ASTRO CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije pica jer onda to vise nije pizza i ja se onda izlomi razmisljajuci na sta si tacno mislila.
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

- - - - - - - - - -

Ma **** gorusica od vrelog testa pa sta god da utrpas.
joj - ko zna od ČEGA je ono meso
ili ako je koliko toliko jestivo - a onda ga ima u tragovima

- - - - - - - - - -

Код нас се појавила пита са еурокремом. :eek:

Нисам још пробала па нзм какво је.
jest - to je pizza sa eurokremom
ma neka hvala
ima lepo palačinke ili kroasani sa eurokremom
kakva pizza kakvi bakrači

e ja napravila pitu sa filom od feta sira, praziluka i tikvica
i prelila jajima sa kiselim mlekom
i odozgo susam:zkez:

Njam njam.

Ja sam pravio neko čudo, ljućkasto. piletina, paprika, soja sos, cherry paradajz, so, biber i ljuta tucana paprika (trunka samo, pošto je dosta jaka), i to u wok-u. Stavio sam trunčicu šafrana, pa je on dao blago slatkasto-gorak ukus, a miris je izuzetan.

Ali nešto mi tu fali, a ne mogu da provalim šta... Tu mi fali neka zelena biljčica.

ovo je klasični BG burek u artiji
images

- - - - - - - - - -

Njam njam.

Ja sam pravio neko čudo, ljućkasto. piletina, paprika, soja sos, cherry paradajz, so, biber i ljuta tucana paprika (trunka samo, pošto je dosta jaka), i to u wok-u. Stavio sam trunčicu šafrana, pa je on dao blago slatkasto-gorak ukus, a miris je izuzetan.

Ali nešto mi tu fali, a ne mogu da provalim šta... Tu mi fali neka zelena biljčica.
bosiljak

- - - - - - - - - -

BUREK CONECTING PEOPLE:heart:

Мислиш кромпируша? :mrgreen:

- - - - - - - - -

Која је разлика између то троје? :zcepanje:

Aha, tu sam te čekao :cool: Godinama sam ovo istraživao.

Gibanica se pravi isključivo od tankih kora i to postoje dve verzije. Prva je kajmak, druga je sir. Sir mora biti star (tvrd, kiselkast, slan, lako se drobi). Pomeša se sa jajima i malo mleka, te se gibanica pravi tako što se ređa u četvrtast pleh, najčešće po pet slojeva u rolni. Tokom pečenja se poliva kiselom vodom. Seče se na kockaste delove.
http://i237.photobucket.com/albums/ff288/summerfun2005/gibanica-1.jpg

Pita od sira se mesi, dakle potrebno je testo koje se pravi od mešavine pšeničnog i kukuruznog brašna. Pita na kraju bude nešto nalik česnici za Božić, samo krupnija i jačeg mirisa i ukusa. Seče se na trouglove.
http://cookingthebooks.typepad.com/.a/6a00e54f08c4bd88340105354944a7970c-pi

Sirnica se isključivo uvija u krug i pravi od debljih kora, slično bureku, a preliva se jajima i sirom odozgo. Prava sirnica se dakle samo polije sirom, u suprotnom se pravi kao piroška u puno ulja. Sirnica se jede viljuškom i nožem jer je veoma masna.
http://tuzlanski.ba/wp-content/uploads/2014/07/domaca-sirnica1.jpg
:mrgreen:

-----------

Edit : BOSILJAK! Al, nije.Paradajz je već sladunjav, pa onda bosiljak samo pravi pometnju... Neka druga zelena biljčica. Nešto što daje oštar kiselkast ukus.

Ало, какав бурек са печуркама. Мислиш пита са гљивама. Бурек је са месом. :rtfm: :rotf:

:lol: baš sam to htela da kažem. Mislim ne kod nas, kod nas je burek sve i svašta, i onaj s eurokremom i plazmom :eek: :lol:

e ja napravila pitu sa filom od feta sira, praziluka i tikvica
i prelila jajima sa kiselim mlekom
i odozgo susam:zkez:

pipkave su te tikvice jer puste vodu, šta si radila s njima?

ja stavljam susam na svaku pitu skoro, i na proju

- - - - - - - - - -

N3W a šta ćemo sa gužvarom, gde da je udenemo :zcepanje:

U urbane studije. U suštini gužvara je varijacija gibanice :mrgreen:

I ja tako kažem ljudima da je Sarma samo jedna i da ime ništa ne znači (uviti, saviti, urolati), pa opet imamo sarmu sa zeljem, sa slaninom, bez slanine, posnu sarmu, sarmu od spanaća... I onda kažemo ''To su u stvari doneli turci'', a Turci nikad kiseo kupus videli nisu. :lol:

