Arapizacija Bosne

Tendenciozno receno.Ja sam odrastao sa muslimanima u Zenici.Bili su velika vecina.Nije bilo velike razlike medju muslimanima,Srbima i Hrvatima.Jedino ako ne smatras da smo mi u Bosni svi glupi bosanci iz viceva.Nazalost sva 3 naroda su jako povodljiva i lako manipulativna.Zato smo imali krvav raspad.Krajnje je vrijeme da se proba sa poboljsavanjem odnosa 3 naroda.A to mogu samo oni koji su i posvadjali.Politicari na vlasti.Svjedoci smo poboljsanja odnosa Srba i Madjara.Znaci moze kad se hoce.
Ne možeš porediti nas i Mađare. Mađari su veliki narod državotvoran,uspjeli su stvoriti veliku imperiju u okviru Austro Ugarske,sigurni su u sebe. Na području ex yu vrvi sve od malih nedovršenih naroda,veoma iskompleksiranih. Mađari imaju identitet,Ugro Finski narod sa jakom jezičkom distancom prema drugima. Mađarska ima Budimpeštu biser istoka Evrope,Sent Andreju,Segedin,poznatu svjetsku kuhinju,ekonomiji u usponu. Šta mi u Bosni imamo?? Sva tri naroda su manipulativna sa određenom dozom krize identiteta,naročito kod Bošnjak ta kriza identitetska dolazi do izražaja.

Tendenciozno receno.Ja sam odrastao sa muslimanima u Zenici.Bili su velika vecina.Nije bilo velike razlike medju muslimanima,Srbima i Hrvatima.Jedino ako ne smatras da smo mi u Bosni svi glupi bosanci iz viceva.Nazalost sva 3 naroda su jako povodljiva i lako manipulativna.Zato smo imali krvav raspad.Krajnje je vrijeme da se proba sa poboljsavanjem odnosa 3 naroda.A to mogu samo oni koji su i posvadjali.Politicari na vlasti.Svjedoci smo poboljsanja odnosa Srba i Madjara.Znaci moze kad se hoce.

Krvavi raspad nije posledica povodljivosti i izmanipulisanosti naroda već imanentna volja tih kolektiva i pojedinaca. Jako je glupo sad pričati " A ko nas zavadi pobogu" kao da su svi ti ljudi tada bili na godišnjem odmoru u Ugandi, kao da je neko drugi glasao za to što su glasali i kao da im nije bilo predočeno šta će se desiti. Kao da to nisu znali.
Poboljšanje odnosa se može desiti tek onda kada se procesi dovedu do kraja , kada Bošnjaci u svojoj državi ne budu više mogli da optužuju Srbe za loše stanje a takođe i Srbi Bošnjake i centralnu vlast.

Poslednja izmena:
Mrznja u Bosn i u ostatku yu prostora odgovara elitama, kako ces drzati stado u toru ako ih ne pujdas protiv ovih drugih.

Odgovara elitama, to je tačno, samo je historija/istorija/povijest pokazala da u dobroj Bosni ništa lakše no popalit komšije da jedni druge bace pod nož, u jamu, pod piramidu i tako...

Divna zemlja, divni ljudi.

Čist dokaz da sam u pravu.
Tvoje razmišljanje je posledica odrastanja sa muslimanima i svakodnevnog slušanja arlauka sa minareta.
Ja sam rođen đe džamije nema i normalniji sam.

Ja sam roden gde dzamije nema, muslimane mrzim od malena ❤

Pazi. Ti si predstavnik glavnog staba, to jeste Beograda. Srbi su mali Rusi i oni deluju i razmisljaju kao Rusi. Rusija destabilizuje okolne drzave a to rade i Srbi sa svojim manjima u okolnim drzavama

Tako Beograd gura te periferne Srbe u sukobe sa komsijama

Koliko se to isplati i gde to vodi proceni sam

Pazi. Ti si predstavnik glavnog staba, to jeste Beograda. Srbi su mali Rusi i oni deluju i razmisljaju kao Rusi. Rusija destabilizuje okolne drzave a to rade i Srbi sa svojim manjima u okolnim drzavama

čuj Beograd gura "periferne" Srbe u sukob sa komšijama,,,a komšije pune ljubavi i pacifizma!

