Apsurdna, ali neizbežna pomišljanja

@tema: da budem blag u komentaru - daj boze da nikada nemala problema zbog kojih se stvarno place, a ne smes to da dozvolis, zato sto su veliki ulozi.

(neblagi komentar ukljucuje spominjanje batina)

Sto rece neko - odrasti.

Čisto sumnjam da se ti toga setiš kad se nađeš u nekakvom problemu. To, šta su stvarni problemi, a šta rešivi, donekle umišljeni, i iz vizure ovih prvih - smešni i minorni.
To, o čemu ti pričaš, to, nažalost svi znamo, a pamet solimo i filozofiramo o tome drugom kada je kod nas relativno sve pod kontrolom, a nekome se svet ruši. Bilo bi lepo u nekim trenucima imati tako blistavu širinu vida i setiti se da smo mi tek jedna pikosekunda u kosmosu...
Čovek i trebalo samo da pomisli: zdrav sam i da bude srećan. Dete mi je dobro. Imam prijatelje. Krov nad glavom. To su neki najosnovniji uslovi za život. Za sreću.
Ali duši je nekad teško odupreti se nekoj drugoj vrsti tuge, koja mu se čini nekad velika kao nebo. A za druge je tek odsmeh. Ili mrvica.
Nekad je dobro kad čovek zna da otpati za slomljenom čašom... i zato što je prošao ispod nečijeg prozora...

Za odrastanje: posle tebe. ;)

Za odgovore: divni ste, tek sam sada videla koliko je tema dogurala stranica, koliko je lepih odgovora, iskrenih, ljudskih... hvala svima... prijatno sam iznenađena, budući da nisam preturala po temama nekoliko dana...

patnja je katarza. patnja regenerise. prociscava. patnja je potvrda da smo bili dosledni sebi, da smo nekoga voleli i da smo ispostovali sebe. patnja je potvrda da vredimo. dubina necije patnje ili ljubavi, tj. dubina sposobnosti nekoga da oseca, ekvivalenta je njegovoj ljudskoj velicini. sto je amplituda veca, vise zavredjuje. i zasluzuje kompletni respekt.

ima priča o raketi za vatromet koja je godinama plakala, jer joj niko nije zapalio fitilj i nikad nije zasvetlela na nebu..

a onda je konačno došao dan da i nju pridruže vatrometu.

međutim..njen barut je bio toliko natopljen suzama da više ništa nije vredelo..

Je l mislis na pricu Oskara Vajlda? Ja cesto razmisljam sta bi bilo da nisam propustio neke prilike ( tj. ja mislim da su to neke prilike ). A desavalo mi se i da pomislim kako sam propustio neku priliku i onda se na slican nacin opet ukaze i ja je "iskoristim" i vidim da to zapravo nije onako kako sam ja ocekivao, tj. da nista nisam propustio. Ali da nisam probao optuzivao bih sebe za to sto nisam.

''Znam, mogao bih da kažem, kao i svaka budala: da se nije desilo to što se desilo, moj život bi bio drukčiji. Da nisam otišao na vojnu, da nisam pobegao od nje, da nisam pozvao Haruna u kasabu, da Harun nije... Smešno. Šta bi onda bio život? Da je nisam ostavio, da mi nije izgledalo lakše pobeći nego prkositi celom svetu, možda ne bi bilo ni ove noći, ali bi tu ženu sigurno zamrzeo, misleći da je stala na put mojoj sreći, omela me da ne uspem u životu. Jer ne bih znao ono što sad znam.
ČOVJEK JE PROKLET I ŽALI ZA SVIM PUTEVIMA KOJIMA NIJE PROŠAO. A KO ZNA ŠTA BI GA NA TIM DRUGIM ČEKALO.''

Eto, čitam svoju temu i ovo mi sinulo...

Je l znas napamet ovaj citat iz Dervisa i smrt? Ako znas svaka cast...

Ta knjiga... OBOŽAVAM JE... Mnoge svoje misli pronašla sam i nalazim u njoj... Mnoge misli iz nje vezivala sam za neke periode i stanja u mom životu... Možda me je ona malo i izopačila. :)
Nekad, kad nisam u situaciji da je čitam, samo je prelistavam, da me mine želja...

I da, znam ovaj deo napamet. I još nekoliko njih...

Back