Arsenal FC

• Začetnik teme Začetnik teme Simmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li Wenger konacno treba da ode iz Arsenala?

• Ukupno glasova
    1
  • Anketa je zatvorena .
Arsenal nudi 8,8 miliona za Babela
ajaxonline.org
ajaxonline.org

Arsenal namerava da za jednog od najtalentovanijih mladih fudbalera Evrope Rajana Babela holandskom Ajaksu ponudi 8,8 miliona evra, objavili su ostrvski mediji.

Novinar engleskog Mirora tvrdi da je menadžer Arsenala Arsen Venger čvrsto rešio da angažuje 20-godišnjeg Babela, bez obzira što je on pre samo tri meseca potpisao novi trogodišnji ugovor sa Ajaksom.

U ugovoru koji je talentovani napadač potpisao postoji klauzula da on uz visoko obeštećenje može da promeni sredinu, pa Venger očekuje da će ponuda od 8,8 miliona evra biti dovoljan argument za čelnike najpopularnijeg holandskog kluba.

Babel je 1. februara 2004. debitovao za Ajaks, za koji je do sada odigrao 73 utakmice i postigao 14 golova. Za reprezentaciju Holandije odigrao je 11 utakmica.

Holadija ima odlicnu skolu fudbala i zato ne treba sumljati u Babelov kvalitet
a pored toga zar sumljate da bi Arsen doveo nekog loseg u tim?
Za Babela sam cuo jos pre godinu dana a i gledao sam kako igra!
Ja mislim da ce se odlicno uklopiti u Arsenal i da ce nam mnogo pomoci u buducnosti.
Daj Boze da dodje!!!

Pozz za sve posto me DUGO nije bilo!
Crko mi komp :shock: :shock: :shock:

Nije me bilo nedelju dana, pa da napišem koju i ovde.

Doveli smo poljskog golmana Fabianskog(22 godine). Niko nikada nije čuo za njega, niti ga je gledao kako brani, ali zar se drugačije i moglo očekivati od Vengera :wink: :lol:

Novine sve učestalije govore o "prelasku" Anrija u Barsu, iako su i on i Venger to demantovali. Ti novinari su stvarno debili, pišu vesti već 1000 puta demantovane od strane samog igrača. Ali ipak se pomalo štrecnem kad pročitam neku ovakvu vest, jer gde ima dima...

Kao što sam već govorio, biće transfera ovog leta. Najverovatnije odlaze Flamini, Baptista se vraća u Real dok ćemo najverovatnije prodati Rejesa,koji neće da igra u Engleskoj zbog klime( :shock: ). Spominje se dolazak Riberija, Babela, Malude, i nekih par anonimusa iz francuske lige. Naravno i dolazak Etoa ili Adriana, ali to je naučna fantazija. Nek dođe bar jedan od ovih i biću presrećan

Sledeće sezone menjamo rezervni dres. Prvi ostaje ovaj crveni, sadašnji rezrevni(žuti) postaje treći, dok će drugi biti neki beli(90% sigurno).

Peter Hil-Vud najavio sastanak sa Krenkeom da bi rekli jedan drugom šta imaju da kažu.

Doveli smo poljskog golmana Fabianskog(22 godine). Niko nikada nije čuo za njega, niti ga je gledao kako brani, ali zar se drugačije i moglo očekivati od Vengera

teško će da bude gori od simana, almunie, rajta i ludji od lemana, znači može da bude samo poboljšanje...

Ne znam deo za Žigića, ali sam čuo da Arsen(al) nudi Hleba i Ljungberga za Toresa, što je meni malo čudno, pogotovo posle skorašnjih izjava Hleba(kako ga Venger podržava kao da je odavno u klubu)i Ljungbergovog agenta(da on ne ide nigde), ali da Atletiko traži umesto njih Rosickog(prošle godine bio povezan sa prelaskom u Atletiko, kad je naprasno prešao u Arsenal) i Adebajora(može slobodno da ide što se mene tiče).
Najrealnije deluje opcija Tores za Rejesa(Real Madrid neće da mu ponudi ugovor) + pare(ili nekog igrača, daj bože Adebajora, da ga više ne gledam)!

Spominje se i mogući dolazak Ovena(nedao Bog, povređuje se stalno, a tek kako će u Arsenalu, kad ove sezone nije zaigrala najjača postava ni na jednoj utakmici. Bolje Martins nego on).

Anri ipak u Barseloni?

Francuska fudbalska zvezda Tijeri Anri mogao bi ovog leta da pređe iz Arsenala u Barselonu pošto ne prestaju priče o tom transferu, a on sam se ne trudi mnogo da ih opovrgne. Predsednik Barselone Žoan Laporta je početkom maja izjavio da je potpisivanje ugovora sa Anrijem u završnoj fazi, a mediji su precizirali da bi taj ugovor mogao biti zaključen na tri godine.

