N3Wz
Iskusan
- Poruka
- 5.268
1) Da li se ožiljci na licu gledaju kroz loš aspekat Marsa na ascedent?
Deluje mi da sam Mars na asc-u nije dovoljan jer znam osobu koja ima Mars u Vagi na asc ali nema ožiljak na licu.
Ni loš aspekat sa Saturnom na asc ne donosi tako nešto, koliko sam primetio.
Naravno, nije dovoljan. To je samo jedna tacka definicije. Imas nekoliko tacaka, mora se gledati nekoliko planeta, vladara i naznaka, te sagledati gde sta ima prevlast.
- Kako je nastao oziljak?
- Kada je nastao oziljak?
- Da li jos neko u porodici ima oziljak/beleg?
- Na kom delu lica je oziljak?
To su sve stvari koje se definisu prilikom gledanja jedne karte ako zelimo da imamo sto kompletniju i precizniju sliku. Dugovecan oziljak se posmatra kroz Saturn, dok se posekotina posmatra kroz Mars. To su sve posledice koje posmatramo, dakle treba shvatiti da su to stvari koje postoje jer su se vec odigrale, a sta je ono sta gledamo pre toga?
- Uzrok ili posledicu? Ako je uzrok sechivo, bomba, pistolj, petarda ili sl, pojavice se i uvek ce se manifestovati kroz segment Vage. moramo da shvatimo sta za osobu predstavlja Vaga koja vlada ruzicastim secerom, izmedju ostalih stvari. U zenskom horoskopu moze vrlo lako da donese hirurgiju grudnok kosha, dok u negativnijim tranzitima moze da donese komplikacije sa kamenom u bubregu (ako se previse ceka). Moze da pojede nesto ljuto i da se to lose odrazi na organizam.
Tako da, da bi odredio sve karakteristike tog oziljka moras da gledas bukvalno celu sliku osobe ili u najmanju ruku makar 3 planete i 3 polja kako bi dobio neku slozeniju sliku u glavi.
Što se tiče ovog Marsa u 12., laknulo mi je kad sam pročitao da je više vezan za teže snove (što se manifestovalo kod mene). Još bi mi samo falila mentalna blokada tokom seksa ili seksualna trauma, naročito zbog konjukcije sa Plutonom.
To zavisi od znaka u kom je Mars pozicioniran u odnosu na tvoju 8mu kucu. Mars u 12 svakako dozivljava seksualne neprijatnosti ili u najmanju ruku je seksualna aktivnost umanjena u smislu da je potrebno puno opustanja ili truda kako bi se postigao vrhunac seksualne vestine. Teski snovi i snovi prepuni seksa cesto mogu biti motiv glavni, a to ima veze sa osecajem dominacije, pogotovo u kombinacijama Mars opozicija Pluton. Kada je Mars u konjunkciji sa Plutonom, dolazi do interne borbe da se predjasnje stanje nadjaca. Moguce je da ces imati visoko poshtovanje za ljude koji se prepuste snovima, koji istrazuju snove dubinski, moguce je da te takve osobe privlace, da ti je bitno da ima puno istrazivanja snova, nacina itd.
2) Da li bi se moglo reći, da ako je, na primer, u natalnoj Merkur u konjukciji sa Uranom, Mars u konjukciji sa Plutonom, ili Venera u konjukciji sa Neptunom - s obzirom da su ovi malefici viša oktava ličnih planeta, da te lične planete imaju prirodu malefika, odnosno da je potencijal lične planete doveden do maksimuma? Takođe, po tome, potencijal malefika nije ostao prikriven već je veoma aktivan kod osobe. (mada verujem to opet zavisi od položaja planeta)
Ne gledam to tako. Ne postoje kod mene tradicionalna ili moderna astrologija, vec samo i iskljucivo samo astrologija, ono sto je tacno, ono sto nije tacno. Kod mene svaka planeta vazi za koliko dobru, toliko i losu, zavisno od toga gde se nalazi. Ono sto je dobro, ono sto je lose, odredjujemo sa ljudske perspektive, koja ume da bude ogranicena u shvatanju toga sta je zaista dobro ili sta je zaista lose kada pogledamo nasu sredinu, okruzenje itd, kada shvatimo da nije samo prica o ljudima, vec o ljudima koji zive u okruzenju na koji sopstvenim odlukama uticu, sto svesnim delima, sto nesvesnim delima. U horoskopu su sve planete Licne dokle god su uticajne ili osetne, dok su znakovi ti, tj. polja koja po defaultu nisu licna, tj. vezuju se za stvari koje nam dolaze suprotno.
