Astralna projekcija

Interview sa Robertom Monroe-om

Kako znamo da naše izvantijelesno iskustvo nije samo jedna vrsta sna ?

MONROE : Vecina pojedinaca koja je doživjela ITI ( izvan tijelesno iskustvo ) ne uvažava svoje iskustvo jer ga tumace
kao "živi" san . Neki to nazivaju i "lucidni "san , gdje sanjac ocigledno shvaca da sanja i može kontrolirati sadržaj sna.
mijenjati dogadaje u snu , sudionike i posljedice . Prilikom ITI -a pojedinac je potpuno svijestan svega . Vecina ako ne
i svi fizicki osjecaju , mogu vidjeti , cuti , dirati i osjecati mirise . Nalazite se izvan fizickog tijela i iz te perspektive sve
doživljavate , odnosno možete se nalaziti bliže ili dalje svom fizičkom tijelu . Ako ste bliže sve doživljavate sa pozicije na
kojoj nebi mogli biti svojim fizičkim tijelom -npr. lebdite tik do plafona . Ako se nalazite dalje , možete biti u Parizu ili
New jorku. Možete promatrati događaje ali nemožete na njih utjecati . To je ta realnost koja odvaja ITI od fizičkog sna .
Ona je isto tako realna kao i život u fizičkom tijelu .

Može li svatko izaći iz svog tijela ?

MONROE : Nekoliko studija napravljenih u zadnjih par godina kazuju kako 25% odraslih ljudi pamti najmanje 1 spontani ITI .
Mnogi nisu bili svijesni što im se je dogodilo dok im nije bilo objašnjeno . Svaki od njih je doživio ITI tijekom emitiranja delta
moždanih valova , odnosno u stanju dubokog sna, budući je to prirodan proces i isto tako sadrži više stupnjeva .
Samo je mali korak do početka sjećanja raznih djelova izvantjelesnog iskustva koje učinite tjekom noći dok spavate .
Krenemo li dalje , nakon posebnih , fizičkih i psiholoških priprema vjerujem da svako može ući u ITI .

Može li svjesni odlazak u izvantjelesno stanje povrjediti odnosno može li osoba umrjeti ?

MONROE : Nakon 30 godina istraživanja i nakon mojih osobnih iskustava i otkrića nema dokaza koji bi mogli potvrditi bilo
koju od ove dvije mogućnosti . Emocionalni " udar" je moguć. Mjenjanje ustaljenog načina razmišljanja nakon ITI doživljaja
uvjek je traumatsko . Fiziološki čini se da nema povreda ni promjena . Ne gubi se nikakva energija .

Je li ITI iskustvo slično fenomenu kliničke smrti ?

MONROE : Vrlo je slično , preciznije prisutnost nekontroliranih reakcija , prisutnost visokog stupnja stresa, upućuje da je to
gotovo jednako . Većina ako ne i svi elementi poznati prilikom istraživanja fenomena kliničke smrti pojavljuju se i prilikom ITI-a
Razlika je u načinu doživljavanja situacije . Prilikom ITI -a objektivnije doživljavamo i iz drukčije perspektive .

Utječu li stvari kao što su , mjesečeve mjene , vremenski uvjeti , spavanje u položaju sjever -jug na postizanje iskustva ?

MONROE : Nema podataka koji bi dokazali bilo što od gore navedenog . Postoji nekoliko pokazatelja da položaj sjever- jug
ima nekog utjecaja zbog Zemljinih magnetskih polja . Oni možda utječu .

Ako povremeno napustim svoje fizičko tijelo može li netko u njega ući dok mene nema ?

MONROE : Ako su moje pretpostavke točne nema više mogućnosti nego kod normalnog spavanja . Kada bi o tome napravili
statistiku nebi bilo većih šansi od toga da tjekom sljedeće godine doživite prometnu nesreću . Dosadašnja istraživanja nisu
pokazala ništa destruktivno ili nekontrolirano .

Može li se greškom vratiti u pogrešno fizičko tijelo ?