Odgovarajući na pitanje Asošijeted presa da li će zaista preći u Barselonu, Anri je samo rekao da se minule sezone "mnogo toga desilo u Arsenalu", misleći pri tome prvenstveno na odlazak Dejvida Dajna, svog prijatelja i bivšeg potpredsednika kluba, iz Upravnog odbora.

"O mom odlasku se priča otkako igram fudbal... Te priče neće nikad prestati", izjavio je Anri, naglašavajući da je "za sada" još igrač Arsenala.

Ukoliko ode iz Arsenala, Tijeri Anri će zameniti kamerunskog napadača Samuela Etoa, koga bi, u tom slučaju, Barselona prodala.

Anri je ove sezone dugo bio povređen. Sada se oporavio, ali još nema dovoljno snage, pa će morati da propusti obe predstojeće kvalifikacione utakmice Francuske za Evropsko Prvenstvo 2008 - u subotu protiv Ukrajine i u sredu protiv Gruzije.

Tijeri Anri je, takođe, rekao da je "frustriran" ovogodišnjim slabim finišom Arsenala u Premijer ligi, pošto je londonski klub opet osvojio samo 4. mesto - iza Mančester Junajteda, Čelsija i Liverpula.

"Baš mi je teško što smo se opet plasirali iza tri najbolja kluba Premijer lige... Već mi je dosadilo da stalno budemo četvrti", izjavio je Anri.

Ovi su nepopravljivi.

@ZzZzZz

Mani bolide. Evo sad Anrija navodno u Barselonu zovu Eto, Ronaldinjo i Ćavi :roll:

Juče bila prijateljska utakmica između Brazila i Engleske na Vembliju. Za Brazil igrao Žlberto Silva ceo meč, i imao asistenciju koji je izjednačio u 90 i nekom minutu. Bio je to vrlo lepo dodavanje, netipično za njega. Ovim je pokazao da zna i da doda, iako to nije njegov posao u Arsenalu. Još je bio i kapiten, što dovoljno govori...

Evo novih vesti :roll:

Trener Milana Karlo Ančeloti otkrio je da bi njegova ekipa mogla da se takmiči sa Barselonom oko dovođenja Tijeri Anrija iz Arsenala. Barselona već duži period želi da dovede Anrija i čini se da mu je Barsa sledeća stanica ukoliko bude želeo da napusti Arsenal, iako je Karlo Ančeloti priznao da se divi Francuzu.

„Želimo da dovedemo igrača sredine terena i napadača“, rekao je Ančeloti italijanskoj štampi.

„Dobro znate imena igrača o kojima se priča. Postoji mnogo vrhunskih napadača, ali ne mogiu ništa konkretno da kažem jer ti fudbaleri igraju u velikim ekipama.

Anri je sjajan igrač i sigurno je da smo zainteresivani za njega“, rekao je Ančeloti.

Ančelotijev igrač sredine terena bi, prema izveštajima, mogao da bude Emerson, koji je imao dosta lošu sezonu u Realu, i koga navijači na Bernabeu nisu baš najbolje prihvatili.

Iako nije direktno priznao da želi Brazilca, Ančeloti je nagovestio da je on jedan od zadataka u letnjem prelaznom roku.

„Ne želim da pričam o imenima, ali klub zna koga želim da dovedem. Ako me pitate da li emerson ima karakteristike igrača kakvog želim, odgovoriću vam potvrdno“, rekao je trener Milana.

http://www.arsenal.com/images/a/awaykit0708_bench.jpg

http://www.arsenal.com/images/a/awaykit0708_bench.jpghttp://www.arsenal.com/images/a/awaykit0708_panorama.jpg

Predstavljen je novi rezervni dres za sezonu 2007/2008.

Izdat je u čast Herberta Čepmena koji je krajem 20-tih i početkom 30-tih od Arsenala napravio nepobediv tim. Tih sezona su osvojili bukvalno sve živo.
Čepmen je napravio pravu revoluciju u Arsenalu, čak je i nagovorio vlasti da jednu stanicu u metrou nazovu Arsenal, što je grad London prihvatio. Otuda se igrači slikaju na klupi na toj stanici, i boje dresova su upravo boje sa zidova te stanice(pogotovo se čarape uklapaju sa zidom).

