@Slap888 Zaboravih da te pitam za ime tvoje crkve? Ispravno je da crkva ima naziv, pa me zanima gde si pokupio silno znanje?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne tvrdim i crkve nema ... ona je stvar budućnosti...i samo sam htio sebi skratiti vrijeme upoznavanja sa tobom misleći da ćeš mi reći koja sekta ti je najmilija...dobro...tvoje pravo je da prešutiš...Ti tvrdiš da crkva mora da ima ime.
.Zatim se Ruha/Ruah [koja funkcionira kao duh ovoga svijeta — neka vrsta duha majke zemlje, slično gnostičkoj nižoj Sofiji] poput goluba baci križ preko Jordana. Križ je bacila preko Jordana i učinila da se njegova voda promijeni u različite boje."O Jordane", kaže ona, "ti posvećuješ mene i i mojih sedam sinova.
Zato se kaze da je 7 erostruka
Ti si u pravoj veri.Zaboravih...bačen sam u pustinju...godine me pritisle... Silno znanje? Pročitaj moj potpis.
To plan spasenja je nebitno to je stvar razumjevanja nego on ignorira informacije koje mu ne pašu.Momak ne razume plan spasenja i na koji su način Otac i Sin jedno, a ipak je Otac veći od Sina.
Za njega je plan spasenja čista gluma.
No nisam ovde da bih pisao o njemu. Mogu jedino da imam neku zdravu raspravu, sa biblijskim argumentima.
Svi smo mi podložni tome. Ego ne dozvoljava ljudima da otvore oči.To plan spasenja je nebitno to je stvar razumjevanja nego on ignorira informacije koje mu ne pašu.
Preleti preko njih pravi se da ne vidi.
To je znak da je indoktriniran.
Elementarna kultura je u pitanju nista posebno.Svi smo mi podložni tome. Ego ne dozvoljava ljudima da otvore oči.
Najgore je kada čovek misli da sve zna, a svi smo mi daleko od toga.
Netačno.Treći se ne spominje jer ova dvojica imaju sebe u trećem; Duh Sveti je impersonalan i sastoji se od "sedam duhova" od kojih središnji pripada Sinu a šest okolnih Ocu...Otac i Sin su kristalizacija ili emanacija tih sedam duhova Duiha Svetog.
On vide Oca i Sina a gde je treći. U Ocu i Sunu a ne obrnuto.Stefan je vidio tog trenutka i Oca i Sina a predaje se Sinu. Nisi pažljiv. Pada ti teologija.
Ne mogu te ni razumeti kada pišeš i veruješ ljudskoj filozofiji pre nego Hristu.Ne razumiješ niti najmanje...sve ove gore tvoje rečenice nemaju veze sa tekstom na koji si reagirao...ja ukazujem na to d aje sve KROZ Krista stvoreno a ti gore raspalio o Božjem Duhu. Stvaranje teče kroz Sinov Duh između ostalog. O tome ti ne znaš ništa i to nije nimalo strašno neznanje jer to gotovo niko ne zna...čak se, kao i ti gore ne zna niti zadržati na tom izrazu "sve je stvoreno KROZ Krista" inače se čovjek mora pitati kako je to Bog Otac stvarao KROZ Krista . Ključna riječ je "kroz" a može i "po" Kristu. Tvoji jehovini svjedoci su te pojmove izbrsali i stavili "preko" Krista. Zlobnici...
Hrist kaže a JS veruju samo Hristu.Da...i onda na osnovu toga tvoji trube da je Sin prvo stvorenje. Krist je početak Božjeg stvaranja u smislu da je KROZ Krista sve stvoreno izišlo u prostor i vrijeme. Gore rekoh da vi ovo ne možete razumjeti kako to izgleda...
Sin ne daje Ocu ''ništa''...Duh Sveti neprestano struji između Oca i Sina, jedan i drugi ga stalno primaju i stalno daju jedan drugome. Kad Pavao kaže da Sin Ocu vraće "svu vlast" kako je to moguće vraćanje nego pomoću Duha...Duha vraće jer je u Duhu sve. Tako da i Otac prima Duha. Ovo znajje razriješava mnoge teološke gluposti pa i spor između Katolika i pravoslavaca...a to znanje imam ja i zato sam bre najpametniji.
