Argumenti o Duhu Svetom kao Bogu?

Ne izdvaja se. Imamo gomilu trojedinih bogova.
Vavilon se sastoji iz 3 dela.

Iz laznog trojstva.

Vidimo to i kod njegovog raspada:

Otk 16:19 I grad veliki razdeli se na tri dela, i gradovi neznabožački padoše; i Vavilon veliki spomenu se pred Bogom da mu da čašu vina ljutog gneva svog.
Otkrivenje 17,18 I žena, koju si vidio, jest grad veliki, koji ima carstvo nad carstvima zemaljskima.

Vavilon veliki kojeg Jovan vidi su 1, sotona,2, Prva zver sto je antihrist o kome ovde govorimo i 3. Druga zver,merika, koja ce sa ostalim politickim i religoznoim silama stvoriti ikonu zverinu iz Otrkivenja 13.

Ovo lazno trojstvo, suprotno biblijskom trojstvu, zajedno cine Vavilon veliki, jer ovo dvoje podrzavaju prvu zver u borbi protiv boga i vernih na zemlji.
U borbi protiv istine.
Sotona ostvaruje svoj presto i tako zeljenu vladavinu nad zemljom preko prve zveri.

Opis u otrkivenju, ovog laznog trojstva, Azdaja, Prva i Druga zver.

1. Otk 12:3 I pokaza se drugi znak na nebu, i gle, velika crvena aždaha, koja imaše sedam glava, i deset rogova; i na glavama njenim sedam kruna;

2.
Otk 13:1 I stadoh na pesku morskom; i videh zver gde izlazi iz mora, koja imaše sedam glava, i rogova deset, i na rogovima njenim deset kruna, a na glavama njenim imena hulna.

3. Otk 13:11 I videh drugu zver gde izlazi iz zemlje, i imaše dva roga kao u jagnjeta; i govoraše kao aždaha.
Otk 13:12 I svu vlast prve zveri činjaše pred njom; i učini da zemlja i koji žive na njoj pokloni se prvoj zveri kojoj se isceli rana smrtna.
Otk 13:13 I učini čudesa velika, i učini da i oganj silazi s neba na zemlju pred ljudima.

Vavilon grad veliki je u stvari lazno trojstvo na zemlji, na mesto Bozanskog trojstva.

Sotona kao azdaja, glumi boga Oca, Prva zver stavlja sebe na mesto Hrista, i zato je Antihrist, a Druga zver nastupa mesto Duha svetoga i cini da i oganj sidje sa neba, Pokrece lazno duhovno probudjenje i lazna cuda.
Druga zver cini da se stvori ikona zverina, i da sila prvoj zveri, antihristu i stvori jedna politcko religozna vlada.

10 careva po Danilu, i Otrkivenju, narodi nastali na tlu raspalog Rima, kojic e odigrati takodje vaznu ulogu sa zveri.
Kip-pape.jpg

U ranim počecima nastanka Europske unije, Rimokatolička crkva bila je jedan od glavnih podupirača da se stvori jedna europska super država (Europska unija). Vatikan je, imenovavši apostolskog nuncija, diplomatske veze s EU uspostavio 1970., dok je EU svoje predstavništvo pri „Svetoj Stolici“ osnovao 2006. godine. Kada je donesen Ustav Europske unije 29. listopada 2004., Ustav je potpisan ispred velikog kipa pape, i na taj se način dodatno pokazalo koji autoritet stoji iza formiranja Europske unije.

Trostruki savez koji cini Vavilon.

Ovaj trostruki savez ocigledno imitira trojstvo.

Stoga ga mozemo nazvati, lazno trojstvo.

1. Azdaja
Imitira Oca

Mesto Bozjeg boravka je nebo--------Mesto azdaje je jednom bilo nebo,
Otk 4-5 Otk 12,7-9

Bog ima presto-------------------------Azdaja ima presto
Otkr 4-5 Otk 2,13. 13.2,

Bogu se klanja-------------------------Azdaji se klanja
Otk 4,8-11 14,7 15,3,4. Otk 13,4

Bog daje silu, Svoj presto-------------Azdaja daje silu svoj presto i vlast, zveri iz mora.
Hristu. Otk 2,27. 3,21. Otk 13,2-4

Bog izliva svoj gnev protiv -----------Azdaja izliva svoj gnev protiv Bozjeg naroda
pobunjenog covecanstva Otk 11,18. Otkr 12,12,17
Otk 15,1.

