Ars longa vita brevis

• Začetnik teme Začetnik teme kapri
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
"...A ovih par hejtera je u fazonu "ma to je s**nje". Takav stav prema necemu sto se ne razume je nazadan i stetan po nasu zemlju i opsti mentalitet."
...jel ti ovoga zastupaš i podržavaš Stamenko?!!
pri tom ne nadjoh na onoj strani tvoju privatnu poruku meni!? Da je postujem sad ovde?

Šta se bre palite!
Jel vidite, da sam konceptualno, napravio performans sa idejom virusa. Smisao svega je da se prošitri na što više podforuma, a da pri tom ne bude svrha samom sebi, već da to bude rasprava o mogućem!!!
Likovnost svega je u tome što svi vi vizuelno percepirate sve ovo što se dogadja, preko elektronski medija. Čak i ako se izbriše sve ovo što je pisano i svi postovi ponaosob, ostaće sećanje na ceo ovaj performans (dogadjaj/interpretiranje), kao što su sećanja posetilaca galerija, koji su gledali najnovija ili najstarija likovna dostignuća, bilo kojeg pravca, kroz predstojeći niz godina!

edit: Jel ovo umetnost?
Mogla bi biti!

upao si mi u post.
kakvi hejteri? Pretpostavljam da si i mene svrstao tu, zato sto imam drugacije misljenje?
To sto sujeta govori iz tebe, razumljivo je potpuno, uzevsi u obzir priznanje da "ne umes"

Jebot*, pa ne umeš ni ti!!!
Ali mi umemo nešto drugo.
Ne. ono gore je citat iz Molerovog citata, pa vidi sad!
NJemu čovek šta god da kaže, on odma proziva hejterom. Zbog toga je i sve ovo što se dogadja. Nema uopšte veze sa tim što nije umetnik!

Vidi ovako. Trebas da postujes ono sto covek radi i sto se trudi. Bez obzira da li ti se to svidja ili ne.
Sve je ovo pocelo tako sto je neko na komentare vise posetilaca, da im se svidjaju slike, krajnje "hejterski" i nipodastavajuce rekao otprilike: Sto se lozite na ovaj kic, vi nemate pojma o umetnosti.
Ne doslovce, ali je tako zvucalo. Time se vredja ne samo ono sto neko radi vec i neciji osecaj za estetiku. Naravno da ne mogu svi da budu eksperi, ali osecaj za lepo je subjektivan, i kao sto svi kazu o tome ne vredi raspravljati.

Vidi ovako. Trebas da postujes ono sto covek radi i sto se trudi. Bez obzira da li ti se to svidja ili ne.
Sve je ovo pocelo tako sto je neko na komentare vise posetilaca, da im se svidjaju slike, krajnje "hejterski" i nipodastavajuce rekao otprilike: Sto se lozite na ovaj kic, vi nemate pojma o umetnosti.
Ne doslovce, ali je tako zvucalo. Time se vredja ne samo ono sto neko radi vec i neciji osecaj za estetiku. Naravno da ne mogu svi da budu eksperi, ali osecaj za lepo je subjektivan, i kao sto svi kazu o tome ne vredi raspravljati.

To sam bio ja. Ne sekiraj se. Jer ne podnosim da neko natura neistinu svima i još da ih tera da pevaju kako to vole!!!
A ti, bez ljutnje, lošije slikaš od Molera. Zamisli se zašto niko tvoje nije komentarisao na taj način. Ako ne odgovoriš za 15 minuta, ja ću ti reći!

ja sam svestan svojih mogucnosti, za razliku od tebe. A nisam ni sujetan. To sto radim, radim zato sto volim.
Rekoh jednom, stavite i vi, pa da svi komentarisu.
Sto se toliko plasite suda javnosti?
NIje strasno ako promasis profesiju. Mlad si, imas vremena da izaberes

a one price. moje slike su iznad toga. one su u galerijama i tome slicno. Ne pije vodu!
pa i slike velikih majstora su na netu, i svako moze da ih komentarise. nekome se svidjaju a nekome ne.
Da li je toliko strasno dobiti kritiku?Verovatno za umisljene umetnike.
Ono sto je bilo sa molerom, nije bila kritika. bilo je kritika tudjeg misljenja a ne njegovog dela!