Od Oca je SVE...To je već nešto drugo i nije dio gornje teme kojom se dokazuje da su Otac i Sin jedan Bog unutar Duha Svetog koji im daje unutarnju jednotu.
Netačno.
Ova dvojica nisu u trećem. Već je treći u ovoj dvojici. Pismo tako kaže.
Ako je Bog Duh...Njegov duh je 'Sveti Duh'...
A vi jednog Boga podeluste na dva dela, samo radi dogme.
Otud i presto i na prestolu Otac i Sin a Duh je u njima...
Pa vidim, kod tebe to sve kristalno jasno i jednostavno. Krstili te u ime nečega što i ne postoji. Baš ima puno smisla takva pomisao.Jednostavno zato što treći ne postoji
IQ300Pa zna se kako je Otac veći od Sina. Po uzroku. Otac rađa Sina i stoga je uzrok Sinu. To ne znači da je Sinovo božanstvo manje od Očevog ili da imamo većeg i manjeg Boga. Kao što je izvor rijeke uzrok njenog toka ali je to jedna rijeka tako je i Otac uzrok Sina i Duha ali je to jedan Bog.Momak ne razume plan spasenja i na koji su način Otac i Sin jedno, a ipak je Otac veći od Sina.
Za njega je plan spasenja čista gluma.
No nisam ovde da bih pisao o njemu. Mogu jedino da imam neku zdravu raspravu, sa biblijskim argumentima.
Ti si verovatno član Mense, često spominješ IQ. Biser foruma.Pa vidim, kod tebe to sve kristalno jasno i jednostavno. Krstili te u ime nečega što i ne postoji. Baš ima puno smisla takva pomisao.IQ300
Da su Otac, Sin i Sveto Duh ime našeg Boga. U svakoj poslanici u pismu bi to moralo da piše, jer bi to bila centralna doktrina.Pa zna se kako je Otac veći od Sina. Po uzroku. Otac rađa Sina i stoga je uzrok Sinu. To ne znači da je Sinovo božanstvo manje od Očevog ili da imamo većeg i manjeg Boga. Kao što je izvor rijeke uzrok njenog toka ali je to jedna rijeka tako je i Otac uzrok Sina i Duha ali je to jedan Bog.
IQ300Ti si verovatno član Mense, često spominješ IQ. Biser foruma.
Dok sam radio kao inspektor, takvi poput tebe su bili teški njanjavci (mutavci), oni kojima drhti glas kada nema tastature. No nećemo o tome.
Druga stvar. Daleko inteligentniji ljudi od nas su svojevremeno umeli da upadnu u pogrešnu veru, jer je u pitanju duhovno, a ne intelektualno shvatanje.
Nije poenta da spuštaš ljude, jer tako spuštaš sebe. Budi malo kulturan.
Pa imamo. Otac je najjasnije Bog, Hristos Se jasno naziva Bogom na niz mjesta kao i Sv. Duh.Da su Otac, Sin i Sveto Duh ime našeg Boga. U svakoj poslanici u pismu bi to moralo da piše, jer bi to bila centralna doktrina.
Mi toga nemamo u pismu.
Inspektore Blažo, nisi odgovorio zašto si onda kršten u ime Oca Sina i Svetoga Duha? Ili u vašoj notornoj Bibliji piše samo krštavajte ih u ime đehouve? Ne bi me ni to čudilo...Da su Otac, Sin i Sveto Duh ime našeg Boga. U svakoj poslanici u pismu bi to moralo da piše, jer bi to bila centralna doktrina.
Mi toga nemamo u pismu.
Sveti Duh je isto ono što je bio u starom zavetu.Pa imamo. Otac je najjasnije Bog, Hristos Se jasno naziva Bogom na niz mjesta kao i Sv. Duh.
I tamo je Ličnost.Sveti Duh je isto ono što je bio u starom zavetu.
Nisam JS.Inspektore Blažo, nisi odgovorio zašto si onda kršten u ime Oca Sina i Svetoga Duha? Ili u vašoj notornoj Bibliji piše samo krštavajte ih u ime đehouve? Ne bi me čudilo...
Niko od proroka nije imao takav stav.I tamo je Ličnost.
Zašto ga apostoli nisu poslušali?Pa je li Hristos onda pogrešno rekao da se krstimo u ime Oca i Sina i Svetoga Duha?