Arsenal FC

• Začetnik teme Začetnik teme Simmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li Wenger konacno treba da ode iz Arsenala?

• Ukupno glasova
    1
  • Anketa je zatvorena .
Tragično je kakvi su homofobi ovi Englezi. Na naslovnim stranama svih njihovih dnevnih listova nalazi se Eduardo kako simulira penala uz popratne komentare prevara, sramota, ovo, ono. Ovakav poziv na linč javnosti vjerojatno doživljavaju samo serijski ubojice ili pedofili:dontunderstand:

Nikada neću opravdati simuliranje, Dudu nije trebao pasti i treba biti kažnjen barem jednom tekmom neigranja, ali ko god je gledo tekmu mislim da će se složiti da bi 90% napadača napravilo isto u onoj situaciji i da je Boruc praktički nadmudrio Eduarda zaustavivši se u posljednji trenutak kad je ovaj počeo padat očekujući njegov nalet (yebi ga nisu svi glupi ko Gomes iz Tottenhama).

Ali Englezi će sada reći "to je u njegovoj krvi", a zaboraviti će kraljeve simuliranja kakvi su Gerrard (da se sjetim samo Atletica prošle sezone) ili Rooney (tu se stvarno nije teško sjetiti) jer su njihovi...svoje nikada neće oprati, a strance bi najrađe izopćili...ma nek se yebu sa svojim lažnim moralom licemjeri:roll:....

Tragično je kakvi su homofobi ovi Englezi. Na naslovnim stranama svih njihovih dnevnih listova nalazi se Eduardo kako simulira penala uz popratne komentare prevara, sramota, ovo, ono. Ovakav poziv na linč javnosti vjerojatno doživljavaju samo serijski ubojice ili pedofili:dontunderstand:

Nikada neću opravdati simuliranje, Dudu nije trebao pasti i treba biti kažnjen barem jednom tekmom neigranja, ali ko god je gledo tekmu mislim da će se složiti da bi 90% napadača napravilo isto u onoj situaciji i da je Boruc praktički nadmudrio Eduarda zaustavivši se u posljednji trenutak kad je ovaj počeo padat očekujući njegov nalet (yebi ga nisu svi glupi ko Gomes iz Tottenhama).

Ali Englezi će sada reći "to je u njegovoj krvi", a zaboraviti će kraljeve simuliranja kakvi su Gerrard (da se sjetim samo Atletica prošle sezone) ili Rooney (tu se stvarno nije teško sjetiti) jer su njihovi...svoje nikada neće oprati, a strance bi najrađe izopćili...ma nek se yebu sa svojim lažnim moralom licemjeri:roll:....

Slazem se, sem ovog boldiranog. Kao sto kazes, svaki napadac bi uradio isto, a u krajnjem slucaju, doneo je gol svojoj ekipi. Najveci primer ne fer pleja je kad igrac lezi a ti pored toga nastavljas akciju, tako da nije ovotoliko strasno.

Da Inzaghi nije padao, ne bi danas bio igrac kakav jeste :mrgreen:

Blekburn - Vulverhempton 3:1
(Diuf 19, Žive 56, Dan 64 - Majerhofer 88)

Liverpul - Barnli 4:0
(Benajun 27, 61, 82, Kujt 41)

Mančester siti - Arsenal 4:2
(Almunia 20ag, Belami 74, Adebajor 80, Filips 84 - Van Persi 63, Rosicki 88)

Portsmut - Bolton 2:3
(Kabul 25, Boateng 63 - Koen 13, Tejlor 41, Kejhil 89)

Stouk - Čelsi 1:2
(Dianje-Faje 32 - Drogba 45, Maluda 90)

Sanderlend - Hal 4:1
(Bent 13, 66, Rid 49, Tarner 75 - Zajate 44)

Vigan - Vest Hem 1:0
(Rodalega 56)

Totenhem - Mančester junajted 1:3
(Defo 1 - Gigs 25, Anderson 41, Runi 78)
IZVOR

Ne mogu da verujem da je Arsenal izgubio, ostale rezultate sam manje-više očekivao.

Arsen Venger dobio ultimatum
Trener Arsenala Arsen Venger upozoren je od strane izvršnog direktora tog kluba Ivana Gazidisa da je ova sezona krajnje vreme da ’tobdžije’ osvoje neki trofej.

Londonski klub je bez trofeja od 2005. godine i čelnici kluba sve više ističu da su brze promene neophodne. "Naše ambicije su isključivo vezane za osvajanje trofeja. Drugo, treće ili četvrto mesto nas jednostavno više ne zanimaju. Ove sezone želimo da osvajamo trofeje i ubeđeni smo da imamo pravi tim koji je više nego konkurentan", izjavio je Gazidis.

Gazidis je priznao da je Venger stvorio odličan mladi tim, koji igra veoma lep fudbal, ali je istakao i da je vreme da ekipa ostvari željene rezultate.

"Stvorili smo tim koji igra fantastičan fudbal i koji je uzbudljivo gledati na terenu. Razgovarali smo o njihovom potencijalu i došli smo do zaključka da je sada, ove sezone, neophodno da se fokusiramo na osvajanje trofeja. To je neophodko kako zbog kluba, tako i zbog navijača koji to zaslužuju", ocenio je izvršni direktor Arsenala.

Oni ako oteraju Vengera, neće videti trofeja još deset godina, a pritom će pasti na sredinu tabele ... Venger im pravi igrače, koje kasnije prodaju i zgrnu novac, a redovno igraju u LŠ-a (i to veoma dobro) ... Malo je nerealno zahtevati trofeje od ekipe koja nikad nije imala zvučna pojačanja, nego prvenstveno se oslanja na skauting i pravljenje igrača, a pritom konkurencija troši nenormalne pare ... To je kao kad bi od Vojvodine zahtevali trofeje u našoj ligi ...

Walken slazem se sa tobom za Vengera,realno zbog izgradnje novog stadiona Arsenal ima manje para za pojacanja nego ostali,Mancester,Celzi,Liverpul,sad i Man,Siti mnogo vise trose i zato su uspesniji...Ali realno Arsenal vec dugo nije uzeo nijedan trofej(mislim da je poslednji FA cup 2005) i ako ne uzmu bas nista u naredne 3 godine,onda je opravdano da se preispita status Vengera u klubu,bez obzira sto je on tamo legenda.Lepo si to uporedio sa Vojvodinom,Vosina skola je mozda i najbolja u Srbiji,odatle su izasli mnogi veliki fudbaleri,i sad realno Vojvodina ima po imenima bolji tim od Zvezde po meni(talente poput Aleksica i Tadica koje Zvezda po meni nema),ali dzaba kad tim ne funkcionise...Walken za koga ti navijas u nasoj ligi?Ja sam navijac Vose i zanima me tvoje "strucno" misljenje o Vojvodini,njenim igracima,da li mogu do nekog trofeja u narednom periodu,itd.Malo sam skrenuo sa teme izvinjavam se :)

Ali realno Arsenal vec dugo nije uzeo nijedan trofej(mislim da je poslednji FA cup 2005) i ako ne uzmu bas nista u naredne 3 godine,onda je opravdano da se preispita status Vengera u klubu,bez obzira sto je on tamo legenda.
Ali realno, Siti im je uzeo dva bitna igrača i još se dodatno pojačao, u Čelsi je uloženo pola milijarde, Totenhem takođe troši dosta novaca, Mančester je Mančester godinama, a imaš i Liverpul pritom ... U takvoj konkurenciji je nerealno davati ultimatum trofejima ... Kao kad bi treneru Sevilje rekli da je red da uzme Primeru, ili Valensijinom, a konkurencija su ti perfektna Barsa i Real od pola milijarde ...

Ja ne znam stvarno koga oni misle da dovedu kao trenera i da sa njim imaju garantovane trofeje, jer ne ulažu previše u tim, i oslanjaju se islkjučivo na Vengerov skauting ... Nema tu šta da se preispitava status Vengera, jer on čovek izvlači maksimum maksimuma iz toga Arsenala, nego treba preispitati status te uprave koja zahteva trofeje ... Nije samo trener kriv za oskudicu trofeja, ima tu i drugih faktora, a uprava je jedan od bitnijih ... Kako npr. Leonardo da uzme trofeje kad njegova uprava proda najbolje igrača za 60 miliona, a dovede prosečnog napadača za 20-ak (kakvih već imaš u klubu), i time završi merkato za sezonu u kojoj se Juve dobro pojačao, a Inter još bolje?

