Astralna projekcija

Ovako: imam tu nocnu moru koja se ponavlja i obicno sanjam okruzenje gde spavam tjsobu sve onako bas isto ali nikako ne mogu da se pomerim iz kreveta tj da mrdnem dok se odjednom cuju neki zvuci mumlanje i odjednom dodje neki crni lik koji trepti i stoji pored mene i skace i dere se i odjednom skoci kod mene u kreveti i pocne da ulazi u mene i tu osetim neko peckanje uplasim se jer ne mogu ni da mrdnem, nista i probudim se...I kad pomislim da je gotovo da sam se probudio ono opet nekoliko puta dok se skroz ne uspanicim i prbudim stvarno ili dok neko ne dodje u moju ssobu da me probudi!
Taj san sanjam gotovo citav zivot sto me je nateralo da istrazujem po ovakvim forumima, pocnem da verujem, u srednjoj sam zbog toga isao na veronauku, poceo da verujem u boga itd...

E sad ovo sto mi se zadnje desilo je bilo neverovatno!!!
Lego sam da odspavam malo popodne posle posla i odjednom sam se osecao cudno, tj vec sam zaspao i hteo sam da se dignem iz kreveta ali nisam mogo da mrdnem opet!Pomislio sam o ne sad ce opet ovaj da napadne ali nema ga...Ukapirao sam da sanjam i pokusavao da se probudim i da se pomaknem iz kreveta ali nisam mogo!Soba je bila blago osvetljena nije ni bilo suvise mracno a ni suvise svetla bilo je dovoljno da se sve vidi i odjednom sam uspeo nekako da se dignem...
Nisam gledao nazad vec sam odmah krenuo ka vratim d a idem u wc da se umijem jer sam u tom trenutku pomislio da sam budan...I kad sam stigao do vrata sobe odjednom nisam mogao da ih otvorim ruka mi je jednostavno prosla kroz kvaku i dok je prolazila osetio sam blage trnce...Uplasio sam se i krenuo sam kroz vrata i osetio trnce po citavom telu i dok sam prolazio kroz njih u glavi sam cuo neko brundanje struje kao kod dalekovoda ali mnogo jace i opet sam se nasao u krevetu nepomicno!!!Odjednom se otvaraju vrata i moj brat ulazi u sobu uzima iz ormara peskir dok se ja derem onako nepomicno zovem ga ej eje pomogni mi cujes li ej ej on nista jednostavno je izaso i zatvorio vrata!!!Ostao sam da leim nepomicno i bio sam bas u soku i u panici!Nekako sam uspeo da se smirim psle nekoliko minuta i pokusavao da se dignem opet!!!Skroz sam se preznojio i nekako sam uspeo da pokrenem ruke!!!Pogledao sam ih i video ih malo cudno, bile su nekako providne i pogledao dole i video one koje miruju tj one koje su deo mene koje sam jos uvek osecao u tom trenutku a ipak sam pokretao one druge koje su prozirne!Osecaj je bio cudan i pousao sam da ih sastavim i ova ruka je ladno prosla kroz drugu i opet sam osetio tu struju to peckanje i poceo sam da ustajem i nastala je takva buka neko jako brundanje struje i konacno sam se probudio sav znojan i uplasen!!!
Otiso sam odmah u wc umo se i uso kod brata u sobu i pitao ga da li si bio pre par minuta u moju sobu za peskir i on je rekao "da, da li sam te probudio" ja sam rekao ne nista i izaso i seo u dvoriste da se povratim!!!Dok sam sedeo jos uvek sam mogao da osetim ono peckanje onu blagu stuju i onaj zvuk koji je zujao...

Mislim da sam doziveo nesto sasvim posebno, osecaj je bio neopisiv pa sad da li je to bila ap ili samo luda nocna mora neki lucidan san ne znam, nisam siguran mozda gresim ali verovatno je 90% bilo nesto vrlo neobicno sto je u meni pojacalo neku veru da dusa i ap postoji i opet kazem da nisam bas siguran ali kao sto rekoh otprilike 90% sam siguran a ova 10% jos uvek mi nedaju mira!!!

Haha uzivao sam citajuci ovaj post ovo je pravi skolski primer astralne projekcije. Mumlanje negativnih likova u sobi, zujanje, cudan elektricitet u telu, telo prolazi kroz objekte... ovo sam sve i ja iskusio i nema sta da brinemo burazeru zdravi smo ko dren! :ok:

Proslu nedelju sam opet imao neko iskustvo, lezao sam u krevet i opet nisam mogao da se dignem i sve je izgledalo u sobi isto bas kao sto treba, komp upaljen... i odjednom sam skupio skupio svu snagu sto imam da ustanem i uspravio sam se do pola i tu tako se zaglavio ni napred ni nazad i ispod kreveta je poceo da se izdize neki crni kais, mislim da je bilo nesto u obliku kaisa i krenulo prema mene i tu sam se uplasio i probudio se konacno

