Arsenal FC

• Začetnik teme Začetnik teme Simmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li Wenger konacno treba da ode iz Arsenala?

• Ukupno glasova
    1
  • Anketa je zatvorena .
@Johnny Kako nije istina Dzoni? Rekao je u ovom trenutku... A pogledaj kako stvari stoje...u FA kupu se igra 90 minuta i onda se pucaju penali...a u Ligi sampiona imas 2 meca...od kojih jedan igras na svom terenu... A imena protivnika su jednako jaka...jer u trenutku kada je to govorio...ocekivao je Mancester u finalu a imao je Celzi ispred sebe...
I kad sve to pogledas...vidis da su tezi uslovi za osvajanje FA kupa...
Uzgred...drago mi je da si svratio...nije te bilo odavno;)

Kako nije istina Dzoni? Rekao je u ovom trenutku... A pogledaj kako stvari stoje...u FA kupu se igra 90 minuta i onda se pucaju penali...a u Ligi sampiona imas 2 meca...od kojih jedan igras na svom terenu... A imena protivnika su jednako jaka...jer u trenutku kada je to govorio...ocekivao je Mancester u finalu a imao je Celzi ispred sebe...
I kad sve to pogledas...vidis da su tezi uslovi za osvajanje FA kupa...
Uzgred...drago mi je da si svratio...nije te bilo odavno;)

U ovom trenutku iz perspektive Arsenala stvarno deluje teze osvajanje njihovog kupa ali ja sam mislio uopste... Razumemo se sad ;)

Nocas Arsenal docekuje aktuelnog evropskog i svjetskog prvaka Mancester Junajted...
Morace da nadoknade zaostatak od 1-0 iz prvog meca...ako misle da idu u Rim i igraju finale...

Svaka pobjeda sa 2 ili vise razlike ih vodi dalje...jedina pobjeda od 1 razlike koja im odgovara je 1-0...a onda idu penali...

Uzdam se u londonsko finale...:ok:
Red je da u fudbalsku metropolu svjetskog glasa dodje trofej Lige sampiona...:hvala:

Ma nikad London nije bio fudbalska metropola, cak ni engleska - uvek je bio u senci Mancester i Liverpula (kao Rim u Italiji) ...

Ja iskreno nikad ne volim kad se sastanu dva kluba iz iste zemlje (a ne iz grada cak), taj mec uvek mogu gledati u nacionalnim ligama nekoliko puta ... Vise volim da vidim duel dve razlicite skole, da vidim Barsu protiv Arsenala, Mancester protiv Bajerna ili Juve protiv Reala ...

Ja se uzdam u puno golova i akcija, a finale nek bude Mancester protiv Barce - cele sezone melju i najjaci su ove godine ...

Fabregas: "Ostajem u Arsenalu"
Beta
Beta
Kapiten Arsenala Fransesk Fabregas izjavio je da neće poći stopama Kristijana Ronalda i Kake i da ne namerava da karijeru nastavlja u Španiji.

Igrač sredine terena je odbacio navode po kojima će se ovoga leta preseliti u domovinu, kao i reportaže o navodnom interesovanju Barselone za njega. Engleski mediji su u poslednje dve nedelje spekulisali o "velikoj ponudi Barselone" koju bi katalonski klub trebalo da iznese u javnost do kraja meseca, ali dvadesetdvogodišnji fudbaler ne namereva da ode iz Engleske.

Fabregas je izjavio kako želi da ostane u klubu u koji je 2003. prešao iz juniorskih redova Barselone, kao i da namerava da sa Arsenalom osvoji Ligu šampiona.

"Nadam se da ću u Arsenalu ostati još mnogo godina i da ću sa svojim klubom osvojiti Ligu šampiona", izjavio je Španac za engleski San.

Fabregas je do sada zabeležio 160 nastupa za Arsenal i postigao je 17 golova

Novi ugovor za van Persija
Beta/AP
Beta/AP
Holandski ofanzivni fudbaler Robi van Persi produžio je ugovor sa engleskim premijerligašem Arsenalom, prenele su agencije.

Detalji nisu objaveljni. Van Persi, koji je u Arsenal došao 2004. godine iz Fejenorda, prošle sezone je bio najbolji strelač "tobžija", pošto je na 44 utakmice postigao 20 pogodaka. Odmah po potpisivanju ugovora Holanđanin je naglasio da mu je zadovoljstvo da igra u klubu koji ima "odličnog stručnjaka na klupi, vrsne mlade saigrače i briljantne navijače".

Menadžer Arsenala Arsen Venger istakao je u izjavi za zvanični klupski sajt da je produžetak saradnje sa Van Persijem "fantastična vest za budućnost kluba".

"Van Persiju je tek 25 godina i pred njim je sjajna karijera. On ima sve kvalitete koji mu omogućavaju da jednog dana postane istinska veličina Arsenala", naveo je Venger

Rosicki ponovo povređen!

