- Poruka
- 18.277
Da, to prenemaganje vezujem za jedno 2-3 najfrekventnije osobe do tada. Kad toliko znaju i kad toliko astrologija funkcionise, zasto toj devojci nije dat jasan odgovor. Uostalom, bolje da joj nije ni dat, zato sto neki pod parolom "iskrenosti" mozda bi je jos vise uplasili ponekim odgovorima, npr.
Zato predlazem da se astrologija, ovde, bavi samo lepim odgovorima, a ne "iskrenim".Uostalom, nije tacno da ona funkcionise, nego samo 60%, laze onaj ko kaze da je drugacije. A ako je neko toliko spreman na "rizik", neka ide privatno kod astrologa, pa neka ga taj laze za pare koliko hoce.
I to, da, ona je jos jedan od nacina da se produbljuje ponekad zavisnost,a ne iskljucivi "krivac" za zavisnost. Zato i apelujem da ljudi prihvataju astroogiju s rezervom.
Ja smatram da ljudi treba sve da prihvataju sa rezervom i da tako sami za sebe filtriraju i procenjuju šta je najbolje za njih lično.
Slažem se, nije dobro kroz astrologiju imputirati ljudima štošta u glavu, ali taj neko - ako već ima potrebu da bude zavisan od nečega, ako se ne lati astrologije (u te svrhe), latiće se nečeg drugog. Astrologija se zaista lako da zloupotrebiti na taj način, ali to opet govori o osobi a ne o astrologiji jer na isti način na koji je ovde ona upotrebljena, možeš zloupotrebiti jako mnogo stvari. Ja o tome pričam - o razlici između forme i suštine.
Tvoj prvi pasus mi zaista nije jasan ... zaista ne znam šta je za tebe "prenemaganje", tj mislila sam da znam :-D ali sad si me zbunila. Jedino sam stekla utisak da osuđuješ i one koji znaju (ili "znaju"), a "ne govore šta bi trebalo", kao i one koji odgovore traže.
Mislim, pitanje je najjednostavnije, zaista me zanima, uopšte nije nikakva provokacija niti se pravim blesava. Samo sam stekla utisak da misliš da čovek mora biti fanatik ako ima bilo kakvog dodira sa astrologijom, ali Ok. Možda grešim, pa zato i pitam. :wink: