preplivao mora i okeane da bi stigao do barke tako KOALE i sve ostale ostrvske zivotinje, a da ne pominjem POLARNE zivotinje sa Arktika, zivotinje koje imaju staniste u pecinama a ne mogu da opstanu bez vlažnosti i tame. Znaci postoji bezbroj vrsta zivotinja i insekata koji su na kopnu a okeanima i morima odseceni od Izraela i Noja.

Svaki ateista moze pitati vernika sta ga interesuje, naravno bez sprdnje. Vidim da ostali ateisti kao i ja upadamo na razne teme postavljajuci razna pitanja.

Evo pitanje br: 1

Mene zanima sledece, posto vi vernici ste ubedjeni u postojanje boga i ispostavi se da ste u pravu, a RECIMO dolazi sudnji dan da li ce BOG kazniti ateistu samo zato sto nije verovao u njegovo postojanje iako ateista nije ucinio nikavo zlo za svog zivota osim sto nije priznao boga?

Nije priznao, tj postovao svoga Tvorca (Oca) i dobice packe po doopetu!

Dobro da se sad malo ogradimo od Dinosaurusa, evo mene zanima sledece:

Kazete desio se potop, Noj sakupio sve zivotinje u svoju barku e sad kako je jedan KENGUR preplivao mora i okeane da bi stigao do barke tako KOALE i sve ostale ostrvske zivotinje, a da ne pominjem POLARNE zivotinje sa Arktika, zivotinje koje imaju staniste u pecinama a ne mogu da opstanu bez vlažnosti i tame. Znaci postoji bezbroj vrsta zivotinja i insekata koji su na kopnu a okeanima i morima odseceni od Izraela i Noja.

Bog je vodio parove zivotinja u barku. Birao je mlade parove i u barci su bili u stanju hibernacije. kako bi bilo lakse Nojevoj porodici da brinu o zivotinjama.. Inace, nojeva barka je pronadjena na planini Ararat i analizama je utvrdjena njena starost koja se poklapa sa vremenom potopa....

Bog je vodio parove zivotinja u barku. Birao je mlade parove i u barci su bili u stanju hibernacije. kako bi bilo lakse Nojevoj porodici da brinu o zivotinjama.. Inace, nojeva barka je pronadjena na planini Ararat i analizama je utvrdjena njena starost koja se poklapa sa vremenom potopa....

E,da mi je da vidim kolibrija,lava,dinosaurusa,ups,poneo je njiova jaja,pa slonove,pa mali milon drugih ptica u stanju hibernacije.

Back