ASTROLOGIJA-PREVARA!!!

?:
pa koliko znam, pomocu nje moze da se predvidi i buducnost?!
tipa, predvideo je ubistvo djindjica i sl...
kako sada utice ovo sto pluton vise nije planeta ;)

Nisam uopste mislila na to - da astrologija ne moze da predvidja, nego na cinjenicu da je citirana doticna izjavila "da joj astrolozi kazu sta joj je zapisano" - otprilike, pa da "zaobidje sudbinu" i uradi ono sto joj je volja.

Vi tvrdite da je astrologija sredstvo za postizanje tako necega, i uopste, da se na to svodi?

Mikol:
A sta cemo onda sa onim otkrivenim i neotkrivenim nebeskim telima u Suncevom sistemu koja su veca od Plutona? Kako ona ulaze u astroloske proracune ako se za njih ne zna?

A koja su to nebeska tela, za koje ti znas, a da se ne koriste u astroloskim proracunima ?

DzarDzar Binks:
Odakle poticeastrologija? Ralph Epperson u svojoj knjizi "Novi svetski poredak" je detaljno opisao poreklo astrologije, da je ona poreklom iz Vavilona koji je bio kolevka laznih in Bogu suprotstavljenih kultova. naime, ljudi su, odbacivsi pravog Boga Tvorca poceli da se klanjaju nebeskim telima, planetama, sazvezdjima i da im daju imena. Tako je vrhovni bio bog sunca(baal, Oziris, Nevrod, Siva, Apolon...) a njihove zene su predstavljale mesec (Izida, Istar, Dijana, Afrodita, Indrani) a ostale planete ostale bogove. Svaki od tih bogova je upravljao odredjenim zodijackom znakom (zodiac-"zivotinjski krug") Znak je cinila slika zvezda koju su ljudi videli na nebu, a centar svega je bilo sunce, Zodijak cini 12 sazvezdja koje sunce predje u toju godine. Zbog ovoga je Galilej imao problema. Si\unce se ne okrece nego zemlja. Astrologija je zasnovana na geocentricnom sistemu. Svaki planetarnin vladar tj "bog" i njegov zodijak drzi odredjeni deo godine, kojih ima 12. Ljudi koji su rodjeni u tom znaku treba da daju naklonost tom bozanstvu, tj planeti...
Mrtve planete i zvezde ne mogu da uticu na nas zivot, Biblija je decidna i u njoj postoji odgovor za sve, samo sto nas ona poziva da se odreknemo nasih omiljenih navika i poroka a astrologija nas ne opominje. Cini sta hoces. Ipak, Gospod Isus ce da dodje i zavrsi istoriju greha, hteli mi to ili ne. Bog je jasan: "Neka se ne nadje u tebe koji bi vodio sina svojega kroz oganj, ni vracar, ni KOJI GATA PO ZVEZDAMA, ni urocnik, ni bajac, ni koji pita mrtve, JER JE GAD PRED GOSPODOM koji god to cini. Drzi se sasvim Gospoda Boga svoga..." (5. Knj. Mojsijeva 18. 10-14)
Ako koga interesuje vise, veza astrologije i satanizma, masoni, okultizam, neka nabavi knjige: "Novi svetski poredak" Ralf Eperson, "Astrologija I\i Novo doba" Dragan Mirkovic, "Iluminati i pokret Novog Doba" V. Dz. saton. Ako koga zanima nesto vise, neka me kontaktira.
Kuku sinak! Bolje se malo baci na seks nego sto se frustriras ovako...nije to zdravo :wink:
A sto se tice gatanja u zvezde...dal` ja preskocih taj deo ili se kod tebe dokazala ona tvrdnja da je biblija jedina knjiga na svetu koju svako ima pravo da shvati,postuje i vodi se na svoj nacin...sto znaci da mozes potpuno izopaceno da je shvatis :| :| :|
Inace Vasilije Ostroski je npr.bio gledac u zvezde ("Ohridski prolog" Vladika Nikolaj 1 .Januar str.3 pasus 2. red treci od korica desno :lol: )Ako slucajno promasis javi se za detaljnija uputstva :wink:

