Astronomija - komentari

proximo:
Procitah negde, da odgovaras samo na postove koji su vredni tvog odgovora. Zar mojih nekoliko postova sa pitanjima koja su zaista na mestu ne zavredjuju tvoj odgovor?
Rekao sam da mi poduži post sa odgovorima na mnoga vaša pitanja nije prošao kroz mrežu zbog zagušenja. Napisaću ga ponovo ali mi za to treba vremena, a ne mogu biti non-stop na forumu. Uzgredno odgovorim samo da znate da sam prisutan. Ja se na vas ne ljutim.

Veoma zanimljiva tema. Molim se za vase duse i nadam se da cete naci mir i spasenje.
Sa Koprernikovim, Galilejevim i Njutnovim izucavanjem fizike i astronomije nastala je navodno prava, egzaktna nauka. Medjutiom problem je u tome sto je masonska, sektaska druzina, predvodjena Filozofom Volterom pocela da siri svoje jereticke ideje zarad svojih ciljeva. Satanino je to delo. I sada imamo kriminalitet, raspad porodica, homoseksualce, sidu, abortus...
"... nevaljali su; gadna su djela njihova; nema nikoga dobroi da tvori...
Svi su zasli, svi se pokvarili, nema nikoga dobro da tvori, nema nijednoga."
Psalam 14:1,3
"Rece bezumnik u srcu svojemu: nema Boga;
pronevaljase se i zagrdjese u bezakonju,
nema nikoga dobro da tvori"
Psalam 53:1
Svevisnji i Sveti Otac je jedini tvorac sveta i svega na njemu sto je i sto ce biti. Mi smo samo male duse koje nikada nece shvatiti veliko delo Njegovo.

Veoma zanimljiva tema. 1.Molim se za vase duse i nadam se da cete naci mir i spasenje.
Sa Koprernikovim, Galilejevim i Njutnovim izucavanjem fizike i astronomije nastala je navodno prava, egzaktna nauka. Medjutiom problem je u tome sto je masonska, sektaska druzina, predvodjena Filozofom Volterom pocela da siri svoje jereticke ideje zarad svojih ciljeva. Satanino je to delo. I sada imamo kriminalitet, raspad porodica, homoseksualce, sidu, abortus...
"... nevaljali su; gadna su djela njihova; nema nikoga dobroi da tvori...
Svi su zasli, svi se pokvarili, nema nikoga dobro da tvori, nema nijednoga."
Psalam 14:1,3
"Rece bezumnik u srcu svojemu: nema Boga;
pronevaljase se i zagrdjese u bezakonju,
nema nikoga dobro da tvori"
Psalam 53:1
Svevisnji i Sveti Otac je jedini tvorac sveta i svega na njemu sto je i sto ce biti. Mi smo samo male duse koje nikada nece shvatiti veliko delo Njegovo.

1. Ova recenica pocinje da mi stvarno ide na zivce. Ako vam je to oruzje za izazivanje drugih, veoma je dobro. Sto se ostalog tice, vec su ti rekli gore ono sto je trebalo reci.

Ako se ti osecas kao mala dusa koja nikada nece shvatiti "necije" delo to je zaista tako tuzno. Bolje skini taj povez sa ociju i pocni da zivis u zivotu bez straha i budi odgovorna za svoje dobra i svoja losa dela. Bog je samo u glavama vernika. Zamisli da se napravi baza na mesecu sa svim vrstama biljnog i zivotinjskog sveta. I da se tamo zapocne civilizacija od pocetka. Ali, kada se tamo ljudi pocnu pitati sta je sunce, da im se da objasnjenje, kad se pocnu pitati sta je grom, da im se da objasnjnje, kad se budu pitali da li je njihovo staniste okrugao objekat ili ploca koju nose slonovi, da im se odma kaze sta je. Da li bi nekome palo na pamet da izmislja boga?

