Astra G vuče u levo

Marko_smt

Aktivan član
Poruka
1.083
Već godinama radim trap i optiku kod pouzdanog majstora i do sad nije bilo problema. Pre neki dan zamenimo spone i izlaze iz letve volana, stavimo nove gume i sve centriramo. Auto vuče u levo kao da ništa nije menjano. Majstor prekontroliše ponovo detaljno i kaže sve je super, nije ni njemu jasno šta se dešava. Po uređaju je centriran 100%. Čak smo rotirali i točkove ali bez uspeha. Zna li neko u čemu može biti problem ili da menjam majstora?

Već godinama radim trap i optiku kod pouzdanog majstora i do sad nije bilo problema. Pre neki dan zamenimo spone i izlaze iz letve volana, stavimo nove gume i sve centriramo. Auto vuče u levo kao da ništa nije menjano. Majstor prekontroliše ponovo detaljno i kaže sve je super, nije ni njemu jasno šta se dešava. Po uređaju je centriran 100%. Čak smo rotirali i točkove ali bez uspeha. Zna li neko u čemu može biti problem ili da menjam majstora?
Digni na dizalicu auto i proveri poluosovine, zglobove jer ne moze to na kanalu lepo da se vidi ...moze da bude i nesto minorno poput prenapumpanosti pneumatika.

Bolje je u levo,a ne radikalno u desno...
Samo piči i ne boj se ništa

Sredio sam to vucenje...otisli silen blokovi pa neke gume i gumice pa neke sipke od letve volana...gume neke od balans stangle..itd itd..centrirao trap i sad je ok...

Evo sta jedan lik kaze .

Poslednja izmena:
Gume proverene, pritisak ok, auto je bio na kanalu i na dizalici (koja je u kanalu), ceo prednji trap pretrešen, gume balansirane. Pre intervencija vukao je identično i pojeo obe gume, levu malo a desnu malo više. U vožnji se čuje neko ujanje, mislio sam da je ležaj ali preko 100 km/h to prestaje. Koliko znam kako se povećava brzina ležaj se čuje sve više. Muka mi je više od takozvanih majstora, oteraš i kažeš šta je problem a on ti vrati auto kao da ga nije ni pipnuo. Ovaj me nikad nije razočarao ali za sve postoji prvi put.

Postoje i neke cake kod određenih modela jbg nešto što se menja usput. Neretko naši majstori ne menjaju sve nego samo ono što je baš riknulo a nešto što ima mali luft ne diraju da bi opet došao što pre. Majstor ti se vrv pravi blesav. Neštoje zeznuo i neće dva puta da rastura.

Meni je cudno kad majstor kaze, ma sve je u redu kao da ga neces promeniti posle toga, umesto da se sam zainteresuje da nadje u cemu je problem, lakse ce on od tebe naci....

Gume proverene, pritisak ok, auto je bio na kanalu i na dizalici (koja je u kanalu), ceo prednji trap pretrešen, gume balansirane. Pre intervencija vukao je identično i pojeo obe gume, levu malo a desnu malo više. U vožnji se čuje neko ujanje, mislio sam da je ležaj ali preko 100 km/h to prestaje. Koliko znam kako se povećava brzina ležaj se čuje sve više. Muka mi je više od takozvanih majstora, oteraš i kažeš šta je problem a on ti vrati auto kao da ga nije ni pipnuo. Ovaj me nikad nije razočarao ali za sve postoji prvi put.
Meni je bio lezaj koji uopste nije skup a nervirao me godinu dve dana

Mozda je neki silent blok omeksao. Kad je auto stoji sve je ok, u toku voznje pobegne.

Napomenuću sve kad opet budem išao kroz par dana. Inače primetio sam da sve više majstora vole da rade na novijim autima sa što manje problema, valjda brzo uzmu veću kintu. Jedan mi je čak otvoreno rekao da te krševe više ne radi.

Мој претходни ауто је помало вукао на лево - као последица мањег судара. Врата сам могао да исправим, али неправилност је остала.

Sve se to koriguje na centriranju trapa. Viđao sam automobile koji idu ukoso ali ne vuku i ne troše gume jer im je centriran trap. Ovde ili nije centriran ili su gume krive ili trap nije urađen kako treba.

Napomenuću sve kad opet budem išao kroz par dana. Inače primetio sam da sve više majstora vole da rade na novijim autima sa što manje problema, valjda brzo uzmu veću kintu. Jedan mi je čak otvoreno rekao da te krševe više ne radi.
Mnogi ne rade,automatski menjac onaj u jakovu nista ispod 2006og,na senjaku audi servis isto,elektricar nece bre pogleda poludelo sve

Back