- Poruka
- 23.504

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
1. Preispitaj gramatiku!!!! Imamo novi izraz u komunikacijama. Nova reč u rečniku!!stnco:......
Jedino se slazem sa tobom da treba kulturno1: komunikacirati. Ali pregledaj malo sve svoje postove na temi Kultne stvari koje si uputio meni, pa vidi da li su sve bile bez uvreda a onda pronadji moj post upucen tebi koji je uvredljiv.
2.Ne zelim da komentarisem postove upuceni tebi koji su bili vrlo uvredljivi. Sa njima se apsolutno ne slazem. Ali slozices se samnom da postoji tipican redosled stvari u komunikaciji. Ako neko nije u stanju da argumentovano stoji iza svojih stavova onda pocinje da vice, zatim da vredja, pa da preti. Normalno u neposrednoj komunikaciji, na kraju je tuca sto je ovde iskljuceno, na moju srecu.
Ha, ha, ha...E ne moze ni jedna greska da ti promakne. Sada sam video da nije ni jedina koju sam gore napravio: ima previse italika. Nadam se samo da @ristob to nece da uzme kao razlog da me ignorise, vec cemo i dalje da nastavimo da komunikaciramo.v.v.ilic:1. Preispitaj gramatiku!!!! Imamo novi izraz u komunikacijama. Nova reč u rečniku!!![]()
![]()
2. Navedi jedan uvredljiv. Neke koji su ga dirnuli ja bih nazvao drugačije. Recimo: šaljivi
![]()
Insect:![]()
Nisi ni svestan kakvu si mi podlogu dao da te isprozivam. Ali necu, nije lepo ni dostojno ove proximove teme.
![]()
1. Još jedino mogu da hvatam greške. Da naučim nešto novo već je mnogo teže.stnco:Ha, ha, ha..1.E ne moze ni jedna greska da ti promakne. Sada sam video da nije ni jedina koju sam gore napravio: ima previse 2.italika. Nadam se samo da @ristob to nece da uzme kao razlog da me ignorise, vec cemo i dalje da nastavimo da komunikaciramo.![]()
![]()
ristob:Ovo je, baš, najlakši i najubjedljiviji dokaz: ne zahtijeva nikakav napor (izuzev ozbiljnosti i iskrenosti), lako se izvodi i nedvosmisleno proverava. Odstupanja su na stranu potvrde i rezultat su subjektivne neodgovornosti (neozbiljnosti) odnosno nepridržavanja striktnih upustava eksperimenta.
ristob:A sada ću da potražim sve tvoje predloge i pojedinačno prokomentarišem.
ristob:Bolje bi bilo da ukapiraš odgovor i shvatiš da nijesu vernici toliko zaglupljeni pa im treba ponavljati pitanja
Ne, ne odnosi se na smajlije vec na italik slova poput ovih. Desi mi se da stavim veliku zagradu umesto srednje i ode sve naopako a onda vidim da nije mnogo vazno da bih menjao i tako ostane.v.v.ilic:1. Još jedino mogu da hvatam greške. Da naučim nešto novo već je mnogo teže.2. Novi naziv za smajlike. Uvodim je u Rečnik!
![]()
![]()
![]()
E, onda izvini. Italik slova se kod mnas kažu i kurziv (mislim u štampi). Oprošteno ti je ali patent ostaje! :wink:stnco:Ne, ne odnosi se na smajlije vec na italik slova poput ovih. Desi mi se da stavim veliku zagradu umesto srednje i ode sve naopako a onda vidim da nije mnogo vazno da bih menjao i tako ostane.
Da li ti je ono "mnas" neka ceska recv.v.ilic:E, onda izvini. Italik slova se kod mnas kažu i kurziv (mislim u štampi). Oprošteno ti je ali patent ostaje! :wink:
stnco:Da li ti je ono "mnas" neka ceska rec. Samo pazi, znam slepo kucanje i poznato mi je da su "n" i "m" komsije. Ha, ha, evo i ja da nadjem tvoju gresku.
