ASTROLOGIJA-PREVARA!!!

Da, to prenemaganje vezujem za jedno 2-3 najfrekventnije osobe do tada. Kad toliko znaju i kad toliko astrologija funkcionise, zasto toj devojci nije dat jasan odgovor. Uostalom, bolje da joj nije ni dat, zato sto neki pod parolom "iskrenosti" mozda bi je jos vise uplasili ponekim odgovorima, npr.
Zato predlazem da se astrologija, ovde, bavi samo lepim odgovorima, a ne "iskrenim".Uostalom, nije tacno da ona funkcionise, nego samo 60%, laze onaj ko kaze da je drugacije. A ako je neko toliko spreman na "rizik", neka ide privatno kod astrologa, pa neka ga taj laze za pare koliko hoce.
I to, da, ona je jos jedan od nacina da se produbljuje ponekad zavisnost,a ne iskljucivi "krivac" za zavisnost. Zato i apelujem da ljudi prihvataju astroogiju s rezervom.

Ja smatram da ljudi treba sve da prihvataju sa rezervom i da tako sami za sebe filtriraju i procenjuju šta je najbolje za njih lično.

Slažem se, nije dobro kroz astrologiju imputirati ljudima štošta u glavu, ali taj neko - ako već ima potrebu da bude zavisan od nečega, ako se ne lati astrologije (u te svrhe), latiće se nečeg drugog. Astrologija se zaista lako da zloupotrebiti na taj način, ali to opet govori o osobi a ne o astrologiji jer na isti način na koji je ovde ona upotrebljena, možeš zloupotrebiti jako mnogo stvari. Ja o tome pričam - o razlici između forme i suštine.

Tvoj prvi pasus mi zaista nije jasan ... zaista ne znam šta je za tebe "prenemaganje", tj mislila sam da znam :-D ali sad si me zbunila. Jedino sam stekla utisak da osuđuješ i one koji znaju (ili "znaju"), a "ne govore šta bi trebalo", kao i one koji odgovore traže.

Mislim, pitanje je najjednostavnije, zaista me zanima, uopšte nije nikakva provokacija niti se pravim blesava. Samo sam stekla utisak da misliš da čovek mora biti fanatik ako ima bilo kakvog dodira sa astrologijom, ali Ok. Možda grešim, pa zato i pitam. :wink:

Da, to prenemaganje vezujem za jedno 2-3 najfrekventnije osobe do tada. Kad toliko znaju i kad toliko astrologija funkcionise, zasto toj devojci nije dat jasan odgovor. Uostalom, bolje da joj nije ni dat, zato sto neki pod parolom "iskrenosti" mozda bi je jos vise uplasili ponekim odgovorima, npr.

ne mozemo ni ti koja citas ni ja koja odgovara toj osobi da odlucimo u njeno ime sta ona da radi, da li da cuje ili ne cuje, da li da pita ili ne..mislim da si svesna da na meni na primer ili na tebi na primer nije da ulazimo u odredjivanje njenih zelja, potreaba ili motiva
Zato predlazem da se astrologija, ovde, bavi samo lepim odgovorima, a ne "iskrenim".
cak i oni koji uopste nisu pristalice astrologije se bune zbog ovakvih stavova, da ne navodim primere, ima na temi grize savesti bas to istaknuto,a kamoli onaj ko trazi da cuje odgovor i kad ga cuje treba da misli kako je neko tamo odgovorio lepo zato sto ne zeli da prica ruzno..ko se bavi astrologijom i ko joj pristupa sa postovanjem sigurno nece moci da prihvati ovaj tvoj predlog..nadam se da shvatas da nista licno nije upereno protiv tebe u mojim recima..

Uostalom, nije tacno da ona funkcionise, nego samo 60%,
hoces reci da postoji naucno istrazivanje, sa sve dokaza gde pise da je tacno 60%, ni manje ni vise..reci mi gde da odem da tu studiju procitam, da vidim kad je radjena, na koliko ispitanika i ima li sanse da se ispitivanje i dalje odvija...

laze onaj ko kaze da je drugacije.

jesi li sigurna da laze ili je to tvoj proizvod iskustva i spoznaja? Nisam nimalo zlonamerna u izjavi ni u pitanju jer cu prva da stanem i pristanem na bilo koje ispitivanje zvanicno o "proveri tacnosti astroloskih tumacenja i predvidjanja".. jos ako se zaista rade na nivou iskustva, pracenja tranzita, da se tako izrazim, sledu dogadjaja u zivotu licnom ili tudjem, znam i ljude koji bi pored mene takodje bili spremni da budu u takvom eksperimentu, da ne ispadne samo kako ja volim astrologiju i kako ja hocu da je branim..nemam potrebu da je branim, ono sto znam, znam ja, u ono sto verujem ja ili ti, tu je suludo da se ubedjujemo jer postujem tvoju veru ili ne-veru isto koliko ocekujem da postujes i ti moju..
A ako je neko toliko spreman na "rizik", neka ide privatno kod astrologa, pa neka ga taj laze za pare koliko hoce.

a mozda nisi zaista htela da ovo zvuci ovako kako je ispalo,zaista to mislim..prvo nemas nikakav razlog da odredjujes ti ko ce da ovde bude i ko ce da postavlja pitanja i kakva, svako to radi za sebe, kao i ti takodje, pa posto je zaista besplatno, tek onda niko nikom nema pravo da odredi bilo sta, i na pitanju i na odgovoru, a zaista, odakle ti ideja da neko treba da sa foruma, da bi pitao, treba da ode i plati negde nesto..zasto? ko daje pravo meni i tebi da ga uputimo da ide negde da placa ako ovde ima besplatne odgovore i smem da se kladim, jako direktne i jako kvalitetne, nebitno po tvom misljenju da li su lepi ili su ruzni...shvatas da nijedna od nas nema pravo to ni da pomisli a kamoli da im kaze..a da ne ulazim u komentar kako treba jos da plati da ga neko laze.......to je neki tvoj revolt i na nama je da ga postujemo ili ignorisemo, suludo je nastavljati se na tako sta...
I to, da, ona je jos jedan od nacina da se produbljuje ponekad zavisnost,
..pa bas eto, dodje kao droga,koka-kola..sedativ..lose navike..lose drustvo..sve ono sto jos vise produbljuje zavisnost...ali postujem tvoj stav, dosla si na temu Astrologija da izneses svoje misljenje i stav, u redu je to, nisi otisla kod lekara da ga kritikujes sto osobi koja je u depresiji isto to oboljenje leci Apaurinom jer je u medjuvremenu dokazano da ima sporedna dejstva i da uvodi u faze placa i dublje depresije..to ce verovatno biti na temi o lekarima.....

a ne iskljucivi "krivac" za zavisnost. Zato i apelujem da ljudi prihvataju astroogiju s rezervom. Znaci, htela si reci, IZ svog stava i iskustva apelujem...i ostalo..ja to postujem kod tebe...postuj ti i ostale koji ti savet ne traze, duso i ne teraj ih da placaju nesto sto zaista ne moraju, ti mozda imas novca, neko od njih mozda nema, na kraju krajeva i ovo postoji da bi dobili besplatne odgovore!

