Ateisti pitaju vernike

Na kojem god da je pisan moralo je stajati "hriscani" jer tako stoji u kopijama. Ako ti tvrdis da je u originalima pisalo drugacije, to znaci da kompletnu Bibliju mozemo da bacimo jer nemamo original ni za jedan spis.
Primera radi sam upotrebio ime Isus. U orginalu je verovatno stajalo Ješua. Ali to ne remeti suštinu i nije toliko bitno. Kao ni ovo za Hrišćanstvo.

Da bi ćelija bila stvorena, moraju postojati neki zakoni, po kojima se ponaša materija.
Tamo gde vladaju jasni zakoni, nema slučajnosti, već slučajnost postoji onda, kada je moć spoznaje zakonitosti promena mala, nedovljna da uoči uzročnu posledičnu vezu, u okviru koje se nešto dešava, nastaje.

Npr. nekome je slučajnost kada ga posere ptica, međutim, kada bi imao moć da pratiš uzročno posledičnu vezu svega što utiče na pomenuti događaj, veoma jasno bi došao do zaključka zašto je tog nekog posrala ptica, i video da tu nema slučajnosti, već se sve, baš sve, dešava u okviru određenih zakonitosti.

Slažem se da moraju postojati zakonotisti, po kojima se ponaša materija. Samo se pitam, da li je pojava određene zakonitosti slučaj ili ne...
Sa drugom rečenicom se ne lažem, jer ako postoji zakonitost, bez obzira na spoznaju nje, stvari se odvijaju po zakonitosti. Npr. ako se temperatura prelazi sa toplijeg na hladnije telo, ona uvek prelazi, znalo to telo ili ne...

I za ovaj primer...misliš li da je ipak sve predodređeno? Jer kada se pojavio prvi uzrok, sve kasnije je posledica...

Kukavice postaju vjernici kad stisne nevolja , mada ne vjerujem da im to nesto konkretno pomogne .
Ja sam ateista , a 1991g sam pobjegao sa streljanja .Bila je o tome reportaza na novosadskoj
televiziji .Kad sam zarobljen , nisam se boga ni sjetio , vec sam gledao da li ce mi se ukazati sansa
da bjezim .Neke su osobe tada pobijene . Koliko znam , vecina njih su bili vjernici . Jedan od njih je
bio i clan crkvenog odbora , a ubijen je i on i cijela familija .
Pitanje za vjernike :"Kako to da sam ja prezivio , a ovi otisli niz vodu ? "

Sad ces dobiti odgovor da te sotona spasila!:zcepanje:

Svaki ateista moze pitati vernika sta ga interesuje, naravno bez sprdnje. Vidim da ostali ateisti kao i ja upadamo na razne teme postavljajuci razna pitanja.

Evo pitanje br: 1

Mene zanima sledece, posto vi vernici ste ubedjeni u postojanje boga i ispostavi se da ste u pravu, a RECIMO dolazi sudnji dan da li ce BOG kazniti ateistu samo zato sto nije verovao u njegovo postojanje iako ateista nije ucinio nikavo zlo za svog zivota osim sto nije priznao boga?

Pa,da vidimo.Ko je prvi covek koji je usao u Carstvo nebesko?Adam?Mojsije?Avraam?Ne.Prvi covek koji je usao u Carstvo Nebesko bio je robijas,koji je pored Isusa umro na krstu.Dakle robijas je cinio mnoge zlocine,dakle po delima nije verovao u Boga,a kako se izjasnjavao to je druga stvar.Robijas je na krstu rekao:
"Gospode,seti me se samo kad udjes u tvoje carstvo". Isus mu je odgovorio:"Zaista ti kazem,danas ces biti samnom u raju". To pokazuje kolika je Bozija velicina oprastanja,dakle ako je prvi covek koji je usao u Carstvo Nebesko bio robijas,zasto Bog ne bi mogao da oprosti i ateisti,ukoliko je svojim zivotom ispoljavao to da veruje u Boga,iako je to negirao.U svakom coveku koji zivi,Bog vidi prostor za spasenje.Sam Isus je rekao:"Jer Bog je dobar i prema nemilosrdnima".