Inače, Frans Fudbal je preselio Anrija u Barsu(navodno potpisao ugovor na 3 godine), što je Anrijev agent demantovao i najavio tužbu protiv gore pomenutog lista.
Novo je i to što sada Arapi žele da kupe Arsenal(nije zvanično potvrđeno da je biulo ikakve ponude), i to upravo oni isti koji su želeli da kupe Liverpul pa nisu uspeli. U to vreme, predsednik klub Peter Hil-Vud putuje na Island da se na neutralnom terenu sastane sa Krenkeom o njegovim planovima o mogućoj kupovini kluba od strane njega(lično :D ).
Generalno nisam za prodaju kluba, ali bolje da bude Amer nego Arapin. Bar ima iskustva u ulaganju u sport. Ma neka uprava o tome odluči kad dođe vreme(daj bože da dođe što kasnije).
Venger želi da dovede još jednog talentovanog igrača. U pitanju je 16-togodišnji norveški štoper Havard Nordveit. Transfer je skoro realizovan(na radost Arsena(la) i igrača), ali njeogv klub trenutno zateže oko para(odbili ponudu od 1,8 miliona €, žele da ga zadrže do novembra, tj kraja njihovog prvenstva)

Pojavile su se vesti da Arsenal želi ponovo da udruži Anrija i Trezegea(Anrijev odličan prijatelj, zajedno igrali u Monaku i Juventusu). Trezege želi da napusti Italiju, a dovođenjem njega u Arsenal verovatno bi prestale glasine o odlasku Anrija, jer je Trezege odličan strelac(odlično igra glavom, a to je nešto što nam fali) i Anri ne bi imao razlog da ode.

Отишао нам Анри, следећи је Венгер и онда следи распад тима и сценарио "Лидс Јунајтед". Свега овога не би било да је управа прихватила оног Амера и савете Дејвида Дејна на којега су очигледно били љубоморни Хил и Вудс (је ли Вудс и тако некако). И тај глупи стадион са арапским именом у сред северног Лондона. Колико је новца бачено у ветар.

Венгер је продао за смешних 16 милеона фунти стерлинга Анрија!!! Тај човек не зна да продаје играче, али буквално. Сетите се само како је исто за ситан новац продао Вијеру Јувентусу (чији сам исто навијач), а човек био на врхунцу каријере.

Nažalost ode Anri, i time se skoro završila jedna era Arsenala(delom traje od prošle sezone).
Napustili smo Hajberi.
Otišli su skoro svi igrači iz šampionske generacije: Anri, Vijera, Bergkamp, Pires, Kol, Loren, Kembel. Ostali su samo Žilberto i Ljungberg i ne bi me čudilo da i oni odu sedeće sezone.
Vrlo je verovatno da će i Venger da ode(Anri je kao jedan od razloga za odlazak naveo i odbijanje Vengera da produži ugovor). Sa njim će odmah i Fabregas(koji je izjavio da odlazi iz kluba samo ako ode Venger).
Otišao je i Dejvid Din, podpredsednik kluba više od 20 godina.
Moguća je i privatizacija kluba. Mnogo stvari je sada moguće, ali malo koja će biti dobra za klub.

Odlazak Anrija će sve tobdžije gledati na svoj način. Žalim za odlaskom kapitena, i slobodno mogu reći najboljeg igrača koji je igrao za Arsenal. Ipak stvari gledam racionalno. Zato ovaj transfer gledam iz dva ugla.

Prvi je ugao čisto sportski.

