tnx, sax83. Da ne znas mozda kako se to zove? Mozda neka oblast ili predmet na faxu ili nema naziv?
To je vezano za "enterijer" ...da ne ulazim u tehnichka objashnjenja ,mozda ne bi razumeo/la
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
tnx, sax83. Da ne znas mozda kako se to zove? Mozda neka oblast ili predmet na faxu ili nema naziv?
Arhitekta je idejni tvorac, ali teško da može da odradi projekat sam..... tj. da je glavni projekat uopšte njegovo delo. Mada, demantujte me..... to je stvar koja se radi timski.Arhitekta je odgovoran za te stvari jer projektuje objekat,gradjevinac rukovodi gradnjom i eventulano ako bude nekih izmena konsultuje se s arhitektom
Arhitekta je idejni tvorac, ali teško da može da odradi projekat sam..... tj. da je glavni projekat uopšte njegovo delo. Mada, demantujte me..... to je stvar koja se radi timski.

Završiš građevinu ili arhitekturu, pa završiš na nekom gradilištu gde je blato do kolena,
ili se daviš u prašini. Po čitav dan si na poslu.....Radne subote, ako treba mora i nedelja.....
Kiša, vetar, sunce......Neki zadimljeni kontejner u kome je leti pretoplo a zimi hladnjikavo...........Nezadovoljni radnici......Pivo i rakija.......
Uvek može da ti nešto padne na glavu, da se nabodeš na neki ekser, upadneš u neku rupu......itd...
Ali ko šta voli.
3 sata nedeljno na gradilishtu ... Shef gradilishta i radnici su non-stop ..Zato se i uci fax ,da se ne prljash puno:grin:
Gradjevinci su prva liga...Arhitekte su naduvenkovici
Koja ti je to firma ?
Ili su ti tvoji inžinjeri neka zaštićena vrsta .
Čak i da je tako za ta tri sata ne može se izbeći ništa od ovog ovde nabrojanog.
Uvek si blatnjav, prašnjav.....
Gradjevinci su prva liga...Arhitekte su naduvenkovici
Tako je u svakoj firmi izuzev ako se neki inzh. baci na privatno preduzetnishtvo ... To je u stvari rezhija ,vezana za fotelju,shef gradilishta je veza izmedju njih i gradilishta .... radnik i blato su daleko
E takvo radno mesto se teško dobija.
Danas u ovo vreme kad nema posla svi se ugalvnom bacaju na privatno i to ne ovde (konkurencija velika) vec Slovenija,Rusija i td
Gradjevinac je shirok pojam ... mislish na inj gradjevine?
To je vezano za "enterijer" ...da ne ulazim u tehnichka objashnjenja ,mozda ne bi razumeo/la
Znam sta je enterijer, svakako je deo i toga, ali ne mislim na dekoraciju i uredjenje.
Mislim na korak pre toga, valjda je to deo projektovanja zgrade kad treba ispostovati pravila tipa velicine stanova, broj soba unutra, potreba da odredjene prostorije budu jedna pored druge isl.
Zasto je to stvar dogovora arh.i gradj.a ne samo arhitekte?
danas sam gledala emisiju gde je pricao arh Vlada Slavica arhitekta Arene i sad nikako ne mozemo reci da su arhitekte "neznalice". Kako jedan arhitekta moze toliko znati o izgradnji, konstrukcijama itd (vise nego sto pretpostavljam da arhitekta zna) bas kao gradjevinac?
Ajmo ovako: nabrojite dobre stvari gradevinca i gradevinskog fakulteta i dobre stvari arhitekte i arhitetktonskog fakulteta. A onda napishite i loshe stvari.
Ovo glup, nenznalica, inteligentan i tako nikum ne vodi.
danas sam gledala emisiju gde je pricao arh Vlada Slavica arhitekta Arene i sad nikako ne mozemo reci da su arhitekte "neznalice". Kako jedan arhitekta moze toliko znati o izgradnji, konstrukcijama itd (vise nego sto pretpostavljam da arhitekta zna) bas kao gradjevinac?
Sta jos moze da radi arhitekta osim da crta u auto/archCAD-u, 3d max-u isl? Naravno, osim projektovanja velikih gradjevina jer to sigurno nece raditi neko mladji bez iskustva.
Danas u Srbiji ima nekoliko arh.fakulteta i visih i sa njih diplomiraju na stotine arhitekata, uglavnom devojke. Gde ce svi oni da nadju posao?