Mikol:
A sta cemo onda sa onim otkrivenim i neotkrivenim nebeskim telima u Suncevom sistemu koja su veca od Plutona? Kako ona ulaze u astroloske proracune ako se za njih ne zna?
Mikol, ne ide to u nedogled. Trenutno postoje dve planete cija vladarstva se protezu na po dva znaka. Merkur vlada Blizancima i suvladar je Device, a Venera vlada pre svega znakom Vage, a opet javlja se i kao suvladar znaka Bika. Svi ostali horoskopski znaci imaju svoje sopstvene (iskljucive) vladare, sto je provereno i nema dileme oko toga. Dakle, mogu da se otkriju maksimalno jos dve planete koje bi se dodelile Devici i Biku i time se krug zatvara. Postoje cak misljenja uz solidne argumente da Bikom vlada nasa planeta Zemlja, te bi u tom slucaju ostala jos samo jedna nepoznanica.

Moje neko misljenje je da tu planetu mozda ne treba ni traziti (u smislu da je Pluton poslednja u nizu i tu je kraj sto se tice astrologije), jer se Merkur "odlicno snalazi" u ulozi dvostrukog vladara. Za to postoji opravdanje i u astronomskom smislu, jer su mu brzina rotacije i revolucije veoma bliske, pa tako ima svoju "svetlu stranu" (relativno dugo okrenutu Suncu) - koja upravlja Blizancima i onu stranu gde dugi vremenski period vlada mrak i hladnoca- sto bi vise odgovaralo Devici.

Astral-Blade:
Astrologija je vrlo egzaktna i osnova njenog uticaja su PLANETE suncevog sistema, a ne to sto si ti u svom neznanju nabrojao. Procitaj neku dobru knjigu iz oblasti koju kritikujes (mogu ti preporuciti), pa onda dodji da diskutujemo. Stavi prst na celo pa se zapitaj, kako to da nesto sto je laz (po tebi) opstaje hiljadama godina i da je proucavaju ljudi iz svih drustvenih slojeva, ukljucujuci tu i univerzitetske profesore, inzenjere informatike, novinare, lekare... Nemaju druga posla, pa resili da trace svoje vreme :roll: , sto nekad iznosi i nekoliko decenija istrazivanja i neprestanog ucenja.

Ovo mi je vrlo poznato sa jedne teme sa koje si pobegao. Inace radi tvoje informisanosti treba da znas da su istrazivanja izvrsena 1985. na Univerzitetu Berkli (istrazivanja vrsio SO Karlson u saradnji sa glavnim americkim udruzenjem astrologa) pokazala da astrologija daje razultate ista kao i zreb, dakle slucajni izbor. Prema tome tu nema nikakve egzaktnosti vec po neki astrolog, po nekad, po nesto tacno i ubode.

stnco:
Ovo mi je vrlo poznato sa jedne teme sa koje si pobegao. Inace radi tvoje informisanosti treba da znas da su istrazivanja izvrsena 1985. na Univerzitetu Berkli (istrazivanja vrsio SO Karlson u saradnji sa glavnim americkim udruzenjem astrologa) pokazala da astrologija daje razultate ista kao i zreb, dakle slucajni izbor. Prema tome tu nema nikakve egzaktnosti vec po neki astrolog, po nekad, po nesto tacno i ubode.
O cemu ti to? Ako me nema jedan dan, ne znaci da sam "pobegao". Idi prelistaj ponovo tu temu, mozda naucis nesto.