MONROE : Ta mogućnost implicira postojanje " greške" , što se meni i dogodilo u početku . Na sadašnjem stupnju o takvim
mogućnostima možemo samo špekulirati . To se nikad nije dogodilo u našem labaratoriju , odnosno ljudima koji su sa nama
trenirali . Upotrebljavamo jednostavnu kućnu napravu da bi osigurali siguran povratak u fizičko tijelo . da bi se vratili sigurno
i brzo , potrebno je samo zamisliti neki dio tijela npr. ljevo stopalo i pokušati micati njime . To je sigurna metoda .
Moguće je da netrenirani novaci imaju probleme prilikom povratka . Ako doživite ITI mičite ljevim stopalom i to će vas
poštedjeti strahova i briga .

Jeste li prilikom svojih ITI -a sretali životinje i dali se tada može sa njima komunicirati ?

MONROE : Jedino što sam mogao prepoznati bila je naša kućna mačka . Imala je " drugo " tijelo a to možete vidjeti prilikom
ITI-a kada mačka spava a vi istražujete . Još sam primjetio 3 mačke koje su sjedile vani . Prilikom svog odlaska iz tjela pozdravio
sam ih . To su bile tri mačke koje sam imao u kući i koje su fizički umrle u zadnje 3 godine .

Može li se ITI postići pomoću hipnoze ?

MONROE : Ima mnogo pokazatelja koji govore da je to moguće ali mislim da se slabost te tehnike očituje u činjenici da čovjek
nema kontrolu nad svojim aktivnostima , što je važan element u procesu ITI .

Što ako upravo vozimo auto i dogodi nam se ITi . Što da tad napravimo i kako da to kontroliramo ?

MONROE : Vratite se što prije moguće , upotrjebite metodu brzog vraćanja koju sam prije naveo . Meni se osobno to nije
dogodilo ali znam ljude kojima se to povremeno dogodi .

Što je lakše prilikom vantjelesnog iskustva posjetiti osobe ili mjesta ?

MONROE : Osobe i to pogotovo nekog koji vam je osjećajno blizak . Postoje pojedinci koji posjećuju razna mjesta ali za takvo što je
potrebna dobra priprema .

Ako tjekom ITI-a sretnete neko biće kako prepoznati jeli zlonamjerno ili dobronamjerno ?

MONROE : Ispravan odgovor na to pitanje je vrlo teško dati . Nešto što se može doživjeti kao zlo često je impersonalna energija
koja je "povezana " sa vama osobno . Npr. podvodna struja koju osjetite prilikom plivanja u moru može vas uplašiti ali to je
ustvari stanje vašeg uma . Podvodna struja nezna da postojite jer ona je jednostavno prisutna tu gdje je . Neugodna iskustva i
susrete tjekom ITI-a možemo izbjeći tako da svjesno tražimo da se povežemo sa nekim ili nečim što je na našoj "valnoj duljini "
Ako naiđete na nešto negativno jednostavno mu kažete da ode ili se vratite u tijelo . Inače ga pozdravite i uđite u razgovor sa
njim ako je entitet pozitivan za vas .

Možemo li putovati kroz vrijeme tijekom ITI-a ?

MONROE : Naravno , jer pravi ITI nije vremenska kategorija ili stanje . Najvažnije je da prilikom tog doživljaja zadržite svjest
o startnoj točki , odnosno mjestu i vremenu s kojeg ste krenuli . Prakticirajte kratke vremenske izlete a poslije postepeno i duže .

U kakvom smo obliku ,odnosno formi kada smo izvan tijela ?

MONROE : Zamislite svoje drugo tijelo kao otisak vašeg fizičkog tijela . Vaše drugo tijelo "pamti " fizičko pa zato tako i izgleda .
Što je ovo drugo tijelo više odvojeno od fizičkog "sjećanje " na njega slabi dok sasvim i ne prestane . Ako se prepustimo prirodnim
mehanizmima možemo postati , oblak , lopta ili običan mjehur . Da bi to izbjegli mentalno izađemo iz drugog tijela prilikom
odvajanja i postajemo energija koja ne slabi . Također možete povećati nogu ili ruku ako baš hočete .

Kao rezultat svojih vantjelesnih aktivnosti jeste li promjenili svoja religiozna uvjerenja ?
MONROE : Da , naravno

Ja sanjam lucidne snove, mogu da odlucim kad i sta cu da sanjam, imam potpunu kontrolu nad svojim snovima, ali se astralno ne projektujem. Lucidni snovi i astralna projekcija su dve razlicite stvari.