Treba mi pomoc, mojoj drugarici se nesto desilo...
Prvi put se desilo da mene neka moja drugarica pita nesto ozbiljno o Ap-u, i da me saslusa sve, bez i malo sumnje...ona cak kaze da moze da tvrdi da to nije san, jer joj je bilo toliko realno, svesno...ma da, nema sumnje da je to san..
Ovako :
Legla je da spava, oko pola 4 ujutru...pre nego sto je u'vatio san, cula je korake neke po kuci, podigla se iz kreveta, ali nije cula nista...i tako nekoliko puta...i onda je opet legle, pa je cula svoju mini liniju, koja se pokvarila pre neki dan...cula je ono pink radio i reklame kako krecu...gledala je iz kreveta mini liniju i videla je da je ugasena.. i opet je cula korake, i tu ustala upalila svetlo i gledala...nista nije bilo...
..i posto joj se mnoogo spavalo vratila se u krevet, krenuo san da je 'vata, i samo joj je utrnulo celo telo (paraliza) kaze trnci svuda,ne moze da se pomeri, sve to vec vidjeno..i sve to dok je pricala ja sam se smeskala, iz fazona vidis da je ap moguc, ali onda mi je rekla da je opet cula te korake ( ne znam da li vam se nekada desilo, dok ste u tom stanju sna, a ne znate sta vas ceka kada ustanete iz kreveta, stvara se ogroman strah koji istripuje svasta pored vas..nije ni bitno) u svakom slucaju nasla su se tri oblika,lika oko nje i poceli su da je dizu, izgovarajuci neke reci sa Na,Ra ...nije mogla nista drugo da po'vata...ona se nekako trgla i naravno izletela iz sobe, i kod mame, plakala je (sto je cudno za nju, inace ima i 19 godina, msm nije bas mala) i cula je zujanje u usima, i pitala mamu da li cuje..popalila je svetla po kuci, i zujanje se sve manje culo, pa je i nestalo...
Kada si pod takvim sokom, stvarno svasta pomislis, iskreno ..ona je pomislila da su to vanzemaljci, koliko god zvucalo glupo i smesno, njoj se to toliko realno desilo, toliko je bila uplasena...ja sam se zgranula....desavale su se meni svakakve nebuloze, ali ovo stvarno nije...
Tesila sam je stvarima da je to samo san, da ako se opet pojave, da moze da se izbrani od njih ako ih otera..pricala sam joj o patuljcima,energetskim vampirima..o svemu sto sam citala, ili bar cula negde..u sta nisam ni ja sama sigurna...
Ako neko zna nesto vise o tome, molila bih ga da mi javi...jer nisam videla tu drugaricu nikada ozbiljniju dok je pricala o tome...

Procitaj moja nekoliko zadnja posta, i meni se tako isto bas cesto desava samo kod mne ne dolaze 3 nego samo jedan i pokusava da udje u mene, imam bas slican slucaj kao dvoja drugarica i za sad nije se meni nista strasno deslio sem toga sto se malo izcimas uplasis neki put a posle nekoliko ponavljanja strah je sve manji sem ako se umedjuvremenu neka desavanja ne izmene...
Meni se to jako dugo desava i uvek se malo izcimam ali vec sam poceo da uspostavljam kontrolu...

uspravio sam se do pola i tu tako se zaglavio ni napred ni nazad

To se i meni desavalo. Podignem se do struka a noge ne mogu da dignem, a jednom mi se desilo i obrnuto kao da me je nesto povuklo za noge iz kreveta ali opet gornji deo tela ne mogu da podignem. Cisto da ne bude zabune za citaoce pricamo o astralnom telu. :)
Po mom iskustvu kad se ovakvo zaglavljivanje desi ili kad je iskustvo generalno mutno i imam slabu kontrolu nad telom to ima veze sa psiho-fizickim stanjem koji izgradim u toku dana. Ako sam u toku dana bio rastrojen, dekoncentrisan ili jednostavno legnem umoran a desi se projekcija onda projekcija bude tako nikakva. Vise bude astralno valjanje po krevetu nego projekcija :)

Ja sam bio u nekom polu snu i "sanjao" sam da ce nas maja ili marta potrefiti neki zemljotres.. Toliko je stvarno bilo.. Kao da sam imao listu datuma ispred ociju i biram sta cu da vidim.. Ne znam da opisem sta je i kako je .. I da li je ap uopste bio.. znam da sam video zemljotres na neki datum m.. :) al ne verujem da ce ista biti od toga. samo sam zeleo da podelim sa vama..

Procitaj moja nekoliko zadnja posta, i meni se tako isto bas cesto desava samo kod mne ne dolaze 3 nego samo jedan i pokusava da udje u mene, imam bas slican slucaj kao dvoja drugarica i za sad nije se meni nista strasno deslio sem toga sto se malo izcimas uplasis neki put a posle nekoliko ponavljanja strah je sve manji sem ako se umedjuvremenu neka desavanja ne izmene...
Meni se to jako dugo desava i uvek se malo izcimam ali vec sam poceo da uspostavljam kontrolu...
Da, procitala sam...jooj, samo da se meni ne desi nista slicno :D :D ...bar sada veruje u ap, ako nista drugo...
Ipak kada dozivis licno fazu kada si u snu, i kada si budan, promeni ti mnogo pogleda na te "cudne stvari" ....msm da niko ne moze da me ubedi da ap ne postoji, da je to baljezganje :D
...samo zbog tih mojih iskustava :)))

E slatko se nasmejah...u sta sve ljudi veruju i pridaju znacaju.
Evo nesto zanimljivo za vas astralne projektante :)
U Dalmaciji postoji narodno verovanje koje je i dan danas aktuelno da nocu napadaju "MORE"
Sta su MORE, ne to nije Jadransko More, niti ima veze sa vodom, to su odredjene osobe koje piju krv, uglavnom napadaju zene i decu.
E sad kako one to rade, obicno to rade nocu dok vi spavate i kad vas napadne mora vi ne mozete da se probudite, tj sanjate uglavnom ruzan san i dozivate u pomoc.
Verovatno ce te primetiti da sama rec MORE je uzeta verovatno iz naziva nocne more ili ruzni sni.
Najzanimljiviji su dokazi da vas je MORA napala, dokazi su tvrde bradavice kod dece u odredjenom dobu, posto po verovanju More piju krv iskljucivo preko bradavica.
Ako neko od vas obrati paznju kako nastaju tvrde bradavice videce da je to deo hormonskog uticaja u odredjenom periodu razvoja osobe, tj svi su morali proci kroz taj period.
Obrana od MORA je jako zanimljiva, a krece se od tog da cete stavit noz pod jastuk, viljusku ili kais, zasto to pomaze niko ne zna ali svakako pomaze :)
MORA se pretvara u muvu i ulazi kroz kljucaonicu ili bilo kakvu pukotinu, sto znaci poseduje vasu astralnu projekciju ili jos bolje uzima avatar :)
Ako uhvatite MORU ne smete jako niti slabo da stisnete saku, jer ako jako stisnete ona ce se iz nekog razloga izvuci isto tako ce biti i ako slabo stisnete.
Naravno postoje osobe koje su uhvatile MORU, te osobe su seoski heroji ali uglavnom su jako stisli saku pa je MORA pobegla te s'toga nisu uspeli da je prikazu ostalim vernicima.
Da ne duzim, od vekova ljudi prepisuju nekoj vecoj sili za sve ono sto ne umeju da objasne itd...
Da bi ste bili u mogucnosti izvrsiti Astralnu projekciju mora da postoji duh ili dusa, jedno osnovno pitanje, sta je to dusa?
Kako to da se dusa menja sa fizickim uticajem na osobu i ako ona nije fizicka, tipa svako ostecenje mozga utice na to da se osoba iz korena menja pa cak se menja i onaj dusevni karakter koji ne bi trebao da ima veze sa fizickim ostecenjima.
Vecinu ljudi uzasava cinjenica da je zivot i smisao coveka toliko prost, da sami traze utehu i izmisljaju stvari kako bi dosli do zakljucka da je ipak sve ima neku vecu bit ili ulogu...
Izvinjavam se na mogucim greskama u kucanju jer samo sto nisam zaspao u trenu dok ovo pisem, cim legnem cu da upadnem u Astralnu projekciju :)

Nemoj tako, "slatko se nasmejah" , jer onda napravis nekog budalom, ko je citao, pokusavao sve to ...kao npr. ja :DD ...i nemoj da okolises, tvoj zakljucak je ??? Astralna projekcija je glupost, ili ipak ima nesto u njoj..??.. i zar nije lepse davati znacaj zivotu?..i ne mislim da je Ap nesto wooowhh...vec nesto prirodno...drugo stanje svesti...zanimljivo ...a ne mislim da su to neke sile, paranormalne stvari, moc neka ... ne treba povrsno gledati na zivot...Postavicu dole jedan post koji je neverovatno dobar...nema veze sa Ap-om, ali je vrhunska stvar...