@ Sevilja

Kad kako Tesla kaze, nauke ne funkcionisu, kako si sigurna da astrologija 100% funkcionise? Ti prvo obmanjujes sebe, pa tek onda druge, jer ako do sad nije, jednom ce i ta tvoja astrologija sigurno da "otkaze". Sta ces tad?

i zaista, nadam se da ces osetiti kako bas nista nemam protiv tebe i tvog stava i da me neces pogresno protumaciti

Ja smatram da ljudi treba sve da prihvataju sa rezervom i da tako sami za sebe filtriraju i procenjuju šta je najbolje za njih lično.

Slažem se, nije dobro kroz astrologiju imputirati ljudima štošta u glavu, ali taj neko - ako već ima potrebu da bude zavisan od nečega, ako se ne lati astrologije (u te svrhe), latiće se nečeg drugog. Astrologija se zaista lako da zloupotrebiti na taj način, ali to opet govori o osobi a ne o astrologiji jer na isti način na koji je ovde ona upotrebljena, možeš zloupotrebiti jako mnogo stvari. Ja o tome pričam - o razlici između forme i suštine.

Tvoj prvi pasus mi zaista nije jasan ... zaista ne znam šta je za tebe "prenemaganje", tj mislila sam da znam :-D ali sad si me zbunila. Jedino sam stekla utisak da osuđuješ i one koji znaju (ili "znaju"), a "ne govore šta bi trebalo", kao i one koji odgovore traže.

Mislim, pitanje je najjednostavnije, zaista me zanima, uopšte nije nikakva provokacija niti se pravim blesava. Samo sam stekla utisak da misliš da čovek mora biti fanatik ako ima bilo kakvog dodira sa astrologijom, ali Ok. Možda grešim, pa zato i pitam. :wink:

mnogo lepo receno...nikad necu zaboraviti izjavu coveka kojem se zaista mnogo, mnogo losih stvari izdesavalo za katko vreme, i licno, i zdravstveno i porodicno i svakako, kad je na moj komentar "pa nije Vam lako..." nakon svega, iskreno podigao obrve i izjavio "sto?Pa nista strasno, ziv sam i idem dalje.." ..osnovno pravilo..ono sto je nama iz naseg ugla tesko i sto mi smatramo losim, ne znaci da osoba koja to nosi i zivi isto vidjenje ima iz svoje perspektive..onaj ko ima zivot obezbedjen,stan, pare, porodicu..njemu moze strasno da izgleda sto neko nema posao, pare, porodicu dok ta ista osoba moze hladno kroz to sve da ide i da ne oseca da je na gubitku u odnosu na tu drugu koja sve to ima...znaci prosto, kao sto ti rece - ljudi zaista sami za sebe treba da traze, pitaju,procenjuju i filtriraju sta je za njih dobro a sta lose, jer sa druge strane to su tudje oci i tudji stavovi, bas kao sto je picololeone htela dobronamerno da nastupi jer je ganula neka osoba sa svojim Vapajom...ali nju ganula..pitanje je sta ta osoba misli i kako zivi zaista...Onaj ko tumaci horoskop i aspekte mora da izadje IZ sebe Van, da prenese ono sto jeste onako kako jeste u osobi koja trazi analizu za sebe i da ni jednog momenta ne sudi ili ocenjuje je li to dobro ili nije, je li drustveno prihvaceno ponasanje i stav ili nije, nego da kaze sta jeste u osobi ili sa osobom, niti sme da utice na njega, niti da ga osudjuje niti da menja bilo sta, niti da osoba ijednog momenta oseti da je na bilo koji nacin osudjena ili ugrozena...e to je na astrologu, i samo njemu, i samo njegovoj, kako kazu Savesti , kao i na lekaru, kao i na psihologu na kraju, a ne na drugima da sa strane procenjuju Njega ili ti Osobu koja je od njega trazila analizu jer ta osoba gleda IZ svoje perspektive i iz sebe, i kako onda moze da bude sigurna da ne gresi...

Gde je problem? Je l' hoćeš da kažeš da se ova dva pojma pobijaju?
Jedino što vidim jeste da pokušavaš da se igraš pojmovima. Ali, ne ide ti....pokušaj da me ''uhvatiš'' u nekoj stvarnoj i postojećoj kontraverznosti, a do tad, moraćeš da se zadovoljiš mojim stavom.
A svakom čoveku dajem za pravo da zadrži svoje mišljenje.

Нити хоћу нити могу то да кажем.
''Астрологија функционише-то је истина.''
Ја и даље не знам шта подразумеваш под тим да ''астрологија функционише''.
Не играм се. Покушавам да разговарам са тобом.
Но, ако си ти својим ставом задовољна, не видим разлог да ја будем незадовољна.

Original postavila picololeone
@ Sevilja

Kad kako Tesla kaze, nauke ne funkcionisu, kako si sigurna da astrologija 100% funkcionise? Ti prvo obmanjujes sebe, pa tek onda druge, jer ako do sad nije, jednom ce i ta tvoja astrologija sigurno da "otkaze". Sta ces tad?
Pre svega, ja ne tvrdim da je astrlogija nauka.
Ali tvrdim, a i proverila sam kroz praksu , astrologija je istina.
Dalje, ne umeći mi u usta nešto što nisam rekla!
Ja nisam rekla ovo:
Kad kako Tesla kaze, nauke ne funkcionisu,
Rekla sam ovo:
odavno je poznato da je moderna nauka postavljena na pogrešnim osnovama ( to je Tesla lepo elaborirao)...
Razlika je suštinska!
Astrologija će moći da prestane da funkcioniše, samo ako dodje do reorganizacije kosmosa. ;)
Jedna Astrološka knjiga, koju je napisao Milo Dupor se zove ''Ne vjerujte, provjerite''- eto, tu mu dodje kao neki moj životni moto.

