Pozdrav,
Vezano za temu,postavio bi iskusnijim u vezi RA nekoliko pitanja i iskustva.
Oko 20.Januara ujutro sam ustao jedva,šake su mi otekle,koljeno jedva ispravio,rame kao da sam iščašio,mislio sam da je posljedica nekog udesa koji sam imao prethodnih 10 dana.
Otišao sam kod ljekara i on me je uputio kod reumatologa,ali se tu mora čekati oko 50 dana dok se stigne na red.
Uradio sam uzorak na ,ASTO , WAALER ROSE,LATEX RF... Asto mi je jedini bio pozitivan između 200-400.
U međuvremenu,dok ne stignem na red kod reumatologa,porodični ljekar mi je propisao "Pronison" koji mi je veoma pomogao.
Stignem na red kod Reumatologa koji mi je uradio ultrazvuk šaka i uputio me da uradim test na ANA i ANTI-MCV.. Anti MCV je bio pozitivan 85,2 U/ml.
Pitanje je u kojoj visini je 85,2 U/ml i koliko to znači ?
Propisana mi je terapija sljedeća:
PLAQUENIL 200mg = 14 dana 2x1 nadalje 1x1
DIPROPHOS injekcija 1x mjesečno
Evo nakon mjesec dana terapije povremeno mi samo prvi zglobovi šaka otiču.
Plaquenil 200mg ovde nije na pozitivnoj listi lijekova i plaća se oko 14 Eura,uputstvo je na grčkom i jedino ga jedna apoteka nabavlja.
Dali neko od vas ima iskustvo sa PLAQUENILOM ?
Unaprijed se zahvaljujem na eventualnim odgovorima !
Vezano za temu,postavio bi iskusnijim u vezi RA nekoliko pitanja i iskustva.
Oko 20.Januara ujutro sam ustao jedva,šake su mi otekle,koljeno jedva ispravio,rame kao da sam iščašio,mislio sam da je posljedica nekog udesa koji sam imao prethodnih 10 dana.
Otišao sam kod ljekara i on me je uputio kod reumatologa,ali se tu mora čekati oko 50 dana dok se stigne na red.
Uradio sam uzorak na ,ASTO , WAALER ROSE,LATEX RF... Asto mi je jedini bio pozitivan između 200-400.
U međuvremenu,dok ne stignem na red kod reumatologa,porodični ljekar mi je propisao "Pronison" koji mi je veoma pomogao.
Stignem na red kod Reumatologa koji mi je uradio ultrazvuk šaka i uputio me da uradim test na ANA i ANTI-MCV.. Anti MCV je bio pozitivan 85,2 U/ml.
Pitanje je u kojoj visini je 85,2 U/ml i koliko to znači ?
Propisana mi je terapija sljedeća:
PLAQUENIL 200mg = 14 dana 2x1 nadalje 1x1
DIPROPHOS injekcija 1x mjesečno
Evo nakon mjesec dana terapije povremeno mi samo prvi zglobovi šaka otiču.
Plaquenil 200mg ovde nije na pozitivnoj listi lijekova i plaća se oko 14 Eura,uputstvo je na grčkom i jedino ga jedna apoteka nabavlja.
Dali neko od vas ima iskustvo sa PLAQUENILOM ?
Unaprijed se zahvaljujem na eventualnim odgovorima !