Pa šta su Srbi početkom 90tih trebali da rade u BiH kada je Alije onaj referendum o nezavisnosti napravio iako su jedan od konstitutivnih naroda u toj BiH? da gledaju skrštenih ruku kako postaju drugorazredni narod bez trunkice prava,,,pa pravo lice muslimana se danas vidi na slučaju Hrvata u BiH i šta istima rade,,,isto bi oni to i Srbima radili da su mogli,,,

I ko je ono rekao,,"žrtvovaću mir zarad nezavisnosti"? i ko je povukao svoj potpis 93 sa Kurtiljerovog plana i nastavio rat koji je tek onda ušao u svoju krvavu fazu? Alija Izetbegović je to uradio,,,znači da su muslimani hteli rat i dobili su ga,ali su očekivali drugačiji ishod od onoga koji se desio,,,pa zato i dan danas kukaju u vezi Dejtona,,

Ma nema od te BiH ništa,,,to su totalno tri različita društva tamo,,koja ništa nemaju zajedničkog,,,BiH ovakva kakva je je produkt Zapada iako u njoj ništa nefunkcioniše,,nikakav prosperitet i napredak i zato je predodređena da se raspadne jednog dana,,,jer ne možeš na silu držati dva naroda da žive zajedno,a kamo li tri,,,ne znam stvarno što muslimani početkom 90tih nisu prihvatili Beogradski sporazum iako su ga potisali,,,živeli bi u okrenjenoj Jugoslaviji gde bi bili drugi po brojnosti narod , sa svojim prvim predsednikom te države i ne bi bilo građanskog rata ni zle krvi,ali nažalost Alija je verovao Amerima i nahuškao je narod na rat,,,i svi znamo šta se dešavalo u tom ratu u kome su najveći gubitnici upravo muslimani,,,

sa njima ničeg zajedničkog ne trebamo da imamo,,,daleko im lepa kuća

Baš smo slični Rusima :D ,srednje visine blijedi,plavi,okrugla lica i ravnodušni totalno. Da si nas uporedio sa Rumunima ,prešao bi i preko toga nekako,al Rusi i njihova filozofija :fdlan::namcor:

Vlasnik Sunnylanda ulaže 50 miliona KM u Sokolac?
0

By BiznisInfo on 06/11/2019 Investicije

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica razgovarao je danas sa šeikom Mohammed bin Saqr al Qasimijem, vlasnikom firme “Emirates” i zabavnog parka “Sunnyland” kod Sarajeva, o mogućem ulaganju njegove kompanije od 50 miliona KM u tržni centar na Sokocu i prateće sadržaje.
Bjelica je rekao novinarima da je investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata izrazio želju da uz veliki tržni centar na periferiji Sokoca izgradi i niz pratećih objekata, čime će biti obogaćena turistička ponuda ove opštine.

On je istakao da su vođeni preliminarni razgovori u kojima je ova lokalna zajednica pokazala otvorenost i istakla svoje interese, kao i interese Republike Srpske i BiH.
Dobro iskustvo sa arapskim investitorima
– Gospodin Al Qasimi je ozbiljan investitor, on je vlasnik nekolicine nekretnina i projekata u BiH od kojih je najpoznatiji zabavni park „Sunnyland“ u blizini Sarajeva na Trebeviću. Mi imamo dobro iskustvo sa investitorima iz arapskog svijeta, na osnovu dobrog poslovanja Nove Romanije. Razgovori su otvoreni, a plan njihovih investicija na ovom području je blizu pedeset miliona maraka. Naravno, poznata je činjenica da donošenje odluka o daljoj saradnji i mogućnosti izgradnje pomenutih projekata ne može biti samo odluka lokalne vlasti, nego se moraju konsultovati veći nivoi vlasti. Ono što smo mi ponudli jesu dalji razgovori, kao i da se u nekoj od narednih posjeta obiđu određene lokacije u blizini Sokoca koje su interesantne. Od infrastrukturnih projekata vezanih za turizam izrazio sam potrebu da se gradi zatvoreni bazen, klizalište i izgradnja vještačkog jezera u parku prirode „Taline“, kako bi postala jedna turistička atrakcija. Opština bi bila suvlasnik u svim projektima koji bi rađeni na području Sokoca – rekao je Bjelica novinarima nakon današnjeg sastanka, saopšteno je iz Opštine Sokolac.
Al Qasimi je rekao novinarima na Sokocu da planira dovesti više investitora, prvenstveno iz arapskog svijeta, izrazivši želju da u blizini ovog mjesta izgradi veliki tržni centar sa pratećim sadržajima, kao i rehabilitacioni centar u koji bi na oporavak i liječenje dolazili ljudi iz svih krajeva BiH i regiona, kao i Indije i arapskih zemalja.
Dolazak i drugih investitora
– Mi smo u mogućnosti da dovedemo investitore iz drugih zemalja Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali ovo je samo početni sastanak pa je o tome rano govoriti. Takođe, ono što je naša želja i ideja koja je u začetku, da na ovom području napravimo jedan nazvaću ga manji grad sa tržnim centrom i drugim pratećim sadržajima. Raspoloženi smo da pravimo i rehabilitacioni centar, u koji bi dolazili ljudi iz svih krajeva svijeta, a u kome bi dvadeset i četiri sata bili na raspolaganju doktori koji bi liječili korisnike tog centra. Ono što mogu obećati nakon današnjeg sastanka jeste da će narednih dana jedan od mojih menadžera Slaven Jeftić doći da pogleda prostor gdje će biti postavljeno klizalište – rekao je Al Qasimi.