@ Elle

Zaista ne mislim da covek treba da bude bilo kakav fanatik ako ima veze sa astrologijom. Samo smatram da treba da se odredi granica. "Nije svaka nauka na korist coveku"- lepo kaze u Svetom Pismu, i to treba postovati. Da je to tako, ne bi u mnogim zemljama zakonom zabranili Kloniranje ljudi. Zato treba razmisliti koliko je astrologija na korist coveku, jer cak i da je tacna 100%, sta covek ima od toga sto zna nesto unapred, ako je tako "zapisano" u zvezdama, u sudbini i sl., pa onda znaci da mora tako da se desi. A, naravno, ne mora. I bas zbog te nepouzdanosti, treba ljudima jasno reci da je prihvate kao abavu, sa dozom rezerve, a ne tvrditi da je 100% tacna, kao sto cini Sevilja,npr. Apropo toga, cak ni medicina, nije istrazena 100% u pojedinim oblastima (neurologija), a neozbiljno je to tek tvrditi za astrologiju.
I, uostalom, posto provejava i pitanje vere ovde, smatram da niko ko toliko veruje astrologiji, nije pravi vernik. Ali, to je moje misljenje i moja stvar. Ne moze se sluziti i Bogu i mamonu, kako kaze stara izreka...A zna se stav religije po pitanju astrologije, pa je, naravno, moj izbor da to prihvatim, ali ne nekriticki. Zato sam i rekla da astrologija kao potencijal licnosti moze biti interesantna, a ne za proricanje buducnosti, jer nijedan covek, do sam Bog ne zna sta ce se zaista desiti, cak ni lekar...

@ vipcurlic

Da, ovde traze besplatne odgovore i sve bi to bilo lepo, ali ko kaze, da npr. ti sve znas? Ne kazem da ne znas, i to dosta, ali da li bas sve znas? Ne znam koje je to istrazivanje odredilo 60% tacnosti, ali ja bih rekla da je to najcesce i manje u ovoj bar zemlji.
Evo, npr., neka si svima do sad pogodila i neka je astrologija tacna i 99%? Sta kad nekom ne pogodis? A i to ce, nuzno, jednog dana da se desi? Pa zar nije vec dovoljno strasno sto i lekar pogresi? A kamoli "nauka" od 60,70,40% tacnosti? Cak i psihologija i psihijatrija, pa se ne zna kakve ce rezultate da da? To je ljudska psiha i slazem se da ona nije istrazena, ali npr. ja bih na tvom mestu, bar, ne znam da li zaista tako radis, znaci ne ulazim u to, ali bih ljudima sve ono lepo govorila, a ne ruzno. Zasto je to tako, ne znam, ali ako su kako kazes oni dosli po savet sami, sto i jesu, daj razvedri ih bar malo, jer kad covek pozitivno misli, pozitivno i reaguje u zivotu, pa je sve O.K. Unapred se izvinjavam, jer nisam pratila tvoje postove, ako uvek razvedris coveka na kraju, ulijes mu duh i poverenje, e onda je to stvar visoke etike. A zato sam i rekla da ljudi treba da idu privatno kod astrologa za neke "iskrene"- citaj: losije stvari, jer ovo je na neki nacin sve javno, ili ih bar uputi na pp, jer to zaista nosi rizik da i oni koji ne veruju, poveruju, i to mozda u najnegativnijem pogledu za njih same. Ovde dolaze ljudi koji ne znaju nista o astrologiji, i zato se uplase. A jos ih svesno obmanjivati da je to egzaktna nauka, ako stvarno tako mislis, onda ja nemam vise komentara apropo tvog znanja, vec samo mogu da pomislim da se npr. reklamiras, i ne samo ti, za neka druga vremena kad ce ti taj "publicitet" doneti zaradu. Priznaj bar da astrologija nije tacna i egzaktna nauka i sve je u redu.
Ne, zaista te nisam shvatila pogresno, samo mi nije jasno da li i ti, kao i Sevilja, smatras da je to egzaktna nauka? Ako je slucajno tako, onda vi obmanjujete ljude i ja s takvima nemam sta dalje da razgovaram. Kazem, oprosti unapred ako to nije tako. A sad cu morati da se na neko vreme iskljucim, tako da znate da ne mogu odmah da vam eventualno odgovorim, ako to zatrazite od mene. Hvala.

Pre svega, ja ne tvrdim da je astrlogija nauka.
Ali tvrdim, a i proverila sam kroz praksu , astrologija je istina.
Dalje, ne umeći mi u usta nešto što nisam rekla!
Ja nisam rekla ovo:
Rekla sam ovo:
Razlika je suštinska!
Astrologija će moći da prestane da funkcioniše, samo ako dodje do reorganizacije kosmosa. ;)
Jedna Astrološka knjiga, koju je napisao Milo Dupor se zove ''Ne vjerujte, provjerite''- eto, tu mu dodje kao neki moj životni moto.

Ma sustina je ista, stvarno ne vidim sustinsku razliku, a ti mi nisi odgovorila na pitanje kako verujes da je astrologija 100% tacna kad ni medicina nije 100% istrazena?
A za tu istu knjigu, molim te ne teraj me da ti kazem da sam je procitala i proucila kad ti nisi znala jos ni kako se zoves.

@ Elle

Zaista ne mislim da covek treba da bude bilo kakav fanatik ako ima veze sa astrologijom. Samo smatram da treba da se odredi granica. "Nije svaka nauka na korist coveku"- lepo kaze u Svetom Pismu, i to treba postovati. Da je to tako, ne bi u mnogim zemljama zakonom zabranili Kloniranje ljudi. Zato treba razmisliti koliko je astrologija na korist coveku, jer cak i da je tacna 100%, sta covek ima od toga sto zna nesto unapred, ako je tako "zapisano" u zvezdama, u sudbini i sl., pa onda znaci da mora tako da se desi. A, naravno, ne mora. I bas zbog te nepouzdanosti, treba ljudima jasno reci da je prihvate kao abavu, sa dozom rezerve, a ne tvrditi da je 100% tacna, kao sto cini Sevilja,npr. Apropo toga, cak ni medicina, nije istrazena 100% u pojedinim oblastima (neurologija), a neozbiljno je to tek tvrditi za astrologiju.
I, uostalom, posto provejava i pitanje vere ovde, smatram da niko ko toliko veruje astrologiji, nije pravi vernik. Ali, to je moje misljenje i moja stvar. Ne moze se sluziti i Bogu i mamonu, kako kaze stara izreka...A zna se stav religije po pitanju astrologije, pa je, naravno, moj izbor da to prihvatim, ali ne nekriticki. Zato sam i rekla da astrologija kao potencijal licnosti moze biti interesantna, a ne za proricanje buducnosti, jer nijedan covek, do sam Bog ne zna sta ce se zaista desiti, cak ni lekar...

