Аргумент "од тога се не живи",незнање и незаинтересованост за историју у Србији.

@Словесни Филозоф: Другар не сматра да је бесмислено занимати се за историју, него мисли за тебе да се и превише примаш и да много смараш око тога, а није хтео да те увреди.

Извини што ја овако директно, није да се не слажем са тобом, него кажем шта у преводу значи "од тога се не живи". Ти си идеолошки врло одређен, и то у једном правцу који је за већину нов, непознат и револуционаран, чак у супротности са оним што они знају о томе. А исто тако постоји гомила других хобиста по питању историје, а који имају другачије мишљење и другачије закључке (на пример, тај равногорац). То људе смара, не желе да се тиме баве на тај начин. Исто као што ће неко неком феноменалном познаваоцу Библије, а који је адвентиста или Јеховин сведок, на сличан начин одговорити мислећи притом "Извини, али твоја прича ме не занима и нећу да будем део ње". Не поредим овде збораштво са верским сектама, наравно, него само дајем сличан пример.

Добрим делом си добро одговорио, ја бих само дода да су само историчари ангажовани свесно за историјске догађаје, јер је то њихово занимање. Међутим већина обичног света добија историју преко предања и они су с том историјом упознати. Апа то предање, било народно или школско, се мења по потреби народној или државној, која одређује каква ће се историја учити у школама. Зато је боље ослањати се на народно предање које се не мења него на школско, али не треба ни једно одбацивати.

Добрим делом си добро одговорио, ја бих само дода да су само историчари ангажовани свесно за историјске догађаје, јер је то њихово занимање. Међутим већина обичног света добија историју преко предања и они су с том историјом упознати. Апа то предање, било народно или школско, се мења по потреби народној или државној, која одређује каква ће се историја учити у школама. Зато је боље ослањати се на народно предање које се не мења него на школско, али не треба ни једно одбацивати.

Па да , ал мало је превише кад одштампају у уџбенику да су се Словени населили на земљу Шиптара који су староседеоци итд. итд. Већ имамо ту тему коју је отворио Алхемјум , само помињем у контексту.

Back