ASTRO CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
d6763eb51dca17f632a7e517025a12c6.jpg

pa to je normalno
uvek postoji prajezik
koji se posle menja
na filološkom se uvek uči jezik iz koga vuče koren izabrani predmet studiranja
na Slavistici se uči staroslovenski
ja sam na Romanistici učila latinski
a svi onni potiču od Sanskrita
(većina - ima i onih kao baskijski npr. - koji nije indoevropski nego autohton)

Da li je sanskrit prvi jezik?
Vecina evropskih vodi poreklo od njega pa se cini verovatnim :think:

Vece :heart:
Arijevska rasa ima li veze sa Staroslovencima?

Mislim da ima veze sa Iranom tj. drzavom koja je postojala tu pre Vavilona.

:bye:
tumblr_inline_nk0mufazTh1rkygkg.gif
Malo sale na racun Bikova nja nja nja :lol:

Je l' to znaci da si skuvala nesto novo pa ti treba degustator? :lol:

Pozdrav svima :pivce:
Za dame i :cvet:

Da li je sanskrit prvi jezik?
Vecina evropskih vodi poreklo od njega pa se cini verovatnim :think:

Mislim da ima veze sa Iranom tj. drzavom koja je postojala tu pre Vavilona.

:lol:

Pozdrav svima :pivce:
Za dame i :cvet:
nije baš prvi ali jedan od najstarijih - većina evropskih jezika potiče iz njega

Iranska visoravan - Persija -Vavilon je u Mesopotamioji (Irak)
ja koliko znam sa nje su deo njih naselili sever Indije
i nisu baš plavušani:zcepanje:

Poslednja izmena:
Tartaria_amulet_retouched.PNG

Protosumerski simboli. Što donekle naglašava teoriju da Sumeri potiču sa ovih krajeva, no su krenuli južno.

Takođe se vidi i u Grčkoj

Dispilio_signs.jpg

Ekspanzija protoindoevropskog se nije mogla dogoditi sve do nekih 2.000 godina nakon Vinčanske ekspanzije.

IE5500BP.png

Karanovo_002.png

Protoindoevropska ekspanzija kreće sa Zapadne Azije, odnosno Istočne Evrope te zahvata dobar deo Južne Azije kao i dobar deo Evrope.
Mnogi smatraju da je sve nastalo zahvaljujući Indiji (Sanskritu), ali činjenica je da je naziv ''Indo-Evropski'' u stvari isključivo geografska odrednica jezičkog proširenja od Evrope do Indije
Nastanak Indoevropskog jezika je mnogo bliži Evropi no Indiji (ili generalno sanskritu).

Poslednja izmena:
ojhaa, vozdra u kafanče svim zvezdanim ratnicama i ratnicima :bye:

elem,
danas sam se nakokao pasulja, čulo se(dizvinete) do zvezda... :kez:

i osećam da sam malo pošemerio zvezdane tokove i Univerzum je ispadao iz ležišta :neutral:

Ojha:)
Jedan underground strip crtač ima lika koji je parodija na superheroje-PROTMANA
Protman se najede pasulja pa posle leti na mlazni pogon iz dupeta, a i miomirisi mu služe kao svojevrsno ubojito oružje
Prot je onomatopeja prdeža -prot prot prot prd:zcepanje:

Poslednja izmena:
kako živite sa komšilukom ?
ova moja zgrada, mislim da je najgrđa u celom Beču, samo slonovi što ne žive ovde
a ova crnačka stoka gore iznad skače i divlja svakodnevno...primitivci jedni neotesani divljački,
podižu mi pritisak i noć i dan

kako živite sa komšilukom ?
ova moja zgrada, mislim da je najgrđa u celom Beču, samo slonovi što ne žive ovde
a ova crnačka stoka gore iznad skače i divlja svakodnevno...primitivci jedni neotesani divljački,
podižu mi pritisak i noć i dan