BOSILJAK! Al, nije.Paradajz je već sladunjav, pa onda bosiljak samo pravi pometnju... Neka druga zelena biljčica. Nešto što daje oštar kiselkast ukus.
bosiljak + paradajz - to su srca dva:heart::heart:
i svaki Astrolog kuvar to zna:mrgreen:
- - - - - - - - - -

MR GREEN -EUREKA!!!!!!!
iseckaj kisele krastavčiće na najsitnije kockice

- - - - - - - - - -

:lol: baš sam to htela da kažem. Mislim ne kod nas, kod nas je burek sve i svašta, i onaj s eurokremom i plazmom :eek: :lol:

pipkave su te tikvice jer puste vodu, šta si radila s njima?

ja stavljam susam na svaku pitu skoro, i na proju

- - - - - - - - - -

N3W a šta ćemo sa gužvarom, gde da je udenemo :zcepanje:
de si Elleonora
tvoja pizza je zakon
baš danas razmišljam sa čežnjom o njoj
elem, tikvice se naribaju, stave u cediljku i posole
ostave se pola čuke da puste vodu
male tajne velikih majstora kuhinje

Naravno da se nismo šalili, čitam natpise po pekarama :zcepanje:

elem, tikvice se naribaju, stave u cediljku i posole
ostave se pola čuke da puste vodu
male tajne velikih majstora kuhinje
na to sam mislila :p
znam da se pre toga ostavljaju da puste vodu (kao i patlidžan pre pohovanja, što ja ne radim pa ni ne znam proces)
samo nisam znala kako tačno, uglavnom rendanje je u pitanju, to mi je bilo bitno :D

Naravno da se nismo šalili, čitam natpise po pekarama :zcepanje:

na to sam mislila :p
znam da se pre toga ostavljaju da puste vodu (kao i patlidžan pre pohovanja, što ja ne radim pa ni ne znam proces)
samo nisam znala kako tačno, uglavnom rendanje je u pitanju, to mi je bilo bitno :D
sad trčim u apoteku da mi ne zatvore- a ako uspem- uzdržaću se da ne kupim 250 sa sirom
a tri pekare prolazim
tantalove muke

preko leba oćeš pogače, šta bi s pitom s tikvicama :lol:
meni je to lepše od bureka sa sirom

Izdrži, budi karakter :mrgreen:

Kad smo već kod bureka Grci imaju onaj sladak burek kojeg su naši krstili u tanku krempitu :rotf:

preko leba oćeš pogače, šta bi s pitom s tikvicama :lol:
meni je to lepše od bureka sa sirom

Izdrži, budi karakter :mrgreen:

Kad smo već kod bureka Grci imaju onaj sladak burek kojeg su naši krstili u tanku krempitu :rotf:
šmrc
nisam precizirala KAD sam pravila pitu
juče je izedena do poslednje mrvice
:(
vratila sam se
nisam kupila burek
stoik
Spartanac
e da mi je i u drugim stvarima taj karakter:(

pa veče je ... u ovoj vremenskoj zoni :lol:

to je i Madona jednom rekla, nešto u stilu - svi misle da sam opsednuta seksom a za mene nema boljeg provoda u krevetu od čitanja dobre knjige, je l' taj fazon :zcepanje:

pa veče je ... u ovoj vremenskoj zoni :lol:

to je i Madona jednom rekla, nešto u stilu - svi misle da sam opsednuta seksom a za mene nema boljeg provoda u krevetu od čitanja dobre knjige, je l' taj fazon :zcepanje:
citiraću jednog astrologa za moju Veneru u Jarcu:
''Sa njom je bolje raditi matematiku nego imati sex'':mrgreen:
sreća pa ne znam matematiku:cool:
a i vade me moji škorpionski momenti -Lilith u Škorpiji:zper:, Sunce na Antaresu, Mars u 1. i Pluton u VIII
nego imam zaheban ukus:(

Poslednja izmena:
matematika je VE u Devici, šta za nju tek reći :lol: (mislim u kontekstu ovoga o čemu pričamo, nije inače matematika VE u Devici niti ima veze VE s tim)
VE u Jarcu je još gora :rotf: mislim, knjiški, inače zavisi od mnogo čega

matematika je VE u Devici, šta za nju tek reći :lol: (mislim u kontekstu ovoga o čemu pričamo, nije inače matematika VE u Devici niti ima veze VE s tim)
VE u Jarcu je još gora :rotf: mislim, knjiški, inače zavisi od mnogo čega
ja imam retro merkur u Strelcu
nemam kliker ja za one formule i karakuke
al zato sam i svirala, i pisala osim što crtam i dizajniram

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back