ASTRO CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ono ''Počinjem da verujem'' sam samo prevela, jer ljudi ne znaju baš španski, da bi slika koju si postavila bila potpuna....
dakle nema veze sa mnom....
a da ''mene iznađe'' je povodom tvog brisanja adrese, to jest gde god se preselila, sazna i nađe me...i kad oću i kad neću.....z:(

Ja je nisam prevodila nešto me nije zanimalo šta piše, slika mi bila ovako sama po sebi zanimljiva :D
A za ovo tvoje, pa nadje te zato što je ipak potajno želiš bez obzira šta ti rekla, zato i adresu dobro ne sakriješ pa te nadje :)

[QUOTE="Gogilli";31632963]Ja je nisam prevodila nešto me nije zanimalo šta piše, slika mi bila ovako sama po sebi zanimljiva :D
A za ovo tvoje, pa nadje te zato što je ipak potajno želiš bez obzira šta ti rekla, zato i adresu dobro ne sakriješ pa te nadje :)[/QUOTE]
sakrijem, sakrijem....nego se od karme ne mož pobeći...a još ni ne znam kakva je....koje će srranje sutra da me snađe....il grom iz vedra neba, van svake pameti...

Kako znaš da je nemaš?
Meni su astrolozi rekli kad sam imao 18-19 leta da imam lošu karmu i bili su u pravu.z:cry:
svako ima lošu karmu u manjoj ili većoj meri
zato u ovom životu treba da je ispravimo
i ne znači da će te to pratiti celog života

[QUOTE="Gogilli";31633018]Pa dobro, tebe ebe to što imaš karmu, ja je nemam pa biću poštedjena toga :)[/QUOTE]
SVI imaju karmu, i dobru i lošu

:zper::zper::zper:
images

Mislim da dobra karma ne postoji, samo nedostatak loše. Ili možda grešim? Takođe, rekli su mi da lošu karmu vučem od nekog svog pretka, kako sam ja zaslužan za to?
itekako postoji
na primer, rođen si u ljudskom obliku, to se smatra dobrom karmom jer ti je data svest koju možeš neograničeno razvijati (uz teške muke naravno)
pogledaj - na svetu ima i srećnih ljudi - e to je primer dobre karme, ređa je, logično
a to o čemu pišeš se zove porodična kletva i deluje na principu karme, mada ona sama NIJE karma
karma je ono što je omogućilo da se rodiš u telu koje vuče u genima porodičnu kletvu
uf, valjda sam dobro objasnilaz:D

Kako znaš da je nemaš?
Meni su astrolozi rekli kad sam imao 18-19 leta da imam lošu karmu i bili su u pravu.z:cry:

Ne verujem u karmu, pa tako :)

Sad ozbiljno ...
Kako znate da je nešto što vam se dešava deo karme?

- - - - - - - - - -

itekako postoji
na primer, rođen si u ljudskom obliku, to se smatra dobrom karmom jer ti je data svest koju možeš neograničeno razvijati (uz teške muke naravno)
pogledaj - na svetu ima i srećnih ljudi - e to je primer dobre karme, ređa je, logično
a to o čemu pišeš se zove porodična kletva i deluje na principu karme, mada ona sama NIJE karma
karma je ono što je omogućilo da se rodiš u telu koje vuče u genima porodičnu kletvu

Zamisli da je komarac z:lol:
odavno bi završio kao fleka na nečijem zidu z:mrgreen:

itekako postoji
Dobro si objasnila, komplikovano je ali ima smisla ( barem meni :) ). Pitanje je da li su srećni ljudi srećni zbog dobre karme ili zato što su radili na svojim mislima...Ti verovatno misliš na one koji su srećni jer im se dešavaju samo dobre stvari...
I da li misliš da karma može da se očisti, tj. da se ide prečicom.? Imaju neke knjige o tome, preporučivali mi ljudi al ja nisam hteo da čitam jer smatram da je bezveze.

Poslednja izmena od moderatora:
Dobro si objasnila, komplikovano je ali ima smisla ( barem meni :) ). Pitanje je da li su srećni ljudi srećni zbog dobre karme ili zato što su radili na svojim mislima...Ti verovatno misliš na one koji su srećni jer im se dešavaju samo dobre stvari...
I da li misliš da karma može da se očisti, tj. da se ide prečicom.? Imaju neke knjige o tome, preporučivali mi ljudi al ja nisam hteo da čitam jer smatram da je bezveze.
nije bezveze...
e sad, ne znam koje su knjige u pitanju
neki metodi su ispala a neki stvarno delotvorni
a srećni ljudi mogu biti srećni i ako ponekad prežive i udarac sudbine
pojmovi ''sreća'' i ''dobra karma'' su široki i relativni

Poslednja izmena:
nije bezveze
e sad ne znam koje su lnjige u pitanju
neki metodisu ispala a neki stvarno delotvorni
a srećni ljudi mogu biti srećni i ako ponekad prežive i udarac sudbine
pojmovi ''sreća'' i ''dobra karma'' su široki i relativni

Moje mišljenje je da su srećni što su naučili da život prihvataju takav kakav je.
I dobre i loše stvari su sastavni deo života i ako uspemo da prihvatimo da je to tako dosta mirno ćemo prihvatati nevolje.
E sad, lako je sve to reći ali teško je postići.