Kao prvo....astralna projekcija i lucidni snovi nisu isto To dvoje je usko povezano ali nije isto Kao drugo,nije tacno da se energija ne gubi.....jer se poslije osjecas iscrpljeno i imas jos neke pratece pojave....Ali tako je kod svih pocetnika...tek kad savladas tehnike AP tek onda mozemo pricati o energiji...kojom se u stvari napunis u toku AP....ali to moze samo iskusni letac....svi ostali gube energiju u pokusajima i prvim koracima AP....glavobolja,iscrpljenost...su samo nus pojave....koje su prolazne I nema sanse da greskom udes u pogresno tijelo....a ne u svoje...nemoguce Pri tom bi se vrpca izmedu tebe i tvog tijela morala prekinuti,sto znaci da bi nastupila smrt,(sto isto nije lako moguce,mislim to da se vrpca prekine) znaci nemoguce

Robert Monroe je kultna figura New Age scene. Još krajem 50-ih prošlog stoljeca iz uobicajne svakodnevnice radijskog
novinara izbacila su ga prva " izvantijelesna iskustva " Sve se to odvijalo spontano . Pri punoj svijesti Monroe je napuštao
svoje fizicko tijelo gledajuci ga potpuno šokiran sa odredene visine . Ponekad se to dogadalo više puta tijedno i to u vrlo
opasnim situacijama kao što su vožnja automobila ili silazak niz stepenice . Bio je totalno uznemiran ali nije potražio pomoc
ljecnika niti duhovni savjet od nekog ucitelja koji su u to vrijeme sve više pristizali u Ameriku i Europu . Odlucio je da ce
pokušati da se sam nosi sa tim iskustvom . S vremenom kada je savladao strah od izlaska iz tijela upoznao je nevidljive
pomagace iz svjeta koji je kasnije cesto posjecivao . Od njih je dobio objašnjenja , razne korisne podatke i znanje .
Tada se dogodio kljucni moment jer je odlucio osnovati Monroe institut koji i danas postoji . Tamo je napravio labaratorij
za svijesno izazivanje van tijelesnog iskustva . U mracnoj prostoriji i na vodenom krevetu sa slušalicama koje uskladenim
vibracijama dodatno umiruju osobu sasvim obicni ljudi doživljavali su duhovna iskustva proroka .
Nigdje kao u ovom institutu suvremena tehnološka dostignuca nisu tako jasno prišla duhovnosti .

http://probudise.org/filozofija/priroda-stvarnosti-4/

Ja sam, i ako se bavim ovom temom zadnjih ~ 5 godina, nedavno naletio na jednu knjigu koja se zove “Putovanja izvan tjela”. Pisac te knjige se zove .. ili bolje reci zvao – Robert Monroe.

Robert Monroe je jos pocetkom sezdesetih godina poceo da dozivljava nesto veoma cudno, sto je nazvao “Izvantjelesna iskustva” (Out of body experience – OOBE).
Ukratko, desavalo mu se da “izadje” iz svog tjela i da luta naokolo u takvom, bestjelesnom stanju. Iz pocetka je mislio da ludi, isao kod doktora, radio pretrage, i ti isti doktori, psiholozi i doktori opste prakse su utvrdili da je sve u redu s njim. Bio je vlasnik prve kablovske kompanije u Americkoj drzavi Virginia, tako da se moze reci komotno, da nije bio nekakav besposleni klosar koji je izgubio doticaj s realnosti i svjetom, pogotovo sto je imao dugu karijeru i zivot nakon te knjige, koje su dokazale upravo to.

Robertu se nije svidjalo to sto mu se desava. Mislio je da ludi, i bojao se na smrt tih iskustava. Nije ih zelio, ali nije imao izbora, jer su se ona desavala sama od sebe i on nije imao nikakve kontrole nad njima.
Sve je pocinjalo tako sto je osjecao cudne ‘vibracije’ u krevetu prije spavanja, nakon kad se tjelo opusti i pripremi za san. Nakon cega ‘izadje’ iz tjela (prvi put nije bio ni svjestan da mu se to desilo), i postoji u bestjelesnom stanju, odnosno .. postoji cisto kao svjest. Citava knjiga njegova je u stvari napisana kao dnevnik, gdje opisuje svoja razna putovanja i iskustva, i daje svoje licne objektivne komentare na to sto mu se desava. Mislim da knjiga postoji i na srpskom jeziku, nisam siguran, ali ako znate engleski, mozete je poruciti putem amazon-a.

