Астро - фотографије неба, Сунца, Месеца, звезди, облака и појава

2rzb9tc.jpg

Poslednja izmena:
Ne razumem zašto je obrisana diskusija o lepoj ideji za novu temu ?

Kada jedni drugima hvalite fotke na temama to je OK, ovo nije ?

I dalje podržavam ideju da Sunce zaslužuje svoju zasebnu temu !

Видим да не разумеш.
Дискусија се састојала тек од пар порука неодређеног смера и општег разматрања идеје.
Закључак је да нема потребе гомилати теме које, евентуално заврше заборављене и да је много парктичније имати једну која обједињује сродне типове фотографија.
Тако имамо тему за домаће животиње уместо гомиле посебних тема за гуске, кокошке, краве, коње, прасиће, овце...
Исто тако имамо и тему која се зове биљни свет, да би у њу стављали све оно што би ишло у теме за пољско или собно цвеће, воће, поврће, мушкатле, усеве...
А у духу те праксе, тема која је почела као намењена астро фотографији је у своје окриље преузела остале сродне теме, те их је објединила у једну у коју подпадају и небеска тела и атмосферске појаве заједно са њиховим међусобним односима које прказујемо нашим фотографијама.

Ništa nije bilo neodređeno, već jasna i direktna podrška temi, gde je nekoliko članova odmah postavilo svoje fotke.

Ova tema postoji od 2007 godine, a stigla je tek do 75 strane ! Za 9 godina - 75 strana, a za par sati je već bilo 10 postova, na temu Zalazak.

Trebalo BI pokazati malo više razumevanja za želje članova.

Ako pogledaš kako je tema počela, videćeš da je prvobitni naziv teme bio: Gromovi, pa su dodati oblaci...itd...

Mislim da malo fleksibilnosti ne bi bilo naodmet.

Osim toga, na svim photo-sharing sajtovima, uvek ćeš naći temu : sunsets, samu, odvojenu od drugih pojavnih oblika na nebu.

Истина, почело је од муња....
Чланови су одмах поставили фотографије јер су заласци врло доступнио и атрактивни за фотографисање, те већина има извесну збирку истих, а нова тема их је на то подсетила.
Искрено сумњам да би се тренд од 10 фотографија на сат наставио у наредном периоду, а ако наредни дани покажу значајну количину залазака и излазака сунца на овој теми, онда би већ могли да направимо нову тему посвећену искључиво Сунцу, изласцима и заласцима...
Осим тога, ово није photo-sharing, већ форум, а тамо постоји посебна категорија јер, како сам горе написао, заласци и изласци сунца су јако погодни и лепи за фотографисање, има их сваки дан и многи имају доста таквих фотографија.
Али то не значи да личне акумулиране збирке у наредним месецима имају изгледа за свеж материјал...
Опет, покаже ли се, приливом нових фотографија овде, потреба за темом, биће ми више него драго да поново отворим тему и све те фотографије тамо спакујем...

Znači, sada je kvantitet taj koji bi trebalo da preovlada da bi mi dobili novu temu ? Nelogično, zar ne ?

Ovde ima X tema sa svega nekoliko strana, pa to nije razlog da one ne postoje, ili teme koje veoma dugo nisu aktivne...pa nisu zatvorene...

Kakve veze ima kada su fotke napravljene, ako nisu postavljane ? Opet ograničenja :udriglavu:

Da li i na ostalim temama postoji pravilo da slike moraju biti nove i još da bude moguće da se to vidi u exif-u :ljutka:

Poslednja izmena:
Свакако да је нелогично.
Није у питању кванинтитет него интересовање и реална потреба.
Постоји, наравно, доста тема које немају много постова, постоје и оне које нису активне, али то је због тога што су то теме које су специфичне и немају се којој припојити. због тога и постоје као посебне теме.

А Сунце се сасвим лепо и лако уклапа у тему о небу и ономе што се по њему мота и види...
И одкуд ти то... ограничење?
Биће да се ми не разумемо лепо.
Оно што си тумачила као ограничење је просто стање ствари. Верујем да многи, у које и ја спадам, имају негде гомилу фотографија сунца, залазака, излазака...
верујем да су многи новом темом која издваја конкретно ту појаву, хтели и да их покажу.
А прилично сам сигуран да би се та залиха брзо истрошила, а како предстоји облачан, сивкаст и хладан период, извесно је да неће скоро да буде нових фотографија за ту тему и да би она брзо остала заборављена, на другој, трећој страни.
Надам се да сад разумеш због чега сам тему припојио овој и због чега сматрам да нема потребе за новом.
Наравно, грешио сам и раније, те је могуће да и сад грешим, а ако прилике покажу да у наредним данима има доста воље за тим фотографијама, радо ћу да вратим обирсану тему и све постове који њој одговарају пребацим тамо.

Smatram da je trebalo da ostane odvojeno..kad je već bila otvorena nova tema.
eto...od svih pojava na nebu, jedino neka sunce ima zasebnu temu...
baš zato što smatram da je zalazak najpopularniji za fotkanje - a nije da ne može da se pokaže kvalitet...baš naprotiv...treba obuzdati te boje, zanti ukomponovati sa pejzažom
..uhvatiti momenat kad je svetlost najbolje. (sa moje, skromne tačke gledišta, jel..)

..e kad spomenuh.. pejzaž.....pa eto..i sa njim je srodna..

Hću da kažem...dosta tema se uopšte ..preklapaju

..neka je i kvantitet merilo..mislim da bi tema opstala..ljudi izađu šredveče da šetaju..eto ti svaki dan nova i neponovljiva slika zalaska ..a sa istog mesta.
rekla bih,..da ljudi vole da gledaju..i da slikaju zalaske.

Видим да не разумеш.
Дискусија се састојала тек од пар порука неодређеног смера и општег разматрања идеје.
Закључак је да нема потребе гомилати теме које, евентуално заврше заборављене и да је много парктичније имати једну која обједињује сродне типове фотографија.
Тако имамо тему за домаће животиње уместо гомиле посебних тема за гуске, кокошке, краве, коње, прасиће, овце...
Исто тако имамо и тему која се зове биљни свет, да би у њу стављали све оно што би ишло у теме за пољско или собно цвеће, воће, поврће, мушкатле, усеве...
А у духу те праксе, тема која је почела као намењена астро фотографији је у своје окриље преузела остале сродне теме, те их је објединила у једну у коју подпадају и небеска тела и атмосферске појаве заједно са њиховим међусобним односима које прказујемо нашим фотографијама.

ne slažem se :) munja, oblaka, gromova, gusaka i muškatli imaš koliko ti duša ište...ali sunce je samo - jedno :)

ok spojeno je, tehnici jeste astrofotografija....nije smak sveta
meni licno lepse bi bilo odvojiti, ali nije obavezno

meni nesto drugo nije jasno - zasto postoji arhiva tema na koje ne moze da se odgovori?
to su teme koje su bile nekad ali nisu vise aktuelne, jel tako?
zasto je oduzeta mogucnost da se dignu iz mrtvih?
tu i tamo kad nekoga opici inspiracija, digne neku temu i okaci fotke, podstakne i inspirise tako i druge, pa ce se dizati povremeno neke teme
ovako mi se cini da je neko ponavljanje na pdfu, stalno su par tema aktuelne i one se pune, a ove zaboravljene nemaju mogucnost vaskrsavanja....
malo se tim cinom na pdf namenjenom mastarenju uskracuje sirina i mastarenje....tako mi se cini, a mozda gresim

Back