Anri ove sezone nije igrao više od pola sezone, a i kada je igrao to nije bio na njegovom nivou. On ima 30 godina, i ne može biti bolji već samo gori. S druge strane kad god je igrao dao je gol(uprkos tome što nije igrao kako zna).
Opet, on i Nisterloj su jedini igrači na ostvru koji su dali preko 20 golova u 5 sezona u svojim klubovima. Anri je, ja mislim, jedini koji je dao više od 30 golova u jednoj sezoni(bar u novijoj istoriji Premijer lige). Najbolji je strelac kluba svih vremena. Dao je preko 200 golova, prosečno više od 25 golova po sezoni u svim takmičenjima. Njegov odlazak usloviće ogroman pad morala kod mlađih igrača kojima je bio saigrač i verujem uzor. Još gore od toga je to što će sada starter biti Adebajor!!! Dobijeno je samo 16 miliona funti(24 miliona evra) za Anrija, čak i Daren Bent iz drugoligaša Čarltona vredi više. Sa tim parama se ne može kupiti igrača svetske klase. Sve i da klub doda koji milion, plus prodaja Rejesa, opet niko neće hteti da dođe na brod koji se opasno ljulja i preti da potone. Bolje da je prihvaćena ponuda Intera(15 miliona evra plus Adriano.Jeste da je Adriano sada van forme, ali kad je u formi nezaustavljiv je. Po mojoj proceni on je možda i najkompletniji napadač u ovom trenutku, druga stvar je što ima problem u glavi da iskoristi to). Kao doći će Aguero iz Atletika(pare plus Rejes) i Babel iz Ajaxa(koga smo videli na EP U21 i videli o kakvom se igraču radi. Oni ne mogu da zamene Anrija,niko to ne može, ne postoji napadač sličnih osobina. Možda mu van Persi dosta liči po tome. Brz, okretan,prodoran, odličan dribler i tehničar, sjajan šut iz daljine kao i finiš,ne znaju da igraju glavom, obojica počeli karijeru kao krila... Treba vanserijski igrač, koji može odmah da počne da igra, a ne ova dvojica, koji mogu da se razviju u igračine ali ne moraju. Po meni treba neko upravo poput Adriana, neko ko može da razgrne odbranu, ko zna da igra glavom, ko je jak kao stoka... Umetnika imamo previše u timu.
Mogu i da razumem njegov odlazak. Čovek želi trofeje. Želi da uzme LŠ, sve ostale tofeje je uzeo sa Arsenalom. I njemu je dosta mladih talenata i vrtića, želi da ima saigrače sa kojima će moći da parira Mančesteru i čelziju(koji su ruku na srce daleko otišli od nas). Dve sezone zaredom smo četvrti, više od 20 bodova iza prvog. To je ipak ispod njegovog nivoa. Ali to sve ipak nije smetalo Bergkampu, čoveku koji nikada nije osvojio LŠ(nije čak ni igrao u finalu prošle godine). Kao da on nije suviše velik da bude četvrti u ligi i da kaska za prvakom. Za to je Berkgamp možda i jedina prava legenda kluba, bar dok ga Venger vodi.

Drugi ugao je emocionalni.

Radi se o igraču kog niko ne može da mrzi i čiju igru niko ne može da mrzi. Mnogo je dao Arsenalu i zato ga navijači vole više od bilo kog igrača na svetu. I on voli navijače, engleski stil igre, i pre svega klub. Danas je zadnji put bio na Emiratima, ostavio je poruku navijačima (ne znate koliko mi je teško dok ovo pišem.Još uvek ne mogu da verujem da je otišao) To sve nešto govori.

Ipak, nije li to igrač koji je rekao da ostaje u Arsenalu dok može da hoda? Zar nije rekao da je tobdžija doživotno, da će završiti karijeru u Londonu? Da li su njegove reči da će nositi majicu sa natpisom "Ostajem u Arsenalu"? Kako je sada tako odjednom promenio mišljenje? Izjavio je da mu je ovo najteža odluka u životu. Zašto ju je donosio kad se pročitaju njeogve gore navedene izjave? Navodno ide jer je otišao Din i možda Venger, a on ne želi da sa 31 godinom počinje sve ispočetka u klubu. Kao da ne bi bio starter kod novog trenera. To su priče za malu decu. Nisam znao da je Din postao član uprave Barselone. Moram da priznam da će ga ovaj odlazak obeležiti kao neku vrstu izdajnika i lažova. Zašto obećava nešto što ne može da ispuni. Moram da priznam da se osećam nekako iznevereno. Jednim delom sebe ću uvek mrzeti Anrija. Kako je Loren otišao kao gospodin čovek?
Poneo se kao i svi Francuzi koji su napustili klub. Prosto je čudno kako su Anri, Vijera, Pires, Flamini, Aladije(dobro ova dvojca nisu ništa postigli) otišli na mala vrata.Možda će Venger i Galas sa njima(i on se ne što buni, kao nema ambicija...). Mislim da ću zamrzeti Francuze!

Ovo je moj ubedljivo najduži post za ove tri godine na Krsti, ali vredi pisanja. Ne bi mi bilo teško da napišem još jedan ovakav. Znam, možda ga mnogi neće ni čitati, ali bar sam sebi olakšao.
Šta god da se desi

GO ARSENAL!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ma naci ce Wenger sigurno nekog klinca od 17 godina koji ce da bude Anrijev naslednik za 2-3 sezone.

Lepo od njega, već je doveo Sunua(15-16 godina), hoće i Babela, sada možda i Aguera. Vratio se i Bendtner sa pozajmice(zbog njega nije hteo Žigića u timu).Tu je i extra talentovani Meksikanac Vela. Ali dok se oni razviju bar za prvih 11 treba bar 2-4 godine, kako kome.
Ko će da igra do tada u prvih jedanaest? Ko će da bude zamena Anriju, da bude bar petinu dobar koliko je on bio? Adebajor?????

Зашто је глуп потез ? Ако је изневерено све због чега је био у Арсеналу, ако ствари нису као што би требало да буду, зашто да остане. Био је довољно тамо, целих 8 година. Нек се питају сад у Арсеналу шта ће без њега.

Back