Астро - фотографије неба, Сунца, Месеца, звезди, облака и појава

IMG_7816a-001.jpg

Smatram da je trebalo da ostane odvojeno..kad je već bila otvorena nova tema.
eto...od svih pojava na nebu, jedino neka sunce ima zasebnu temu...
baš zato što smatram da je zalazak najpopularniji za fotkanje - a nije da ne može da se pokaže kvalitet...baš naprotiv...treba obuzdati te boje, zanti ukomponovati sa pejzažom
..uhvatiti momenat kad je svetlost najbolje. (sa moje, skromne tačke gledišta, jel..)

..e kad spomenuh.. pejzaž.....pa eto..i sa njim je srodna..

Hću da kažem...dosta tema se uopšte ..preklapaju

..neka je i kvantitet merilo..mislim da bi tema opstala..ljudi izađu šredveče da šetaju..eto ti svaki dan nova i neponovljiva slika zalaska ..a sa istog mesta.
rekla bih,..da ljudi vole da gledaju..i da slikaju zalaske.

А ја, ето и рецимо, сматрам да нема потребе да буде одвојено, те сам због тога отворену тему спојио с овом
Не видим како на квалитет и интересовање за фотографије залазака (и Сунца уопште) може да утиче место где се оне показују...

Одлично си споменула... пејзаж... ко каже да се на тему Сунца не би трпали којекакви кадрови где ето, има и сунца у кадру?
Многе теме се преклапају и Сунце може да буде елемент многих фотографија, а не умеју сви да одлуче којој теми њихова фотографија припада...

ne slažem se :) munja, oblaka, gromova, gusaka i muškatli imaš koliko ti duša ište...ali sunce je samo - jedno :)

Сасвим валидно становиште, али не смемо дискирминасити ни кокошке ни мушкатле, јер су оне јединствене по својој приорди...
Ако Сунце не може с облацима, како би онда могли прасићи и розетле?

- - - - - - - - - -

ok spojeno je, tehnici jeste astrofotografija....nije smak sveta
meni licno lepse bi bilo odvojiti, ali nije obavezno

meni nesto drugo nije jasno - zasto postoji arhiva tema na koje ne moze da se odgovori?
to su teme koje su bile nekad ali nisu vise aktuelne, jel tako?
zasto je oduzeta mogucnost da se dignu iz mrtvih?
tu i tamo kad nekoga opici inspiracija, digne neku temu i okaci fotke, podstakne i inspirise tako i druge, pa ce se dizati povremeno neke teme
ovako mi se cini da je neko ponavljanje na pdfu, stalno su par tema aktuelne i one se pune, a ove zaboravljene nemaju mogucnost vaskrsavanja....
malo se tim cinom na pdf namenjenom mastarenju uskracuje sirina i mastarenje....tako mi se cini, a mozda gresim

А, где су те теме и та архива?
Ја то не умем да нађем...

- - - - - - - - - -

ps: deco, ispravite me ako gresim, ali u astro foto ne spadaju obaci.....??? :think:

Астрофотографија је врло специфична и уско дефинисана грана фотографије којој слободно могу да предпоставим, нико од нас нема приступ.
Име је усвојено за наслов теме због лабавијег дефинисања фотографија неба генреално...

Кики, да се разумемо, скоро сасвим сигурно неће да буде теме посвећене искључиво Суцну.
А ако баш хоћеш да цепидлачиомо, имам и времена и стрпљења, само не сад...
Тренутно таман толико да ти кажем да деца и људи нису исто, ако се посматра замисао тема који их одваја.
Ти очигледно имаш проблема да схватиш како то функционише али сам више него рад да ти (још) детаљније објасним.
А што се филозофског аспекта припадности деце у ред људи тиче, о томе би могли негде другде да разговарармо.
Што доводи до закључка да више нема смисла кварити ову тему оваквим причама...

JUČE :

Moghrion:
Опет, покаже ли се, приливом нових фотографија овде, потреба за темом, биће ми више него драго да поново отворим тему и све те фотографије тамо спакујем...

DANAS :

Moghrion:
Кики, да се разумемо, скоро сасвим сигурно неће да буде теме посвећене искључиво Суцну.

Sve je rečeno...

Poslednja izmena:
А, где су те теме и та архива?
Ја то не умем да нађем....
pa ona tema stara zalazak je u nekoj arhivi i nema mogucnost pisanja, sam si reko, ja pratim tvoje reci
kakva vam je to arhiva i zasto nema mogucnost odgovaranja, to sam i pitala

mog koji objektiv?

SIgma 70-300...
Повукло ме синоћ, хладно, мирно а месец ниско...
па сам пробао с неким аналогним 135ицама у комплету с једнако аналогним телеконвертором... сјајно увећање, али, опасно тешко за фокусирање, па, кад сам се већ смрзавао, пљеснуо и пар сигурних са Сигмом...

Back