Astromedicina

Venus8,a sto ne postavis kartu?
Inace da se nadovezem na temu,gledaju se oba vladara,ali se primarno posmatra onaj koji je bolje i egzaktnije postavljen,pa da ne bi nagadjali bilo bi dobro da postavis kartu.

Venus8,a sto ne postavis kartu?
Inace da se nadovezem na temu,gledaju se oba vladara,ali se primarno posmatra onaj koji je bolje i egzaktnije postavljen,pa da ne bi nagadjali bilo bi dobro da postavis kartu.

Emily,
moja karta je u ovom postu na 2 strani, ne znam da li ti i venus mozete videti kako stati mojim hronicnim tegobama na kraj? Sta osim nekog vezbanja mogu da uradim i da li ce ovom uopste doci kraj i biti bolje :(
hvala dame ;)

Evo saljem i ja moju kartu(ako uspem:) )...imam epilepsiju vec 20 godina i koliko znam, s medicinskog stanovista,to je dozivotno lecenje,ali mi jedan astrolog rece da cu za dve godine biti izlecena(moguce pronalazenje novog leka ili nesto sl. :). Zanima me da li je to stvarno moguce videti i da li je ozdravljenje moguce,mada sam ja sasvim ok po pitanju te bolesti.Ne predstavlja mi nikakav problem.
I jos nesto..ako nije problem...imam od kad znam za sebe strah od mracnih prostora i smrti..i zato sam se najvise i zainteresovala za astrologiju,da vidim kako cu zavrsiti :D morbidno,ali sta cu :)) Mislim da me moji pionirski pokusaji nisu doveli do nekog resenja problema,a nisam bas ni sigurna da bih to stvarno zelela da znam,medjutim ono sto zelim da saznam je zasto imam tu vrstu straha.
Pa..ako ima koga raspolozenog,molila bih odgovor:)

Prilozi

• mira251natal.jpg
    mira251natal.jpg
    50 KB · Pregleda: 23
Miro, nemam dovoljno znanja o astromedicini da bih mogla da ti odgovorim, ali sam mnogo čitala o migreni, i raspitivala se, godinama, i tako sam našla tekst koji govori o tome da se dugogodišnja pravilno lečena epilepsija neki put smiri, pretvorivši se u migrenu. Lekari nemaju (ili u to vreme nisu imali) objašnjenje za tu pojavu. Čitala sam da je moguć i obrnut proces, da se nešto što je počelo kao migrena, kasnije razvije u epilepsiju, mada su to dve sasvim različite bolesti.
Nadam se da će se naći neko ko ume da rastumači tvoju natalnu kartu u vezi zdravlja.:bye:

Pitanje ko je tumačio tu natalnu kartu, i kako je sročio odgovor. Ima slučajeva kada se epilepsija tzv. "petit mal" (to je jedan lakši oblik) uz, naravno, odgovarajuće lečenje, ispoljava, posle niza godina, kao migrena, ali to je i dalje epilepsija. Možda su mislili na tako nešto kada su rekli da će je proći, ali to su osetljive stvari, kod kojih je vrlo važno dobro odmeriti svaku reč, pre nego što se nekome "obeća" izlečenje.
Zato je tu njena natalna karta, pa bi bilo dobro da joj neko, ko se bolje razume od mene, odgovori malo i "preko reda".

Epilepsija nema veze sa znakom Ovna... Planete odgovorne za epilepsiju su Merkur, Jupiter i Neptun, a sa njima nekako povežite treću i šestu kuću.

U slučaju Mire, treća i šesta kuća su pod vladavinom Merkura, vladar je u znaku Strelca (gde je loš) a u istom znaku Strelca se u osmoj kući nalaze Jupiter i Neptun (i Sunce između njih). Vladar podznaka je u znaku Riba kojim vladaju Jupiter i Neptun... E sad, da li je izlečenje moguće... Rekao bih da jeste, tj ne potpuno izlečenje, ali neki vid smirenja ili kontrole. Na vladara podznaka Mesec pravi sekstil. Mesec je u stabilnom znaku Bika, to najčešće predstavlja i neki poseban vid ishrane.

