Astrologija : Za i Protiv

Ne, al majke mi, ti kao neko ko studira nauku koja je čist rezultat uma i razuma u svoj svojoj širini se bavi ovim
ja to ne mogu da razumem

filozofija nije nauka

nekome ko sustinski ne poznaje savremeni naucni metod su vrata siroko otvorena. matematika, logika, programiranje, medicina, biohemija, biologija, neuronauka, psihologija ga nece spreciti u tome.

moze da veruje u astrologiju, akupunkturu, natprirodne zajbancije, homeopatiju, vitamine, megavitamine, dijete, anti-MMR propagandu, alergije, detoksifikaciju, herbalnu medicinu, makrobiotiku, organsku hranu, hipoglikemiju, atkinsa, merkolu, holforda, paulinga, hofera, da fejsbuk izaziva kancer i jos milion alternativnih zajebancija bez ikakvog problema.

pitanje je kada ce da ih pronadje, njih i razlog da u njih veruje.

a neko kome je znanje ogranicno u svim relevantnim sferama su ovakve stvari ocigledne, al jeb iga, takve ljude obicno lako diskreditujemo :mrgreen: :lol:

sad nece niko da ti odgovori na to pitanje, naljutili su se :mrgreen: :P

nego, posto strana koja je "za" ne zeli da ucestvuje, mozemo mi amateri i buduci naucnici da se malo pozabavimo ovim

http://www.near-death.com/experiences/articles012.html

to je lista dokaza za astrologiju

zadatak je naci greske i manipulativne taktike kojim se clanak koristi :mrgreen: (edit: ali naravno i priznati dokaz ako ga ima, naravno, priznati ono sto on predstavlja)

evo ja vec vidim selektivno citiranje odmah na pocetku.

Poslednja izmena:
sad nece niko da ti odgovori na to pitanje, naljutili su se :mrgreen: :P

Miso sine pa ti nikada nisi naucio da diskutujes nije ni cudo sto ti strastvena zelja za diskusijom izgleda kao gubljenje vremena. :lol:

To da li cu ja da pisem 1, 5, 10, 20 ili 100 postova je sasvim nebitno za temu tojest to uopste ne odredjuje validnost mojih tojest nasih argumenata tako da se ovakvim predvidivim i debilnim postovima samo sluzis logickim zabludama koje i klinci od 13 godina mogu da provale. ;)
Мени је страшно драго што нападаш мене а не мој став па се види ко је у ствари без аргумената. :)

А и видиш како су ти неспретне замене теза. "Страствена жеља за дискусијом", како је називаш, је у ствари страствена жеља за пљувањем нечега, што је у ствари у кохеренцији са мојим почетним коментаром. Нисте ви изгубили саговорнике зато што они немају аргумената, него зато што су вам аргументи смешни до мере која је мања једино од ваше жеље за пљувањем. ;) До сада сте потврдили сваку моју.

Da znaš da ne mogu se pomiris s tim. Većina ljudi i ne pripada ovom veku, najbolje da su se rodili u starom Vavilonu pa da uživaju u čarima astrologije, nije ovo vek za njih.
Ово "не могу да се помириш" ми показује да сам те највероватније изнервирао што уопште имам одговор на оно што си написао. :D Вероватно си почео да пишеш како ја не могу са нечим да се помирим, ал` хебига ниси имао шта да додаш па ња њања знаш наставак.

Usput, ja sam već kući, a na forumu provodim deo slobodnog vremena.
Код куће. Не кући. ;) Ниси схватио да док се бавиш пљувањем и не можеш баш да будеш "код куће", осим ако с тим тумачењем тог појма желиш да нам кажеш да ти и немаш прави дом према којем имаш неке драже обавезе па баш због тога налазиш разлог да пљујеш: имаш слободног времена којег не знаш како да убијеш. Тја... :)

A sve to u cilju da ugasis diskusiju jer ne mozes da je podneses, ne mozes, a dobro znas zasto ne mozes. ;)
Заиста, човек не може да поднесе нешто. А то је да млади људи тако улудо, неефикасно и непродуктивно троше своје време. :mrgreen: Волео би он можда да макар можете да се похвалите добрим (писаним) ораторством. Али и од тога слаба вајда.

PEKING 12. 04. 2011 // Press

TANJUG

Kineskinja ubila svog unuka zbog horoskopa

Jedna Kineskinja sa istoka zemlje ubila je svog unuka, bacivši ga u bunar, pošto joj je lokalna vračara rekla da će horoskopski znak deteta doneti nesreću porodici, preneli su danas državni mediji

Žena, kojoj je navedeno samo prezime Ao, rešila je da ubije dete u gradu Nančang nakon što ju je gatara upozorila da je kineski znak zodijaka u "sukobu" sa znacima ostalih članova porodice, objavio je vebsajt vlade provincije Điangsi, a preneo AFP.
Kada je snaha Ao, po imenu Vang, bila trudna, Ao je nagovarala drugog unuka da šutne Vang u stomak kako bi ona pobacila, navodi sajt.
Ao je priznala policiji da je, nakon što je dete rođeno u januaru, ona odlučila da ga ubije. Tu nameru je i sprovela u delo 6. aprila, bacivši bebu u bunar dok je majka bila u kupatilu.
Ao je tada pobegla i nije je bilo dva dana, dok je policija nije pronašla i uhapsila.
I pored tri decenije brze modernizacije u Kini, kada u gradovima praktično više nema kuće bez televizije, mnogi ljudi, posebno stari i stanovnici siromašnih ruralnih provincija, kao Điangsi, još se drže tradicionalnih verovanja i robuju sujeverju.

zar ne bi bilo lepše da se zakonom ukine astrologija? ;)