@ vipcurlic

Da, ovde traze besplatne odgovore i sve bi to bilo lepo, ali ko kaze, da npr. ti sve znas? Ne kazem da ne znas, i to dosta, ali da li bas sve znas? Ne znam koje je to istrazivanje odredilo 60% tacnosti, ali ja bih rekla da je to najcesce i manje u ovoj bar zemlji.
Evo, npr., neka si svima do sad pogodila i neka je astrologija tacna i 99%? Sta kad nekom ne pogodis? A i to ce, nuzno, jednog dana da se desi? Pa zar nije vec dovoljno strasno sto i lekar pogresi? A kamoli "nauka" od 60,70,40% tacnosti? Cak i psihologija i psihijatrija, pa se ne zna kakve ce rezultate da da? To je ljudska psiha i slazem se da ona nije istrazena, ali npr. ja bih na tvom mestu, bar, ne znam da li zaista tako radis, znaci ne ulazim u to, ali bih ljudima sve ono lepo govorila, a ne ruzno. Zasto je to tako, ne znam, ali ako su kako kazes oni dosli po savet sami, sto i jesu, daj razvedri ih bar malo, jer kad covek pozitivno misli, pozitivno i reaguje u zivotu, pa je sve O.K. Unapred se izvinjavam, jer nisam pratila tvoje postove, ako uvek razvedris coveka na kraju, ulijes mu duh i poverenje, e onda je to stvar visoke etike. A zato sam i rekla da ljudi treba da idu privatno kod astrologa za neke "iskrene"- citaj: losije stvari, jer ovo je na neki nacin sve javno, ili ih bar uputi na pp, jer to zaista nosi rizik da i oni koji ne veruju, poveruju, i to mozda u najnegativnijem pogledu za njih same. Ovde dolaze ljudi koji ne znaju nista o astrologiji, i zato se uplase. A jos ih svesno obmanjivati da je to egzaktna nauka, ako stvarno tako mislis, onda ja nemam vise komentara apropo tvog znanja, vec samo mogu da pomislim da se npr. reklamiras, i ne samo ti, za neka druga vremena kad ce ti taj "publicitet" doneti zaradu. Priznaj bar da astrologija nije tacna i egzaktna nauka i sve je u redu.
Ne, zaista te nisam shvatila pogresno, samo mi nije jasno da li i ti, kao i Sevilja, smatras da je to egzaktna nauka? Ako je slucajno tako, onda vi obmanjujete ljude i ja s takvima nemam sta dalje da razgovaram. Kazem, oprosti unapred ako to nije tako. A sad cu morati da se na neko vreme iskljucim, tako da znate da ne mogu odmah da vam eventualno odgovorim, ako to zatrazite od mene. Hvala.

ne , nisam izjavila da je astrologija egzaktna nauka a koliko sam procitala da i Sevilja rece da nije takodje izjavila tako nesto..znaci tu smo se razjasnile... da se reklamiram nemam potrebu jer ovo sto radim radim iz licnih pobuda i za svoju dusu i na moju odgovornost i za moju savest a kako sam delovala na druge to bi oni mogli da nam kazu jer i kad ti citas i kad ja odgovorim, ko kaze da nisu bili ljubazni pa rekli hvala, zar ne!? ono za sta znam je ono samo sto direktno prodje ispred mene i sto vidim u coveku koji je preko puta mene, za to mogu da se vezem...za ono sto vidim i osetim u direktnom kontaktu..a tu ti mogu reci, nisam imala negativna iskustva, verovala mi ili ne, ali tako je...ovi postovi su jako jako malo, u odnosu na ono sto treba da bude analiza, i da je ovde 99% tacnosti u mojim izjavama, opet to nista ne znaci, jer je malo od onoga sto natalna karta pruza..malo je i cela analiza jer se ne mogu sve stvari videti i srociti odjednom...a kako se ne poznajemo, zaista poznajemo, zasto bi ti meni verovala da sam mogla i pre 10 godina da se reklamiram, a nisam, ni pre 15, ni pre 5..a ni sad..mislis da se plasim ili da mi sad treba novca vise nego pre...duso, nisam te pogresno shvatila, a drago mi je sto nisi ni ti mene, ja stojim iza onoga sto radim i veliko mi je zadovoljstvo i ponos da mogu da izjavim da postojim i da mi se ljudi javljaju, da ni od koga ne bezim, da biram ja licno kome cu da radim i kad mogu da radim, da materijalista nisam i da necu ni da budem jer pregurah i 40-tu godinu i ne menjam se tako lako, a zaista znaci kad ti dodju ljudi i od pre 5 ili 10 godina i pohvale te i tvoj rad...to se ne kupuje...ja ne tvrdim da je nauka a da li ce da postane jednog dana, volela bih, jer iz mojih iskustava i mog zivota za ovih ovoliko koliko imam i koliko radim, ja ne mogu da kazem da nema istine u njoj...Ko ima tacno vreme rodjenja i ko je otvoren za saradnju i analizu, ne za predvidjanja i pogadjanja kako se vec naziva sve redno, spoznace mnogo stvari o sebi, u sebi, oko sebe i lakse ce nositi svoj "zivotni teret", razumece bar jednim delom vise zasto mu se neke stvari dogadjaju i zasto treba da radi na sebi, zasto prema svetu treba da se odnosi kao i prema sebi..vidis, ma koliko ne-spojivo izgleda ali "ne cini drugom ono sto ne zelis da bude ucinjeno tebi" je veoma jaka stavka u vise polja u zivotu, zar ne......
A to..sta kad nekom ne pogodis..ljudi bi morali da dodju sa predrasudom kod mene da sam ja vracara ili neko ko treba da pogadja..ja ne pogadjam, ja tumacim aspekte, planete i polja, onako kako postoji u zvanicnoj literaturi, samo mozda receno mojim recima, direktno jer ne volim da zasipam ljude terminima o planetama i odnosima, sta ce njima to, ja se ne gadjam frazama i ne bih volela da to meni neko radi, prvenstveno..a kad mora da se naplati, mora, ko kaze da ja nisam bila prinudjena da pocnem da naplacujem jer sam bila samohrana majka sa detetom od 5 godina i nezavrsenim fakultetom u to vreme, ko kaze da nisam trazila i drugi posao, ili radila po vise od 18 sati na dve strane da bih to dete izvela skromno na put..to niko ne zna, a zna da izjavi - ti naplacujes...e taj stav ne valja..no, drago mi je da smo se razumele..

