Astromedicina

@ marge 82
Da, Neptun u 6 u kvadratu sa Marsom daje alergijske senzibilizacije, imunoloske reakcije,strahove od "najgorih bolesti" a kod tebe pored toga sklonost ka hormonalnim previranjima, nestabilnosti u nekom periodu u zivotu,ali kao sto sam i naglasila, ja sam radije "za" negativne aspekte Neptuna jer oni "nateraju" da se smetnja ili poremecaj otkrije ili jednom postavi dijagnoza kakva treba i uvek ima vremena za intervenisanje kod takvih stvari, posebno tamo gde vreme igra jako bitnu ulogu...
Zaboravih..mesec i saturn u konjukciji - a Rak si u podznaku, hoce te svakakve "kozne " manifestacije...

... zakljucila sam da bas nisi hipohondar ali da se provlaci strah kod tebe, to je istina

Jesam u poslednje vreme postala tako plasljiva da me i najmanja sitnica istraumira, a nekad sam bila tako hrabra, neverovatno kakva promena za kratko vreme. Sad placem i kod zubara a cak me nista i ne zaboli, s t r a s n o, prava sam ludaca postala. E a nekad su mi radili 2 lumbalne punkcije za sedam dana a da ni ne trepnem, nigde straha. Ih kako se vremena menjaju.
Hvala ti vipic, znaci da ne strahujem preterano?

nemoj da strahujes preterano, time omogucavas Neptunu da energiju tera samo kroz opoziciju koju ima umesto da ga "prevozas" svesno terajuci ga da ono sto dobija i nosi trosi na sekstil sa Plutonom,sekstil sa Mesecom, trigon sa merkurom..to ti dodje kao da si dosla na raskrsnicu sa 4 puta ispred sebe a kad strahujes ides samo onim, svom silinom, koji je "najgori" da ga tako nazovem, umesto da se svrckas malo jedan , malo drugi malo treci a taj efikasno da smanjujes samo bas bas kad mora(ako mora!)...

Evo @Vip sad sam procitala ovo "bez izbora", to si pomenula tamo kod ugrozenosti prilikom rodjenja. Iz ovog procitanog znaci da sam ipak ja birala trenutak kada cu da s erodim, jer taj carski rez, kod moje mame, koji su neki pominjali nije uradjen, smatrali su da ja treba da se rodim 4 oktobra, a ne 16:). Iz ovog definitivno proizilazi da sam ja birala vreme i da je moja natalna karta bas moja i bas je meni namenjena sa svim dobrim i losim pozicijama planeta i aspektima.:heart:

Evo @Vip sad sam procitala ovo "bez izbora", to si pomenula tamo kod ugrozenosti prilikom rodjenja. Iz ovog procitanog znaci da sam ipak ja birala trenutak kada cu da s erodim, jer taj carski rez, kod moje mame, koji su neki pominjali nije uradjen, smatrali su da ja treba da se rodim 4 oktobra, a ne 16:). Iz ovog definitivno proizilazi da sam ja birala vreme i da je moja natalna karta bas moja i bas je meni namenjena sa svim dobrim i losim pozicijama planeta i aspektima.:heart:

ja bas iskreno mislim da je svakom od nas nasa karta ponajbolja, koliko god bila losa i dobra u isto vreme i tesko da bi se mi ovakvi uklopili u bilo ciji drugi zivot...jedino mi znamo da ponaosob nosimo "nasu kartu' i da iz nje izvcemo najvise i najbolje za nas :ok:

Mene interesuje - da li iz moje natalne karte mogu da se vide koreni moje anksioznosti?
Naime, ja znam i dan kada sam prvi put imala napad panike - 22.03.2007. godine oko 7:00, od tog perioda nisam smela da izadjem sama na ulicu, a da udjem u gradski autobus, to je za mene vec bila nemoguca misija jer sam mislila da cu svakog momenta da kolabiram...Posle toga sam, celo celcijato leto isla od specijaliste do specijaliste, uradila i EEG,MR glave, kolor dopler celog tela, kompletna neuroloska ispitivanja...Ma, dala sam celo letovanje na Kubi za te pretrage i ....Rezultati su mi bili tako dobri da sam glat mogla u KOSMONAUTE!
Prekipelo mi je kad sam u istom danu od jednog neuropsihijatra dobila kao terapiju da koristim sedative, a od drugog antidepresive!!!:dash:Naravno, ne zato sto sumnjam u njihovu strucnost.
Onda sam shvatila da je to ipak neki KVRC u glavi i da je Neptun resio da se malo poigra i na tom polju samnom...
Autosugestija je mocna stvar!
Vremenom sam u velikoj meri savladala paniku i agorafobiju, ali i dalje je prisutna anksioznost...
Eto, moje pitanje je na samom pocetku, pa ako je nekome inspirativno...Unapred mu hvala...:cmok:
P.S.
Mi geneticari smo izgleda jako glupi da postavimo kartu, ceo tim se ukljucio i stalno nam izlazi nesto sto lici na kartu sveta, a koristimo uputstva sa Foruma...Dakle :rumenko:-22.02. 1966. 15:45 Beograd

