Kartiikeya
Aktivan član
- Poruka
- 1.785
![]()
Misliš li i ti Karti da se poklanjanjem u svakom slučaju kalemi deo svoje karme drugom? U kakvom bi to svetu živeli kada bi svi bežali od tuđe karme? U svetu nedodirljivih?![]()
A?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
![]()
Misliš li i ti Karti da se poklanjanjem u svakom slučaju kalemi deo svoje karme drugom? U kakvom bi to svetu živeli kada bi svi bežali od tuđe karme? U svetu nedodirljivih?![]()

Nije moja vec Vivekanandina logika potrazicu ti citat i objasnjenje.A i logicno je samo po sebi ako malo mucnes glavom a znas zakon o stvaranju karmickih veza.Tvoja potreba da nekome nesto darujes je ustvari podsvesna zelja da vratis sto si uzimala
i kad ti nije dato.Zato samo ti daruj u svome Matriksu koliko ti je volja ali ljubav se placa ljubavlj a bol bolom.
Ne rece mi da si otvorila advokaturu?

Radite malo vezbe...sem sto s.....ate i standardno se gubite.

Kud ćeš većeg demagoga od njega.![]()

Radite malo vezbe...sem sto s.....ate i standardno se gubite.
. Možda se minimalna komunikacija na ovoj temi može nazvati ne-radom, možda jer redovno obilazim. Unutrašnju tišinu tek naslućujem

Radi i pokrete, nemoj da te mrzi :|Radim samo rekapitulaciju. Možda se minimalna komunikacija na ovoj temi može nazvati ne-radom, možda jer redovno obilazim. Unutrašnju tišinu tek naslućujem
![]()
![]()
Radi i pokrete, nemoj da te mrzi :|

" dvajes dana ledja dasku". Ne planiram odustati nego učiti na iskustvu kojeg bi se mogao stideti
.
Kužiš?Ne radi se o bilo kakvoj mrzovolji i nezalaganju. Jednostavno su moji pokušaji da radim, i to spoznaju namere, završavali snažnim bolom u ledjima. Nikad u toku vežbanja!
Zadnji put kada sam već pomislio da sam uskladio pokrete i da nema opasnosti za ledja, uneo sam malo energije u pokrete. I" dvajes dana ledja dasku". Ne planiram odustati nego učiti na iskustvu kojeg bi se mogao stideti
.
Leđa obično hvataju zbog poremećaja energija u telu, a energija se najlakše remeti ako se seme rasipa u ludo.... Ako sretneš ... - šupljeg čoveka, videćeš da šuplji čovek po nekad zareži ali obično slabašno peva sledeću pesmu u svom srcu:
Šuplji smo ljudi
Napunjeni smo ljudi
Zbijamo se
Glave napunjene slamom. Jao!
Naši usahli glasovi
Kad šapćemo
Mirni su beznačajni kao
Vetar u suvoj travi
Ko da je pacov na staklo stao
U našem suvom podrumu
Bezoblični obris, obris bezbojni,
Umrtvljena snaga, gest bez pokreta;
Oni, koji su prešli, tamo
Upravljenih očiju, u drugo Kraljevstvo smrti
Pamte nas - ako nas pamte - ne kao grube
Izgubljene duše, već samo
Kao šuplje ljude
Napunjene ljude.
T.S.Eliot, "Šuplji Ljudi"

Kao jedan moj poznanik, bivši budista...kad se primakao "satoriju", odustao čovek. Veli, ta budistička praznina (Nir-vana)... znaš, bolje je biti bilo šta samo ne - ništa!!!![]()

Živeli!!!![]()
Reč JA nije loša. Ego je samosvest. Izvor svemira je osoba, ima svoje JA. Bez ega ne postojiš niti možeš postojati. JA je ogledalo u kome vidiš sebe. Ako razbiješ ogledalo, mrtav si totalno.
Ne treba se osloboditi svoga ega, već ga treba izlečiti i osloboditi od otrova. Postoji zdravi, božanski JA - to je božansko dete u nama i postoji bolesni i pokvareni JA (ego).
Rec "ja" nije losa, ali zavisi kako je koristis, tj. kako se osecas dok je koristis.
Ego nije samosvest, bez njega naravno da mozes postojati, i treba ga se osloboditi. Samosvest je jednostavno svest, ne ego.
Jedino sto tu moze da bude problem je terminologija i sta ko smatra pod cim. Sve sto je lepo i vredno sadrzano je u nasem pravom ja, u egu je sve ono prljavo i nepotrebno, tako da ta dva treba drasticno razlikovati...tj. imati jasno znacenje kad se o tome govori.
EGO na latinskom jeziku znači JA. Nema drugog značenja.
Uvek mi je smešno kada neuki ljudi raspravljaju o složenim temama a ne poznaju terminologiju.
Tako da je ovo što si napisao bezveze, pokazuje nepoznavanje elementarnih filozofskih i psiholoških termina. Mi moramo da imamo sliku, predstavu o samom sebi. Ta slika koju imamo o sebi je JA. Mi se ogledamo sami u sebi. To je razum i um, samorefleksija. Bez tog ogledala umiremo, ono je nužnost. Samosvest podrazumeva da ako smo svesni samih sebe onda imamo i sliku o samom sebi, predstavu... Ta slika je EGO. Dakle, samosvest (samoposmatranje) je sastavni deo EGA. Ako je ta slika nerealna i iskrivljena onda imamo bolesni ego (prestavu o samom sebi) koji ne odgovara objektivnoj stvarnosti. Obično je uzrok tome strah, plašimo se za svoju egzistenciju i radi toga smo OPSEDNUTI sami sobom. Kad pobedimo strahove i smirimo se, ego postaje zdrav.
Nisam znao da za to treba da pitam filozofe i psihologe. U stvari, oni uglavnom pitaju mene u vezi tih stvari.Nije tačno, i dalje imaš sliku o samom sebi samo što je ne možeš izraziti rečima i standardnim mislima... Iako ti želiš da budeš Nikko, ipak si Nekko... Hehe, ne možeš pobeći sam od sebe. Samorefleksija je nužna i neizbežna ali vampiri baš ne vole ogledala... To je gradivo koje deca uče još u obdaništu.Samosvest ne znaci da moras da imas sliku o sebi. Gresis. Kada si ultimativno samosvestan, tada nemas nikakvu sliku o sebi, jer znas da si beskonacan i bezmeran, i da nikakva "slika" nije prikladna. To je prvi razred osnovne.

Nije tačno, i dalje imaš sliku o samom sebi samo što je ne možeš izraziti rečima i standardnim mislima... Iako ti želiš da budeš Nikko, ipak si Nekko... Hehe, ne možeš pobeći sam od sebe.
Ne, ne moras da imas sliku o sebi.
I drugo, nema razloga da bezis sam od sebe.