Poenta ove kratke price i kratkog opisa knjige je taj, da je Robert Monroe s tom knjigom i svojim iskustvima, bio katalizator za gomilu drugih ljudi da izadju u javnost s svojim iskustvima, i da pocnu da istrazuju i analiziraju tu ‘pojavu’. Od naucnika do obicnih ljudi. Danas postoji mnogo takvih prica. Od iskustva-blizu-smrti do samovoljnih izlazaka iz tjela. Neki ih zovu izvan tjelesna iskustva, neki ih zovu astralna projekcija, za jedan od ta dva naziva ste sigurno vec culi.

Robert Monroe je nekih 15-20 godina, nakon prve knjige, htjeo da dokaze da je to sto je on dozivljavao stvarnost, a ne halucinacija i da svako drugi to moze, i tu dolazi na scenu 2 covjeka, koja su mu pomogla da to omoguci. Thomas Campbell, fizicar koji trenutno (2010) radi za Nasu kao konsultant, i Dennis Mannerich, inzinjer elektrotehnike za kojeg, ja, ne znam trenutno ni sta radi ni gdje. Sasvim slucajno Thomas Campbell je dobio priliku da upozna Roberta, preko svog sefa dok je radio u Ministarstvu Odbrane Amerike, kao dizajner raketnih stitova.

Nedugo nakon tog sastanka, poceli su da prave laboratoriju, u kojoj su planirali da vrse eksperimente i da objektivno dokazu da su ta iskustva stvarna. Tom je ispocetka bio skeptican i prihvatio je tu odgovornost i taj posao, jer je bio otvorenog uma, ali bez sopstvenog iskustva nije niti prihvatao to kao stvarnost niti odbijao da prihvati.
On i Denis su pravili laboratorij Robertu, a Robert ih je za uzvrat ucio kako da postignu i oni sami izvan tjelesna iskustva. Nakon 35 godina studiranja svjesti, fizicar Thomas Campbell je objavio knjigu koja se zove My Bit Toe – Moja velika teorija svega. Kao fizicar i naucnik je ukomponovao sve svoje znanje nauke s svojim subjektivnim iskustvima. Knjiga sadrzi 900 strana, isto se moze naruciti preko amazona, verzija na Srpsko-Hrvatskom ne postoji bar za sad.

Da...morate se izgraditi na duhovnom nivou.....ali sama AP podize nivo svijesti Ne znam bas kakve to veze ima sa srcanom aritmijom? To nije nikakva prepreka..ko ti je to rekao? Svi mi dozivljavamo AP kojih nismo uvijek svijesni...i zdravi i bolesni...to sa AP nema nikakve veze...ima samo u slucaju da se plasis samog odvajanja,pa si na pola....gore a pola dole,mislim na pokusavanje projekcije...ako je prisutan strah ni projekcija nece biti uspjesna,e,onda ima veze sa aritmijom :)

Pa procitao sam negde a i preporucuje se da budes potpuno zdrav,pre dok nisam bio bolestan vezbao sam i i sve vise sam napredovao ,pa sam naglo prestao i onda sam opet poceo ali sam osecao da ne mogu,trudio sam se ali bez uspeha:(

Pa procitao sam negde a i preporucuje se da budes potpuno zdrav,pre dok nisam bio bolestan vezbao sam i i sve vise sam napredovao ,pa sam naglo prestao i onda sam opet poceo ali sam osecao da ne mogu,trudio sam se ali bez uspeha:(

Znam bar dvoje koji su napustili telo dok su imali srcani udar srecom oziveli su ih
pa su mogli da nam pricaju.Svi koji umru imaju to iskustvo samo se ne vrate nazalost.
U Tbetanskoj knjizi mrtvih sve je lepo obijasneno kao se dusa ponasa krosta prolazi.
Puno je ljudi u komi koji su zalutali i nisu nasli svoje telo pa sad lutaju astralom ko je bio tamo mora da ih je sreo bar jednom.Stara izreka "U zdravom telu zdrav duh"
Zato pamet u glavu i polako puno je zivota pred nama.