Ne hulite na Boga.
Sva nauka je samo mali pokusaj da se proviri u nain na koji je Svevisnji stvorio planetu, Sunce i sve u kosmosu sto postoji. Nauka je uspela da pronadje neke mehanizme za koje misli da objasnjavaju pojave, ali to je samo huljenje na Boga. Posto nauka ne priznaje veru, nego samo dokaz, gde cete veci dokaz da nauka rusi delo Bozije, od toga sto nam se planeta raspada. Recite sami, kakvo je stanje nase planete? Ima li ekologa ovde? Bog nas je pustio, dao nam slobodnu volju, da vidi sta cemo uraditi. Kada doje kraj, sami ga napravimo, samo vernicima bog ce pruziti utehu i spasenje. Ali on je milostiv, zato u zivotnom putu svom, razuite i shvatite, molite se dok je vreme, uslisice Milostivi Gospod vase molbe. Nije kasno da podjete Bozijim putem.

Ne hulite na Boga.
Sva nauka je samo mali pokusaj da se proviri u nain na koji je Svevisnji stvorio planetu, Sunce i sve u kosmosu sto postoji. Nauka je uspela da pronadje neke mehanizme za koje misli da objasnjavaju pojave, ali to je samo huljenje na Boga. Posto nauka ne priznaje veru, nego samo dokaz, gde cete veci dokaz da nauka rusi delo Bozije, od toga sto nam se planeta raspada. Recite sami, kakvo je stanje nase planete? Ima li ekologa ovde? Bog nas je pustio, dao nam slobodnu volju, da vidi sta cemo uraditi. Kada doje kraj, sami ga napravimo, samo vernicima bog ce pruziti utehu i spasenje. Ali on je milostiv, zato u zivotnom putu svom, razuite i shvatite, molite se dok je vreme, uslisice Milostivi Gospod vase molbe. Nije kasno da podjete Bozijim putem.

Ti si do sada najbolji primer jednog zatvorenog uma. Za stanje nase planete ne mozes kriviti naucnike jer su oni najmanje krivi za to. Covek je otkrio formulu E=mc2 a oni koji su izigravali boziju pravdu su to zloupotrebili. Nauka se trudi da sacuva ovu planetu i naucnici ulazu mnogo vise napora od vernika koji samo sede i veruju da ce biti bolje. To sto neka budala pokusa da bude pametna pa iskoristi neko naucno delo u negativne svrhe ne treba ni ne sme da se smatra krivicom naucnika. Ako vec si sposoban da sudis i osudjujes, ukljuci mozak i osudjuj tamo gde je potrebno. Koliko znas naucnika koji su postali masovne ubice? Koliko znas naucnika koji su otisli u zatvor zbog zlostavljanja svoje dece, zene, zbog silovanja maloletnika? Koliko znas naucnika koji su krivi za neki rat, ali koji su direktno krivi?( nijedan nije kriv, vec je krivica onih koji zloupotrebljavaju naucna dela).
Ajde sad postavi ova ista pitanja za vernika.

V.V.ILIC, ne obozavaj simbole sotone!

To sto je na jednom mestu simbol sotone na drugom moze predstavljati elementarnu istinu. Njegov smajli ne govori o tome da li je on satanista ili ne vec samo trenutno raspolozenje. Ako imas drugog smajlija koji pokazuje trenutni bes, postavi nam ga pa da i mi koristimo. Smajlic djavolka nema veze ni sa V.Ilicem ni sa sotonom u nekom verskom smislu. Dosao si na forum Astronomije, i poceo si da prosipas nebuloze bez cinjenica. U jednom si u pravu, nauci je cinjenica svetinja, ako ne mozes da radis sa cinjenicama ovde ti nije mesto, mi ne verujemo, mi zakljucujemo i proveravamo da je nesto tacno, ili nije tacno, da smo u pravu ili da smo pogresili. To je jedna vrlina coveka, priznati da si pogresio onda kad nisi u pravu. A hoce li vernik ikada priznati da je pogresio u vezi vere? Ne, zato sto se pre svega boji da trazi cinjenice u toj veri jer moze doci do istine koja je mozda razlicita od one koja mu je servirana ranije.

