ASTRO CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne popravlja, naprotv... spušta niz tobogan
više ič ne popravljam, samo me stigne duplo.

nego je ovde mirno... zato sam došla.
Ima jedna Tarot karta, Obešen čovek - mislim da ti nije izlazio do sada
koji osim žrtvovanja, znači da je u određenoj situaciji baš tako najbolje, još malo pogurati ka dnu
jer tek onda može da se odupre nogama i ponovo krene ka površini
Inače ta karta predstavlja i Odina koji je tako visio obešen za noge o sveti Jasen Igdrasil, i ččak žrtvovao oko, da bi saznao tajnu Runa...

B....uradila sam ono....samo zbog TEBE....i brineš me....:(
a muž misli da sam POTPUNO poludela - evo ga sedi pored mene:zcepanje:i sve čuje
ali nisam ni znala da ona ima balade

- - - - - - - - - -

meni je uvek bolje kada si dozvolim da dotaknem dno, posle se uvek dignem ko nova.
ako potiskujem ne valja...
izađe mi često u posl vreme na onom mejl tarotu... :lol:
i kočije
Kočije su dobre ako nisu naopake, predskazuju trijumf

samo ovu njenu slušam... u nuždi.
brinem i ja za sebe u onim kratkim intervalima kada me zabole q za istu... :lol:

- - - - - - - - - -

ok, ovde ide kombinovano tumačenje tri karte, pa ako su recimo mesec i kočije, ne valja, znači zavisno i od druge karte...

samo ovu njenu slušam... u nuždi.
brinem i ja za sebe u onim kratkim intervalima kada me zabole q za istu... :lol:

- - - - - - - - - -

ok, ovde ide kombinovano tumačenje tri karte, pa ako su recimo mesec i kočije, ne valja, znači zavisno i od druge karte...
ne brinem ja zbog tvog izbora muzike u smislu vrste, to je tvoja stvar
nego zbog teksta
Mesec jeste loša karta, i normalno i naopako, a kažu da loše karte umanjuju pozitivu naredne, al samo u slučaju da je Mesec posle Kočije u obrnutom slučaju je dobro

- - - - - - - - - -

bice 100 okruglo :eek:
ih to je bilo pre dvesta godina:zcepanje:

ne brinem ja zbog tvog izbora muzike u smislu vrste, to je tvoja stvar
nego zbog teksta
Mesec jeste loša karta, i normalno i naopako, a kažu da loše karte umanjuju pozitivu naredne, al samo u slučaju da je Mesec posle Kočije u obrnutom slučaju je dobro

- - - - - - - - - -

ih to je bilo pre dvesta godina:zcepanje:

gde ima da se kupe te karte?

gde ima da se kupe te karte?
svuda u Evropi
sigurno može i preko neta, samo treba imati onu karticu za plaćanje
kreću se cene od 30 do 50 evra
a verujem da može da se nađe i preko Limunda ili nečeg sličnog
ih koliko sam ja Tarota poklonila, da sam te ranije upoznala...jer kažu da je najbolje dobiti Tarot na poklon ili ga birati ko ja u radnji specijalizovanoj za Tarot gde sam među stotinama špilova izabrala ovaj moj koji sam i tebi otvarala
poslednji je bio Kroulijev, nismo se ukačili
sad su mi ostala samo dva - onaj koji vekovima koristim i onaj koji sam nacrtala

dobro, da znam... :lol:
ima i neki ciganjski... :huh:
Pa jedna od legendi o nastanku Tarota je da su ga Romi doneli
Moguće je da su ga oni SAČUVALI jer im je u krvi sklad sa prirodom samim tim i razna proricanja
ali definitivno nije njihovog porekla zbog jasne staroegipatske simbolike koja je ostala na mnogim kartama
no danas postoji više HILJADA verzija Tarota, i mnoge potpuno odudaraju od autentičnih simbola
a treba uzeti neki sa klasičnim slikama jer je upravo u tome poenta - zovu ga ''filozofska mašina''- da se kroz tu simboliku uči
je nije za džabe što je npr, nulta to jest prva karta ''Luda'' baš tako predstvaljena
Luda je jer nema iskustva
pa zablejan za leptirom korača u provaliju
predstvavlja tek rođeno deta ili Adepta koji je tek zakoračio na stazu
leptir predstvalja slatku iluziju...itd....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back