Lepo si to uporedio sa Vojvodinom,Vosina skola je mozda i najbolja u Srbiji,odatle su izasli mnogi veliki fudbaleri,i sad realno Vojvodina ima po imenima bolji tim od Zvezde po meni(talente poput Aleksica i Tadica koje Zvezda po meni nema),ali dzaba kad tim ne funkcionise...Walken za koga ti navijas u nasoj ligi?Ja sam navijac Vose i zanima me tvoje "strucno" misljenje o Vojvodini,njenim igracima,da li mogu do nekog trofeja u narednom periodu,itd.Malo sam skrenuo sa teme izvinjavam se :)
Navijam za Partizan, ali skoro sam i prestao da pratim našu ligu, jer više nije ni na onom najnižem nivou, nego se srozala još niže ... Više pratim drugu ligu nego ovu prvu kod nas, zanimljivija je ...

Voša može do titule jedino iz razloga što su i Partizan i Zvezda u teškom qrcu ovih par godina, ne zbog toga što nemaju kvalitet u igračkom kadru, nego zbog nemogućnosti da zadrže taj kadar na duži vremenski period ... Partizanu mladi igrači odlaze pre 20-e godine, dok Zvezda gomila kojekakve strance pa se onda tuži sa njima za velke pare, a ovi pritom odigraju na nivou amatera ...

Treba ponovo uvesti onaj zakon o zabrani odlaska u inostranstvo, bar na 24 godine minimum, da svi ovi mladi igrači koji blistaju u mlađim kategorijama sa repkom po Evropi ostanu u našoj ligi dok potpuno ne sazru kao igrači ... I liga će biti jača, a i repka će imati koristi ...

Voša može do titule jedino tako, jer ti njeni talenti poput Aleksića, Kačara i Tadića imaju potencijal za to, ali džaba kad odu u inostranstvo posle 1-2 dobre sezone, a onda opet nađu nekog talenta tog kalibra, i onda opet ga prodaju za dve sezone ... Nema tu dugoročnih planova, i to je glavni problem jer sve se svodi na preživljavanje kluba 'od danas do sutra' ...

To se slazem, u pravu si za upravu Arsenala.Mnogo puta su uprave klubova,vise krive za lose rezultate nego samo treneri.Ali opet gledam nekako,ipak Venger ima odlicne igrace na raspolaganju,recimo doveden je i Arsavin koji je ekstra igrac po meni,pa opet izostaju rezultati.A tu su i Fabregas,Van Persi i ostali..Nije da nemaju kvalitet...A Totenhem je posebna prica,oni redovno trose dosta novca a slabo uzimaju trofeje,ok uzeli su prosle ili pretprosle godine Liga kup i to je to...Sto se tice poredjenja sa Primerom,svaka cast Sevilji i Valensiji,ali ipak mislim da je Arsenal mnogo vec klub od njih,i da zato to poredjenje nije skroz na mestu,mada kapiram sta si hteo da kazes.A ovo za kalco se slazem,pa naravno da Milan ne moze da bude konkurentan Interu i Juventusu,kad Berluskoni povlaci onakve poteze,i slabo daje kes za pojacanja...

Sto se tice naseg fudbala i lige,slazem se da skroz da treba ograniciti odlazak u inostranstvo,mozda ne do 24 godine ali svakako bar do 22 godine.Ja sam se ponadao da Vosa moze do titule,jedan od razloga optimizma je i bio taj sto su Zvezda i Partizan u bedaku vec par godina,ali dzaba...I jos nesto sto me nervira kod naseg fudbala-kod nas u ligi klubovi stalno menjaju trenere!Da li moze da se navede jedan trener kod nas,da vodi duze od godinu dve neki klub???Ja mislim da ne moze.Jedino tokom devedesetih Tumbakovic u Partizanu i to je to...Nasi klubovi bi trebalo da imaju vise strpljenja,ne moze rezultat da dodje preko noci.Licno nisam zadovoljan sto je Vojvodina smenila Stepanovica,mislim da je on jedan od retkih trenera kod nas,koji nesto vrede.Jako cenim klubove koji dugi niz godina imaju istog trenera,poput Fergusona,Vengera itd.