Jao kako divna nauka- genetika, bas super!!!!! Recimo ja obozavam pse (ceo zivot ih imam), a imam istovremeno i strah od pasa, mislim da to ima veze sa tim sto mi je AC na sirijusu, a to moze dati napad pasa. Znam da ovo nema veze sa tvojim strahom, nego cisto da ti kazem.

Nesto razgledam teme na ovom forumu...:think:
Dolazim do zakljucka da, kada je @Vip zauzeta, nema ni jedne druge pozrtvovane i dobre vile da odgovori nama koji bas i ne plivamo najbolje u ovim astroloskim vodama...
Zato joj saljem veeeeeeeliki pozdrav...:zaljubljena:

Anksioznosti, strahovi, fobije, uglavnom imaju veze sa Marsom, u nekim slučajevima i sa Plutonom i njihovom povezanošću sa Merkurom. Takođe je bitna četvrta kuća i vladar četvrte kuće.

Kod Mama01 je to prilično očigledno, Mars i Merkur u osmoj kući, pa još u konjunkciji sa Saturnom, pa opozicija Urana i Plutona... Mars je u Ribama što donosi izolaciju... Trenutno je pod vladavinom Merkura te se zbog toga anksioznost još uvek održala, ali i ona nestaje već od sledeće godine. Tad će postati prava flegma, totalna suprotnost od ovog sada. E sad, da li će to biti autosugestijom ili lekovima (što mi izgleda verovatnije) ne bih mogao da preciziram...

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3&btyp=w2gw&&cid=jomfilegK7JUN-u1218641872&nhor=2

Postavljam kartu moje prijateljice sa kojom radim...Veoma veoma je bolesna, i lekari uopste ne mogu da vide zasto i sta joj se dogadja. Opet se vracam na taj saturn u 8 i koliko je moguce izbeci to kao lose po zdravlje (naravno zavisi i od drugih kombinacija), ali sam mislila da bi mozda mogli svi zajedno da je prokomentarisemo?
UltimaN, ti kao najhrabriji za losije aspekte mozda mozes reci rec ili dve? Onaona, ona bi volela da zna ponajvise zdravstveno stanje, a i finansije-ima jednu cerku (rodjena 2001), drugu trudnocu je izgubila negde na pola puta, 2006 (ovo nam moze i pomoci da "ucimo" na vec znanim informacijama). Otkrili su da ima bolest pluca u 2004.... Ne znam, ako mozete nesto mozda videti i pomoci ona bi bila zahvalna.....
kisic

Eto koliko problema nekome može da donese "veliki benefik" Jupiter naročito kada je vladar malefične kuće (u ovom slučaju 8-e). Nalazi se na vrhu 11-e u Blizancima, retrogradan je i nema baš lepe aspekte. Bolest se aktivira u njenoj 37-oj (to bi bila 2003/2004). Izlaz se vidi u trigonu Marsa iz Vodolije. E sad to bi mogla biti neka terapija za jačanje imuniteta, al nisam siguran jer mi astromedicina nije jača strana (mogu da vidim gde je problem, ali ne konkretno koji je niti kako da se reši).
Jupiter dolazi iz pete i osme. U petoj ima Mesec u Jarcu (hladnoća i predispozicija za bolest), u osmoj je Saturn u Ribama (opet hladnoća). Vladar podznaka nije aspektovan tako da neka direktna terapija teško može da ima efekta. Ono što je ovde zamršeno je to što je osma kuća u Ribama (skriven uzrok). Ribe vladaju stopalima, a Saturn u Ribama hoće da npr kad hodamo bosi to odrazi na neki drugi organ. Ono što se meni čini jeste da je hladnoća veliki problem tako da bi uvek trebala da se utopli. Uzgred onaj trigon Marsa može značiti i tople masaže ili nešto slično jer Mars sa sobom nosi vatru, on zagreva... Više od ovog bojim se da ne mogu da pomognem...