https://www.biznisinfo.ba/vlasnik-sunnylanda-ulaze-50-miliona-km-u-sokolac/

Arapi poklapaju Romaniju

Koji će im qurac tržni centar od 50 miliona u toj vukojebini ?

To je baza za poklapanje Romanije. Ovaj je kupio ogromne povrsine i na Trebevicu. Tamo gde su Srbi imali rovove i polozaje tokom zadnjeg rata je izgradio zabavni park i pravi naselje za Arape sa BI. Na stotine kuca. Otidi na Trebevic i videces koliko je Arapa gore. Burke i feredze ko u prici

Tako ce i na Romaniji. Ovo je deo strategije tihe kolonizacije Bosne Arapima. Prvo uvale ovako neki poslovni objekat a onda niknu arapska naselja okolo i tako istiskuju Srbe

To je baza za poklapanje Romanije. Ovaj je kupio ogromne povrsine i na Trebevicu. Tamo gde su Srbi imali rovove i polozaje tokom zadnjeg rata je izgradio zabavni park i pravi naselje za Arape sa BI. Na stotine kuca. Otidi na Trebevic i videces koliko je Arapa gore. Burke i feredze ko u prici

Tako ce i na Romaniji. Ovo je deo strategije tihe kolonizacije Bosne Arapima. Prvo uvale ovako neki poslovni objekat a onda niknu arapska naselja okolo i tako istiskuju Srbe

A kad se sve završi, dodeliće orden "platinasti ljiljan" internet diviziji iz Švedske koja se godinama lavovski borila da kjafiri ne prevladaju u Bosni :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1:

Jel to onaj Vucicev sheik ili neki drugi?
Na slici ga nema. Vucicev nema zubi.

To je ovaj s kacketom na slici. Vec je izgradio ovo na Trebevicu

https://www.sunnyland.ba/bs

Tu zemlju su mu prodali Srbi. Na stotine hektara. Tik pored ovog zabavnog parka trenutno gradi naselje za Arape s BI

Sunnyland-1.JPG

Zemljište na Zlatištu, gdje je trebao biti podignut spomenik ubijenim sarajevskim Srbima, sada je vlasništvo sarajevskog poduzeća Emirates d.o.o., čiji je posredni vlasnik šeik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Saqr al Qasimi. Nakon otvaranja zabavnog parka “Sunnyland”, šeik Muhamed bin Saqr al Qasimi namjerava na Zlatištu izgraditi apartmane i vile, i to na zemljištu gdje su političari iz RS-a zagovarali izgradnju križa visokog dvadeset i šest metara.