@ Elle
Ja sam upravo zbog onog što sam boldovala ne znam koliko puta do sada naglasila da je prognostika samo jedan (za mene manje bitan) deo astrologije, i ne samo ja rekla da poenta astrologije NIJE proricanje i NIJE da znamo šta će se 100% desiti.
Astrologija to ne može, jasno je kao dan. Možda može vidovnjak ili neko sl. ali to veze sa astrologijom nema. Čak i kad bi moglo, ja lično ne vidim svrhu, čak štaviše ... Ni za sebe ne volim često da znam šta će se desiti, ni ne znam, ne vidim kako bih mogla znati.
Volela bih da mi skreneš pažnju gde je i kome u toj meri u kojoj pišeš ovde na forumu nekome proreknuto nešto, na taj način. Ja sama izbegavam da dajem gotova rešenja i da budem savršeno "precizna i tačna", čak sam to i naglašavala u svojim postovima, to znaju ljudi kojima sam tumačila.

Mislim da ne treba toliko da polaziš u zaključivanju od toga šta ti misliš da je astrologija i kako je doživljavaš. Ovako ispada da nam, mnogima ovde, stavljaš reči u usta od kojih mnoge nikad nisu izrečene. Naravno, uvek me možeš ispraviti ako nije tačno ovo što pričam ali znam svoje stavove i svoj pristup, a ti si meni ili nama ovde pripisala neke stvari koje barem ja nikad nisam izrekla.

Astrologiji se ne mora verovati, niti se čovek mora oslanjati na nju u toj meri da bude zavisnik. Opet ponavljam, to nije poenta, niti svako tako pristupa astrologiji.
Oko proricanja sam se već izjasnila ... 50.-ti put :-D već sam sebi dosadna.

Ne znam stvarno kako ti sve ovo zamišljaš ... ti zapravo misliš da je astrologija zamena za realan život, a ne mi, koliko vidim. Barem to u svoje ime mogu da kažem.

@ picololeone..ne napisah..postovi stoje i mozes da ih pogledas svojim ocima, ja ih ne brisem...komentari ljudi stoje..takodje, moze da se proprati...kad smatram da treba, posaljem ih na pp a neki i sami to odrade, da li su srecni i zadovoljni, ne znam, neka kazu sami, nisu uglavnom delovali nesrecno, po recima koje su pisali, jer ih ne vidim..a odgovaram na sve sto pitaju, sto se sete da pitaju, a ako ne pitaju, ko kaze da govorim o tome, na postavljeno pitanje moram da odgovorim, a na nepostavljeno ne, i to je bitno da znas...nekad je to vrlo vazno a ja nemam grizu savesti sto nisam rekla jer me niko nije pitao..razmisli malo i videces da je i to ispravno..i iskreno, bilo bi strasno da zivim svoj vek i radim svoj posao i da na kraju nema niko ko nije bio zadovoljan, onda bi postala izuzetak za one koji se bave astrologijom..i znam da ima ljudi koji kao i ja rade, a nisu ovde, i daju informacije kao i ja i ljudi se ne zale onim sto su dobili, budu na protiv iznenadjeni tacnoscu, i niko nije merio je li to 90 ili 99 posto jer ni analiza nikad nije 100% uradjena do kraja..a nemam nezadovoljne jos uvek, na ciju zalost ne znam, ali na moju nije.ako prosecna, osnovna analiza bitnih postavki bude na 15-tak kucanih strana, sta mislis koliko bi se pisalo kad bi se detaljano, do sitnica islo, i koliko bi moglo o tome da se prica...onda me razumes mozda kad kazem da je ovo ovde, i sve ukupno Nista u odnosu na ono sto moze ...i znas sta volim da kazem i iza toga stojim, i ja kao Elle mnoogo mogu da vidim i sebi i drugima ali ne zivim po aspektima niti sam kome rekla da to treba, bitno je da razumes sto se i kako neke stvari odvijaju i da radis na sebi, kao covek..a sto biti mora, bice, kako ti rece to samo Bog,Tvorac ili vec kako istu stvar ljudi razlicito umeju da zovu, neka Visa Energija znaju i tako je bilo i tako ce uvek biti..to sto se nama da da unapred znamo nesto, mozda je zasluga, mozda je provera, mozda je zadatak, mozda je kazna, ko zna, jel da!?Ima razloga zasto je dato, svakom ponaosob, pa se sa tim svako nosi kako zna i ume, nevezano na kraju da li su informacije dosle iz usta vidovnjaka takozvanih, ili astrologa ili licnih prorockih snova ili iz podsvesti, uzmimo da su tacna na primer, samo to, pa se pitam, i sta sa tim..sta mozes namerno da menjas, sta ne mozes, sto znas ili sto da bude tako, zar ne!?I sta kad svesno probas da promenis, a ne ide?I sta kad bude bas tako?Da po***dis, pa ko si ti, marioneta, i zasto?Gde je slobodna volja?Sto te Bog mrzi pa ti je oduzeo dete ili ti ne da da nadjes posao a ti tako ponizno zivis i postujes...Sto ti zlo nanose bliznji?I sto ne mozes da promenis neke stvari i kad znas da su takve i kad ti je neko "potvrdio" a znas da si jako odgovoran i smeran covek..
Preplice se tu mnogo stvari, ja za sebe mogu da kazem da sam covek koji se nosi sa istinom, kakva god da je, sa astrologijom ili bez nje, volim je, postujem je i radim je, i radicu je dok ne umrem verovatno, moj izbor, moje duse, sta postujem i u sta verujem, kad zaboravis na stav i misljenje o astrologiji, je moja stvar i izbor, kao coveka i ako mislim da mogu da verujem u Boga iskreno i otvoreno i da mogu da volim astrologiju, iskreno i otvoreno ne smatram zaista da cu zbog toga biti kaznjena ili uslovljena da jedno od ta dva izbacim i ne smatram da sam manji ili veci vernik u energije ili Tvorca od tebe ili nekog drugog i ne apelujem na druge da moraju da biraju ...nekako mislim da to moje nije da ja odredjujem ili da se ja tu nesto busam...svako ima svoj put do Boga ili Tvorca ili Vise Energije ili Alaha ili koga vec kako i gde zovu, i ja to moram da postujem a sebe volim bas ovakvu kakva jesam i kao covek se trudim da ne naudim drugom, u bilo kom smislu, a to sto sam "astrolog" je sasvim na drugom mestu, ispod tog covek..i ti si za mene prvo covek, i svi ovde, i svako nek voli ono sto voli,samo da prestanemo da se ubedjujemo ciji je put do Boga pravedniji, posteniji, iskreniji, cija je savest mirnija ili griza manja ili veca..suludo je, neka svako radi ono sto voli i gleda sebe, ne egoisticno, nego introspektivno...i hvala na pitanju koje me je podstaklo da napisem svoje misljenje i stav! Od srca ti hvala!