Eto koliko problema nekome može da donese "veliki benefik" Jupiter naročito kada je vladar malefične kuće (u ovom slučaju 8-e). Nalazi se na vrhu 11-e u Blizancima, retrogradan je i nema baš lepe aspekte. Bolest se aktivira u njenoj 37-oj (to bi bila 2003/2004). Izlaz se vidi u trigonu Marsa iz Vodolije. E sad to bi mogla biti neka terapija za jačanje imuniteta, al nisam siguran jer mi astromedicina nije jača strana (mogu da vidim gde je problem, ali ne konkretno koji je niti kako da se reši).
Jupiter dolazi iz pete i osme. U petoj ima Mesec u Jarcu (hladnoća i predispozicija za bolest), u osmoj je Saturn u Ribama (opet hladnoća). Vladar podznaka nije aspektovan tako da neka direktna terapija teško može da ima efekta. Ono što je ovde zamršeno je to što je osma kuća u Ribama (skriven uzrok). Ribe vladaju stopalima, a Saturn u Ribama hoće da npr kad hodamo bosi to odrazi na neki drugi organ. Ono što se meni čini jeste da je hladnoća veliki problem tako da bi uvek trebala da se utopli. Uzgred onaj trigon Marsa može značiti i tople masaže ili nešto slično jer Mars sa sobom nosi vatru, on zagreva... Više od ovog bojim se da ne mogu da pomognem...

Da, lekari prakticno nemaju pojma sta joj je...Takodje je moguce da je tu neka autoimuna reakcija tela, sto je opet tesko izleciti i pronaci resenje u ataku tela samog na sebe...Hvala puno UltimaN, ako nesto drugo vidim 'cem da napisem! :)

Neznam zasto svi gledate 8.kucu za bolest? Ja imam tamo Veneru sa dobrim aspektima i uvek imam probleme sa zdravljem (imam atipicnu neuralgiju trigeminusa - to su stalni bolovi i bez uzroka je tesko leciti). Osim toga ovde je vladar 8.kuce Neptun i ne Jupiter (nismo u Horarnoj Astrologiji).
Zdravlje spada u 6.kucu (vladar moje 6.kuce je Neptun i zato se tesko nađe uzrok). U ovom primeru vladar 6.kuce je Saturn i nalazi se u 8.kuci. Saturn ima opoziciju sa Uranom (u Natalu), koji je tada, 2004 (i sada) tranzitira tog Saturna. Kad se Uran makne od Saturna moralo bi biti bolje.
U knjizi Mile Dupora (Astromedicina) pise da planet u dobrom aspektu sa vladarem 6.kuce (ovde je Saturn u sekstilu sa Mesecom i Merkurom u 5.kuci i u trigonu sa Neptunom u 4.kuci). Znaci treba iskoristiti Mesec, Merkur i Neptun u lecenju. Kako to raditi, jos nisam tako daleko.

Mnogo srece u lecenju,
venus

Neznam zasto svi gledate 8.kucu za bolest? Ja imam tamo Veneru sa dobrim aspektima i uvek imam probleme sa zdravljem (imam atipicnu neuralgiju trigeminusa - to su stalni bolovi i bez uzroka je tesko leciti). Osim toga ovde je vladar 8.kuce Neptun i ne Jupiter (nismo u Horarnoj Astrologiji).
Zdravlje spada u 6.kucu (vladar moje 6.kuce je Neptun i zato se tesko nađe uzrok). U ovom primeru vladar 6.kuce je Saturn i nalazi se u 8.kuci. Saturn ima opoziciju sa Uranom (u Natalu), koji je tada, 2004 (i sada) tranzitira tog Saturna. Kad se Uran makne od Saturna moralo bi biti bolje.
U knjizi Mile Dupora (Astromedicina) pise da planet u dobrom aspektu sa vladarem 6.kuce (ovde je Saturn u sekstilu sa Mesecom i Merkurom u 5.kuci i u trigonu sa Neptunom u 4.kuci). Znaci treba iskoristiti Mesec, Merkur i Neptun u lecenju. Kako to raditi, jos nisam tako daleko.