Nepotpuno ali da : Neko iznese priču kojom objašnjava neki prirodni fenomen. Na primer: Bog je stvorio čoveka od prašine OBJAŠNJAVA prirodni fenomen ali NIJE naučna teorija. Bila bi naučna teorija samo onda da je neko u Bibliji napisao, to je moguće uraditi zato zato i zato a ne prostim objašnjenjem da je Bog svemoćan. Ja mogu da se složim da je On svemoćan ali to nije dovoljno da bi gore pomenuti primer bio naučna teorija. Nauka ne funkcioniše po tom principu.
Zašto je naučni metod toliko bitan za sve nas, a prvenstveno za naučnike koji pokušavaju da saznaju što više iz oblasti kojima se bavi?
Bitan je zato što je naučni metod skup prethodnih znanja uz pomoć kojeg saznajemo nešto više o pojavama oko nas i služe za proveru prethodnih znjanja o nekoj pojavi. Tako je recimo sama gravitacija još uvek teorija. Citiraću Ellery Schempp-a

Na isti način teorija evolucije nije činjenica, ali ona ZA SAD najbolje objašnjava raznolikost živog sveta na planeti. Ranije si pomenuo jednoumlje. Da je to tačno, teorija evolucije ne bi bila teorija. Na tebi je, ako imaš proverene informacije, da napraviš svoju teoriju na bazi Biblije. Štaviše, za to ćeš dobiti Nobelovu nagradu. Naravno, moraćeš da ispuniš neke obaveze ali to se valjda podrazumeva. Ne može preko reda. Potsetiću te da je ovako nešto pokušano da se progura pre par godina ali bezuspešno.
Ok. Najbolje stanje u praksi odslikava ovaj dokumentarac:

Pa ko hoće da veruje u bajke neka veruje.
Izraeliti su uvek mogli da ih usvoje i da odrastaju sa njima u duhu Izraela. Dao sam ti primer Janičara.
Došlo bi do mešanja semena, a Izrael je bio namenjen za posebne stvari.

Pa,da vidimo.Ko je prvi covek koji je usao u Carstvo nebesko?Adam?Mojsije?Avraam?Ne.Prvi covek koji je usao u Carstvo Nebesko bio je robijas,koji je pored Isusa umro na krstu.Dakle robijas je cinio mnoge zlocine,dakle po delima nije verovao u Boga,a kako se izjasnjavao to je druga stvar.Robijas je na krstu rekao:
"Gospode,seti me se samo kad udjes u tvoje carstvo". Isus mu je odgovorio:"Zaista ti kazem,danas ces biti samnom u raju". To pokazuje kolika je Bozija velicina oprastanja,dakle ako je prvi covek koji je usao u Carstvo Nebesko bio robijas,zasto Bog ne bi mogao da oprosti i ateisti,ukoliko je svojim zivotom ispoljavao to da veruje u Boga,iako je to negirao.U svakom coveku koji zivi,Bog vidi prostor za spasenje.Sam Isus je rekao:"Jer Bog je dobar i prema nemilosrdnima".
Iz kog razloga se onda pravoslavci boje svojih svetaca i njihovih kazni?
Ako je neko proglasen za Sveca,sto se smatra apsolutnim dobrom,kako to dobro moze imati osobinu osvete?

Zašto sin kuka da ga tata ostavio, pa zar nije poslat na zemlju sa ciljem da okaje grehe ljudi, pa posle zapomaže i kudi oca !?

Matej 27:46 » "A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?"

Marko 15:34 » "I u devetom satu povika Isus glasno govoreći: Eloi! Eloi! Lama savahtani? Koje znači: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?"

Back