To znači da ne može da se zna?
U suštini potreban je precizan primer. U suprotnom možemo do sutra da pravimo metafore na kontu planeta. Zavisi od toga kojom se planetom osoba vodi. Da li pričamo o normalnim ljudima ili savantima. Kod svakoga može da se pronađeponeki princip intelekta, inteligencije, načina komuniciranja. Za mene je svako sposoban za nešto i nesposoban za nešto drugo. E, sad, dokle sposoban to je pitanje u kom se vrši introspekcija toga na koji način ja posmatram sposobnost i nesposobnost.
Ja imam onaj veliki trougao u vatrenim znacima, pa se pronalazim u svemu što si rekao?
Ako postaviš kartu u nekoj od tema, sigurno se može videti. Kod tebe je veoma naglašen Jupiter ako se dobro sećam. Osim slikarstva, on je i potreba da se kroči duhovnim putem.
Koliki značaj imaju te figure? Recimo, imam dva ta velika trigona međusobno povezana kvadratima.
Zavisi za šta. Sve ima puno značenja. Trigoni su generalno dobri jer se stvari postižu u harmoniji, dok su kvadrati lošiji. Neke planete bolje funkcionišu u trigonima, drugim, pak, više prijaju kvadrati. Npr neko sa kvadratima Urana može da bude dobar naučnik (skeptik prvenstveno), ako se pozicije fino definišu, ali to onda tu osobu uklanja od spoznaje nekih drugih stvari, recimo duhovnih predispozicija. Tek dosta kasnije u životu, kada ovladaju svojom profesijom, postaju duhovniji (jer hod Urana u tom slučaju je sporiji, pa se neke osnovne karakteristike osobe slabije menjaju). dakle kada takav Uran oslabi, dobija se više šanse da druge planete dođu do izražaja, recimo. Pa sad treba raditi analizu za kad, kako, preko koga, na koji način, šta može da motiviše. Najbolje je kada osoba ima precizna i koncizna pitanja i naglasi šta i čime se bavi, šta želi da postigne pa da se to pronađe u natalu, odnosno solaru (za tu godinu). Tako da i kvadrati imaju svojih dobrih stvari kada je reč o profesionalnom životu, lošiji su kada se vezuju za ljubavne odnose. Kada je ljubav u pitanju poželjno je imati što više boljih aspekata! U stvari to je i najvažnije za kvalitetan ljubavni odnos izm dvoje.
Neke granice postoje, a astrolog to naglasi pred izradu karte ili kako već, zavisi od astrologa do astrologa. Najbolje je kada je to razgovor uživo jer se može odgovoriti na sva pitanja u roku od par sati.
Sorry ako smaram, radoznala sam samo...
Nimalo. Meni je drago da se neko interesuje.
Btw, koje bi knjige mogla da nabavim (po mogućstvu preko torrenta na engleskom), šta bi preporučio?
Kada nađem neku koja je baš dobra, preporučiću. Treba pročitati barem desetak astroloških knjiga, u svakoj ima nešto, svako nešto kaže, svako ima svoje teorije i teorijice, pa onda pomenuto primeniti od osnova do nekih komplikovanijih stvari. Takođe treba imati u vidu da kada se ljudima nešto naglasi ili kaže, često nisu ni svesni da su nešto učinili ili odradili onako kako je astrolog rekao. Obično ljudi pozovu nakon par meseci do dve-tri god i zahvale se od srca, pa onda traže još jedan natal jer ih interesuje nešto luđe. Svakojake priče sam čuo.
Dakle, da sumiram, u generalnom smislu vatreni znaci su više za osvajanja i karijeru (pogotovo Ovan i Lav), Strelac ima više ležaran pogled prema svetu iako može imati izuzetno visoke ambicije ponekad. Bitno je Strelcu da se ne prepusti tako visokim ambicijama i upadne u šit.
- - - - - - - - - -
Biće da nisi jasno napisao to što si mislio...
Mada kada pomislim na Saturna u Blizancima i tu ne vidim logiku-zašto je otac neprisutan kao prvu asocijaciju? Sad si već počeo kuće da ubacuješ u dijalog, a kada sam te citirala ključne su bile pozicije po znacima.
Inače, Saturn u 4. polju uopšte ne mora biti prerana smrt, meni to i nije asocijacija na to...Ali ok to sam samo ja...
Moguće, pisao sam Heleni33.
Kako ti vidiš Saturn u Blizancima na Suncu?
A odsustvo, jednostavno radi se o pozicijama u kojim se naglašavaju putovanja jer prvenstveno vladaju daljinom i slobodoumljem.