Ali opet gledam nekako,ipak Venger ima odlicne igrace na raspolaganju,recimo doveden je i Arsavin koji je ekstra igrac po meni,pa opet izostaju rezultati.A tu su i Fabregas,Van Persi i ostali..Nije da nemaju kvalitet...
Imaju oni kvalitet, ne kažem da nemaju, jer Fabregas je najbolji veznjak lige, a Aršavin igrač koji sam može da preokrene utakmicu, ali imaju i drugi kvalitetne timove na koje troše 10x veće svote novca u odnosu na Arsenal ... NIje ovde u pitanju kvalitet Arsenala i Vengera, nego da je glupost od uprave uceniti Vengera trofejima, a uložili su mizerne pare u tim u odnosu na konkurenciju ...

Sto se tice poredjenja sa Primerom,svaka cast Sevilji i Valensiji,ali ipak mislim da je Arsenal mnogo vec klub od njih,i da zato to poredjenje nije skroz na mestu,mada kapiram sta si hteo da kazes.
Nije uopšte Arsenal mnogo veći tim od Valensije, a Sevilju sam spomenuo zato jer imaju solidnih uspeha u poslednjih par godina i izrasli su u veoma ozbiljan tim koji nije toliko daleko od titule ...

Valensija u poslednjih 10-ak godina ima dve titule osvojene, Kup UEFA, dva puta finalista LŠ-a, 2-3 Kupa kralja, i gledajući taj period, nisu ništa manji klub od Arsenala ... Tačnije imaju više uspeha, imaju fantastičan tim, mnogo španskih reprezentativaca, i imaju sve uslove za titulu ... Ali to ne znači da uprava može da ucenjuje trenera titulama u situaciji kad se konkurencija troši enormne cifre za pojačanja ... Valensija i Arsenal su u sličnoj situaciji, tamo imaš Real i Barsu koji mnogo troše za svoj tim, a vamo imaš Siti, Čelsi, Manu i L'pul, i zato kažem da je isključivo u takvoj situaciji bilo kakva vrsta ultimatuma pogrešna ...

Jeste da su ulozili mnogo manje od konkurencije,koja se dobro pojacala,ali bez obzira na to mislim da imaju dobar tim.Moje misljenje je ipak da je Arsenal veci klub od Valensije jer Arsenal je tokom svih ovih godina bio jedini konkurent Mancesteru za premijer ligu,dok se nije pojavio Abramovic i uzeo Celzi,a Valensija je uvek bila u drugom planu posle Reala i Barse.Sevilja pogotovo ne moze da se poredi sa njima,jer kad je Sevilja bila sampion Spanije???Cini mi se da imaju jednu titulu i to pre 50godina,tako da...Arsenal je bio sampion svoje zemlje 13 puta,a Valensija 6 puta,to je ipak dobra razlika.A sad su u teskoj situaciji jer glavni konkurenti stvarno trose ogromne svote novca za pojacanja,tako da ultimatumi jesu pogresni,ali kao sto sam rekao ipak mislim da ako jos par godina ne osvoje nista,treba preispitati status Vengera...

Poslednja izmena:
@Walken
Fabregas mora jos da radi...da bi bio najbolji vezni igrac lige...
I ovakav kakav je trenutno, Sesk je najjači veznjak lige i jedan od najboljih na svetu ... Pre dve sezone je bio ubedljivo najbolji, prošle je bio povređen skoro pola, a ove je nastavio sa igrama od pretprošle, i dokazuje da mu nema premca na ostrvu ...

Da vam je on umesto Balaka (ili Lamparda), potpisujem odmah da Čelsi osvaja ili LŠ ili PL ... Ako njega Roman dovede, biće mu to najboloji potez za ovo vreme u klubu, i ogroman korak napred za Čelski ...

Back