ja sam svestan svojih mogucnosti, za razliku od tebe. A nisam ni sujetan. To sto radim, radim zato sto volim.
Rekoh jednom, stavite i vi, pa da svi komentarisu.
Sto se toliko plasite suda javnosti?
NIje strasno ako promasis profesiju. Mlad si, imas vremena da izaberes

Pogrešan odgovor!!!
Ti si ISKREN!!! I to je tvoj kvalitet!!! Kvalitet!
I od tebe takvoga će pre biti priznati umetnik, ako se dovoljno potrudiš, nego od njega. a preduslove sam ti napisao u nekom predjašnjem postu.
A Moler nije iskren i želi svoju neiskrenost da nam natura na silu, vredjajući nas!!!
Ja ne umem da slikam, tako da nemam šta da stavim, ali imam senzibilitet da mu "objasnim", jednom za sva vremena. Samo čekam pa da mu zalepim kritiku!!!
Ali ja sam takav. Možda sujetan. U toj kritici ću i pomenuti, da je vrstan portretista, a nije dobar u onome što nam on natura!! Pomenuću i da je izuzetno vičan olovci. Naročito se primećuje na portretu žene iz profila, gde je spojio i jedno i drugo. Ali on ne zna gde je dobar, a gde nije, ali je zato vičan vredjanju svojih "kritičara".
Ovo što mi sad sve raspravljamo se više i ne odnosi na njega već na razne modele ponašanja, tako da je tema široka, ali ja ne mogu a da se ne vratim na ...
Moler bi mogao da drugačije razmišlja, kada bi imao devojku!
Sujetan sam. I neka sam!

a one price. moje slike su iznad toga. one su u galerijama i tome slicno. Ne pije vodu!
pa i slike velikih majstora su na netu, i svako moze da ih komentarise. nekome se svidjaju a nekome ne.
Da li je toliko strasno dobiti kritiku?Verovatno za umisljene umetnike.
Ono sto je bilo sa molerom, nije bila kritika. bilo je kritika tudjeg misljenja a ne njegovog dela!

ovde grešiš.
forum i nije neko mesto za postovanje pravih dela i to se po pravilu ne radi. Ne radi se tako!!!
Ne poznajem Kapri, ali čujem šta priča i verujem joj, jer dobro pratim reči koje koristi, tako da treba ispoštovati njenu volju.
Rasprava oko Molera je počela, tako što su svi skočili ko opareni što neko uopšte komentariše drugačije, nego kvazi religiozno!!
Mišljenja se mogu komentarisati i suprotstavljati, ali se zna da, kao što sam jednom naveo u postovima, ne može komentarisati da li je stvar ukusa Lubarda ili Šumanović ili Nadežda...pa je ovaj mali religiozni hejter odma to izvukao iz koknteksta i udario u talambase, fazon " hvalite me usta, a druge popljujte...!!!"
Dakle, upravo je počelo oko Molera, ali ne oko njegovog "kontroverznog" dela kako bi on voleo da bude i kako je to hteo da predstavi, već oko načina na koji je to uradio, a tek kasnije je počelo sukobljavanje mišljenja!
Pozdrav i nastavi gde si stao!

Mislim da se opet ne razumemo. Ne smeta mi kritika nekog dela. Ne smeta mi kritika molera, i ja nemam nikakav problem sa tim. Zato i naisam hteo da se upustam u raspravu.
Smeta mi kad kritikujete necije misljenje. To da li se ljudima svidja to sto on radi, je njihovo licno, i tu nema rasprave.
kao sto je neko pomenuo, nekim ljudima se svidja turbo-folk i ti tu ne mozes ni na koji nacin da utices. Mislim, ne mozes da utices na njihovu percepciju lepog. Naravno, mozes da utices tako sto bacis eksp.napravu na ruz.tv ali ne na osecaj za lepo

in terminis...shisharqa

Kakav si ti kralj!!!
Samo sam malo pogledao jer mi se učinilo ovo: Contradictio in terminis / oxymoron, kad ono...
evo ovde ti se raspravlja šatro o pogledima na svet, idejama, konceptualnostima i preformansima, a ti imaš sve elemente toga svega!!! Ajde ljudima izloži ovde to što radiš i naznači nekako vizuelnost svega! :D
Budi mi drug, poslao sam ti request.
Stvarno si kralj!