U nekim novinama sam pre nekoliko godina procitao tekst o tome da je horoskop tacan kod ljudi koji u njega veruju(tada nisam imao pojma o istom). I to je tacno. Kad sam saznao nesto o materiji odjednom sam nasao potporu za svoju melanholicnost, agresivnost, manjak empatije, bilo sta, you name it. I poistovetio se sa nekim momentima svoje natalne karte.
Posveceni hriscanin, makijavelista ili stagod drugo veruje da to u sta veruje funkcionise, pa zasto ne bi i fanovi astrologije?
Sada mogu da nadjem 200 razloga zasto da ne verujem u nesto, a neko drugi ce naci 200 zbog kojih veruje. Sve je to subjektivno.
Hocete naucne dokaze? Nema ih. Postoje neke statistike, al to nema puno naucne potpore. Ali cenim da vecinu ljudi vicnih astrologiji boli uvo za stav tih anti-astrologa, naucnika.
Bar ne vodimo astroloske ratove protiv neistomisljenika. Za razliku od nekih.
I ta kineska baba... Pa da li zdrava osoba moze da ubije nekoga zbog astrologije, ili je to pak poremecaj neke hemije u mozgu?
Znam za lika koji je zaklao psa jer mu je ovaj rekao (!) da ce da mu pocepa majku i sestru. Uf, ti sto govore nemusti jezik stalno prave neka sranja. Kako neko moze da veruje u to?? O.o
Ali covek je dijagnostikovan sizofrenik i od tada je zatvoren.
Sizofrenija, ne nemusti jezik.

protiv...astrologija nije u skladu da hriscanstvom...

Mene zanima,sto nije? Ne pricamo o slepom verovanju u astrologiju kao jedinom objasnjenju svega vec kao jednom segmentu neke celokupne stvari,ali ja isto imam neko skromno misljenje o astrologiji kao jednoj nauci. Ko sto postoji fizika,matematika ili bilo sta trece,peto,sedmo ne mislim da te nauke nisu u skladu sa hriscanstvom i da se protive nasoj veri i samom Bogu.

Sto se astrologije tice,one najvise vidljive astrologije kao zabave ili sto se vidi po medijima raznoraznim,sajtovima,glupostima,ja u nju ne verujem i mislim da je glupost kao sto mislim da je ne znam ali 90% astrologa obicna prevara. Medjutim itekako verujem u karakteristike znakova u neke osobine.neka slaganja ili suprotno. E sad ne treba pasti u zamku i slepo verovati,naravno.

Mene zanima,sto nije? Ne pricamo o slepom verovanju u astrologiju kao jedinom objasnjenju svega vec kao jednom segmentu neke celokupne stvari,ali ja isto imam neko skromno misljenje o astrologiji kao jednoj nauci. Ko sto postoji fizika,matematika ili bilo sta trece,peto,sedmo ne mislim da te nauke nisu u skladu sa hriscanstvom i da se protive nasoj veri i samom Bogu.
Zato sto negira Boga,i ujedno mu se suprostavlja jer saradjuje sa Bozjim neprijateljima.

A mozda ne deluje tako, ali pokusavam da razgovaram konstruktivno.
Stav 'astrologija je sranje jer ne priznaje boga' je nekonstruktivan.
Nije mi jasno zasto sve mora da bude crno ili belo, kao 'odabrao sam ovo, pa ne mogu i ovo'... Pa zar je nemoguce interesovati se, zalagati se za vise stvari?
Izmedju ostalog, ok, odlucio si da si ti Bozji covek i da je to iskljucivo, jedino moguce... Koji ces djavo na forumu astrologija??
Zar jedna osoba vise svesti, osoba svesna djavoljih zamki sme da dozvoli sebi da koketira sa jeretickim temama, da viri u 'djavolji tabor'?
A tako mi je jedan pop rekao kada sam ga pitao sta misli o Astrologiji.
'to su djavolje zamke. Ti vidis smisao u tome zato sto to Djavo kontrolise, inace da nije Djavola to ne bi imalo nikakvog smisla.' tako nekako...
Give me a break... ;)

A mozda ne deluje tako, ali pokusavam da razgovaram konstruktivno.
Stav 'astrologija je sranje jer ne priznaje boga' je nekonstruktivan.
Nije mi jasno zasto sve mora da bude crno ili belo, kao 'odabrao sam ovo, pa ne mogu i ovo'... Pa zar je nemoguce interesovati se, zalagati se za vise stvari?
Izmedju ostalog, ok, odlucio si da si ti Bozji covek i da je to iskljucivo, jedino moguce... Koji ces djavo na forumu astrologija??
Zar jedna osoba vise svesti, osoba svesna djavoljih zamki sme da dozvoli sebi da koketira sa jeretickim temama, da viri u 'djavolji tabor'?
A tako mi je jedan pop rekao kada sam ga pitao sta misli o Astrologiji.
'to su djavolje zamke. Ti vidis smisao u tome zato sto to Djavo kontrolise, inace da nije Djavola to ne bi imalo nikakvog smisla.' tako nekako...
Give me a break... ;)

Pa to što kažeš i jeste konstruktivno :)
Ni ja ne vidim smisao u tome da se satanizuje sve što se ne razume...e to je nekonstruktivno.

Po meni slepo verovanje u astrologiju u to da ti kao jedinka ne mozes uticati na bilo sta,vec da je sve unapred odredjeno verovatno i jeste protivno nasoj veri i Bogu.
Medjutim,ja na astrologiju gledam kao neku mogucnost necega,a nikako ne verujem slepo da je sve unapred zacrtano,sto po meni u tom slucaju nije protivno veri.

Back