@ Elle

Nisam te pogresno razumela za sta se zalazes, zaista nije bilo potrebno da ponavljas. Ali, nema veze.
Sto se tice postova njih ima svuda, vise se ticu proricanja buducnosti, ili podrazavaju takav stav, tako da cak i nemam potrebe da ih posebno navodim.
Zao mi je ako sam protumacena kao da nekom stavljam "reci u usta" koje nije izrekao, nismo na takmicenju iz memorije, ili u drzavnom procesu, pa da bas doslovce citiram ono sto je neko rekao, ali se trudim da sustina ostane ista.
Veruj mi da niti zivim u astrologiji, niti imam to u planu, uostalom, ako svo ovo moje zalaganje nije dovoljno, onda...Bas zelim da se ona dovede na svoje pravo mesto-zabavu, a ako sam "zavisnik" od zabave, onda neka sam.
Iskreno mislim da je astrologija kao predvidjanje buducnosti jedno zlo, ali, dobro, mozda ce nekad neko shvatiti ove moje reci posto vidim da nemaju bas nekog odjeka, a nista ne vredi silom.
Ja cu se u svakom slucaju drzati toga, kao sto sam i do sad.
Nije mi nikako cilj da se "prepirem" s ljudima ili tako nesto, ali ne zelim ni da budem pogresno shvacena, ili da mi neko imputira ono sto nisam ni pomenula.
Samo zelim da podsetim da sam se ja jedina bar javila na prethodnoj temi,bez obzira na suprotan stav, a gde su bili svi oni ljudi da "odbrane" astrologe kao ljubitelji, na stranu sto postoji tema o zahvalnosti, i ja umem da kazem hvala, ali ne nalazim za shodno da pevam "ode zahvalnosti", sto je poseban fenomen i neukus, rekla bih.

vipcurlic[B:
;..., bitno je da razumes sto se i kako neke stvari odvijaju i da radis na sebi, kao covek..a sto biti mora, bice, kako ti rece to samo Bog,Tvorac ili vec kako istu stvar ljudi razlicito umeju da zovu, neka Visa Energija znaju i tako je bilo i tako ce uvek biti..to sto se nama da da unapred znamo nesto, mozda je zasluga, mozda je provera, mozda je zadatak, mozda je kazna, ko zna, jel da!?[/B]Ima razloga zasto je dato, svakom ponaosob, pa se sa tim svako nosi kako zna i ume, nevezano na kraju da li su informacije dosle iz usta vidovnjaka takozvanih, ili astrologa ili licnih prorockih snova ili iz podsvesti, uzmimo da su tacna na primer, samo to, pa se pitam, i sta sa tim..sta mozes namerno da menjas, sta ne mozes, sto znas ili sto da bude tako, zar ne!?I sta kad svesno probas da promenis, a ne ide?I sta kad bude bas tako?Da po***dis, pa ko si ti, marioneta, i zasto?Gde je slobodna volja?Sto te Bog mrzi pa ti je oduzeo dete ili ti ne da da nadjes posao a ti tako ponizno zivis i postujes...Sto ti zlo nanose bliznji?I sto ne mozes da promenis neke stvari i kad znas da su takve i kad ti je neko "potvrdio" a znas da si jako odgovoran i smeran covek..Preplice se tu mnogo stvari, ja za sebe mogu da kazem da sam covek koji se nosi sa istinom, kakva god da je, sa astrologijom ili bez nje, volim je, postujem je i radim je, i radicu je dok ne umrem verovatno, moj izbor, moje duse, sta postujem i u sta verujem, kad zaboravis na stav i misljenje o astrologiji, je moja stvar i izbor, kao coveka i ako mislim da mogu da verujem u Boga iskreno i otvoreno i da mogu da volim astrologiju, iskreno i otvoreno ne smatram zaista da cu zbog toga biti kaznjena ili uslovljena da jedno od ta dva izbacim i ne smatram da sam manji ili veci vernik u energije ili Tvorca od tebe ili nekog drugog i ne apelujem na druge da moraju da biraju ...nekako mislim da to moje nije da ja odredjujem ili da se ja tu nesto busam...svako ima svoj put do Boga ili Tvorca ili Vise Energije ili Alaha ili koga vec kako i gde zovu, i ja to moram da postujem a sebe volim bas ovakvu kakva jesam i kao covek se trudim da ne naudim drugom, u bilo kom smislu, a to sto sam "astrolog" je sasvim na drugom mestu, ispod tog covek..i ti si za mene prvo covek, i svi ovde, i svako nek voli ono sto voli,samo da prestanemo da se ubedjujemo ciji je put do Boga pravedniji, posteniji, iskreniji, cija je savest mirnija ili griza manja ili veca..suludo je, neka svako radi ono sto voli i gleda sebe, ne egoisticno, nego introspektivno...i hvala na pitanju koje me je podstaklo da napisem svoje misljenje i stav! Od srca ti hvala!

Ovo prvo boldovano - drago mi je sto si rekla.
Ovo naredno sve boldovano- nije mi drago i ne slazem se s tobom, jer zaista u Svetom Pismu pise da ce se pojaviti mnogi lazni proroci i vidovnjaci, sto ne kazem da si ti, nego da nama sve nije dato od Boga, vec da biramo, a ako nesto ne valja, da odbacimo. Nemoj da mislis da sam verski zatucana, nisam nikako, ali nekad nismo prosto svesni u sta se upustamo.
Potpuno ti verujem da ne radis to iz lose namere, cak i to da ti stvara zadovoljstvo sto pomazes ljudima u nevolji, sve razumem, ali da li si potpuno sigurna da pomazes, da li si sigurna da si ista sprecila, navedi mi nekad kad imas vremena, bar jedan primer, a da se to ne svodi na pogadjanje proslosti i buducnosti, jer to nije pomoc, ili na reci utehe, ponekad preko potrebne, sto opet moze i na neki drugi nacin da se uradi. Sve cak i da jesi, kao sto ima kod nekih vidovnjaka, moj je stav da kad Bog kaze da se nesto ne radi, onda ne treba da se radi ne pitajuci zasto, da ne zalazim sad dublje u detalje. Ako nista drugo, ne mora da se objasnjava zasto da se npr. ne ukrade, ne smatram da ce neka "kazna" doci u bilo kom obliku, ali ko je Hriscanin, on veruje u zivot posle zivota, a tada se postavljaju i neka druga pitanja, tada covek odgovara, po nasoj veri.
Ja vam u svakom slucaju zelim sve najbolje i molicu se za vas, kao i za sve.
Volela bih da bar jednog dana vidim da nisam sama i "zalutala" na ovoj i slicnim temama, a posto vidim da imas licnog potencijala, volela bih da vidim i tebe.
P.S. Nemoras ipak da mi odgovaras, da gubis vreme kad vec imas kome vise da "pomognes", nista nece promeniti. Ali ako ti je volja, onda ako.