Češki internacionalac Tomaš Rosicki povredio se na prvoj utakmici posle 18 meseci pauze. Rosicki je poslednju utakmicu pre povratka na teren odigrao 26. januara 2008. godine, a u međuvremenu je pokušavao da se oporavi od serije povreda, ali neuspešno. Čeh je konačno zaigrao u prvih 45 minuta susreta između Arsenala i niželigaša iz Londona, Barneta, ali se ponovo povredio, nakon čega je iznesen sa terena.

- Imam osećaj da sam se napokon vratio u formu. Tokom svih patnji koje sam proživeo za vreme povreda, nekoliko puta sam se pripremao za povratak, ali bezuspešno. Sada sam fit i to je najbitnije - rekao je baksuzni Rosicki pre meča sa Barnetom.

Pored Partizana navijam i za Arsenal. ZAšto? Pa zog prelepe pas igre i genijalnog Vengera. Always outnumbered, never outgunned!

I ovog puta VEnger najavljuje titulu, mada realno ne verujem a će biti nešto od toga. Više verujem u neki domet u LŠ.

- Milsim da smo po kvalitetu i brojčano na mestu gde želimo da budemo. Imamo osam defanzivaca, osam ili devet veznih igrača, četiri napadača i nekoliko veoma mladih fudbalera. Ostali smo bez dva sjajna igrača Adebajora i Turea, ali posedujemo isto tako dobre koji ih mogu zameniti i sada je samo na nama da pokažemo da li zaista posedujemo kvalitet za sam vrh - rekao je Venger I dodao:

CELA VEST

Bendtner nudi novac navijačima Arsenala

Napadač londonskog Arsenala, Niklas Bendtner, spreman je da svim navijačima "tobdžija" koji su uoči nove sezone kupili dres sa njegovim prezimenom i starim brojem 26, pokrije troškove zamene za novi dres na kome je broj 52.

- Pre početka sezone doneo sam odluku da promenim broj na dresu i umesto broja 26, koji sam do sada nosio u Arsenalu, izabrao sam 52, koji mi puno znači i verujem da će mi doneti sreću u šampionatu. Znam da su mnogi navijači ovog leta kupili dres sa mojim prezimenom i oni koji žele da ga zamene za dres sa novim brojem mogu to da učine o mom trošku! Svaki navijač voli da vidi na terenu fudbalera čiji dres nosi na tribinama, zato želim da oni koji prate moju karijeru i navijaju za mene imaju taj osećaj dok su na našim utakmicama - rekao je Bendtner.

Arsenal briljirao na Gudisonu
Fudbaleri Arsenala demolirali su Everton na gostovanju rezultatom 6:1, uz izvanrednu partiju kapitena 'tobdžija' Seska Fabregasa.

Španski reprezentativac je u velikom trijumfu svoje ekipe učestvovao sa dva gola i dve asistencije i tako je bio najzaslužniji za sjajan start Arsenala u ovogodišnjem izdanju Premijer lige. Pored Fabregasa, u strelce su se upisali Denilson, Tomas Vermalen, Vilijam Galas i Eduardo da Silva, dok je "počasni" pogodak za Everton postigao Luj Saha u sudijskoj nadoknadi.

Iako je susret između Evertona i Arsenala važio za derbi prvog kola Premijer lige, vrlo brzo se ispostavilo da će gosti lako doći do pobede. Menadžer Evertona Dejvid Mojes uvrstio je u startnih jedanaest i Džoliona Leskota o čijem prelasku u Mančester Siti se proteklih dana dosta spekulisalo. Meč je počeo otvoreno, a na prvi gol se čekalo do 26. minuta. Niklas Bentner, koji je igrao desno krilo, prešao je Lejtona Bejnsa, dodao Fabregasu, koji je loptu prosledio Denilsonu, nakon čega je Brazilac pogodio gornji ugao gola udarcem sa 22 metra.

Drugi pogodak viđen je u 37. minutu kada je pojačanje Arsenala iz Ajaksa, Tomas Vermalen uspešno izbegao Joboa i glavom postigao gol, posle slobodnog udarca koji je iznudio Bentner.

Samo četiri minuta kasnije bilo je 3:0 za ’tobdžije’. Još jednom je dosuđen slobodan udarac za Arsenal, a ovaj put je Vilijam Galas bio najviši u skoku.

Uprkos očajnoj igri, menadžer Evertona Dejvid Mojes nije pravio izmene na poluvremenu i to mu se osvetilo posle samo tri minuta. Van Persi je sa leve strane dodao Fabregasu koji je mirno smestio loptu iza Hauarda. Peti gol je ponovo bio delo kapitena Arsenala, nakon što je prethodno pretrčao 40 metara i šutirao sa oko 18 metara pored nemoćnog Hauarda. Šesti pogodak postigao je rezervista Eduardo, na asistenciju Aršavina.

Težak poraz domaćina donekle je ublažio Luj Saha golom u 92. minutu.

Rezultati ostalih mečeva odigranih u subotu.

Back