Znam bar dvoje koji su napustili telo dok su imali srcani udar srecom oziveli su ih
pa su mogli da nam pricaju.Svi koji umru imaju to iskustvo samo se ne vrate nazalost.
U Tbetanskoj knjizi mrtvih sve je lepo obijasneno kao se dusa ponasa krosta prolazi.
Puno je ljudi u komi koji su zalutali i nisu nasli svoje telo pa sad lutaju astralom ko je bio tamo mora da ih je sreo bar jednom.Stara izreka "U zdravom telu zdrav duh"

Glupost... U Tibetanskoj knjizi svasta pise.... A,ti ljudi tj duse koje lutaju astralom,a koje su tamo dospjeli jer su bili u komi...pa zato su tu...jer su u komi....logicno...a ne da su u komi jer su pokusavali da se projektuju Zanima me bas,kako tom teorijom objasnjavas nesvjesne AP koje nam se svima desavaju...bez obzira na bolesna stanja organizma...kako to objasnjavas?

Poslednja izmena:
Glupost... U Tibetanskoj knjizi svasta pise.... A,ti ljudi tj duse koje lutaju astralom,a koje su tamo dospjeli jer su bili u komi...pa zato su tu...jer su u komi....logicno...a ne da su u komi jer su pokusavali da se projektuju Zanima me bas,kako tom teorijom objasnjavas nesvjesne AP koje nam se svima desavaju...bez obzira na bolesna stanja organizma...kako to objasnjavas?

Treba razlikovati snove razne halucinacije sizofrena stanja,pa ako si nevestan kako si sigurna sta cinis?

Treba razlikovati snove razne halucinacije sizofrena stanja,pa ako si nevestan kako si sigurna sta cinis?

Postoje slucajevi kada ti ne moras nista da cinis da bi se nasao u astralu...mozda je tebi to ne vjerovatno ali to postoji I nisi nesvjestan,samo nisi nicim prouzrokovao projekciju a desava ti se....:) Nemam nista protiv tvojih teorija,tj prepiski,dosta toga je jako poucno,ali,neke stvari jednostavno se ne mogu uzeti zdravo za gotovo i dosta je stvari individualno,ali teorija da je astral opasno mjesto je ne tacna i da mozes umrijeti prilikom projekcije je netacno kao i da ljudi trebaju biti sasvim zdravi da bi se odvojili,tj projektovali.....:)

a sto se tice sizofrenih stanja....to ne bih puno komentarisala......kakve bre,veze imaju sizofrena stanja? to je sasvim drugo podrucje i ne treba ga mjesati sa ovim....trebas biti bas blesav da ne kapiras kod nekog stanje sizofrenije

a sto se tice sizofrenih stanja....to ne bih puno komentarisala......kakve bre,veze imaju sizofrena stanja? to je sasvim drugo podrucje i ne treba ga mjesati sa ovim....trebas biti bas blesav da ne kapiras kod nekog stanje sizofrenije

Znas meni je svejedno ustvari ja sam iznela svoja iskustva i zapazanja nikog nista ne obavezuje.Svako moze kako hoce slobodna smo bica, sretan put pa da se sretnemo u nekoj astralnoj ravni.

PS. Za nekog ni trava ni LSD ni koka nisu opasni pa znamo kakav je kraj.
Sumnja je majka mudrosti,pogotovo ovde na internetu.:heart:

Nocas sam sanjao cudan san: Sanjam kako se se projektujem,samo odvajajnje od tela je bilo toliko lepo da vam ne mogu opisati,kada sam poceo da se odvajam postajao sam sve laksi i laksi,onda sam poleteo i sve vise i vise isao u vis, to mi je bilo najzinimljivije hehe:)E tu mi je bio prekid filma,vise se ne secam sta je bilo:(Ako se setim jos necega napisacu,samo da kazem da ne lazem i da sam iskren po pitanju ovoga,da li je jos neko od vas imao ovakve snove i da li su ovo uopste snovi??:)

Nocas sam sanjao cudan san: Sanjam kako se se projektujem,samo odvajajnje od tela je bilo toliko lepo da vam ne mogu opisati,kada sam poceo da se odvajam postajao sam sve laksi i laksi,onda sam poleteo i sve vise i vise isao u vis, to mi je bilo najzinimljivije hehe:)E tu mi je bio prekid filma,vise se ne secam sta je bilo:(Ako se setim jos necega napisacu,samo da kazem da ne lazem i da sam iskren po pitanju ovoga,da li je jos neko od vas imao ovakve snove i da li su ovo uopste snovi??:)