Astral-Blade:
O cemu ti to? Ako me nema jedan dan, ne znaci da sam "pobegao". Idi prelistaj ponovo tu temu, mozda naucis nesto.
Sve je u redu na onoj temi sam se izvinuo. Nadam se da si to video. Sto se tice ucenja, e tu vec treba da se diskutuje, da li treba da ucim ja koji prihvatam nauku koja je svugde oko mene, a i oko tebe, ili ti, koji si sa svojim nenaucnim shvatanjima negde medju planetama (nisam rekao na Marsu) pa te ovozemaljska nauka ne interesuje.

neka je stvarno astrologija zapisana sudbina
ali pitanje je da li ona moze da koristi obicnim ljudima da izbegnu tu sudbinu
tj covek mora mozda da radi na sebi na neki nacin da je izbegne
ne moze tek tako
npr ako ti pise da imas slabu jetru. moras da se trudis da izbgavas to sto je unistava

Dragan-pagan:
Kuku sinak! Bolje se malo baci na seks nego sto se frustriras ovako...nije to zdravo :wink:
A sto se tice gatanja u zvezde...dal` ja preskocih taj deo ili se kod tebe dokazala ona tvrdnja da je biblija jedina knjiga na svetu koju svako ima pravo da shvati,postuje i vodi se na svoj nacin...sto znaci da mozes potpuno izopaceno da je shvatis :| :| :|
Inace Vasilije Ostroski je npr.bio gledac u zvezde ("Ohridski prolog" Vladika Nikolaj 1 .Januar str.3 pasus 2. red treci od korica desno :lol: )Ako slucajno promasis javi se za detaljnija uputstva :wink:
Sta lupash sine?! Kakav Vasilije Ostroski??? Prvo neshto pricash a pojma nemash-nije Vasilije Ostroski vec Vasilije Veliki,a oni nemaju veze jedan sa drugim...A gde to pishe da je gledaou zvezde??? Imam sine pred sobom knjigu-nigde ne pishe,zato nemoj izvrtati vladiku,blamirash se...A sto se tice astrologije-samo cu reci HAHA-zvezde i planete da uticu na ljudski zivot?! Lepo kazu ljudi iz Rusije za njih-lopovi i prevaranti...

Astral-Blade:
Nije, samo sto nekima nije dato da je razumeju ili su prosto lenji da je provere, kao recimo @stnco
Zar ti ovo po malo ne lici na bajku "Carevo novo odelo". Eto ja sam glup pa ne vidim tu "egzaktnu" astrologiju na delu. Astral Blade zar cemo po ko zna po koji put da se vrtimo u istom krugu? Ti si se potrudio da na Forumu postavis original dokaza da astrologija ne vredi ni pisljiva boba, samo sto sve nazivas sarlatanima i bezveznjakovicima, umesto da navedes protivdokaze da si u pravu. Dobro ti je i ono o srpskim i americkim astrolozima. Dobro ti je i ono da bi egzaktni srpski astrolozi pogodili sa 70 do 80% (koja "egzaktnost") . Dobri su ti i oni primeri koje si negde naveo o "pogadjanju" astrologije. E samo da nije tamo nekih nevernih Toma, koji eto zakeraju a nece (ili ne mogu) da uzmu cuvene knjige i da sve nauce.
Ovaj post sam nekoliko puta procitao da vidim da nisam napravio neku gresku jer ce se u protivnom javiti Mady pa kuku meni.

Jamacha:
Stnco opet u plemenitoj akciji da nas spase gubljenja vremena i pakla
O ne,ne, ma zaboga ne! Gubite vreme koliko hocete a sto se tice pakla to ce natalna karta da vam pretskaze, pa kome pakao a kome raj (blago vama na toj izvesnosti). Ja sam "jadan u neizvesnosti".
Ja Jamacha samo reagujem kada pocnete da se razmecete sa astrologijom kao egzaktnom naukom. E to je cista i dokazana prevara.