Nalazimo se negde blizu usca Amazona.
Leptir se ritualno razmase krilima. Vreme je i sezona parenja, pa je njihov let i mahanje krilima poput plesa.
Posto je mahnuo oko 4 hiljade puta za sat vremena, njegova se temperatura stoga povecala za 0,00002 stepena Celzijusa.
Taj neznatni povecaj temperature i lucenje hormona inspirisali su i ostale leptire da zapocnu ples.
Nekoliko miliona leptira, vecma u blizini delte, sada plese.
Recimo da takvih leptira ima 5 miliona.
Tri miliona se ugreju onoliko koliko rekosmo da se ugrejao prvi ( pamtimo broj 60 ).
Milion se ugreje duplo manje ( 20 ).
Milion se ugreje za 0,00003 stepena ( 30 ).
To bi znacilo da, ako bismo sve to prebacili na jednog leptira, on bi se ugrejao za 110 stepeni. To naravno nije moguce.
Ali nam daje primer za koliko se povecala temperatura svih leptira. I ne treba izvlaciti aritmeticku sredinu iz toga, prosto zato sto se svaki leptir grejao individualno, dakle nije svoju temperaturu predao masi svih 5 miliona leptira a on ostao obicna celija. Ta masa usijanih leptira ce u vazduh emitovati mozda jedan deset-hiljaditi deo te temperature. Znaci 0,011 stepeni Celzijusa. Za sat vremena.
0,264 stepeni za dan.
Neka im period parenja traje (svaki leptir zivi dan ili nekoliko dana, tako da oni cim se iz larvi pretvore u leptire odmah pocinju da se pare, i svakog dana novi izlegli leptiri rade to isto) oko 20 dana (to je bukvalno 20 generacija leptira, kada jedni lepecu krilima i tako rasprsuju hormone i pare se, oni od pre dva dana su vec uveliko mrtvi). Za tih dvadeset dana podici ce temperaturu vazduha za 5,28 stepeni Celzijusa. Prirodnim hladjenjem ce se izgubiti vecina te energije (vecernje blago zahladnjenje i zakon entropije, uostalom). Mozda ce se odrzati 1,5 stepeni od tih 5,28.
Imamo brdo od miliona i miliona mrtvih leptira koji ostaju posle svakog dana parenja.
Neke Amazon nosi prema delti.
Ptice sa delte pocinju da se hrane istima, i dolaze uz reku po ostatak.
Deset hiljada ptica jedne vrste, letenjem u tom smeru i sabranim mahanjem svojim krilima uticu na vazdusne struje iznad same reke. U pocetku neznatno, ali posle se uticaj povecava. Za pocetak, preusmerice ih da idu uzvodno (vazduh, idiote, ne vodu).
Ptice koje jedu mrtve leptire i ponekog zivog pojacavaju svoju aktivnost. Druge grabljivice se takodje masovno okupljaju da jedu ptice. Njih sve cekaju krokodili, vrebajuci u vodi.
Za dvadeset dana verovatno ce ugrejati vazduh tog podrucja za oko 15 stepeni.
Posto su se pojacala i strujanja i brze se gubi energija, ocuvace se mozda jos 1 stepen koji cemo dodati opstoj temperaturi vazduha na toj lokaciji (jer se ipak ne rasprsuje sva energija toliko brzo, to jest gubljenje energije se postepeno usporava - pokusajte da zaledite kljucalu vodu i pratite kako joj opada temperatura, shvaticete o cemu pricam... i zato i ostaje manja kolicina toplote, jer se veca temperatura brze gubi).
Znaci, cuvamo 2,5 stepena za sada.
Zaokruzicemo na porast od 3 stepena, racunajuci da se zivotinje love i prikazuju veliku fizicku aktivnost i inace tokom godine, bez obzira na to sto je sada pojacana.
Posto su jele leptire pune hormona, automatski i pticama pocinje sezona parenja (tako se i redjaju sezone parenja kod razlicitih vrsta a uvek u slicno doba svuda na planeti). Svim ostalim vrstama okupljenim tuda takodje. Uzmimo u obzir da te vrste, osim eventualnog ritualnog plesa, takodje greju sebe i samim tim okolinu time sto se:
a) tuku oko partnera
b) seksom.
Sve vrste podici ce temperaturu vazduha za ukupno 20 stepeni.
Ostace recimo oko 1 stepen.
Znaci imamo porast temperature vazduha za 4 stepena.
Na kraju tog meseca sve ptice se sele od delte prema gornjim tokovima Amazona.
Seoba svih tih vrsta ce napraviti veoma, veoma blago komesanje vazduha, ali dovoljno jako da ga pokrene u istom smeru, to jest uzvodno.
Prirodno, zbog pocetka letnjeg perioda (jer se te stvari odvijaju tada), temperatura ce se podizati i za 15 stepeni.
Od toga mozemo da "sacuvamo" opet recimo jedan stepen. Dovoljno je, kazem vam.
[Da ne pravimo sada preciznu racunicu, nece biti kraja, samo vam izlazem hipotezu]
Znaci imamo porast temperature vazduha za 5 stepeni sada.
Uzmimo u obzir da je padala kisa oko 20 puta za svo to vreme. Ne bi "skinula" vise od dva stepena, jer Amazonska prasuma dosta dobro akumulira toplotu.
Znaci, porast stalne temperature (varijacije na temu povremenih zahladnjenja i otopljenja ne racunamo, nego samo ono za koliko se pomera prosek, to jest kao kada bismo imali brojevnu pravu na kojoj pomeramo koordnatni pocetak) jeste ipak 3 stepena.
Kroz Amazoniju ne duva vetar. Ne kroz takvu dzunglu.
Ne duva stvarno. To je podrucje sa najmanje vetra na planeti.
Znaci da primarno strujanje koje imamo ide uzvodno, izazvano gluposcu kao sto je selidba ptica koje potiskuju vazduh u tom smeru. Neznatno je, ali ipak postojece.
[Da su u pitanju lastavice, one bi potiskivale vazduh u suprotnom smeru prilikom leta, to jest unazad... ali nisu lastavice]
Sto znaci sledece:
temperatura vazduha koja se podigla za 3 stepena ugrejace samu vodu (njena stalna temperatura je odrzivija nego ona vazdusna, naravno) za pola stepena.
Pola stepena Celzijusa u bilo kom moru ili Amazonu dovoljno je da dovede do disbalansa vazdusnog pritiska.
I kao sto grejanje obale Afrike za pola stepena izaziva tornado na Floridi, tako ovde imamo:
1) iza izvorista Amazona, u Boliviji ili Peruu ili Ekvadoru, jak pad vazdusnog pritiska;
2) nastaje veoma jaka oluja sa ove strane Anda - to je inace na samom kraju leta, mozda i u jesen (a posto je rec o juznoj polulopti, to je negde u februaru ili martu);
3) to automatski znaci promenu vazdusnog pritiska sa druge, to jest okeanske strane Anda;
4) to moze, a ne mora, uzrokovati da se obala Tihog Okeana ugreje za polovinu stepena Celzijusa, ili cak za ceo jedan stepen;
5) pocinjemo.
U Aziji krece monsunska sezona, bez koje istocna Azija ne bi mogla da opstane. Cetiri meseca kasnije, kada njima pocinje leto (jer su oni na severnoj polulopti)
Uragan spici Okeaniju, Polineziju, te krajeve.
Tajfun u Japanu.
Lancana reakcija, takoreci.
Sto objasnjava da cak i Teorija Haosa nije nista drugo do teorija jakog uzrocno-posledicnog reda.
Sto znaci da leptir MOZE da izazove uragan. I to jedan, rekli smo na pocetku da pocinje od jednog leptira koji oseti nagon za parenjem.
Sto znaci da se cak i haoticne stvari desavaju sa razlogom.
Sto implicira da su ateisti ipak glupi ljudi, ne zato sto ne veruju (jer verovati i nije nuzno neophodno), vec zato sto tvrde da su stvari slucajne, iako nisu.

Pozdrav svima od Boga.
A taj sam Ja.

R. A.
(i inicijal dokazuje isto)
2010.

Nemoj tako, "slatko se nasmejah" , jer onda napravis nekog budalom, ko je citao, pokusavao sve to ...kao npr. ja :DD ...i nemoj da okolises, tvoj zakljucak je ??? Astralna projekcija je glupost, ili ipak ima nesto u njoj..??.. i zar nije lepse davati znacaj zivotu?..i ne mislim da je Ap nesto wooowhh...vec nesto prirodno...drugo stanje svesti...zanimljivo ...a ne mislim da su to neke sile, paranormalne stvari, moc neka ... ne treba povrsno gledati na zivot...Postavicu dole jedan post koji je neverovatno dobar...nema veze sa Ap-om, ali je vrhunska stvar...