Ovo prvo boldovano - drago mi je sto si rekla.
Ovo naredno sve boldovano- nije mi drago i ne slazem se s tobom, jer zaista u Svetom Pismu pise da ce se pojaviti mnogi lazni proroci i vidovnjaci, sto ne kazem da si ti, nego da nama sve nije dato od Boga, vec da biramo, a ako nesto ne valja, da odbacimo. Nemoj da mislis da sam verski zatucana, nisam nikako, ali nekad nismo prosto svesni u sta se upustamo.da u ovaj deo ne ulazimo dalje jer nije pitanje ove teme ali smo se razumele koliko vidim

Potpuno ti verujem da ne radis to iz lose namere, cak i to da ti stvara zadovoljstvo sto pomazes ljudima u nevolji, sve razumem, ali da li si potpuno sigurna da pomazes, da li si sigurna da si ista sprecila, navedi mi nekad kad imas vremena, bar jedan primer, a da se to ne svodi na pogadjanje proslosti i buducnosti, jer to nije pomoc, ili na reci utehe, ponekad preko potrebne, sto opet moze i na neki drugi nacin da se uradi.
pitanje je, koliko vidim ovo, relativno mi je jasno ali mislim da bi zahtevalo da budes malo konkretnija, pa to moze i na pp nekom prilikom , da ne bih sada nagadjala sta si htela da ti odgovorim jer i ovo prevazilazi temu na kojoj smo..

Sve cak i da jesi, kao sto ima kod nekih vidovnjaka, moj je stav da kad Bog kaze da se nesto ne radi, onda ne treba da se radi ne pitajuci zasto,

shvatam da je , po tebi i tvojoj veri Bog rekao da je astrologija zlo, ono sto ne valja, pa neka ostane na tome, tvoje je pravo da verujes i ja to postujem

da ne zalazim sad dublje u detalje. Ako nista drugo, ne mora da se objasnjava zasto da se npr. ne ukrade, ne smatram da ce neka "kazna" doci u bilo kom obliku, ali ko je Hriscanin, on veruje u zivot posle zivota, a tada se postavljaju i neka druga pitanja, tada covek odgovara, po nasoj veri.
Ja vam u svakom slucaju zelim sve najbolje i molicu se za vas, kao i za sve.ovo mi je posebno drago i nisam nimalo ironicna, vec zaista iskrena
Volela bih da bar jednog dana vidim da nisam sama i "zalutala" na ovoj i slicnim temama, a posto vidim da imas licnog potencijala, volela bih da vidim i tebe.
P.S. Nemoras ipak da mi odgovaras, da gubis vreme kad vec imas kome vise da "pomognes", nista nece promeniti. Ali ako ti je volja, onda ako.

dozivela sam ovo kao malo ironije, mozda jer dete skace po meni dok ovo pisem, pa nisam malo dublje posmatrala sta si pisala, a nema potrebe za tim, ako je to tako, nema pravila o tome kome i kad i koliko je pomoc potrebnija i to zaista mislim, tako i radim, po onome sto o secam i ne pitam zasto..a da se nista promeniti nece, u mom ili tvom stavu, misljenju ili delanju..mozda i nece, no ljudi su ljudi i smatram da svako ima pravo na svoj zivoti svoj izbor..

I zaista mi je drago sto smo se lepo i iskreno ispricale i o temi i van teme..

Nisam mogla ostati ravnodusna, i ne dodati svoje skromno misljenje o ovoj temi.Prvo,moram da naglasim da svako ima pravo na svoje misljenje,i samim tim je besmisleno vrteti se u nekom vrzinom kolu.Drugo,protivim se bilo kakvom fanatizmu,bilo verskom ili astoloskom.Astologojija me je mnogo promenila i pomogla da shvatim ko sam i zasto sam,a Bog je uvek uz mene,i to znam.Misli da svi PRAVI astrolozi veruju u Boga,a da je premalo ljudi koji dodju kod njih i pitaju Da li dovoljno verujem?Najmanje je bitno kad ce se neko udati!
Covek tokom zivota prolazi kroz razlicita iskustva,sve u cilju vlastitog napretka,i da bi nesto,valjda,i naucio.U svemu tome ljudi prolaze kroz veoma teske momente,i ne vidim nista lose u tome da nekome objasnite zbog cega ga je nesto zadesilo,ili kakav on problem ima sa samim sobom,u porodici,odakle dolaze njegovi strahovi,ili ukaze na neke skrivene talente...I, s obzirom da se tu radi o vrlo ozbiljnim stvarima,ne bih astrologiju mogla svrstati u zabavu,nikako.A srela sam u zivotu dovoljno dobrih astrologa (produhovljenih),da znam da definitivno nije prevara...

P.S. VIP duboko cenim sve sto radis na forumu!

Nisam mogla ostati ravnodusna, i ne dodati svoje skromno misljenje o ovoj temi.Prvo,moram da naglasim da svako ima pravo na svoje misljenje,i samim tim je besmisleno vrteti se u nekom vrzinom kolu.Drugo,protivim se bilo kakvom fanatizmu,bilo verskom ili astoloskom.Astologojija me je mnogo promenila i pomogla da shvatim ko sam i zasto sam,a Bog je uvek uz mene,i to znam.Misli da svi PRAVI astrolozi veruju u Boga,a da je premalo ljudi koji dodju kod njih i pitaju Da li dovoljno verujem?Najmanje je bitno kad ce se neko udati!
Covek tokom zivota prolazi kroz razlicita iskustva,sve u cilju vlastitog napretka,i da bi nesto,valjda,i naucio.U svemu tome ljudi prolaze kroz veoma teske momente,i ne vidim nista lose u tome da nekome objasnite zbog cega ga je nesto zadesilo,ili kakav on problem ima sa samim sobom,u porodici,odakle dolaze njegovi strahovi,ili ukaze na neke skrivene talente...I, s obzirom da se tu radi o vrlo ozbiljnim stvarima,ne bih astrologiju mogla svrstati u zabavu,nikako.A srela sam u zivotu dovoljno dobrih astrologa (produhovljenih),da znam da definitivno nije prevara...

P.S. VIP duboko cenim sve sto radis na forumu!

Hvala duso..i ja uporno pricam da svako treba da prati svoj put i ne dira druge niti pokusava da iz svoje perspektive menja druge..no ljudi smo..

