gost 133940
Elita
- Poruka
- 23.648
Jes. Ispade da u dokazivanju rišćanske istine jedan živ čovek vredi više nego mrtav bog i svi dinoasaurusi na jednom mestu. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
.. ne ..
Svaki ateista moze pitati vernika sta ga interesuje, naravno bez sprdnje. Vidim da ostali ateisti kao i ja upadamo na razne teme postavljajuci razna pitanja.
Evo pitanje br: 1
Mene zanima sledece, posto vi vernici ste ubedjeni u postojanje boga i ispostavi se da ste u pravu, a RECIMO dolazi sudnji dan da li ce BOG kazniti ateistu samo zato sto nije verovao u njegovo postojanje iako ateista nije ucinio nikavo zlo za svog zivota osim sto nije priznao boga?
(.. nemoj skupove i podskupove molim te .... ne ide ti ..)
.. torta i orasi su dva različita pojma ..
.. pojam orah nije obuhvaćen pojmom torta ..
.. pojam .. religiozan naučnik .. je obuhvaćen pojmom religiozan čovek ..
Pitanje:
Zasto bog toliko dugo ceka sudnji dan?
Ne, nažalost neće jer Isousovo uzdizenije spašavaIznova me rastužuje to što grupa ljudi, koja se diči svojim tobožnjim kritičkim pristupom pojavama o kojima diskutuje i tobožnjom podrškom nauci (pri čemu pripadnici te grupe idu toliko daleko da svoju veroispovest izjednačavaju sa naukom), neprekidno demonstrira sve nedostatke obrazovnog sistema.
Veoma tužno, veoma...
... jer ako su oni takvi, šta je ostalo za druge veroispovesti?![]()
Biblija itekako opisuje dinosururse:
Knjiga o Jovu 40,
10. А гле, Behemoth, ког сам створио с тобом, једе траву као во;
11. Гле, снага му је у бедрима његовим, и сила му је у пупку трбуха његовог;
12. Диже реп свој као кедар, жиле од јаја његових сплетене су као гране;
13. Кости су му као цеви бронзане, зглавци као полуге гвоздене.
14. Он је прво између дела Божијих, Творац његов дао му је мач.
15. Горе носе му пићу, и све зверје пољско игра се онде.
16. У хладу леже, у густој трсци и глибу.
17. Граната дрвета заклањају га сеном својим, и опкољавају га врбе на потоцима.
18. Гле, уставља реку да не тече, узда се да ће испити Јордан губицом својом.
U Danicicevom prevodu stoji "slon" umjesto "behemoth". Ali to nije tacan prevod jer slon nema rep kao kedrovo drvo. Najvjerovatnije se radi o diplodokusu ili brahiosaurusu.
"Не доцни Господ с обећањем, као што неки мисле да доцни, него нас трпи, јер неће да ко погине, него сви да дођу у покајање".
Sam si odgovorio.Zašto BIBLIJA ne objasnjava dinosauruse a naucno je dokazano da su postojali ALI se ne spominju u Bibliji. Jednostavno, pisci Biblije, u ono vreme, nisu imali pojma da su dinosaurusi postojali. A i kako bi imali pojma?
To je tacno. Inace, ja sam govorio o oslobodjenju od materije u smislu da je raj rezervisan za duse dok se tela bespovratno vracaju u zemlju. Takav model raja jeste origenisticki i u potpunosti zanemaruje materijalni svet.Zavisi u kom smislu se posmatra oslobođenje od materijalnog.
Oslobođenje od materijalnog može biti u čisto fizičkom smislu, kada se čovek jednostavno udaljava od materijalnog, ali je duhom ipak vezan za materijalno.
Ili drugi slučaj, kada se čovek duhom udaljava od materijalnog, što opet ne znači da se čovek materijalnog oslobađa u čisto materijalnom smislu.
To su dve specifične pojave, a svaka u biti predstavlja oslobođenje od materijalnog.
Posledica je toga što čovek je materijalno i duhovno biće, gde su duhovno i materijalno prožeti.
Čovek zapravo i ne može biti sasvim oslobođen od materijalnog, tako da sama konstrukcija oslobođenje od materijalnog je besmislena, bar kada je o čoveku reč.
Sam si odgovorio.
Ne, nažalost neće jer Isousovo uzdizenije spašava
Svaki ateista moze pitati vernika sta ga interesuje, naravno bez sprdnje. Vidim da ostali ateisti kao i ja upadamo na razne teme postavljajuci razna pitanja.
Evo pitanje br: 1
Mene zanima sledece, posto vi vernici ste ubedjeni u postojanje boga i ispostavi se da ste u pravu, a RECIMO dolazi sudnji dan da li ce BOG kazniti ateistu samo zato sto nije verovao u njegovo postojanje iako ateista nije ucinio nikavo zlo za svog zivota osim sto nije priznao boga?
Dobro da se sad malo ogradimo od Dinosaurusa, evo mene zanima sledece:
Kazete desio se potop, Noj sakupio sve zivotinje u svoju barku e sad kako je jedan KENGUR preplivao mora i okeane da bi stigao do barke tako KOALE i sve ostale ostrvske zivotinje, a da ne pominjem POLARNE zivotinje sa Arktika, zivotinje koje imaju staniste u pecinama a ne mogu da opstanu bez vlažnosti i tame. Znaci postoji bezbroj vrsta zivotinja i insekata koji su na kopnu a okeanima i morima odseceni od Izraela i Noja.
Bog je vodio parove zivotinja u barku. Birao je mlade parove i u barci su bili u stanju hibernacije. kako bi bilo lakse Nojevoj porodici da brinu o zivotinjama.. Inace, nojeva barka je pronadjena na planini Ararat i analizama je utvrdjena njena starost koja se poklapa sa vremenom potopa....
Prosto,svi kontinenti su bili spojeni u jedan super kontinent.
Druga mogucnos je da nije svuda bilo potopa.
Bog je vodio parove zivotinja u barku. Birao je mlade parove i u barci su bili u stanju hibernacije. kako bi bilo lakse Nojevoj porodici da brinu o zivotinjama.. Inace, nojeva barka je pronadjena na planini Ararat i analizama je utvrdjena njena starost koja se poklapa sa vremenom potopa....
Priča o Nojevoj barci je prosto nemoguća...Iz mnogo razloga.
Osim naravno ako Bog lično nije omogućio neke "natrprodne" mogućnosti....![]()
Prosto,svi kontinenti su bili spojeni u jedan super kontinent.
Druga mogucnos je da nije svuda bilo potopa.
Kako "kako"? Pa pomoću Božije svemogućnosti, sveznanja, sveprisutnosti.... jer drukčije i ne može.Ma priča je potpuno sumanuta na svakom nivou, ne znam kako se uopšte raspravlja o tome?
Mislim da je bilo nekakvog potopa u proslosti , jer mnogi zapisi puno puno pre biblije pricaju istu pricu (zanemarimo deo o drvenom brodu punom zivotinjaMa priča je potpuno sumanuta na svakom nivou, ne znam kako se uopšte raspravlja o tome?