Ne zanosi se sa svim sto procitas, ako pravim nekog budalom onda pravim i sebe jer i ja sam nekad kao i vecina ljudi u tvojim godinama,
(smatram po nicku koje si god) gutao i citavo takva gradiva, pokusavao sve i svasta.
Sa vremenom ces biti sve informisaniji i na sve gledati sa rezervom, naravno neki ljudi do kraja zivota ostanu da zive sa nekim svojim zanosom da su otkrili nesto drugacije od svih, ne bih da komentarisem takve ljude..
Jedan sam od onih koji je procitao knjiga i knjiga na takve teme, pokusavao sve i svasta i sebe lagao da sam i uspevao u tom.
Posle svega vidjenog i procitatog mogu da kazem da Astralna projekcija postoji koliko i super heroji iz Marvelovih crtica.
To su vam kao Kineski filmovi, gde su oni najbolji macevaoci, borci koji poseduju fantasticne borilacke vestine ali van filma sve ostaje na onom vidjeno samo na filmu!
Dovoljno je pogledati Ultimate fight pa da se vidi koliko nisu dominantni sa svojom kulturom bolirackih vestina i uspostavljanja raznih kontrola nad sopstvenom energijom.
Pa onda vidis madjionicara koji te prosto odusevi da verujes da je to sve stvarno, prava magija i posle se razocaras kad dodjes do saznanja da je sve tako prosto.
Mnogi ljudi ne zele da prihvate da je svet tako prost, da nema nista misticno oko nas, da je sve jedan zakon sa odredjenim ali ipak kontrolisanim odstupanjima.
Takva je i ova tvoja prica dole, koja je naravno vec davno vidjena, ta prica je kao i one price o ljubavi, koje kad se ispricaju ispune telom osecanjem da ti je otkriveno nesto tajno i nesvakidasnje a u stvari je samo jedno Metaforicno delo u rukama iskusnog pisca..
Ne Astralna projekcija ne postoji, ti iznesi ili bilo ko drugi neku cinjenicu a ja cu je cak i sa ovako skromnim znanjem oboriti!

Evo jedna prica i za tebe, mozda si je vec cuo ali ako nisi nadam se da ces izvuci pouku iz nje, radi se o Platonovoj prici iz dela knjige "Drzava"

Zamislimo jednu pećinu koja ima otvor prema soljašnjoj svetlosti i u kojoj od detinjstva žive ljudi u okovima, prinuđeni da uvek gledaju ka unutrašnjem zidu pećine, tako da nikad ne mogu videti Sunčevu svetlost koja dopire spolja. Između tih ljudi i otvora nalazi se vatra, a između njih i vatre nalazi se uzdignuta staza i neki zid, poput zastora. Ovom stazom prolaze ljudi koji nose kipove i likove životinja i drugih predmeta, i to tako da predmeti koje oni nose izviruju preko ivice niskog zida ili zastora. Zatvorenici, stalno okrenuti unutrašnjem zidu pećinu, ne mogu da vide ni jedni druge ni predmete koji se nose iza njih: oni na unutrašnjem zidu pećine vide senke i senke tih predmeta. Oni, dakle, gledaju samo senke. Ovi ljudi u pećini simbolišu većinu čovečanstva koja ostaje samo na nivou nagađanja (εἰκασία), opažajući samo senke stvarnosti, i pritom ne pokazuju nikakvu želju da pobegnu iz svoje tamnice. Ako bi ipak neki odbegli zarobljenik počeo da se privikava na Sunčevu svetlost i da gleda u konkretne stvari, čije je senke ranije jedino poznavao, on bi ljude u pećini video u pravom svetlu, naime kao zatvorenike u okovima obmane.

Nisam cula ( zensko sam ), ali zvuci zanimljivo...
..dobro ako mislis da ap ne postoji, a da li mislis da postoji drugo stanje svesti? Sta ti mislis da je svest? Ne kapiram kako je toliko prosto??? Mozda ispiram mozak glupostima, gledam previse duboko ali kada bih razresila jednu stvar sama sa sobom, bilo bi mnogo lakse...
Mrzim dan kada sam procitala tu glupu recenicu, a to je da je nekada nesto moralo nastati ni iz cega...nemoguce je? Da li je nemoguce...ja se divim svim zakonima univerzuma, tako je savrsen...ali kako je nastao?
...i zasto gledas stvari toliko povrsno ? Po tvom zakljucku zivot nema smisla...?? Zar ne mozes ovako da pogledas na stvari (ako vec nekada nisi, s obzirom da si stariji od mene) :
Ne verujem ni u kakvu vecu silu, verujem u univerzum...On stvara balans, svakodnevno neke stvari uklanja, ubacuje...
Sta cemo univerzumu mi ??? Za sta sluzimo ? Za nesto da, valjda...
Cinjenica je da nismo slucajni...
Sta mislis da sluzimo da umiremo i da se radjamo???
Pricama o ljubavi odavno ne verujem, ne zato sto mi se desilo neko ruzno iskustvo sa tim, nije...i da se desi, nemam sta da brinem kada je sve u mozgu...ali svejedno, ostavljam to iza sebe...
...a ti mi delujes razocarano u zivot..."Svi smo mi vec mrtvi, samo sto se redom sahranjujemo." <-- razlog zbog cega mislim.....

Nisam cula ( zensko sam ), ali zvuci zanimljivo...
..dobro ako mislis da ap ne postoji, a da li mislis da postoji drugo stanje svesti? Sta ti mislis da je svest? Ne kapiram kako je toliko prosto??? Mozda ispiram mozak glupostima, gledam previse duboko ali kada bih razresila jednu stvar sama sa sobom, bilo bi mnogo lakse...
Mrzim dan kada sam procitala tu glupu recenicu, a to je da je nekada nesto moralo nastati ni iz cega...nemoguce je? Da li je nemoguce...ja se divim svim zakonima univerzuma, tako je savrsen...ali kako je nastao?
...i zasto gledas stvari toliko povrsno ? Po tvom zakljucku zivot nema smisla...?? Zar ne mozes ovako da pogledas na stvari (ako vec nekada nisi, s obzirom da si stariji od mene) :
Ne verujem ni u kakvu vecu silu, verujem u univerzum...On stvara balans, svakodnevno neke stvari uklanja, ubacuje...
Sta cemo univerzumu mi ??? Za sta sluzimo ? Za nesto da, valjda...
Cinjenica je da nismo slucajni...
Sta mislis da sluzimo da umiremo i da se radjamo???
Pricama o ljubavi odavno ne verujem, ne zato sto mi se desilo neko ruzno iskustvo sa tim, nije...i da se desi, nemam sta da brinem kada je sve u mozgu...ali svejedno, ostavljam to iza sebe...
...a ti mi delujes razocarano u zivot..."Svi smo mi vec mrtvi, samo sto se redom sahranjujemo." <-- razlog zbog cega mislim.....