Dakle, zemljište na Zlatištu, gdje Savez za logoraše Republike Srpske već godinama najavljuje podizanje velikog spomen-križa, postalo je vlasništvo poduzeća Emirates d.o.o. Daleko od očiju javnosti u katastarske knjige Republike Srpske, kao vlasnik blizu 36 duluma zemljišta i šume na obroncima Trebevića, tik iznad Sarajeva, uključujući i Austrougarsku kulu, koja pripada općini Istočni Stari Grad, upisalo se poduzeće Emirates d.o.o., čiji je indirektni vlasnik arapski šeik, javio je RTRS.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/na-...zabavnog-parka-grade-apartmane-i-vile-1124802 - www.vecernji.ba

Vlasnik Sunnylanda ulaže 50 miliona KM u Sokolac?
0

By BiznisInfo on 06/11/2019 Investicije

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica razgovarao je danas sa šeikom Mohammed bin Saqr al Qasimijem, vlasnikom firme “Emirates” i zabavnog parka “Sunnyland” kod Sarajeva, o mogućem ulaganju njegove kompanije od 50 miliona KM u tržni centar na Sokocu i prateće sadržaje.
Bjelica je rekao novinarima da je investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata izrazio želju da uz veliki tržni centar na periferiji Sokoca izgradi i niz pratećih objekata, čime će biti obogaćena turistička ponuda ove opštine.

On je istakao da su vođeni preliminarni razgovori u kojima je ova lokalna zajednica pokazala otvorenost i istakla svoje interese, kao i interese Republike Srpske i BiH.
Dobro iskustvo sa arapskim investitorima
– Gospodin Al Qasimi je ozbiljan investitor, on je vlasnik nekolicine nekretnina i projekata u BiH od kojih je najpoznatiji zabavni park „Sunnyland“ u blizini Sarajeva na Trebeviću. Mi imamo dobro iskustvo sa investitorima iz arapskog svijeta, na osnovu dobrog poslovanja Nove Romanije. Razgovori su otvoreni, a plan njihovih investicija na ovom području je blizu pedeset miliona maraka. Naravno, poznata je činjenica da donošenje odluka o daljoj saradnji i mogućnosti izgradnje pomenutih projekata ne može biti samo odluka lokalne vlasti, nego se moraju konsultovati veći nivoi vlasti. Ono što smo mi ponudli jesu dalji razgovori, kao i da se u nekoj od narednih posjeta obiđu određene lokacije u blizini Sokoca koje su interesantne. Od infrastrukturnih projekata vezanih za turizam izrazio sam potrebu da se gradi zatvoreni bazen, klizalište i izgradnja vještačkog jezera u parku prirode „Taline“, kako bi postala jedna turistička atrakcija. Opština bi bila suvlasnik u svim projektima koji bi rađeni na području Sokoca – rekao je Bjelica novinarima nakon današnjeg sastanka, saopšteno je iz Opštine Sokolac.
Al Qasimi je rekao novinarima na Sokocu da planira dovesti više investitora, prvenstveno iz arapskog svijeta, izrazivši želju da u blizini ovog mjesta izgradi veliki tržni centar sa pratećim sadržajima, kao i rehabilitacioni centar u koji bi na oporavak i liječenje dolazili ljudi iz svih krajeva BiH i regiona, kao i Indije i arapskih zemalja.
Dolazak i drugih investitora
– Mi smo u mogućnosti da dovedemo investitore iz drugih zemalja Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali ovo je samo početni sastanak pa je o tome rano govoriti. Takođe, ono što je naša želja i ideja koja je u začetku, da na ovom području napravimo jedan nazvaću ga manji grad sa tržnim centrom i drugim pratećim sadržajima. Raspoloženi smo da pravimo i rehabilitacioni centar, u koji bi dolazili ljudi iz svih krajeva svijeta, a u kome bi dvadeset i četiri sata bili na raspolaganju doktori koji bi liječili korisnike tog centra. Ono što mogu obećati nakon današnjeg sastanka jeste da će narednih dana jedan od mojih menadžera Slaven Jeftić doći da pogleda prostor gdje će biti postavljeno klizalište – rekao je Al Qasimi.

https://www.biznisinfo.ba/vlasnik-sunnylanda-ulaze-50-miliona-km-u-sokolac/

Arapi poklapaju Romaniju
Ovo je odlična vijest za stanovnike Sokoca. Veliki broj Srba iz Istočnog Sarajeva radi u arapskim kompanijama kao što je ovaj Sunnyland ili u Swisotelu.

Back