Ma sustina je ista, stvarno ne vidim sustinsku razliku, a ti mi nisi odgovorila na pitanje kako verujes da je astrologija 100% tacna kad ni medicina nije 100% istrazena?
A za tu istu knjigu, molim te ne teraj me da ti kazem da sam je procitala i proucila kad ti nisi znala jos ni kako se zoves.
P.S. Znaci, po Tesli i nauka je postavljena na pogresnim osnovama, a kamoli tek astrologija! Zasto to ne kazes? Ti verujes u jedno, a drzis rezervu prema drugome, i to onome sto je istrazenije...Svasta...Zaista malo kontradiktorno.
Izvini, ali ja stvarno nemam vremena da ti objašnjavam gde ja vidim razliku i zašto astrologiju ne stavljam u isti koš sa ostalim naukama, niti u čemu se razlikuju izjave ''da nauka ne funkcioniše'' i ''da je nauka postavljena na pogrešnim osnovama''.
Ne veruj u astrologiju, smatraj astrologe prevarantima, ljudima koji imaju potrebu da deluju na tudju psihu, šta god- sve je to tvoje legitimno pravo.
Oprosti mi na prekidu diskusije, ovo je za mene već n-ti put vidjeeno, samim tim nemam više ni želje ni elana, a imam i mnogo bitnijih stvari u životu.
Pozdrav.

Hajde nam malo obrazloži. :wink:

Pokusao sam da se suzdrzim od opsirnijeg komentara, ali ovo je jace od mene:

Astrologiju ste previse sveli na intelekt, logiku koju razume leva polovina mozga, Astrologija je jezik simbola, to je jezik prirode koju razume desna polovina mozga, ljudi su "simbolicki" nepismeni, i zato bjeze od svih oblika divinacije.

Stare civilizacije koje su univerzum razumele mnogo bolje od nas su sve belezile u slikama, simbolima, kada je crkva dosla na vlast zabranila je simbole (druga bozija zapovest) i krenula u kampanju degeneracije desne polovine mozga, to je izvor problema danasnjeg sveta, dobili smo religiju i tehnologiju, dve stvari cija je jedina svrha zaustavljane razvoja ljudske svesti, da bi isti bili dobre ovce.

Danasnja astrologija nije nista u poredjenu sa onom koju su koristili Egipcani, Maje, itd...
Egipatski horoskop ima 36 znakova!

Danasnja astrologija je mizerni oblik onoga sta je ona bila pre, Zapadna astrologija (Tropical Astrology)
nije uopste povezana sa konstelacijama, racuna se od prolecne ravnodnevice (vernal equinox)
Vedska astrologija (Sidereal Astrology) je mnogo bolja zato sto je povezana sa fiksnim zvezdama Nakshatrama. Probljem kod zapadne astrologjije nastaje zbog fenomena koji se zove "Precession of the Equinox", (imate internet, istrazujte).

Dalje zapadna astrologija, daje odgovor samo koja je nasa situacija (zdravlje, ljubav, novac), sto mi vec znamo.
Dok Vedska daje odgovor i kako da resimo iste probleme, (remedial astrology), Vortex hramovi u Indiji, menjaju sudbinu, tako sto skinu losu karmu, mada je to podrucje duboke mistike koja je nepoznata zapadnom svetu.

Dalje, koliko vas je culo za Nadi Astrologiju?
Indijski proroci su prije vise od 5000 godina zapisale na palminim listovima sudbinu svih dusa koje su zivele, ti listovi postoje i danas u Indiji, samo sto je citanje jako skupo (450$).

Samadhi je Kosmicko stanje svesti, koje se dostize za vreme duboke meditacije, jogini su opisali da dobjiju pogled od 360 stepeni i da mogu da napuste telo.

Ima jos toliko toga...

Tip koji je napisao ovu temu je obicni produkt mediokratije, misli da je istoriju koju je ucio u skolama, prava istorija, misli da su vlaradi drustva iskreni, misli da bibliju koji drzi u rukama, niko nije proracunato izmjenio tokom vekova.
Da ne ulazim u dubinu samo jos jedna stvar, sama rec BOG u bibliji je muski singular kod nas, prevedena od Jevrejskog ELOHIM rec koja je zenski plural!

Pokusao sam da se suzdrzim od opsirnijeg komentara, ali ovo je jace od mene:

Astrologiju ste previse sveli na intelekt, logiku koju razume leva polovina mozga, Astrologija je jezik simbola, to je jezik prirode koju razume desna polovina mozga, ljudi su "simbolicki" nepismeni, i zato bjeze od svih oblika divinacije.

Stare civilizacije koje su univerzum razumele mnogo bolje od nas su sve belezile u slikama, simbolima, kada je crkva dosla na vlast zabranila je simbole (druga bozija zapovest) i krenula u kampanju degeneracije desne polovine mozga, to je izvor problema danasnjeg sveta, dobili smo religiju i tehnologiju, dve stvari cija je jedina svrha zaustavljane razvoja ljudske svesti, da bi isti bili dobre ovce.

Danasnja astrologija nije nista u poredjenu sa onom koju su koristili Egipcani, Maje, itd...
Egipatski horoskop ima 36 znakova!

Danasnja astrologija je mizerni oblik onoga sta je ona bila pre, Zapadna astrologija (Tropical Astrology)
nije uopste povezana sa konstelacijama, racuna se od prolecne ravnodnevice (vernal equinox)
Vedska astrologija (Sidereal Astrology) je mnogo bolja zato sto je povezana sa fiksnim zvezdama Nakshatrama. Probljem kod zapadne astrologjije nastaje zbog fenomena koji se zove "Precession of the Equinox", (imate internet, istrazujte).

Dalje zapadna astrologija, daje odgovor samo koja je nasa situacija (zdravlje, ljubav, novac), sto mi vec znamo.
Dok Vedska daje odgovor i kako da resimo iste probleme, (remedial astrology), Vortex hramovi u Indiji, menjaju sudbinu, tako sto skinu losu karmu, mada je to podrucje duboke mistike koja je nepoznata zapadnom svetu.

Dalje, koliko vas je culo za Nadi Astrologiju?
Indijski proroci su prije vise od 5000 godina zapisale na palminim listovima sudbinu svih dusa koje su zivele, ti listovi postoje i danas u Indiji, samo sto je citanje jako skupo (450$).

Samadhi je Kosmicko stanje svesti, koje se dostize za vreme duboke meditacije, jogini su opisali da dobjiju pogled od 360 stepeni i da mogu da napuste telo.

Ima jos toliko toga...

Tip koji je napisao ovu temu je obicni produkt mediokratije, misli da je istoriju koju je ucio u skolama, prava istorija, misli da su vlaradi drustva iskreni, misli da bibliju koji drzi u rukama, niko nije proracunato izmjenio tokom vekova.
Da ne ulazim u dubinu samo jos jedna stvar, sama rec BOG u bibliji je muski singular kod nas, prevedena od Jevrejskog ELOHIM rec koja je zenski plural!

Sta reci...osim da bi bilo lepo imati te cesce ovde.

Back