Kao prvo nisam ni malo razocaran u zivot, kao sto sam vec naveo trudim se da imam jako realne poglede na zivot, taj moj potpis je jedna susta realnost.
Sto pre prihvatis stvari onakvima kakve jesu lakse ces se nositi sa problemima na koje nailazis.
Ja znam da je lakse coveku da imanigira stvari, da kroz to dobije bolje poglede na sve oko sebe, da ga to tesi kad je sve tako crno,
kada ne moze da pobedi neke svoje strahove onda se nada pomoci od nekog ko je svemocan i ko ce da pobedi strahove umesto njega..
Ljudi prosto od svega previse ocekuju, uzmi za primer tog tvog leptira o kom si pisala, i pogledaj smisao njegovog zivota.
Jel ti kao inferiornije bice vidis neku njegovu bitnu svrhu na ovom svetu, razlog njegovog zivota?
Uzmi za drugi primer jedno belo krvno zrnce iz naseg organizma, ono je skoro pa savrseno, skoro pa svesno, jedan vojnik u tvom telu koji cuva ceo sistem nazvan telo.
Taj vojnik ima svoju svrhu i tu je samo zbog nje, sve i da hoce da shvati razlog tog svog postojanja za njega je to nemoguce, jer je prosto sitan da bi mogao imati pogled na celu sliku onog cemu on sluzi, nadam se da razumes poentu ove uporedbe!
Sto se tice svesti, to je samo stanje mozga koje razume da mi postojimo i nista vise, sutra ce se napraviti masine koje ce verovatno isto tako biti svesne svog postojanja, sa svescu ce verovatno doci i emocije, tako da ce biti stvoreno jedno sasvim novo zivo bice samo u drugoj formi i na drugacijoj osnovi.
Mozda ce i to bice traziti svrhu, ali jedina njegova svrha je da nam sluzi, nece biti stvoreno njega radi nego radi nas.
U pravu si da je sve stvoreno sa nekom svrhom, ali ta svrha verovano nije da bi mi imali koristi od nje, no to sam vec pokusao objasniti sa belim krvnim zrncem.
Sad smo se vec dotakli opsirne teme...

Izvini ako sam te uvredila time da si se razocarao u zivot, jednostavno si mi tako delovao...
Dobro, neka je opsirno, ...Treba biti opsirno da bi se shvatilo...
Naravno da ocekujem nesto, mozda ne kapiram da je to previse...
Rodjena sam da bih radila za svoju neku buducu decu i da bih crkla posle, i nista.....prekid....
'ajde nauci me (nisam ironicna) , dokazi mi jos da si u pravu...da to sto ti pricas i tvrdis o postojanju ili o nepostojanju Astralne p...nemam svoje misljenje...tvrdila sam da postoji jer su mi se desavale takve stvari u snu...i to nisam bila nesvesna, nego totalno svesna..
svidja mi se ovo tvoje poredjenje sa belim krvnim zrncima i nasim zivotom...bila bih ti veoma zahvalna kada bi mi napisao jos po nesto...svi nesto okolisu...i u fazonu su, ma videces ti kada porastes itd itd...smara me to...

Poslednja izmena:
Paljenje sveća bez vatre

Uoči pravoslavnog Uskrsa u hramu Groba Gospodnjeg u Jerusalimu svake godine se okuplja na hiljade hrišćana da vide čudo koje se na ovom mestu zbiva već 2.000 godina - paljenje blagodatne vatre.
Vatrom, koju čeka patrijarh Jerusalimske patrijaršije, zatim se pale 33 sveće, po broju godina koje je Isus imao kada su ga razapeli. Sa njih oganj preuzimaju okupljeni vernici na svoje sveće, a ona se zatim prenosi širom pravoslavnog sveta.

da li bi i ovo nazvao magijom??
------------------------------------------

- Sa verom da ap i drugo stanje svesti postoji, vecini ce biti lakse da prihvati mnoge stvari a pored i ostalog smrt. Znaci mozes ga nazvati izgovorom i mastanjem za bolje sutra.. Al opet Do sad niko nije naucno dokazao niti ce uspeti... isto kao sto ne mogu da otkriju punu funkciju mozga i slicno..

- Isto je opipljivo pitanje kao i da li bog postoji? Nemas ni jedan dokaz a mnogi veruju. Nada za bolje sutra opet..

- Sto se mene licno tice verujem u ap, snove.. Ne masta ni o kakvim stvarima, sad vao ako dozivim ap mocicu da vidim buducnost, da citam misli i ostala "sranja" da se tako izrazim sto pisu po knjigama.. Kako bioenergeticari lece svojom energijom To je bar dokazano (i ako ih ima fake dosta ), sve oko nas je energija, okruzeno nekom energijom.. i ona moze da se prenosi...