Uticaj na licnu svest postoji u svakom smislu, bilo da dolazi sa kolektivnog ili introvertnog dela same individue. Kazemo "napadnuta licna planeta" u smislu da nam neka planeta radi opoziciju ili kvadrat, ili da je neki tranzit taj koji moze da lose utice prelaskom preko licne planete, recimo one koja je blizu Sunca ili koja nam definise Asc.
Ali to ne mora tako da bude. Kao sto uvek kazem, 1 horoskop = 1 osoba. I svako je unikat, ne ponavljaju se ljudi, ponavljaju se samo shabloni koje mozemo da iskoristimo da pronadjemo kako se manifestuju kod nekog drugog i u nekoj drugoj prici.
Merkur u konjunkciji sa Uranom je u trenutnom modernom dobu izuzetno povoljna pozicija koja se mora okretati ka kompjuterima, telefonima i generalno informacijama poreko interneta, kolektivnim stvarima. Pogledati poziciju Blizanaca, Device i Vodolije za reralizaciju kuca gde se ove planete mogu uskladiti sa elementima, tj. sa predstavnicima, formama, oblicima itd.
Sa Marsom u konjunkciji sa Plutonom dobija se izuzetna interna borba u kojoj cak i u napadima na druge, u stvari testiramo iskljucivo sebe. Nikada nije poenta drugima bilo sta uciniti, vec iskljucivo sebe poboljsati. Ovo je najintezivnija pozicija u natalnoj karti u mom iskustvu.
Potencijal licne planete se moze okarakterisati do maksimuma, ali bitno je znati da bi se to odrazilo na ono sto karakterizaciju tebe, kao Skorpije, tu postavlja. Da li je tebi nesto zaista izazovno dovoljno da se ti pomeris i aktiviras. Sta je to sto moze da ti grinduje potrebu da se aktiviras, sta je to oko cega mozes da se fanaticki uhvatis, da te iznervira do te mere da moras da istrazis potpuno? Vremenom ces to otkriti kod sebe, a pogotovo tokom vladavine Skorpije (kada budes imao dovoljno Sunca preko natalne 12te, ako se ne varam).
Posto se radi o kolektivnoj postavci, ti ovo mozes uociti u shablonima sa stvarima sa kojima mozes da se positovetish. Treba da u lucnom zivotu i primeru u interakciji sa stvarima otkrijes gde se ta energija manifestovala, da pridodas epitete, da razumes kako funkcionise i na kojoj situaciji cini deo tebe koji niko drugi nema ili razume. Nema veze ako planeta nije tvoja licno ili ako jeste, svaki deo tvog horoskopa se manifestuje iako nije uvek aktiviran. MAnifestacija postoji bilo da je zivimo direktno ili indirektno. Bilo da smo svesni ili nesvesni. Cak i prazno polje i znak, i dalje su deo tvoje licnosti. Nisu ono sto ces aktivno raditi, recimo, ali ce svakako biti deo licnosti koji ce naglasavati da to nije nesto sto zelis, tj. nije nesto ka cemu stremis.
Srecno u spoznaji toga, na kraju krajeva ti si taj koji mora da odredi sta je sta i do koje mere se nalazi u karti u odnosu na realnu situaciju.
Ono sto ja mogu da ponudim jeste simbolika koja se vezuje za date motive, ali je na tebi da ih ukombinujes u realnu sliku. I na taj nacin ti vezbas astrolosko umece, cak i sam dolazis do spoznaje simbolike u odnosu na planete.
Poslednja izmena:
али нећу
нисам толико залудан.