![]()
1. Radi se o tome da sve što se dešava u domenu psihe dešava se po strogo odeređenim zakonima. U ovom eksperimentu (kao i svakom što se tiče psihe) subjektivnost se lako ostvaraje. Striktno pridržavanje eksperimenta potrebno je baš da se izbegne subjektivno. Nadam se da se slažeš.Obersturmfuehrer:1. kada govorimo o eksperimentu, ne postoji subjektivno, vec samo objektivno. eksperimenti su tkao dizajnirani da ne dopustaju upliv subjektivnog.
2. izvoli, cekam i prisecam se tvoje recenice:
Primetio sam da si u, pogledu poštovanja kulture komunikacije, jedan od najkorektnijih postera na Krstarici. Zahvaljujem ti na tome. Istina je da sam u nekim postovima tebi upućenim bio malo netaktičan, ali nikako ne grub ili uvredljiv. Taj trenutak kada je kod mene popuštala smirenost bio je izazvan grubostima drugih postera ali ne i tebe. Zato ti se izvinjavam.stnco:Jedino se slazem sa tobom da treba kulturno komunikacirati. Ali pregledaj malo sve svoje postove na temi Kultne stvari koje si uputio meni, pa vidi da li su sve bile bez uvreda a onda pronadji moj post upucen tebi koji je uvredljiv.
Ne zelim da komentarisem postove upuceni tebi koji su bili vrlo uvredljivi. Sa njima se apsolutno ne slazem. Ali slozices se samnom da postoji tipican redosled stvari u komunikaciji. Ako neko nije u stanju da argumentovano stoji iza svojih stavova onda pocinje da vice, zatim da vredja, pa da preti. Normalno u neposrednoj komunikaciji, na kraju je tuca sto je ovde iskljuceno, na moju srecu.
Hajde i tebe da ubacim u naš Rečnik novih izraza:ristob:1.Primijetio sam da si u 2.pogeldu poštovanja kulture 3.komunikaje jedan od najkorektnijih postera na Krstarici. Zahvaljujem ti na tome. Istina je da sam u nekim postovima tebi upućenim bio malo netaktičan, ali nikako ne grub ili uvredljiv. Taj trenutak kada je kod mene popuštala smirenost bio je izazvan grubostima drugih postera ali ne i tebe. Zato ti se izvinjavam.
Inače, svaka moja rečenica izrečena je sa apsolutinim ubeđenjem da je istinita i sa navedenim argumentima. Možda ponekad povisim ton, ali nikada ne pretim ili vređam. Ponekad jesam razočaran grubostima nekih postera.
To si dobro primijetio. Samo on nije poster nego aktuelni profesor fizike. Bolje bi bilo da učiš sa njegovih priloga nego što razmišljaš na svoj način.ristob:Primijetio sam da si u pogeldu poštovanja kulture komunikaje jedan od najkorektnijih postera na Krstarici. Zahvaljujem ti na tome. Istina je da sam u nekim postovima tebi upućenim bio malo netaktičan, ali nikako ne grub ili uvredljiv. Taj trenutak kada je kod mene popuštala smirenost bio je izazvan grubostima drugih postera ali ne i tebe. Zato ti se izvinjavam.
Inače, svaka moja rečenica izrečena je sa apsolutinim ubeđenjem da je istinita i sa navedenim argumentima. Možda ponekad povisim ton, ali nikada ne pretim ili vređam. Ponekad jesam razočaran grubostima nekih postera.
Sveta685:Sto ti ne pokrenes neku temu o evoluciji? Ionako se stalno mnogi kace o nju na raznim temama ( pa i ja ).
Insect:Zalim, toliko vremana i zivaca nemam. Iskreno se divim Proximu na ideji da zapocne da pise mini online udzbenik astronomije.
1. Radi se o tome da sve što se dešava u domenu psihe dešava se po strogo odeređenim zakonima.
Poenta ogleda sa buđenjem je tačnost u stotinkama sekunde ako se izvede sa hronometrom (štopericom) a može se ponoviti koliko god puta i sa bilo kojim zadatim vremenom.