Bog zivi i vlada zauvek----------------Azdaja je zauvek unistena
Otk 4,9,5,13. 11,15. 19,6, Otk 20,9-10

2, Zver iz mora.
Imitira Sina

Isus je otpoceo svoju sluzbu---------Zver doalzi iz mora da otpocne
izlazeci iz vode.Lk 3,21,23 svoje aktivnosti Otk 13,1.

Isus izgleda kao Otac Jn 14,9.-------Zver iz mora izgleda kao azdja
Jn14.9. jer ima 7 glava i 10 rogova. Otk 12,3 13,1.
Isus je Mihailo (ko je kao Bog?)---..O zveri se kaze: (ko je kao zver)?
Otk 12,7. otk 13,4.

Isus prima svoju vlast i presto------Zver iz mora prima potpunu vlast
od Oca. Otk 2,27 i presto od azdaje Otk 13,2-4.
Isus kao jagnje ima 7 rogova-------Zver iz mora ima 10 rogova
Otk 13,1.
Isusova sluzba trajala je-------------Aktivnost zveri iz mora traje 42 meseca
3 i po godine ili 3 i po godine Otk 13,5.

Isus je ubijen i vaskrsao je----------Zver iz mora je ubijena i vaskrsla je
Otk 5,6 13,8 otk 13,3.

Isus prima sluzbu i ------------------Zver iz mora prima sluzbu i univerzalnu
univerzalnu vlast vlast posle iscelljivanja rane smrtne
posle svog vaskrsenja Otk 13,3,4,8
Mat 28,18

Cilj Isuove spasonosne--------------Cilj aktivnosti zveri iz mora su sva plemena i
suzbe su sva plemena i narodnosti i jezici i narodi. Otk 13.7. 17.5.
jezici i narodnosti i narodi.
Otk 5.9 10,11 14,8

3. Zver iz zrmlje,

Imitira Duha svetoga.

Sveti duh se naziva duhom--------Zver iz zemlje se naziva laznim prorokom
istine jer navodi ljude na jer vara narod. otk 16,13. 19,20 20,1o
Spasenje. Jn 16.13

Sveti Duh usmerava ljude--------Zver iz zemlje promovise zver iz mora
da se klanjaju Hristu. i usmerava ljude da jojs e poklone.
Jn 16,13,14

Sveti Duh koristi Hristovu-------Zver iz zemlje koristi vlast zveri iz mora
vlast. jn 16,13,14. Otk 13,12.

Sveti Duh cini cudesne----------Zver iz zemlje cini cudesne znake.
znake. dela 4,30,31 Otk 13,13. 19,20.

Sveti duh je dosao kao--------zver iz zemlje cinid a vatra padne sa neba
vatra sa neba na Otk 13,1.
Pedesetnicu. dela,2.1-4

Sveti duh stvalja pecat---------Zver iz zemlje stavlja zig zveri na ruku ili na cela
Bozji na cela. Otk 13,16.
2 Kor 1,22 Ef, 1,13 4,30
Otk 7.1-3.

Evo ko ce biti zver, deo laznog trojstva Vavilon koja je i antihrist.

Ivan Merz, koji u katoličanstvu blaženik, sto mi je neshvatljivo, nevjerovatno..
.Evo šta on kaže:

„Ljubav i odanost prema Papi jest za život svakog vjernika od najveće i bitne važnosti…Isto kao što je Krist središte cijele povijesti, isto tako je i Papa središte te povijesti, ta on je vidljivi i živi Krist na zemlji...smjernice za sav naš vjersko-ćudoredni rad, privatni kao i javni dobivamo od Pape. On tumači nauk Kristov, pokazuje što je dobro i zlo… Iz ovoga posve očito proizlazi da je Papa ona podloga i nepomična pećina na kojoj je sazdana sva Crkva. Kako Crkva obuhvaća sve krajeve svijeta, sve biskupije svijeta, tako se podloga papinstva otajstveno proteže na sve biskupije svijeta. Ta kamena podloga je nepomična i sva Crkva, koja se na njoj uzdiže dobiva svoju snagu i svoju čvrstoću od te podloge. Papinstvo je također pećina i podloga duhovnom životu svakog vjernika. …Papinstvo mora biti po tome bitni dio i podloga našeg duhovnog života i naših misli, našeg htijenja i osjećanja; Papa stoga mora biti predmet našeg posebnog štovanja i naše ljubavi; dio života naše duše."

Zar je Bogu potreban Vicarius Christi, zamjenik na zemlji? Kakav je to onda Bog? Molim vas da mi neko od Vas obrazloži i ovo da je papa vidljivi i živi Hristos na zemlji. Da li ove riječi Vaša crkva prihvata kao zvanično učenje ili je ovo samo stav Ivana Merza? da li je on pogriješio?

Mir svima!

- - - - - - - - - -

Rec antihrist je u shvatanju mnogih dobila znacenje da ce antihrist biti direktmo protiv Hrista.
Medjutim pravo znacenje reci antihrist je mesto Hrista ili na mesto Hrista.
Na taj nacin je protiv njega, ne direktno.

Posvuda će te naći široke rasprave o Sinu kao Bogu. Takvih argumenata ima puno i uglavnom su druga razina argumentacije dok se prva razina argumentacije o Kristovom boštvu temeljem njegovog vječnog prisustva u Duhu Svetom u kojem ima svoju dionicu ne spominje jer to znanje svijet teologije ne poznaje. No ova tema koju pokrećem može dati neke odgovore na to ako bude dobrih sugovornika.

Rasprava i argumentacija o Duhu Svetom kao Bogu uglavnom nema...na kapaljku, pa ako je neko nekad na ovom forumu (ne da mi se pregledavati) pokrenuo tu temu čudilo bi me i iznenadilo.

Izvolite.
Sveti Duh ne znam sta je. Teoloski, ima u Bibliji, ali iz iskustva, samo mogu da preuzimam tudje informacije....
Generalno teolozi se ne slazu, da li Sv, Duh ishodi samo iz Oca ili i iz Sina, te stoga, to je cista spekulacija....
Kao sto sam naucio, kroz alternativno stanje svesti, da teolozi izmisljaju i onda to proglasavaju istinom,
iako svako zdravog razuma moze drugacije rezonovati. Tu onda dolaze autoriteti, cije izmisljanje se
pihvata. Svi oni koriste logiku, iako tvrdimo da je Bog izvan logike. Kako onda o Bogu bilo sta mozemo
zakljuciti?

Sveti Duh ne znam sta je. Teoloski, ima u Bibliji, ali iz iskustva, samo mogu da preuzimam tudje informacije....
Generalno teolozi se ne slazu, da li Sv, Duh ishodi samo iz Oca ili i iz Sina, te stoga, to je cista spekulacija....

DA.... evo dio teksta prenosim sa svog posta br 33 :

Po prevladavajućoj teologiji Duh Sveti je sporedna stvar (iako je ovo nepriznato) jer samo izlazi iz Oca i Sina. ON se neprestano rađa iz njih dvojice. Temeljem toga on je nesvršeni identitet u stalnom nastajanju i pravo je čudo kako su odlučili da bude "treća osoba" jer je osoba tek u formiranju nije iz njih rođena jer se neprestano rađa. No to je pitanje za ostale forumaše koji su "trinitarci" a ne za tebe koji to nisi.

Ja imam novinu u teologiji jer objašnjavam da Duh Sveti ne samo da izlazi iz Oca i Sina nego i ulazi u njih. Ako DS "ispitije dubine Božije" svakako da "ispituje" ili struji kroz Oca i Sina...Po Duhu Svetom Otac i Sin su posredno Bog jer im DS daje posrednu sveprožetost i svemoć. Ovo je skraćeno te je opširno za objašnjavati...možda me neko natjera na to.