stnco:
Zar ti ovo po malo ne lici na bajku "Carevo novo odelo". Eto ja sam glup pa ne vidim tu "egzaktnu" astrologiju na delu. Astral Blade zar cemo po ko zna po koji put da se vrtimo u istom krugu? Ti si se potrudio da na Forumu postavis original dokaza da astrologija ne vredi ni pisljiva boba, samo sto sve nazivas sarlatanima i bezveznjakovicima, umesto da navedes protivdokaze da si u pravu. Dobro ti je i ono o srpskim i americkim astrolozima. Dobro ti je i ono da bi egzaktni srpski astrolozi pogodili sa 70 do 80% (koja "egzaktnost") . Dobri su ti i oni primeri koje si negde naveo o "pogadjanju" astrologije. E samo da nije tamo nekih nevernih Toma, koji eto zakeraju a nece (ili ne mogu) da uzmu cuvene knjige i da sve nauce.
Ovaj post sam nekoliko puta procitao da vidim da nisam napravio neku gresku jer ce se u protivnom javiti Mady pa kuku meni.
Ne, rekao sam 80 - 90% (što mi izvrćeš reči), to je inače moja slobodna procena, jer je astrologija bila i ostala najkompleksnija nauka. Nije to toliko ni bitno sad. Ima nešto mnogo važnije.

Da li bi ti ili bilo koji naučnik (pošto se stalno pozivaš na njih) koji ne veruje u astrologiju, bio u stanju da na osnovu datuma, tačnog vremena i mesta rodjenja kaže nešto o potpuno nepoznatoj osobi, o njenom karakteru, sklonostima, dogadjajima iz njenog života, zdravstvenom stanju,odnosima sa drugim ljudima i sl. ,a da to bude samo 50% tačno, ništa više. Probaj pa javi kako ide. A onda stavi prst na čelo, pa razmisli kako to uspeva astrolozima u daleko većem procentu, ako je sve to laž :wink:

Da znas da je astrologija kompleksna nauka, moras da mislis na toliko nivoa, da brzo prebacujes koloseke, i nemas prava da zabusavas, ja na primer sam odlican u prirodnim naukama, bio sam na republickim takmicenjima iz hemije, a fiziku i matis sam uvek shvatao odlicno, nisam bio najbolji jer ih nikad nisam vezbao, hemija mi je bila dovoljna a da jesam takmicio bih se samo tako. Hocu da kazem da astrologija privlaci ljude koji nauku dobro razumeju pa stoga imaju i sire vidike i osecaju da su povezani sa ostatkom univerzuma

Astral-Blade:
Ne, rekao sam 80 - 90% (što mi izvrćeš reči), to je inače moja slobodna procena, jer je astrologija bila i ostala najkompleksnija nauka. Nije to toliko ni bitno sad. Ima nešto mnogo važnije.

Da li bi ti ili bilo koji naučnik (pošto se stalno pozivaš na njih) koji ne veruje u astrologiju, bio u stanju da na osnovu datuma, tačnog vremena i mesta rodjenja kaže nešto o potpuno nepoznatoj osobi, o njenom karakteru, sklonostima, dogadjajima iz njenog života, zdravstvenom stanju,odnosima sa drugim ljudima i sl. ,a da to bude samo 50% tačno, ništa više. Probaj pa javi kako ide. A onda stavi prst na čelo, pa razmisli kako to uspeva astrolozima u daleko većem procentu, ako je sve to laž :wink:
Izvini za one procente, napisao sam a nisam proverio koliki su ali ni ovi novi procenti nisu
u saglasnosti sa egzaktnoscu.
Sto se tice onog sto sam naglasio iz tvog posta,odgovor je da ni jedan naucnik to ne bi ni pokusao, jer su proverom utvrdili da astrologija pogadja slucajno. A to da sve moze astrologija to je vec cudno. Gore nedostaju samo imena i prezimena ljudi kojima je astrologija sve prorekla (kao sto si negde naveo) pa bi to onda bilo isto kao kada bi sluzbenici LOTO-a, sa namerom da pokazu kako je 100% dobitak, navodili imena i prezimena onih koji su dobili premije.

stnco:
Sto se tice onog sto sam naglasio iz tvog posta,odgovor je da ni jedan naucnik to ne bi ni pokusao, jer su proverom utvrdili da astrologija pogadja slucajno. .

Molim te, napisi nam izvore iz kojih si dosao do ovih informacija - koji su to naucnici, gde i kad su se ta naucna istrazivanja vrsila, kako i na koji nacin - kako se sprovela ta provera (koje metode i sl.)? Tj sve sto znas o tome. :wink:

Back