Nije džabe rečeno ...... kakve su ti misli, takav ti je život.

- - - - - - - - - -

za mene znaš
ja u to verujem i celo moje Učenje je zasnovano na tome.....
tako da ja verujem da sve što mi se dešava je deo karme
e sad, karma se određenim delima i ritualima MOŽE bar donekle itekako pročistiti
to je razlika od pojma ''SUDBINA''
a primeri karme su ti između ostalog i međuljudski odnosi
kad te neko maltretira ili nervira, napadne bez povoda a ne poznaješ ga....imaš neki dug prema njemu
isto tako kad ugledaš nekog i odmah ti se dopadne, bez ikakvog razloga...
ili kad se zatelebasaš u nekog od kog očeš da poludiš, i on od tebe, sto puta raskidate i mirite se, i to će biti tako do ko zna kad....
neki to vuku kroz više života

Iz ovoga što si napisala proističe da će se neki ljudi sudarati kroz nekoliko života, sve dok ne ispune tu karmu.
Da li sam dobro shvatila?
E sad a kako ćeš znati da je ta karma ispunjena i da ćete prestati da se sudarate kada se i ne sećamo prethodnog života.
I kako ipak znaš šta je karma a šta sudbina?
Šta ako npr. sve ovo što si navela kao primer za karmu je ipak samo sudbina?
Kako si onda baš tako sigurna da je karma u pitanju?
Možda sam dosadna ali ja oko toga ništa ne znam pa eto ispitujem.

Poslednja izmena od moderatora:
[QUOTE="Gogilli";31633500]Moje mišljenje je da su srećni što su naučili da život prihvataju takav kakav je.
I dobre i loše stvari su sastavni deo života i ako uspemo da prihvatimo da je to tako dosta mirno ćemo prihvatati nevolje.
E sad, lako je sve to reći ali teško je postići.

Nije džabe rečeno ...... kakve su ti misli, takav ti je život.

- - - - - - - - - -

Iz ovoga što si napisala proističe da će se neki ljudi sudarati kroz nekoliko života, sve dok ne ispune tu karmu.
Da li sam dobro shvatila?
E sad a kako ćeš znati da je ta karma ispunjena i da ćete prestati da se sudarate kada se i ne sećamo prethodnog života.
I kako ipak znaš šta je karma a šta sudbina?
Šta ako npr. sve ovo što si navela kao primer za karmu je ipak samo sudbina?
Kako si onda baš tako sigurna da je karma u pitanju?
Možda sam dosadna ali ja oko toga ništa ne znam pa eto ispitujem.[/QUOTE]
nisi dosadna
ljudi će znati da su očistili karmu ili ako se definitivno rastanu ili ako se ''venčaju'' i žive srećno do kraja života
Ja verujem u karmu
razlika između karme i sudbine je što je sudbina nepromenljiva, a karma se može pročistiti, donekle
o ta dva pojma se može puno diskutovati jer su potekla sa različitih religijskih i kulturoloških područja

nisi dosadna
ljudi će znati da su očistili karmu ili ako se definitivno rastanu ili ako se ''venčaju'' i žive srećno do kraja života
Ja verujem u karmu
razlika između karme i sudbine je što je sudbina nepromenljiva, a karma se može pročistiti, donekle
o ta dva pojma se može puno diskutovati jer su potekla sa različitih religijskih i kulturoloških područja

Valjda postoji karma i u drugim sferama života a ne samo u ljubavnim :D

Mada ajd da uzmemo za primer i ovo što si navela.Navodiš jedan par koji ili se venčava ili rastaje, pa to se uživotu tako i dešava i zašto onda vuču repove i u sledećem životu.
Znaš ono, nije išlo rastali se svako otišao na svoju stranu, oženio se, udala se, iz kog razloga ih sastavljaju u sledećem životu?
Kakva ih to karma drži?

[QUOTE="Gogilli";31633633]Valjda postoji karma i u drugim sferama života a ne samo u ljubavnim :D

Mada ajd da uzmemo za primer i ovo što si navela.Navodiš jedan par koji ili se venčava ili rastaje, pa to se uživotu tako i dešava i zašto onda vuču repove i u sledećem životu.
Znaš ono, nije išlo rastali se svako otišao na svoju stranu, oženio se, udala se, iz kog razloga ih sastavljaju u sledećem životu?
Kakva ih to karma drži?[/QUOTE]
e pa to ni oni ne znaju
valjda se toga nakupilo kroz živote
malo ljudi ZNA svoju karmu kao što ih malo i prepoznaje svoje inkarnacije
to i nije baš uobičajena pojava, niti naš Um ima razvijene te moći

Sad meni pada na pamet jedna stvar - promiskuitetni ljudi, kako je moguće da ima je karma da promene sto partnera...i da utiču na živote tih drugih ljudi sa kojima su bili...
svi odnosi su karmički
ali većina je banalna, nama skoro neprimetna, ne ostavlja tragove na duši
a bitna - VRLO BITNA STVAR je - karmu stvaramo i u ovom životu
ne nasleđujemo samo prošlost

odo da nešto završim, vidimo se kasnije
(z:shock:uf što volim sa vama Blizancima da pričam, ne mogu da se zaustavim)

Naoružao sam se do zuba petardama i vatrometima z:mrgreen:

Samo da ne bude magle!