- Necu da kazem da sam imao svesan ap jer nisam siguran sta je bilo, al cu reci ap nije za obicne ljude.. TO je za nas "nenormalne". Stacu kad sam lud.. ne brini se vec su mi to rekli :).. Haha salim se nisam lud, al tu sam ;) ko zna mozda jednog dana poludim od AP-a ;). Salu na stranu

U svakom slucaju zakljucak, vezbe i meditaciju koju praktikujem, veoma me opusta, odvojim 30min do 1h i taj deo mi sigurno nece skoditi u zivotu.samo jednostavno odstranim sebe iz trenutne dzungle na ovom svetu (sad ces da kazes bezanje od stvarnosti i bla bla truc truc.. ne nije to vec volim tisinu i mir . kao i svaki normalan covek, a ne buku kola i prevoza i dre-ke-njanjenje, pojacanu muziku .. TV i ostala propaganda koja unistava nasu omladinu).. I svako od nas bi trebao bar 10 minuta da odvoji za sebe da sredi i smiri misli i da se odmori od zvukova, posla i svega sto ga cini napetim. Zivece i duze i bolje...

Damire s e re s? ^_^ - izvinjavam se moderatorima unapred..

-Mislim da sam ipak u pravu.. Malo su razbacane reci i misli ali, snacice te se vec

- Da jos nesto.. Nije da poredim ap i boga.. samo hocu da razmislis i o toj mogucnosti postojanja? Tesko je verovati u "ne moguce stvari".

-Izvini ako mogu da te pitam za godine.. Znam da nije lepo pitati al moram.. posto si rekao da si nacitan, da si procitao sve i svasta i verujem ti u to, al eto cisto me zanima :).

-Nasa realnost je "sjebana" :). Iskreno, pogledaj sta radimo, gde zivimo.. Spali smo na bedu.. Cast pohlepnim "kuckama". A ostali odrase bre "guzice" za neki dinar i parce hleba. E to je realnost, ako mislis da je ne shvatam.. niti cu bezati od nje, ima samo da uplovim u taj sistem ajkula i sam da postanem jedna od njih.. Kako ide+---+ ako ne mozes protiv njih pridruzi im se.

Hteo sam jos par reci da napisem.. ali neka mlad sam ja.. treba ja jos vojnickog hleba i pasulja da jedem ;).. I da sacekma odgovore.

Poslednja izmena:
Izvini ako sam te uvredila time da si se razocarao u zivot, jednostavno si mi tako delovao...
Dobro, neka je opsirno, ...Treba biti opsirno da bi se shvatilo...
Naravno da ocekujem nesto, mozda ne kapiram da je to previse...
Rodjena sam da bih radila za svoju neku buducu decu i da bih crkla posle, i nista.....prekid....
'ajde nauci me (nisam ironicna) , dokazi mi jos da si u pravu...da to sto ti pricas i tvrdis o postojanju ili o nepostojanju Astralne p...nemam svoje misljenje...tvrdila sam da postoji jer su mi se desavale takve stvari u snu...i to nisam bila nesvesna, nego totalno svesna..
svidja mi se ovo tvoje poredjenje sa belim krvnim zrncima i nasim zivotom...bila bih ti veoma zahvalna kada bi mi napisao jos po nesto...svi nesto okolisu...i u fazonu su, ma videces ti kada porastes itd itd...smara me to...

Nema potrebe da se izvinjavas, ne pronalazim nista uvredljivo sa tvoje strane.
Hajde onda de se vratimo temi tj Astralnoj projekciji ali pre toga nesto na to tvoje:

(Rodjena sam da bih radila za svoju neku buducu decu i da bih crkla posle, i nista.....prekid....)

Ne znam zasto mislis toliko unapred, tj sta ce biti kad umremo.
To sto ne mozemo da mnogo uticemo na krupne stvari u nasim zivotima ne znaci da nam sitnice ne mogu ulepsati zivot!
Zivot kao zivot i nije toliko kratak, jako je veliko to razdoblje, u tim prostim stvarima tipa posao, porodica, deca, mozes da pronadjes sav svoj smisao, bez da se tripujes sta ce biti posle, onaj ko se uspije zadovoljiti sa malim stvarima je najsrecniji covek na svetu.
Ako cak i shvatis da ti je to jedini smisao ponovo mozes da vidis da to i nije tako prost i jednostavn put i da nije tako bezvredan.
Koga sitnice ne ispunjavaju tog nece ispuniti ni svo znanje ili imanje ovog sveta.

Smatram da je sustinski dobro ispitivati svet oko sebe i prisirivati svoje vidike ali sa jednom cinjenicom da nikad ne smemo ocekivati previse..
Ja sam upoznao razne ljude, prosao i video dosta toga, svako je na svoj neki nacin individualan ali ponovo svi imamo i nesto zajednicko.
Ne bi ni valjalo da svi budemo isti, s'toga je logicki da svi necemo imati iste poglede na sve ono sto vidimo ili procitamo itd...
Ako zelis da verujes u Astralnu projekciju ja ti to necu osporavati samo se nemoj mnogo zaludjivati sa tim. Pojedinci se cak i izgube u tom Sizifovom poslu, ako ne znas za mit o Sizifu samo malo proguglaj, lepi su ti mitovi, ponesto se i nauci iz njih.
Ne volim da ljudima objasnjavm nesto a da koristim previse naucne dokaze ili pak sto se tice astralne projekcije da ti kopiram ovde medicinske razne dokaze.
Ja prosto volim zdravu logiku, cesto ona najbolje ume da objasni i najteze teze.