Srećom živim u kraju gde su ljudi prilično uviđavni i kulturni te nikad nisam imala problema sa komšilukom
A i živim u starinskom stanu sa nenormalno debelim zidovima i visokim plafonima
A da im se ti pojaviš sa sve kučićima i pripretiš milicijom
Verujem da se u Beču poštuju zakoni o redu i miru
Inače sam kad sam posetila Beč primetila da većina ljudi na ulici tiho govori
Zato sam jedino i razabrala urlanje neke naše zemljakinje koja je terala sina da kupi neke papuče
"Majmune,kupi papuče"!!!!!!
"Neću!"
"Kupi majmune!!!!!!!!!
Itd:zcepanje:

Srećom živim u kraju gde su ljudi prilično uviđavni i kulturni te nikad nisam imala problema sa komšilukom
A i živim u starinskom stanu sa nenormalno debelim zidovima i visokim plafonima
A da im se ti pojaviš sa sve kučićima i pripretiš milicijom
Verujem da se u Beču poštuju zakoni o redu i miru
Inače sam kad sam posetila Beč primetila da većina ljudi na ulici tiho govori
Zato sam jedino i razabrala urlanje neke naše zemljakinje koja je terala sina da kupi neke papuče
"Majmune,kupi papuče"!!!!!!
"Neću!"
"Kupi majmune!!!!!!!!!
Itd:zcepanje:

veruj mi na reč, probao sam više varijanti, od policije, bio sam sam i sa kučićima do njihovih vrata,
srećem ih i u hodniku pa im ukazujem na njihovu neotesanost mirnim ili povišenim tonom,
sa blagom ili pak besno iskrivljeno facom...

nema ih par dana da zucnu, ali posle opet po starom...ne vredi, to došlo iz savane, džungle bre
treba im još nekih par stotina godina civilizacije da se malo dovedu u red pa ni tada, plus što pored imam neke indijce
koji se svađaju non stop a deca im neki kretenčići dibidus, vriskaju, deru se, urlaju, brbljaju lomoću, krevelje se... :bum:

kad si bila ovde ?
ma kakvi tiho govore, možda austrijanci, ali ima turaka na tone i ostalih lojavaca i kalakurdije
a oni nimalo tiho ne pričaju na ulici, niti imaju neko civilizovano ponašanje :neutral:

veruj mi na reč, probao sam više varijanti, od policije, bio sam sam i sa kučićima do njihovih vrata,
srećem ih i u hodniku pa im ukazujem na njihovu neotesanost mirnim ili povišenim tonom,
sa blagom ili pak besno iskrivljeno facom...

nema ih par dana da zucnu, ali posle opet po starom...ne vredi, to došlo iz savane, džungle bre
treba im još nekih par stotina godina civilizacije da se malo dovedu u red pa ni tada, plus što pored imam neke indijce
koji se svađaju non stop a deca im neki kretenčići dibidus, vriskaju, deru se, urlaju, brbljaju lomoću, krevelje se... :bum:

kad si bila ovde ?
ma kakvi tiho govore, možda austrijanci, ali ima turaka na tone i ostalih lojavaca i kalakurdije
a oni nimalo tiho ne pričaju na ulici, niti imaju neko civilizovano ponašanje :neutral:

Bila sam davno na koncertu Stonsa
Na Austrijance sam mislila
Sve ostale prepoznam po urlanju
A da ti ipak prijaviš murji te divljake
Ako ništa-verovatno nemaju državljanstvo pa će malo da se useru
Ili možda imaju papire?

Super je ta serija. :super:

Mislim da je išla na Ultri pre par godina, ali sam odgledala samo par epizoda.

Gde ima da se to gleda na netu?

Mislim, kad se vratiš, naravno... :D

Da, bilo je na Ultra kanalu. ''Za decu da gledaju japanske crtaće''. Nije sve što je animirano - za decu :mrgreen:

Pa eto u Linku je

Evo i ovako.

Bolje se vidi. Kyrie :pop::pop::pop::maca:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back