I onda, pečurke na žaru z:mrgreen: sočne, fino sa slaninicom i ruzmarinom, pa onda lagano z:mrgreen: natočeno meso u marinadi od piva z:mrgreen: čevapčići umotani u dimljenu slaninicu z:mrgreen: za dečicu, pa dobro osušen svinjski vrat z:mrgreen: a sarma već krčka, miriše cela kuća, lagano se peče na tihoj vatri preko 12 sati.
Praviću i palačinke kao predjelo uz nekoliko dodataka, recimo sitno seckane masline, fin krem sir, neka vrsta suvog mesa (hteo sam goveđu salatu ali nije mi se svidela govedina u mesari) poput kulena, kačkavalj narendan i, naravno, porodica i najbliži prijatelji za stolom.

A onda počinje bombardovanje. :zblesav:

Prodaja-jelki-sa-busenom-620x350.jpg

Ako neko ima sredstava i mesta gde da posadi, ne bi bilo lose kupiti sadnice jelke i malo zemlje koje se kasnije mogu posaditi u dvoristu (ili pokloniti nekom ko ima dvoriste). :zjelka:

Poslednja izmena:
Hvala na otpozdravu Ag'! z;)

Ja se sjecam statusa o Novoj Godini prije nekoliko godina i prosto ne mogu da vjerujem da sam tako "s kraja srca i duse" bila... Napisala sam nesto kao kako me nervira sav taj urnebes oko Nove.... a sad sam se promijenila nabolje.... Koristim svaku priliku da se izlezavam, veselim, da se nesto slavi, pusta muzika... ne zezaj...opustenooooo...uzmi samo ono sto ti prija!

I naravno Martini bjanko! ;)

Hvala na otpozdravu Ag'! z;)

Ja se sjecam statusa o Novoj Godini prije nekoliko godina i prosto ne mogu da vjerujem da sam tako "s kraja srca i duse" bila... Napisala sam nesto kao kako me nervira sav taj urnebes oko Nove.... a sad sam se promijenila nabolje.... Koristim svaku priliku da se izlezavam, veselim, da se nesto slavi, pusta muzika... ne zezaj...opustenooooo...uzmi samo ono sto ti prija!

I naravno Martini bjanko! ;)

Nemam ni neki posebno negativan stav-ako ljudi imaju razloga da se vesele-neka ih
Samo sam ja prično indiferentna
Ranije mi je bilo bitno dok sam išla na velike žurke
Sad eventualno sa par prijatelja i mužem kod kuće
Važno mi je samo da mi bude prijatno jer sam sujeverna:D:D:D
I naravno-viski
Retko pijem a kad to radim-samo viski
Drži mi glavu relativno bistrom a razgali me
Plus-nema mamurluka;)

Poslednja izmena:
Nemam ni neki posebno negativan stav-ako ljudi imaju razloga da se vesele-neka ih
Samo sam ja prično indiferentna
Ranije mi je bilo bitno dok sam išla na velike žurke
Sad eventualno sa par prijatelja i mužem kod kuće
Važno mi je samo da mi bude prijatno jer sam sujeverna:D:D:D
I naravno-viski
Retko pijem a kad to radim-samo viski
Drži mi glavu relativno bistrom a razgali me
Plus-nema mamurluka;)

I ja sam obicno kod kuce iako pamtim divnih doceka vanka...
Nije bitno gdje si vec s kim si. Najbolje je kad si sa sobom u dobrom drustvu i ako se nadje jos neko da podijelis radost - superiska!
Meni su sve neke okolnosti namecale da budem kod kuce, te mala djeca, te ovo, te ono...evo i ove godine cemo ostati kod kuce ali svi na okupu, pa cak i najstariji sin sa curom...tako da ce sigurno biti veselo!

Lijepo je ipak otici negdje...dozivjeti malo one kolektivne euforije "najludje noci"... U Podgorici i u Budvi ce biti koncerti na trgovima,Giboni, Zdravko Colic u Budvi a ko ce biti u Podgorici ne znam...

A i nije hladno...lijepo je otici do trga...vidjecu, zavisi...

A da, treba je zapoceti veselo da se tako i nastavi mada to kazu za Badnji dan, kako ga provedes da ces tako cijelu godinu...

Ja se vec zahuktavam... z;) cijelu nocnisam spavala... super sam se provela:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back