Mislim da se opet ne razumemo. Ne smeta mi kritika nekog dela. Ne smeta mi kritika molera, i ja nemam nikakav problem sa tim. Zato i naisam hteo da se upustam u raspravu.
Smeta mi kad kritikujete necije misljenje. To da li se ljudima svidja to sto on radi, je njihovo licno, i tu nema rasprave.
kao sto je neko pomenuo, nekim ljudima se svidja turbo-folk i ti tu ne mozes ni na koji nacin da utices. Mislim, ne mozes da utices na njihovu percepciju lepog. Naravno, mozes da utices tako sto bacis eksp.napravu na ruz.tv ali ne na osecaj za lepo

Hmmm.... baš si me zamislio.
Veruj mi da se nikad ne bi borio protiv toga što govoriš. Tu nema pobednika.
Samo protiv jednog nekorektnog stava. (Moler), jer on nameće svoj nekorektni stav, koristeći svoje radove, rad i delo. Na kraju se svelo na to, da više niko ne pominje njegovo delo, sem mene, ako si primetio, nego ljudi počinju da govore o nekim fantazmagoričnim percepcijama, ko Kastaneda!
Kome se svidja turbo-folk, njemu i ne treba kritikovati mišljenje, jer za to nema pomoći. Pri tom ciganina Sinana ne bi stavio pod tu kategoriju. Znaš ono...Korak od sna, bili smo mi...a tiiiii me ostaviiiiii...i tako...I to ti je konceptualnost! Južni vetar. Al čudo da niko to ne spori. Jel shvataš razliku. Iskrenost!!
A Moler to nije! Kad postane iskren, bez molitve, onda ćemo ga čini mi se svi slaviti, maaaaaaaaddddaaaaaaaaaaaaaa.......a možda i nećemo.
I za kraj, nešto što stioji u tvojoj zadnjoj rečenici...ako većina ima pogrešno mišljenje, ne moramo se tome prikloniti!!!
Demokratija jeste vladavina naroda, tj. većine, iz razloga što se odluke donose tako što se utvrdi šta većina misli, ali to ne znači i da su u pravu!!!
Doktore, mogli bi i ruku da obaramo, da vidimo ko je u pravu ;)

ritrramatu0.jpg

mene fascinira njena frizura

Сјајни су радови.
Последњи је невероватно симпатичан. :)
Са све наопачке окренутом црвеном звездом на врху.
И теби све најбоље у Новој години, Капри. ;)

U pitanju je konceptualna umetnost.Maze li se to na hleb ...(?)
Ne :))) Ona ima za cilj stimulaciju maste . Podstice na razmisljanje i ideju.
U najkracim crtama.
p.s. posto vidim da ima i onih koji ne razumeju....mislila sam na to da ima za cilj stimulacije maste kod POSMATRACA , dakle posmatrac nece posmatranjem postati koceptualni umetnik ( o Boze :)))))) ) Ovo me podseti zasto ja ne idem na neke druge podforume da razglabam o ...hm...algabarskim strukturama i trostrukim integralima o kojima poima nemam...

Чисто да поновим. ;)
Можда се они који су већ прочитали већ прву страну, неће враћати на исту.

Evo, ja bi kupiio ovu ekološku novogodišnju jelku!
Jel prodaješ Kapri i po kojoj ceni?
A da li možeš da pošalješ fajl da mogu da napravim čestitku u štampariji?
Ako možeš, požuri. Prošle godine je jedna "osoba" isto sa foruma napravila za mene čestitku, pa sam se navadio!
:)

Back