ristob:
Ove priče nijesu namijenjene ni vama ni nama . Jasno je da i vi i mi zadržavamo svoja znanja i ubeđenja. Ove priče imaju smisla samo za neutralne posmatrače. Oni će procijeniti ko je od nas više u pravu i jedino njima mogu imati značenja. Na nas, teiste, pokazuje se prstom, uglavnom od vas ateista, spočitavanjem maltene maloumnosti. No, mi nijesmo uvređeni. I mi imamo dovoljnu kompenzaciju u zanju da je bolje za nas što smo na putu teizma, nego za vas što ste na putu ateizma. Što se tiče dokaza i eksperimenata (i sa jedne i sa druge strane) stojimo vam na raspolaganju.
Ko su ti neutralni posmatraci? Naravno da ih nema jer ljudi ili veruju ili ne veruju. Ne znam za trece. Prema tome @ristob, jedino zdrava logika, poduprta naucnim dokazima je merilo da li je neko u pravu ili ne. Trebalo bi da uocis da tvoje polje delovanja u korist Boga vise nije neka jasna i naucno dokazana cinjenica. Da te podsetim, mnoge od tih danas jasnih cinjenica su nekada bile glavna uporista religije u nastojanju da dokazu Boga. Tvoje delovanje si pomerio u podsvest i funkcije mozga. Tu sada dokazujes Boga. Usao si u polje jos nedovoljno istrazenog. No, cista vera u nauku i istorija razvoja nauke govore, da ce tvojim sledbenicima u buducnosti i to polje da bude oduzeto. Gde cete onda?
Nudim ti resenje: "Religijsko ucenje nema sta da trazi u spoljasnjem svetu. Istorija nas uci da je sa napretkom nauke, jedno po jedno religijsko tumacenje stvari realnog sveta padalo u vodu. Raligijsko osecanje, ako hoce da prezivi, moze da trazi mesto jedino u svetu covekovog unutrasnjeg, imaginarnog dozivljaja spoljnjeg sveta". (pok Lalovic)
PS Da li znas da je otkrivena saupstanca koja je odgovorna za zaljubljenost. I meni se ne svidja da se ljubav svede na hemiju ali je to cinjenica.

PS Da li znas da je otkrivena saupstanca koja je odgovorna za zaljubljenost. I meni se ne svidja da se ljubav svede na hemiju ali je to cinjenica.

Testesteroni??? Izveli su jedan eksperiment u jednoj zubarskoj ordinaciji. Muskim hormonima su poprskali stolice na levoj strani cekaonice, a zenskim hormonom ( testesteronima ) poprskali su desnu stranu. Posle sedmodnevne analize, 90 % muskaraca je uvek sedalo na desnu stranu a priblizno toliko i zene su sedale na levu stranu privuceni suprotnim hormonima.

Ne kaze se bez veze, nema tu/ima tu hemije.;-)

proximo:
Testesteroni??? Izveli su jedan eksperiment u jednoj zubarskoj ordinaciji. Muskim hormonima su poprskali stolice na levoj strani cekaonice, a zenskim hormonom ( testesteronima ) poprskali su desnu stranu. Posle sedmodnevne analize, 90 % muskaraca je uvek sedalo na desnu stranu a priblizno toliko i zene su sedale na levu stranu privuceni suprotnim hormonima.

Ne kaze se bez veze, nema tu/ima tu hemije.;-)
Vrlo interesantan eksperiment.
Ovu "ljubavnu supstancu" nasli su samo kod zaljubljenih, cak su joj dali i ime koje ja nazalost nisam zapisao. Izdvojili su je i ubrizgali u misa. Mis je poceo da "ludi": skace na druge miseve i da jurca okolo!!! Ovo sam procitao davno u "Galaksiji".