Rekao sam da Bogu ne možemo posatvljati uslove. Mi smo uslovljeni. Da bi se saznalo postojanje Boga neophodan je uslov da se iskreno poveruje u to. Kako Bog vidi svakoga i zna svačiju pomisao, zna i kad je neko poverovao u Njegovo postojanje. Tog momenta Bog nedvosmisleno stavlja do znanja verujućem da je stupio u kontakt sa njim, čime se uspostavlja trajna komunikacija ukoliko vernik istrajava u iskrenoj veri.
Inače, ja imam još mnogo dokaza ali nastaviću sa njima jedino na vaš zahtev.
Evo još jedan očit dokaz: konj! Što se tiče anatomske i fizičke građe konj je jedna od najlepše oblikovanih životinja. Uspravan položaj glave pri hodu i naročito oblikovana leđa nedvosmisleno ukazuju na činjenicu da je oblik konja unapred svesno osmišljen kako bi na svoja leđa primio čoveka i njegove terete. Takoođe, sav teret čovekove civilizacije, do industrijske revolucije, izneo je konj na svojim leđima!
Reci ti meni opet sada nesto, od cega zavise emocije? Od cega zavise misli? Od cega zavisi svesnost? Druga stvar, ovde si kontradiktoran. Rekao si da su ove tri stvari isprogramirane a slobodna volja nije. Slobodna volja je proizvod ili emocija ili zdravog razuma ili i jednog i drugog. Da li ti mozes da imas slobodnu volju, da hoces nesto da uradis a da to ne zelis? Ili da nisi svestan toga? Ili da u opste ne mislis o tome?Emocije, misli i svesnost su takoođe isprogramirani. Jedino je čovekova volja apsolutno slobodna. Ona nas je i odvela u propast. Spasićemo se jedino ako se odreknemo te slobode, odnosno podredimo je Božjoj volji.
sad uzmi u obzir ad hok razvoj svesti i to ce imati smisla. Neandretalci nisu imali znanja kao sto recimo mi sada imamo. Imali su veci mozak, vise stem celija dakle sposobniji za ucenje ali nisu imali hranu za te stem celije, nisu imali cime da ih obogate, nisu imali dovoljno saznanja. Vrlo moguce da je priroda odstranila jos tada ono sto im nije bilo potrebno.Zanimljivo sa stanovista evolucije. Od onog sa vecim mozgom bolji je onaj sa manjim.
proximo:sad uzmi u obzir ad hok razvoj svesti i to ce imati smisla. Neandretalci nisu imali znanja kao sto recimo mi sada imamo. Imali su veci mozak, vise stem celija dakle sposobniji za ucenje ali nisu imali hranu za te stem celije, nisu imali cime da ih obogate, nisu imali dovoljno saznanja. Vrlo moguce da je priroda odstranila jos tada ono sto im nije bilo potrebno.
Iskreno, mene vise brine otkud ti to ne znas???Otkud ti znas kakva su znanja imali neandertalci - cime se to moze utvrditi?, a narocito stepen njihove inteligencije.
Ove priče nijesu namijenjene ni vama ni nama . Jasno je da i vi i mi zadržavamo svoja znanja i ubeđenja. Ove priče imaju smisla samo za neutralne posmatrače. Oni će procijeniti ko je od nas više u pravu i jedino njima mogu imati značenja. Na nas, teiste, pokazuje se prstom, uglavnom od vas ateista, spočitavanjem maltene maloumnosti. No, mi nijesmo uvređeni. I mi imamo dovoljnu kompenzaciju u zanju da je bolje za nas što smo na putu teizma, nego za vas što ste na putu ateizma. Što se tiče dokaza i eksperimenata (i sa jedne i sa druge strane) stojimo vam na raspolaganju.Obersturmfuehrer:eto, sto se tice eksperimenta, mislim da smo utvrdili da i nije neki ekperiment, posto ne iskljucuje neke druge stvari, a i pokazao je polovicne rezultate kod nas trojice...
ajmo sada ristob, da ti prihvatis nas eksperiment...
(pitam se samo koliko puta cu ovo morati da ti ponovim)....