To nije san......kad mislis da sanjas da letis....to je AP

Ja moram ponovo ovo da komentarisem......ti kazes da se vec 5 god.bavis sa proucavanjem AP,jel tako? E,sad mi objasni molim te,jer meni nikako ne ide u glavu.....kako ti je moglo promaci ono glavno...ali bas glavno? Ti kazes -
Puno je ljudi u komi koji su zalutali i nisu nasli svoje telo pa sad lutaju astralom
Molim te,objasni mi,kako ti je za tih 5g mogla promaci glavna stvar? Pa cak i ljudi koji su pocetnici u svemu ovome,znaju da je nasa dusa tokom AP sa tijelom povezana sa niti,vrpcom ,nazovi kako hoces,koja je vidljiva cak na nekih par metara....a posle je ne vidis ali je ona tu,povezan si sa njom i ta se nit ne prekida,to je tvoj put nazad u tijelo....Kako molim te onda
Puno je ljudi u komi koji su zalutali i nisu nasli svoje telo pa sad lutaju astralom
To je prosto nemoguce Ne mozes da zalutas u astralu...kad zelis da se vratis samo pomislis na to sto zelis i za treptaj oka si tamo....samo pomislis i tu si.....Kako onda bre,da zalutaju? Nije u redu da pogresno informises ljude...stvarno nije.....

Hehe kud vise da porastem,ali ljudi ja sam osetio kako se odvajam ,sanjao sam ja pre kako letim ali ovo je bilo mnogo drugacije i mnogo lepse i da setio sam se da sam pomislio u sebi da ne smem se mnogo udaljavati od tela.Ako se setim jos necega a verovatno hocu,napisacu:)

Naravno,treba razlikovati astralnu projekciju od vantjelesnog iskustva....
Vantjelesno iskustvo (VTI ili engleski OOBE: out of body experience) je stanje svijesti u kojemu percipirati sebe kao različite i odvojene od vašeg fizičkog tijela.

Ova odvojenost može iznositi pet centimetara ili pet tisuća kilometara, nebitno je. U ovom stanju možete misliti, djelovati i percipirati isto kao što to činite fizički, iako uz određene izuzetke.

U prvim iskustvima VTI aktivnosti, naizgled zadržavate oblik svog fizičkog tijela - glavu, ramena, ruke, noge i ostale dijelove tijela. S vremenom i s produbljivanjem iskustva ovog drukčijeg stanja postojanja, možete postati manje humanoidni po obliku. Da pokušamo pobliže predočiti: to je nalik želatini kad ju izvadite iz modle. jedan kraći period ona zadržava oblik modle; zatim se počinje rastapati oko kutova dok konačno ne postane tekuća ili nekakva mjehurasta masa. Kada se to dogodi tijekom VTI, sve što je potrebno je jedna misao i opet postajete posve ljudski u obliku.

Sada je već posve jasno da je to 'drugo tijelo' iznimno plastično, oblikovno. Ono što ne biste trebali nikad ispustiti iz vida je: kakav god bio oblik, vi ostajete vi. To se ne mijenja - osim što otkrivate da ste više nego što ste mislili.

Što se tiče toga gdje idete u svojim vantjelesnim putovanjima, i što radite - izgleda da nema nikakvih ograničenja. Ako ima granica, još nisu otkrivene.

U vantjelesnom stanju niste više ograničeni vremenom-prostorom kakvim ga znamo. Možete biti u njemu, ali ne dio njega. Vi - vaše nefizičko ja - sasvim se udobno osjeća u drugom energetskom sustavu. Imate neopisiv osjećaj slobode. A opet, niste posve slobodni - poput zmaja ste na uzici. Na drugom kraju te nevidljive uzice vaše je fizičko tijelo.

Brojna VTI se povezuju sa stanjem spavanja i bilo bi ih lako odbaciti kao snove - samo, što nemaju onu nerealnu, maglovitu odliku koja se povezuje sa sanjanjem. Drugi primjeri spontanih VTI javljaju se tijekom kirurških operacija pod utjecajem anestezije; tada pacijent naječšće nalazi sebe metar-dva iznad operacijskog stola, u lebdećem položaju i nakon operacije posve točno izvijesti sve što je čuo i vidio s te točke gledišta - što je fizički nemoguće.
Događaji poput ovih događaju se redovito, ali najvećim dijelom nikad nisu javno obznanjeni.