Mnogo srece u lecenju,
venus

Venus, moja karta je postavljena ranije u ovom postu-sta mislis o njoj? Meni su takodje rekli da imam perifernu neuralgiju a to se kao ne leci-volela bih da cujem sta ti mislis kada vidis moju kartu? Hvala ti puno.

Neznam zasto svi gledate 8.kucu za bolest?
Zato što 8.a kuća jeste kuća teških bolesti, hormonalnih poremećaja i sl...

Osim toga ovde je vladar 8.kuce Neptun i ne Jupiter (nismo u Horarnoj Astrologiji).
A Jupiter je vladar Riba samo u horarnoj? Aj se informiši malo bolje...

Zapravo zdravlje spada pod vladavinu većeg broja faktora, od kojih su najbitniji Sunce, Mesec i podznak/vladar podznaka. 6. kuća tek dopunjava tu sliku. Kad već pominješ Dupora i ovo je naglašeno kod njega u knjizi.

Saturn ima opoziciju sa Uranom (u Natalu), koji je tada, 2004 (i sada) tranzitira tog Saturna. Kad se Uran makne od Saturna moralo bi biti bolje.
E ovde praviš jednu grešku. Planete su okidači, ne uzročnici. Kada šibicom upališ papir, papir neće prestati da gori samo zato što si ti sklonila šibicu. Bolest je poput požara, mora da se sanira, neće prestati sama od sebe...

Zapravo zdravlje spada pod vladavinu većeg broja faktora, od kojih su najbitniji Sunce, Mesec i podznak/vladar podznaka. 6. kuća tek dopunjava tu sliku. Kad već pominješ Dupora i ovo je naglašeno kod njega u knjizi.

E ovde praviš jednu grešku. Planete su okidači, ne uzročnici. Kada šibicom upališ papir, papir neće prestati da gori samo zato što si ti sklonila šibicu. Bolest je poput požara, mora da se sanira, neće prestati sama od sebe...

Da li neko od nas svih zna da pogleda upravo to saniranje bolesti? Znaci, gde bar pokusati staviti kraj tome ili je pokusati zaustaviti....

Da bi se ja informisala bolje, zasto mi onda moj Jupiter ne pomaze ako je Jupiter vladar Riba? Ja se dovoljno bavim sa svojim bolovima i malo vise znam o tome nego netko, tko je zdrav - sto je i logicno. Dobila sem te bolove prilicno rano. Dugo su mi davali diagnozu: Sinusitis max., a vec dve godine proucavam atipicnu Neuralgiju Trigeminus, nasla sam i crteze: tri dela koja idu po licu. To je to: Merkur u Ovnu, u 6.kuci.

Sto se tice Dupora i toga sto si napisala, kod mene je ono prvo tacno: Mars u Lavu mi pomaze (u dobrom aspektu sa Neptunom - nema veze sa Jupiterom). Kod mene to znaci toplo, vruce - sve sto poboljsava cirkulaciju.

Znam i to da vise faktora utjece na zdravlje.

U stvari je bez veze da objasnjavam zasto i kako, jer sam se pocela baviti Astrologijom bas zbog stalnih bolova, a ne iz dosade. Ta Astrologija je za mene licno a ponekad i procitam neku kartu, ako me netko pita zato. Meni ljudi veruju, iako nisam nikakav Astrolog (to mi je samo hobby) i ne zelim to biti, kad vidim tko je sve "PROFESIONALNI ASTROLOG".

LP

Da li neko od nas svih zna da pogleda upravo to saniranje bolesti? Znaci, gde bar pokusati staviti kraj tome ili je pokusati zaustaviti....

Verula,

Ja intenzivno radim na tome, posebno kod bolova koji su dugi, dosadni i hronicni. Vec sam vrlo blizu toga, jer sam ljudima (u raznim forumima) dosadila sa uvek istim pitanjima. Znam sve zasto se to desilo, znam i kako si delimicno pomagati, a to nije dovoljno. Sto je najgore, neznam zasto tako dugo traje? To mene najvise muci.

Kazu kako je Vedska Astrologija dobra u vezi prognoza: ja sam bila clan jednog Astro drustva iz Indije, slali su mi redovno lekcije da studiram tu Astrologiju. Meni je to prilicno tesko, komplicirano i zasto bi se sa tim opterecivala? Osim toga dali su mi prognozu, da sam od Oktobra 2004 u Venus Dashi i od tada ce biti bolje. Nista nije bolje.

Sada vise verujem u Zapadnu Astrologiju.

LP

Back