CrniĐavo
Elita
- Poruka
- 17.474
U ovom konkretnom slucaju znaci odreci se zivota kakvog poznaje obican svet,i predati svoje telo i dusu samo Bogu .
Šta znači predati telo Bogu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U ovom konkretnom slucaju znaci odreci se zivota kakvog poznaje obican svet,i predati svoje telo i dusu samo Bogu .
Šta znači predati telo Bogu?
Kada bi pokušao da odgovoriš na moj post upućen tebi, video bi da ne možeš da odgovoriš.
Takođe, kada već odgovaraš na moj odgovor nekom drugom, budi ažuran i odgovori na poslednji od njih. Neću valjda tebi da pričam od početka ono što sam već rekao subotaru.
cekaj sad...zar telo nije samo prolazna iluzija?
mene vise zanima sta znaci predati dusu bogu? kao dati je na milost i nemilost ili stopiti se sa bogom?
Ne da ne moram razdvojiti kraj sveta i razaranje Jerusalima, nego ne mogu, sve i da hoću. To ti je jedna celina. Kada dođe kraj sveta, Jerusalim će biti razrušen. Ovo ne znači da razaranje Jerusalima znači kraj sveta, ali kraj sveta znači razaranje Jerusalima.Ok.shvatam poentu.
Dakle hvatas se na recenicuok se ovo sve ne zbude?
Ali nisi procitao lepo.
Jer moras podeliti dve stvari, razaranje jerusalima i kraj sveta.
Apostoli su njegovi vršnjaci. Pa su još i ubijeni, to jes nisu umrli u dubokoj starosti. Savim je logično da će neki njihovi savrmenici da ih nadžive.On govori na jednom mestu da ce mnogi apostoli da budu ubijeni.
A ovamo kaze da ovaj narastaj nece proci dok se sve ne zbude.
Kako je to moguce ako misli na sve dogadjaje?
Da, dok se Jerusalim ne razori, dok se ne vide znaci u suncu i mesecu, dok se ne vidi Isus u svoj slavi svojoj itd. Sve zajedno.Dakle narastaj ovaj nece proci dok se Jerusalim ne razori.

Ja sam ti objasnio kako se tumaci taj tekst i kako su ga tumacili i hriscani iz prvog vijeka i dalje crkveni oci itd. A ti tumaci kako hoces.A, više se "ne aludira na Jovana"
U tome ti je i poenta. Ideja je da će pri drugom dolasku propasti Jerusalim. I da će za vreme drugog dolaska biti... drugi dolazak (kada će propasti Jerusalim).
E, kako se tvrdi da će neki iz tadašnjeg naraštaja biti svedoci drugog dolaska (kada će i Jerusalim propasti).
A ja pitam, gde bi čovek mogao da sretne te koji još uvek čekaju. Jednostavno.
Još jednom podsećam na ono "dok se OVO SVE ne zbude". Znači i jedno i drugo istovremeno.
Vama je zgodno dokazivati da je biblija istinita jer je Jerusalim napadnut 70. godine, a isto to koristite da prikažete znake drugog dolaska. Nezgodno je da to ide jedno s drugim. Znači, ti ljudi i danas su živi ili biblija lupa.
Ne treba meni tumačenje ni prvih rišćana ni crkvenih ocova.Ja sam ti objasnio kako se tumaci taj tekst i kako su ga tumacili i hriscani iz prvog vijeka i dalje crkveni oci itd. A ti tumaci kako hoces.

Evo jednog zanimljivog pitanja. Da li nečastivi tj. đavo, može da radi išta bez Božjeg dopuštenja? (Jov??) I da i ne povlače duboke posledice koje mogu biti nezgodne za verujuće.

a zamisli temu da se zove - "vernici pitaju ateiste"

apsolutno, da vidimo zbog cega se neka ucenja ne usaglasavaju, razilaze i ostale nedoumice.Kontam da bi najprikladnija tema bila ‚‚Vernici pitaju vernike'', pošto ni oni međusobno ne mogu da se usaglase oko mnogih stvari...svako priča neku svoju priču...![]()

Na primer. Ovo je netacno i pausalno receno.Nemas dokaza da su ateisti "vernici".Kontam da bi najprikladnija tema bila ‚‚Vernici pitaju vernike'', pošto ni oni međusobno ne mogu da se usaglase oko mnogih stvari...svako priča neku svoju priču...![]()
Na primer. Ovo je netacno i pausalno receno.Nemas dokaza da su ateisti "vernici".

Na primer. Ovo je netacno i pausalno receno.Nemas dokaza da su ateisti "vernici".

Svaki ateista moze pitati vernika sta ga interesuje, naravno bez sprdnje. Vidim da ostali ateisti kao i ja upadamo na razne teme postavljajuci razna pitanja.
Evo pitanje br: 1
Mene zanima sledece, posto vi vernici ste ubedjeni u postojanje boga i ispostavi se da ste u pravu, a RECIMO dolazi sudnji dan da li ce BOG kazniti ateistu samo zato sto nije verovao u njegovo postojanje iako ateista nije ucinio nikavo zlo za svog zivota osim sto nije priznao boga?
Pogresno shvacen tvoj citirani post.. Imaj na umu da mnogi vernici tvrde da su i ateisti vernici jer veruju da boga nema, itd. To me je asociralo da si zelela da kazes da su i ateisti "vernici". Povlacim izreceno.Gde sam ja rekla da su ateisti vernici?![]()
![]()
![]()

Nevernik si ti jer, jer pojima nemas o cemu tvoja religija uci. Naucio si par praznih fraza koje ponavljas iz posta u post, a veoma cesto i njih na izopacen nacin tumacis. To sto ti deklarativno tvrdis da si vernik, macku o rep. Ti si i te kako veliki nevernik. Izigravas tu neku zenskicu koja doteruje nokte, a ovamo pokazujes goluzdravo musko telo. Pa jos da se pokazes da si "razbacan" badza.Normalno da su Ateisti nevernici![]()
Svako ko ne veruje u Boga (namerno) je nevernik![]()
Kakve sad veze ima Boing?Kada dodje SUdnja Dan Boig ce suditi SVIMA, kao pojedincima, prema stanju srca... prema onome sto jesmo... u odnosu na nase okolnosti potencijale itd..

Gde sam ja rekla da su ateisti vernici?![]()
![]()
![]()

Zašto je Bog dozvolio ljudima da izmišljaju mnoge bogove i da u prilično dugom periodu misle da su oni pravi?
Pa recimo,veruju u teoriju evolucije.![]()