Još jedan primjer slučajnih VTI nastaje tijekom onoga što smatramo nesvjesnim periodima uzrokovanih nezgodama ili ozljedama. Najvećim dijelom ih ljudi smatraju čudnim doživljajima i potiskuju ih duboko u podsvijest kao nekakve anomalije - ili nešto što se nije zaista dogodilo. Naši sustavi vjerovanja ne bi nikad dozvolili da to bude drukčije.

Najočitiji spontani VTI se najčešće identificiraju kao iskustva bliska smrti. I oni su češći nego što se misli: svatko zna nekoga tko ga je doživio.

Većina spontanih ili slučajnih VTI imaju izniman efekt - mijenjajući u potpunosti sustave vjerovanja osoba koje ih doživljavaju, njihove živote, njih same - omogućuju im pogled iz posve Druge Perspektive. Vraćeju se među nas znajući ne samo da su više od svojih fizičkih tijela, već i da će, bez ikakve sumnje i dvosmislenosti preživjeti fizičku smrt.

referenca: R.A.Monroe

Ja moram ponovo ovo da komentarisem......ti kazes da se vec 5 god.bavis sa proucavanjem AP,jel tako? E,sad mi objasni molim te,jer meni nikako ne ide u glavu.....kako ti je moglo promaci ono glavno...ali bas glavno? Ti kazes - Molim te,objasni mi,kako ti je za tih 5g mogla promaci glavna stvar? Pa cak i ljudi koji su pocetnici u svemu ovome,znaju da je nasa dusa tokom AP sa tijelom povezana sa niti,vrpcom ,nazovi kako hoces,koja je vidljiva cak na nekih par metara....a posle je ne vidis ali je ona tu,povezan si sa njom i ta se nit ne prekida,to je tvoj put nazad u tijelo....Kako molim te onda To je prosto nemoguce Ne mozes da zalutas u astralu...kad zelis da se vratis samo pomislis na to sto zelis i za treptaj oka si tamo....samo pomislis i tu si.....Kako onda bre,da zalutaju? Nije u redu da pogresno informises ljude...stvarno nije.....

Ovaj tip se bavi AP-om 5 god ne ja to je samo deo teksta sa njegovog sajta.

Postoje razlicite astralne ravni kao i razna etericna tela koja posedujemo sve zavisi gde zalutas i na koga naletis.Da je to tako bezazleno vec bi od toga napravili biznis za zabavu a nebi vojska u tajnosti poslednjih 40 g usavrsavala spijunazu i sve ostalo ,malo je to zesce podrucje nego sto mozete i sanjati.Potrazite literaturu puno je pisano o tome.

Ima medijuma koji astralno putuju u razne baze da bi spijunirali, bila je cak i dokumentaena emisija o tome gde covek prica kako su radili.Sad zamisli sebe u svojoj setnji ako im uletis u kordinate. Potrazite Japanskog strsljena to mu je nadimak ovde na forumu on moze puno vise da vam obijasni vojno obavestajni rad raznih grupa.
Ni ja iz prve nisam verovala ali.......

Ovaj tip se bavi AP-om 5 god ne ja to je samo deo teksta sa njegovog sajta.

Postoje razlicite astralne ravni kao i razna etericna tela koja posedujemo sve zavisi gde zalutas i na koga naletis.Da je to tako bezazleno vec bi od toga napravili biznis za zabavu a nebi vojska u tajnosti poslednjih 40 g usavrsavala spijunazu i sve ostalo ,malo je to zesce podrucje nego sto mozete i sanjati.Potrazite literaturu puno je pisano o tome.

Ima medijuma koji astralno putuju u razne baze da bi spijunirali, bila je cak i dokumentaena emisija o tome gde covek prica kako su radili.Sad zamisli sebe u svojoj setnji ako im uletis u kordinate. Potrazite Japanskog strsljena to mu je nadimak ovde na forumu on moze puno vise da vam obijasni vojno obavestajni rad raznih grupa.
Ni ja iz prve nisam verovala ali.......

Daj bre,pricamo o astralnom putovanju.....ne pravi od ovoga nesto sto nije Svi se mi projektujemo vise puta sedmicno a da nismo toga ni svjesni....pa sta mislis da je to tako kako ti pises :zcepanje: kakve koordinate,bre :dash: Draga moja,treba razmisljati svojom glavom i pricati samo svoja iskustva.....ono sto si i kako si dozivjela,a ne to......

Back