Isus jasno daje odgovor ko je utešitelj koji će doći.
Tek kada je Isus bio proslavljen, utešitelj je došao, što mnogo govori.
Titu poslanica 3,4:
Ali kad je naš Spasitelj, Bog, pokazao svoju dobrotu i ljubav prema čoveku,
Titu poslanica 3,5:
spasao nas je - ne zbog pravednih dela koja smo mi učinili, nego po svom milosrđu - kupanjem preporođenja i obnovom Svetog Duha.
Titu poslanica 3,6:
Taj Duh se obilno izlio na nas kroz Isusa Hrista, našeg Spasitelja,
Titu poslanica 3,7:
da bismo, opravdani njegovom blagodaću, postali naslednici prema nadi večnog života.

Filipljanima poslanica 1,19:
jer znam da će to dovesti do mog spasenja posredstvom vaših molitvi i uz pomoć Duha Isusa Hrista,

Jevanđelje po Jovanu 7,38:
Ko bude verovao u mene, kao što je rečeno u Pismu, iz njegovog tela poteći će reke žive vode.”
Jevanđelje po Jovanu 7,39:
A rekao je to za Duh koji je trebalo da prime oni koji veruju u njega. Tada, naime, Duh još nije bio dat, jer Isus još nije bio proslavljen.

Duh onog koji je vaskrsao Hrista je Duh koji daje život.

Син се рађа од Оца а не исходи.
mislio sam u drugom kontekstu, da ishodi iz vecnih vremena, u tom smislu od Oca koji je vecan, a sama rec je IZLAZAK, zapravo mnozina IZLASCI, ISHODJENJA, a svako se radja samo jedanput, pa i Hristos, ne znam zasto koristimo trajni glagol: radja, valjda je jedanput rodjen?

Михеј 5:2: “А ти, Витлејеме Ефрато, ако и јеси најмањи међу хиљадама Јудиним, из тебе ће ми изаћи који ће бити Господар у Израиљу, коме су изласци од почетка, од вечних времена.”

Whose goings forth have been from of old, from everlasting. The meaning of the word rendered "goings forth" (motsaoth) is somewhat doubtful. Septuagint, ἔξοδοι: Vulgate, egressus. The Fathers see in it a declaration of the eternal generation of the Son: he who was born in time at Bethlehem hath an eternal existence. In this case the plural form of the word is a plural of majesty, or an abstract expression (comp. Psalm 114:2, "dominions;" Isaiah 54:2. "habitations"). To Christians, who believe in the mystery of the Holy Trinity, the plural would express the continual generation or the Son from the Father from everlasting and to everlasting, never beginning and never ending; as the Council of Lateran says, "Without beginning ever and without end, the Father begetting, the Sen being born (nascens), and the Holy Ghost proceeding."

opsirnije https://biblehub.com/commentaries/micah/5-2.htm

mislio sam u drugom kontekstu, da ishodi iz vecnih vremena, u tom smislu od Oca koji je vecan, a sama rec je IZLAZAK, zapravo mnozina IZLASCI, ISHODJENJA, a svako se radja samo jedanput, pa i Hristos, ne znam zasto koristimo trajni glagol: radja, valjda je jedanput rodjen?

E brale...zato jer je taj stih zapravo najveća misterija biblije i govori o Gospodinovim višekratnim silascima u svijet. Taj stih podržava još nekoliko stihova iz biblije ali na taj način i oni su "tajna". Sa ovom temom kao i sa Sinovom vječnošću taj stih nema nikave veze. Budem jednom temu o tome otvorio....

E brale...zato jer je taj stih zapravo najveća misterija biblije i govori o Gospodinovim višekratnim silascima u svijet. Taj stih podržava još nekoliko stihova iz biblije ali na taj način i oni su "tajna". Sa ovom temom kao i sa Sinovom vječnošću taj stih nema nikave veze. Budem jednom temu o tome otvorio....
ti ko moja zena, samo obecavas, ili pretis:
ja mislim da ti nemas pojma, kao ni ona
Jovan 10,9 Ja sam vrata; ko uđe kroza me spašće se, i ući će i izići će, i pašu će naći.

Back