ASTRO CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja nekako na osnovu iskustva ( komentara moje natalne karte ) smatram da astrologija u suštini radi ( pretpostavljam da postoji objašnjenje i za onaj moj nesretni Jupiter :D ) tako da tu onda nije stvar u verovanju već u formiranom mišljenju. Isto tako iskustveno sam zaključio i da te tehnike vizualizacije ne rade. Ne znam, možda mi fali vere...

Uvek me je interesovao odgovor na ovo pitanje:
Ako mi npr. u horoskopu stoji da će mi se nešto desiti i to nešto loše, da li ja to mogu da izbegnem i ako ne mogu čemu onda trud za bilo šta kada mi je životna putanja zacrtana rodjenjem?

Ako je zaista zacrtano onda je smisao tvog života u odrađivanju te karme...da bi u narednom možda bila bolja i tako sve do prosvetljenja i konačnog oslobođenja. A ti zapravo kroz trud realizuješ mnoge događaje. Npr. jeste ti zacrtano da završiš faks, ali ti se trudiš i učiš jer te nešto vuče...

Mozes da promijenis, korigujes, utices. Nas karakter odredjuje nasu sudbinu, jer od toga kakvi smo zavisi kako cemo postupiti u odredjenoj situaciji. A karakter je SKORO nepromjenljiva kategorija, no ucimo i mijenjamo se, oblikujemo i usavrsavamo cijelog zivota i zato nam nista nije zacrtano vec mi uticemo na nasu sudbinu, data nam je slobodna volja odlucivanja....to je moje misljenje i stav.

Mozes da promijenis, korigujes, utices. Nas karakter odredjuje nasu sudbinu, jer od toga kakvi smo zavisi kako cemo postupiti u odredjenoj situaciji. A karakter je SKORO nepromjenljiva kategorija, no ucimo i mijenjamo se, oblikujemo i usavrsavamo cijelog zivota i zato nam nista nije zacrtano vec mi uticemo na nasu sudbinu, data nam je slobodna volja odlucivanja....to je moje misljenje i stav.

a naš karakter je određen našim horskopom u korenu...;) I to što učimo i menjamo se je određeno. Nekome je po horoskopu predodređen duhovni radi i samim tim napredak, a nekome ne.

Slažem se da naš karakter odredjuje našu sudbinu ali onda astrologija može da nam da samo sliku našeg karaktera ali ne i dogadjaja ako ja imam uticaja na to da menjam, korigujem.
Ali ako imam taj uticaja na dogadjaje kako nam onda astrologija pokazuje da nam je životni put zacrtan časom i mestom rodjenja?ž

a naš karakter je određen našim horskopom u korenu...;) I to što učimo i menjamo se je određeno. Nekome je po horoskopu predodređen duhovni radi i samim tim napredak, a nekome ne.

da je ovo sto kazes naucno dokazana cinjenica zivot bi bio jako besmislen. Svi bi sjeli i nasli nekog dobrog astrologa da im procita natalnu i onda mi odmah mirno mogli na onaj svijet, jer cemu zivot kad je sve izvjesno, zacrtano, odredjeno, unaprijed predodredjeno... Ako nekome jos nije "dat nikakav duhovni rast" ako mu nije data ta mogucnost u cemu je smisao njegovog postojanja? Mogao se tako roditi i kao biljka, zasto nije? Zasto se rodio kao covjek?

Ali ako imam taj uticaja na dogadjaje kako nam onda astrologija pokazuje da nam je životni put zacrtan časom i mestom rodjenja?ž

Ne razumijem pitanje.

Ako je karmički određeno da ćeš sresti tog i tog i da ćeš se udati za njega to nema mnogo veze sa tvojim menjanjem i korigovanjem.

Ja sam bila takva i takva i zato sam se zadrzala pored njega koji je bio pogresan, naucila sam lekciju, platila sam karmicki dug, sad mi je bolje i ljepse, sad pametnije biram sebi drustvo....i nas karaker je nasa karma. :)

Ako je karmički određeno da ćeš sresti tog i tog i da ćeš se udati za njega to nema mnogo veze sa tvojim menjanjem i korigovanjem.

Ali ako mi je zacrtano zašto da se uopšte za nešto trudim?
Trudila se ili ne desiće mi se ono što je zacrtano.

Moje neko laičko mišljenje je da astrologija može dati neke smernice, putokaze ali da na kraju ipak mi put biramo sami.

da je ovo sto kazes naucno dokazana cinjenica zivot bi bio jako besmislen. Svi bi sjeli i nasli nekog dobrog astrologa da im procita natalnu i onda mi odmah mirno mogli na onaj svijet, jer cemu zivot kad je sve izvjesno, zacrtano, odredjeno, unaprijed predodredjeno... Ako nekome jos nije "dat nikakav duhovni rast" ako mu nije data ta mogucnost u cemu je smisao njegovog postojanja? Mogao se tako roditi i kao biljka, zasto nije? Zasto se rodio kao covjek?

Upravo život služi tome da odradiš te dugove i naučiš lekcije što je izgleda takođe determinisano...Zašto smo se rodili kao ljudi, a ne kao biljke pa možda zato što smo oduvek i bili napravljeni kao ljudske duše. Možda su prvi ljudi imali slobodnu volju i otuda priča o Adamu i Evi...ali ako su postupali loše po zakonu uzrok-posledica i budući događaji su im bili predodređeni. A to da svi imamo potencijala, možda i imamo za nešto, ali nemamo ga u istoj količini...zabasah ja sad u neke duboke i mutne vode :) Ono što vidim kod mnogih ljudi je niska svest i nedostatak IKAKVOG potencijala da unaprede sebe...možda grešim.

Ako mi npr. u natalnoj karti stoji da ću završiti fakultet ispada da ću ga završiti na ovaj ili onaj način ne moram se nešto previše truditi.
To sve me podseća na onu priču zašto je Bog rešio da ljudi više ne znaju čas kada će umreti.

Greška! I tvoje ponašanje ( trudićeš se ) je predodređeno, jer ti je recimo imaš dobre aspekte koji kažu da si vredna i-ili inteligentna. Ne biraš da ćeš se truditi...

ne znam o tome mnogo, slusala sam Majkla Njutna, on vise govori o tom putu dusa IZMEDJU zivota... mislim da svaki covjek ponaosob osjeca i dozivljava SMISAO razlicito.
Najvise nas tezi duhovnom miru. Savremena globalizacija i kultura kapitalizma njeguje nesto potpuno suprotno... Postoje ljudi koji vole da uce i oni ce reci da je smisao zivota u napredovanju i ucenju...nego to je nova tema.

Njegos u Luci Mikrokozmi kaze da ljudskoj zelji nema granice...Smisao je u toj zelji, teznji, htjenju...pokusaju, stremljenju, hodanju, nacinu hodanja putem a ne putu... Ivo Andric- zivot je pozornica, najbolji su oni koji su svoju ulogu najbolje odigrali a ne oni koji dobiju najbolju ulogu....

:D pogubih se...o cemu mi ono pricamo?! ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back