Što se tiče fobija, aj da ponovim šta sam napisao na prošloj strani - za sve strahove gledamo Marsa, a u nekim slučajevima i Plutona i Merkura. Kod tebe je Mars u 12-oj u Ribama - samo po sebi daje sklonost ka fobijama i strahovima, a još je Mars u kvadratu sa planetama iz osme kuće koja predstavlja smrt. Sama 12-a kuća predstavlja mračne prostore... Ali ono što teši je opet sekstil Meseca i Marsa što govori da ćeš se kad tad tih strahova osloboditi.

Ljudi,hvala vam puno:)
Bas cu da pitam mog docu u vezi migrene,cisto da vidim sta on misli o tome.A mene ako neko pita neka imam i sto epilepsija(ovako uljudnih i sasvim kontrolisanih kao sto je moja),samo da nikad nemam migrenu :D
Ako dodje do nekih zdravstvenih promena,izvesticu:)
Jos jednom hvala:)

Inače nema veze sa znakom Ovna. Naravno, postoji nekoliko različitih aspekata pored navedenih koji mogu predstavljati epilepsiju, npr Mars opozicija Uran, Sunce u kvadratu sa Marsom i Saturnom, pa Merkur i Mesec bez aspekata...

Inače nema veze sa znakom Ovna. Naravno, postoji nekoliko različitih aspekata pored navedenih koji mogu predstavljati epilepsiju, npr Mars opozicija Uran, Sunce u kvadratu sa Marsom i Saturnom, pa Merkur i Mesec bez aspekata...
Da, slažem se da nema veze s Ovnom. Nisam baš bila najpreciznija, mislila sam u stvari na ostatak citata (Merkur, Jupiter, Neptun i sl.).

Po mom mišljenju Uran je jedan od važnijih faktora; koliko se sećam, u prethodnom primeru je bio u 6. kući, a u poslednjem primeru je vladar Ascendenta u konjunkciji s njim, u 12. kući. Vladar 6. kuće je u 1. što već naglašava mogućnost za probleme sa zdravljem, a njegov dispozitor je već pomenuti (i opisani) Saturn.

Ne kažem da Uran nije bitan, ipak ne može se samo na osnovu jednog aspekta nešto tvrditi, ali nije samo dovoljno imati Uran u šestoj kući a da on nema nikakav aspekt sa Merkurom, Jupiterom ili Neptunom. LM, Jupiter vlada desnom polovinom mozga, Neptun levom (ili beše obrnuto) - otuda bitnost Jupitera i Neptuna, zatim Merkur vlada vezama i električnim pražnjenjem što u principu epilepsija jeste (nasumično elektično pražnjenje u mozgu). Uran je isto što i Merkur samo koncentrisanije i zbijenije.

Isto tako epilepsija izaziva nekontrolisano grčenje u mišićima tako da i Mars (mišići) mora nekako da pokaže sklonost ka epilepsiji. Mesec takođe, ako Merkur predstavlja jednu vezu između neurona - Mesec predstavlja neuronske mreže.

Uzgred, ne bih rekao da je vladar šeste u prvoj ozbiljan pokazatelj za sklonost ka bolestima. Ali obrnuto svakako jeste. Epilepsija je bolest 12-e kuće. Tj bolje je reći da 12-a kuća i Neptun vladaju neizlečivim bolestima u globalu pa time i epilepsijom.

Ne kažem da Uran nije bitan, ipak ne može se samo na osnovu jednog aspekta nešto tvrditi, ali nije samo dovoljno imati Uran u šestoj kući a da on nema nikakav aspekt sa Merkurom, Jupiterom ili Neptunom.
Nisi ga spomenuo, pa sam zato ja. :) a u ovim primerima je na ovaj ili onaj način bio istaknut, takođe ne mislim da je sam po sebi dovoljan (ne bi ni imalo logike).

E ovako,imam trenutno jedan problem sa limfnim cvorovima (navodno) sa lijeve strane mi se prije 3 sedmice pojavila ovalna izbocina velicine 19x14 mm i evo nakon tri sedmice ljekari i dalje ne mogu da otkriju koji je uzrok tom povecanju,prosla sam sve klinike od infektologije,ORL,hematologije do patologije gdje mi je zadnji dr.zakazao punktaciju tih cvorica.Medjutim to se meni nimalo ne svidja jer mislim da je to ipak prolazne prirode,a i ne bi da mi to rade jer uopste ne znaju jeli to to,nego zato sto nemaju nista drugo.Zanima me moze li mi neko pogledati kartu i reci da li neka od planeta koja tranzitira utice na ovo i da li da jednostavno sacekam sa svime time...?? hvala

Back