Podji od toga da je telo fizicko a dusa je Astralna, u ovom slucaju to je nas duh.
Postoje razna verovanja sta se desava posle smrti ali ja cu se zadrzati na ovom da umire telo a duh ostaje da zivi.
Posto je telo samo alat duh je osnova nas samih, pitanje je gde se tacno nalazi taj duh.
Svi ce odgovoriti u celom telu, ja cu taj duh nazvati nasim umom i recu da se nalazi jedino u mozgu.
Kako to da na tako veliku silu kao sto je nas duh deluje i najmanja kolicina alkohola, kako to da nam se duh menja unosenjem alkohola u organizam i ako on nema veze sa fizickim stvarima tj Astralan je.
Mozes da budes najveci vernik na ovom svetu, da ceo zivot volis boga, da mu se divis, klanjas i da ga postujes, onog trena kad uneses odredjenu kolicinu alkohola u organizam, ti mozes da postanes i najveci satanista.
Logicko pitanje je zasto je to tako, zasto se tvoj duh u mom slucaju um toliko promenio i na najmanji fizicki uticaj, zasto medicina moze da menja ono sto ne moze ni da izmeri a kamoli da dodje do kontakta sa tim.
Kad kazem medicina mislim na razne uticaje na mozak, od eksperimenata do raznih lekova itd..
Logicki zato jer to sto svi nazivaju duhom je samo um, stanje mozga, svesnost samo postojanja, vrsis uticaj na mozak time vrsis uticaj na kompletnu tvoju licnost, ponovo mozak je povezat i sa svim ostalim organima, tipa izgubis nesrecnim slucajem neki ud, vecina ce da padne u depresiju, da se drasticno izmeni itd...

Moj zakljucak je da mozes meditirati ceo zivot, smatrati da si dostigao najvecu samokotrolu tvoje duse, jedan jedini fizicki uticaj na tvoj mozak ce sve to da baci u vodu.
Tako da oni koji kazu da su se Astralno projektovali u neki prostor izvan svog tela, mogu slobodno reci da im je mozak izasao i prosetao tj bio negde i vratio se ponovo u svoje telo.

Heh..:) do ne tako davno sam i ja ovako kao Kalle1993 zustro branio svoje stavove vezane za ovu i slicne teme, al sta se desilo?
Jednostavno sam dosao u stanje zasicenja, nakon svih izvora informacija, razmisljanja i nesposobnosti da shvatim nesto sto je van nasih domasaja. Jednostavno zamislite razliku u stepenu neznanja da tako kazem, izmedju majmuna primata, i doktora nuklearnih nauka. I onda zamislite da toliki stepen neznanja postoji izmedju nasih mogucnosti i onoga sto je stvarno istina...
Sada mi je totalno svejedno - ako se sticajem okolnosti nadjem u ovakvim raspravama , samo klimam glavom potvrdno i zadrzavam svoje misljenje za sebe.
Ako neko dodje do tog stadijuma, videce o cemu pricam :)
Takodje, ionako cemo verovatno saznati odgovore na ova pitanja kad umremo, tako da...

Poz

Paljenje sveća bez vatre

Uoči pravoslavnog Uskrsa u hramu Groba Gospodnjeg u Jerusalimu svake godine se okuplja na hiljade hrišćana da vide čudo koje se na ovom mestu zbiva već 2.000 godina - paljenje blagodatne vatre.
Vatrom, koju čeka patrijarh Jerusalimske patrijaršije, zatim se pale 33 sveće, po broju godina koje je Isus imao kada su ga razapeli. Sa njih oganj preuzimaju okupljeni vernici na svoje sveće, a ona se zatim prenosi širom pravoslavnog sveta.

da li bi i ovo nazvao magijom??
------------------------------------------

Uh, kao prvo godine nemaju nikakve veze sa znanjem, to se da primetiti jednim pogledom na svet oko tebe.
Kao drugo necu se truditi da ti opovrgavam ovo u vezi Pravoslavnog Uskrsa i cuda u vezi tog, jer znam da je bezuspesno,
samo cu ti napomenti da nikad nije ni jednoj naucnoj ustanovi dato da to istrazi to " cudo ".
I madjionicar iz sesira vadi od zeca do .....
Naravno i to je cudo dok ne vidis na koji nacin to cudo dolazi.

Naravno strah od smrti nas i tera da tezimo svim tim nerealnim ocekivanjim, od Raja do vecnih lovista.
Strah od smrti odrzava sve religije u zivotu, strah od smrti je jedan od prvih strahova coveka.
Onog trena kad prihvatis smrt kao deo svog zivota sve ce normalnije da ti izgleda.

Nekada je i grmljavina bila deo bogova, sad je samo deo metereoloskih uslova.
Kazes nalazis mir u meditaciji, drago mi je zbog tebe ali moras isto tako razumeti da neki ljudi nadju mir u slusanju muzike, u crtanju, citanju, lista preduga...
To sto nalazis mir u citanju na primer ne znaci da je istina ono sto je procitao!

Zivot naravno cesto ume da bude surov ali to ne znaci da se protiv toga trebamo boriti laznim nadama i halucinacijama.
Pokusas da udjes u tok ako uspijes dobro za tebe a ako ne bar znas da si pokusao.
Onaj ko pobegne od realnosti pobegao je i od zivota, druga sansa ne postoji, ako mozes ucini ga najboljim za sebe, bar onoliko koliko je do tebe.
Pokusaj se obradovati svemu onom u cemu mozes naci i iskricu onog sto ti prija.
Mastom o Teleportaciji, Telekinezi i svim ostalim skrivenim mogucnostima ljudskog tela propustices realnost, ono sto se danas ponudi sutra vise nije tu.
Mozak je samo jedan od organa naseg tela, svaki organ vrsi svoju funkciju, svaki je na svoj nacin bitan, jedno bez drugog tesko da moze.
Moze ali to je vec hedikep, nepotpuna celina.
Sve na ovom svetu ima svoje mogucnosti i neku toleranciju u odstupanju od tih mogucnosti, to ti je kao da ocekuje od bagera da poleti.
Jer i bager je prosto savrsen na osnovu lopate ali ponovo ima svoje granice i mogucnosti, naravno ako opremis bager opremom za letenje to vise nije bager.
Onog trena kada "budemo mogli" da vrsimo sve te funkcije o kojima mnogi mastaju mi vise necemo biti ljudi ali ce zivot i dalje biti zivot, bilo da je duzi ili kraci.

Poslednja izmena:

Back