@Vera u MFT Ne znam otkud ti ta potreba da se molis za moju dusu. To meni nije potrebno i ja te oslobadjam toga i preporucujem da za to vreme malo mislis svojom glavom a ne glavom pisaca Biblije od pre 2000 god. Da te opodsetim, ti zivis u XXI veku.
"Satanino delo", djavolje delo". Ovo je vrlo smesno. Zar ne znas da su Satanu i djavola izmislili vernici da bi opravdali neefikasnost "svemoguceg" Boga?
Kriminal posle Volterovog jeretizma. Ovo je vrlo cudno. Zar ne znas da ti je Mojsije bio vodja pljackasa pre nego sto je postao prorok?
Homoseksualizam posle Volterovog jeretizma. Vrlo zalosno. Zar ne znas da je Grk koji je osvojio pola sveta bio homoseksualac?
A cudni, smesni i zalosni su oni citati. Zar ne vidis da se spotices o sopstveni verski fanatizam? "Svi su zli", "svi su nevaljali", "svi su pokvareni".......Da li ovo vazi za Voltera, nas tvoje savremenike ili za ljude koji su okruzivali pisca navedenih redova? Vidis da je tvoj navr, cukun, cukun,....., pra,pra,....deda bio isti kao i ti. Svi su zli samo je on "pravi" i verovatno je i on imao potrebu da se molu za njihovu dusu.

@Vera u MFT

Ponovicu se ali ne zele sve izgubljene ovcice da budu pronadjene i spasene. Nemoj biti nas pastir.

Na one tvoje postove nemam potrebe da odgovaram posto su to vecinom drugi uradili ali ipak moram da prokomentarisem da me iskreno takav fanatizam plasi. Plasi me zato sto podriva sve moje predstave o intelingenciji, razumnosti i otvorenosti ljudskog uma.

Zanimljivo je da si postovao na temi psihologija sto znaci da priznajes psijologiju kao nauku o ljudskom umu, a koliko ja znam psihologija se bazira na ne-verskoj nauci i na slobodnoj ljudskoj volji i nista u psihologiji se ne objasnjava satanom, zlom ili nekih spoljnim uticajima.

Hmmm, sta li znaci ono MFT?

Na kraju ovo je ipak jace od mene. :D :D :D
e070.gif
a030.gif
n025.gif

\m/
g030.gif
\m/

Free your mind......

ristob:
A sta kažete za bestmrtnost koja je počela (i kod čoveka) ukalnjanjem gena starosti?

Nisam cuo za to i iskreno sumnjam u istinitost toga. Starenje je vrlo kompleksna pojava da bi se mogla definisati genom, i to jednim. Poslednjih godina ima tako pompeznih naslova u raznim novinama da su otkriveni geni za sve i svasta.

Stnco da li sam ja to nesto pomesao ili je Glaksija jedan on onih casopisa koji stoje u rangu Treceg oka i Zone sumraka?

ristob:
A sta kažete za bestmrtnost koja je počela (i kod čoveka) ukalnjanjem gena starosti?
Nisam cuo za ovo. Ali ne govorim ti o supstanci odgovornoj za zaljubljivanje sa nekog etickog ili moralnog stanovnista vec sa stanovnista nauke. Naime polako ali sigurno nauka osvaja i taj jos nerazjasnjeni ljudski organ. A ovo ti govorim iz tog razloga jer ti sada tu nalazis uporiste. Prema tome mislim da je krajnje vreme da se vi vernici ponasate po savetu pokojnog doktora fizike Branka Lalovica. Savet sam naveo negde gore. Ne znam stvarno zasto malo ne preradite, osavremenite religijsko ucenje. Nije dobro da pricate iste stvari kao pre recimo 1800 god. Prvo treba da se odreknete Boga stvaraoca a da vise govorite o Bogu pokretacu. Ja bih takvog Boga mogao da "svarim".

Back